Sziasztok! Van egy eladó vadonatúj Gamma adagolóm, Csepel motorhoz való. Pontos típust nem tudok, de a Kossuth utasszállító hajón lévő Csepel motor tartalék alkatrésze volt. A motor nem a hajót hajtotta, hanem segédhajtóműként szolgált. Sohasem volt beszerelve.
Már régóta olvasom a fórumot, szívem csücske a Csepel a többi magyar gyártmányú géppel együtt. Gondolok a Dutrára, Ikarusra, Rábára. A hobbim, ezekről a gépekről szóló könyvek gyűjtése. Rengeteg szakirodalmam van. Én nem tudom hogy kell feltölteni, de publikus.
Nála volt a Tőled kapott leírás USB-n, talált is 200-as adagoló ( 400-as motor ) fordulathoz tartozó értket 18 köbcenti, viszont a mért érték 13 volt, közel azonos hengerenként. Ezen emeltek a fogasléc állításával, de így most kisebb lett a léc mozgástere. Még csak most kezdem kialakítani nála a műszaki gondolkodást, hogy százalékosan mondja meg a hengerenkénti eltérést, ma még folytatják a mérést. Nem nyilatkozott a leszabályozási fordulatszámról, ami szerintem a legfontosabb. Legalább megtudjuk, hogy ez az adagoló jó, mert eddig nem tudtam róla semmit sem, mivel börzén vettem.
Nekem van egy olyan könyvem digitális formában, hogy Csepel motoron alkalmazott befecskendezőszivattyúk és porlasztó-fuvókák vizsgálata és beállítása. Nem tudom, hogy Önnek ez segítség-e, de gondolom van benne pár hasznos adat. Csepel Autógyár kiadvány. Ha érdekli, kérem keressen meg a hokori94@gmail.com címen, és el tudom küldeni!
Sziasztok! Felújítok egy 344.00. Keresek 3 db. első szélvédő rögzítő "békazárat" Ha tud valaki eladót, kérem értesítsen! Segítségeteket előre is köszönöm! Tisztelettel: Vitárius György
-a szállított mennyiséget x fordulat után mérik a padon (lehet már találtál vmit arról, hogy ez 200 fordulat /vszeg adagoló tengelyen számolva/)
-gondolom teljes töltésen (is) mérik (de lehet, hogy köztes állásban?). szóval nem mindegy, de nyilván, ha megvan az adat, az tartalmazza azt is, milyen "állásban" kell teljesíteni
-elég fontos a hengerek közötti (adagoló elemek közötti) eltérés tűrése is
-indulás nem teljes töltésen megy?
jó múltkor feltettem egy régi doksit erről a témáról (bevallom nem olvastam végig - sőt)
A frissen indult teherautós honlapomra felraktam egy összefoglalót a Csepelről, melyet a későbbiekben bővíteni fogok a konkrét típusokkal is. Szeretném, ha átnéznétek, hogy nem írtam-e véletlenül nagy hülyeségeket:
Van itt ez az autó amitől megválnának. Úgy öt-hat éve álldogál magában. Valamikor hiradós felszereltségű volt, de a doboza most üres. MN származási papír van hozzá. 550-ért lehet valaki a boldog új tulaj.