Hát gyerekek ezek a modern autók hogy mennyire gyengék fűtésben. A toyotámban is megfagytam mire meleget csinált meg a skodában is. Bezzeg a lesajnált suzukiba. Ott felnyomtam a tekernyűt és 3 percen belül bömbölt a meleg. Lábra irányítottam leolvasztotta a cipőt rólad.
Most meg.....
29-fokot beállítok a kocsiba és még langyos motornál (5-6km) is didergek. Ha lábra állítom még 20km múlva is fázik a lábam. Klimatroncsodák.
Ha elkezdené enni akkor meg kell keresni a hiba okát és elhárítani, ha a természetes kopás miatt nő meg az olajfogyasztás akkor azzal nem tudsz mit kezdeni, de nekem pl 227 ezer után pontosan annyit eszik az 1.9 TDI mint új korában, kb 3dl/30000km és 30 ezret megy egy töltet olaj! (én is kb olyan intenzitással használom a verdát mint te)
Egy TDI motor, pláne ha PD akkor különleges kenési igényei vannak, tehát csak a megfelelő minősítésű olaj használható bele. El kellene felejteni már apáink/nagyapáink urban-legendjeit... pl: x futás után "vastagabb" olaj, hogy ne egye! Féktárcsa szabályozás! Bejáratás. Felezett, vagy harmadolt olajcsere/szűrőcsere intervallumok. stb...
Azok a technikák amikbe apáink/nagyapáink szocializálódtak alapvetően voltak mások. Egy akkori autó elérhető élettartama annyi volt mint ma a 2-3. olajcsere periódus tervezett ideje! A mai alkatrészek nem hogy sokkal precízebben vannak tervezve és megmunkálva, de némelyik olyan anyagból van amit elődeink idejében még nem is létezett!
Megnézted, tényleg a hűtőventillátor megy? Vagy csak hallod, hogy beindul egy ventillátor a motortérben? Mert ha az utóbbi, akkor az lehet a szekunder levegő ventillátor is, ami akkor üzemel, amikor a motor hideg. Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy az 1.4-esben is van, de az 1.6-osban biztosan van.
14 ezret megyek atlagban a legkevesebb 12 ezer volt 3 honap alatt ,3 havonta cserelem!Lassan szerintem olajat kene valtanom kozel 200 ezer van az automban, lehet mar az 5w 30 long life helyett mas kenesu olaj kene nem tudom a 200 ezer km feletti tdi motorokhoz mit szoktak javasolni!
2005-ös évjáratú 1.4 16V(75LE) Skoda Octavia 2-típusú autónk van. Pár hete vettem észre hogy az autót beindítva kb. 1perc múlva,teljesen hideg motornál is megy a hütőventilátor. A vízhőfok elég gyorsan,0fokban kb. 5perc alatt eléri a 90fokot. A ventilátor csak 1-2percig megy szerintem. Ebben szertném kérni a segítségeteket/tanácsotokat. Ennek így kell működnie,vagy ez valamilyen hibára utal?
Ha jól láttam, akkor csináltál olyat OII-nél, hogy a climatic légkondit lecserélted climatronicra. Érdekelne, hogy ez pontosan milyen alkatrészeket érinti. Lehet privátban is (az email-em publikus)
nem érdemes vele foglalkozni, valami beakadhatott a skacikának, lehet hogy stewie valahol beszólt neki a szokásos stílusában és ezt nem tudta megemészteni... meg egyébként is, aki egy olyan cikkre hivatkozik ahol nettó hülyeségeket tudnak leírni, miszerint: "...késői, vagy többszöri befecskendezéssel oldanak meg. Erre a jelen állapot szerint nem képesek PD-k..."
azzal nem érdemes vitatkozni, mert képtelen felfogni a másik érveit.
Volt az 1.9 TDI-nek GreenLine változata? Az nem csak az 1.6 TDI-nek, meg talán az 1.2 TSI-nek volt?
Én úgy tudom, hogy a német piacra szánt autókban volt DPF, mert ott sokat számított ha magasabb EU normás autód van, de a magyar piacon ez nem számított, ezért a hazai üzembe helyezésű autókban nem is nagyon van PD motoros és DPF-es változat.
Igazán nem akarok beleszólni a vitátokba, de aki akkora épületes baromságot leír, hogy a 2,5 V6 TDI Common Rail rendszerű, annak az írásait jobb, ha nem vesszük komolyan!!
Ettől függetlenül van igaza - is - a cikkben leírtakban és igenis stevie-nak is igaza van, hogy részben a részecskeszűrő miatt álltak le vele, hiszen a magasabb EU normák miatt részecskeszűrőre szükség van, ami a PD-vel "nehezen" fér össze.
Autó vásárlása előtt állok és olyan kérdésem lenne felétek, hogy az 1.9PDTDI motoros Octavia II-nek milyen szervízigényei vannak és nagyjából hány km-nél jönnek elő. Gondolok itt a turbóra, kettőstömegű lendkerékre, részecskeszúrőre stb. És ezek mennyibe kerülnek?
Ezek az alkatrészek többnyire a használat függvényében kopnak el vagy hibásodnak meg -- autómárkától függetlenül. Néhány tízezer kilométer alatt ki lehet csinálni egy komplett autót, de vannak olyan példányok is, amik sokszázezer kilométert tesznek meg különösebb horror beavatkozás nélkül.
A megfelelő karbantartás és a minőségi üzemanyag a legfontosabb. Egy használt autónál mindig kérdés, hogy az