Húzd le a kartergáz csövet, dugózd le a szívócső felőli részt, hogy ne ott szívja be a levegőt. A motor kartergáz kivezetése maradhat úgy szabadon. Menj vele egy kört és várd meg míg bemelegszik. Ha így is csinálja akkor gondolom valami gyújtás, érzékelő vagy szonda hiba lesz. Vagy valami jeladó (hőfok) nem e kavar be.
Sziasztok! A gép egy 2003mas 1.4es 8szelepes 206os. És az lenne a gondom, hogy mikor bemelegszik a motor ha megyek ha egyhelybe alapjáraton állok egyszerüen a semmiböl elöjön mintha kimaradna 1 henger és rángat a motor. Valamikor pár másodpercig tart, valamikor több percig, a végén megunom félreállok leállitom az autot. Várok pár percet és inditom, megint semmi baja. Aztán pár perc vagy km után akármikor, ahogy ö gondolja megint ez a tünet... Meglett nézve egy univerzális hibakód kiolvasóval ami azt irta, hogy elektoromos égéskimaradás. Autószerelök tanácsolták a sortrafó és a gyertyák cseréjét, amit meg is tettem és az uj trafóval is ez a gond. Ma lelett szedve a motor kompjutere és belül a tüskéknél valamiféle darab koszok rávoltak ragadva, mire az autoszerelö azt mondta ez lessz a hiba (érintkezés), kitisztitotta de sajnos nem javult. Injektorokra azt mondta, ha az egyiknek is valami baja lenne akkor az állandó probléba, nem ilyen egyszer jó egyszer rossz... Annyiba maradtunk, hogy a kábelkötegeket nézzük meg a következö alkapommal mert, hogy az évek alatt akárhol érintkezési hiba lenehet valahol a sok kábelnél, és vagy nem érintkezik vagy áthuz. Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet? Vagy a legjobb ha valakinek volt ilyen konkrét gondja és akkor kaphatok egy jó kis ötletet, mert kicsit elhuztam az idöt a szerelgetésekkel, ugyvoltam vele majd elmulik ( ezt arra értem, hogy mitha most a párás nyirkos idöbe csinálná...) köszi a segítséget!
206 1.1 benzines motornál van kartergáz szellőztető szelep? A szelepfedél tetejéről jövő cső, a kartergázcső, ami bemegy a levegő szívócsőbe, viszont ez a kartergázcső elágazik egy kis vékony csövön is... az micsoda és hová megy?
Az a vékony cső becsatlakozik valahová a map szenzor elé, de még onnan is tovább megy.
Vettem gyári alufelnit, öt ovális lyukas verzió. Érdeklődnék, hogy a lemezfelni csavarjai jók lesznek hozzá. Csak tavasszal lesz felgumizva és felrakva.
Nekem pont karácsony előtt kezdte,hasonló tünetekkel mint nálad.Hibakódolvasás majd vettem gyertyát.10 percig jó volt majd megint behármalt sőt később kiderült 2,5 henger ment.Megint hibakódolvasás már 7 hiba mondják vegyek sortrafót. Vettem persze nem az volt a gond.Elvittem egy spéci szerelőhöz.2 injektor totál tönkrement, az enyémbe kék gyűrűs volt.Azt mondja a csávó azok szériahibások. Csak fekete gyűrűst tudtam szerezni darabja 7000. 1mm-rel hosszabb meg szélesebb is de belement a torkába azóta hawai dizsi megy tökéletesen.
utóbbi időben, főleg kanyarodás közben, mikor dől a kocsi, de néha rázó "bólogatós" úton a kocsi hátuljából egy-egy fémes csattanás hallatszik. először kipufdobra tippeltem, de tesóm aláment, megnézte, szerint jó.
tapasztalt már valaki ilyet?
álló helyben hiába rázom-nyűvöm, nem tudom kicsikarni azt a hangot belőle...
Ma indultam volna a 2000-es 115eKm-es 206-tal, de úgy cisnált mintha nem menne az egyik dugattyú, henger vagy mi a szösz, olyan zakatoló hangja volt, mintha egy kétütemű lenne és alig gyorsult stb...
Mi lehet a baja, remélem csak max. eltömítődött valmai a benzin vezetéknél és nem motorhiba...még a gyertákat megnézem, ha az számít...
apropó tudtok ajánlani megbízható szervizest érd, Törökbálint, Budaörs, Diósd vagy akár Dél-Buda környéként...
csak ne budaörsi szakszervízt...oda egyszer vittem és egy valag pénz legomboltak rólam vizsga előtt, mondván ez nem jó az nem jó...és a helyett h. kicsit megjavították, kapírgálták volna stb...egybl rávágták újat kell venni stb.../persze nyilván fékkel nem játszunk kivált vizsa előtt, de pl. hátsó lámpában kicsit rozsdás volt belül az éinrtkező és azt mondták a tömítést nem lehet cserélni, újat kell venni, ahelyett h. megkavírták volna, meg néztek volna tömítést, vagy bontott lámpát stb...
barom volt tudom az én hibám, de többször nem fordul elő, ezért keresnék valami hozzáértő, megbízható maszekot...
Peugeot 206-os (1.1-es benzines) bordásszíj beállításában tudnátok segíteni? Hogyan zajlik, mire kell figyelni? Semmi infót nem találtam róla, és nem igazán tudom, merre induljak.
Az ablakmozó motor hibáját legtöbbször kontact hiba okozza. A jobb első sárvédőt ki kell szedni és akkor könnyen hozzá lehet férni a motorhoz. Érdemes a csatlakozót befújni wd40el vagy hasonló kontakt javító löttyel.
Ez egy alap hiba a 206-nál. Behal a motor. Óvatosan szét kell szedni a kilóméterórát és ki kell cserélni a motort benne. Vagy egy komplett órát kell vászárolni. Kb 20eFt használtan.
A fordulatszámot és a kilóméterórát egyforma motorok pörgetik. A vizet a tantot és (olajat) pedig csak egy ilyen elektromágnases szerkezet.
A fordulatszámmérőd hibáját okozhatja a kilóméteróra "rosszasága" is.
Nekem is halt már meg a mitatóm. de szerencsére én találtam motort 8eFt-ért
Skacok nekem nem mükszik a sebességmérö.... Honnan fogjak neki a probléma kibogozásának ?
Ma reggel pedig a fordulatszám merö nem akart visszaugrani nullára ha leálitottam a motort...megakadt úgy 1000 körüll oszt azt vette nullának ha újraindítotam ,úgyhogy a normál alapjáratot 2000 fordulatnak mutatta egy pár újrainditás után ez megoldódstt ,de továbbra sem tudom mennyivel száguldozok...
Ezt a videót ma reggel csináltam indulás előtt, ha használom és bemelegszik rendesen akkor minden okés. Egyébként lehet hallani egy kerregést az alapjárati motor felől, és annak az ütemére ingadozik az alapjárat. Benzinszűrő nincs a kocsiban, a gyertyákkal sem lehet gond, mert 130 000 Km-nél lett cserélve és azóta nem volt vele baj. 10 000 km-ként van cserélve az olaj és légszűrő, de ezekkel nincs is gond, mert ha nyomom a gázt akkor semmi akadozás, megy szépen, csak az alapjárat szivat. Karácsony előttr össze tudtam szedni egy kis lóvét és most tudnék venni egy alapjárati motort, de félek tőle, hogy nem az a gond. Tudtok esetleg olyan bontót, ahol ki lehet próbálni az alkatrészt? 3 csavar tartja az egészet, 5 perc alatt meg lehetne tudni, hogy valóban az-e a gond.
405 Mi 16 osba volt nekem ilyen, valamit összerágott egy rágcsáló és nem tudtuk meg soha hogy hol a hiba, , alapjárati motort pucoltam meg , semmi változás nem volt, attól te megpróbálhatod, álltalában ez okoz ilyen jelenséget, a légtömegmérőt is ha van a tiedbe lehet rá gondolni, Az üzemanyag szűrő nem lehet a ludas? Én kimérettem elektronikussal az egészet, azt mondta hogy kompjuter nem jó, 1 hónap alatt találtam bele 30 ezerért, kicseréltem és az is alapjárat nélkül dolgozott, szerencsére csak a postaköltségem bánta, mert visszaküldhettem. Egy másik ismerősömnek is volt ugyan ez a hibája , ott elektromos probléma volt, ő duplavebber karbival oldotta meg, az egész elektronikát kigorta.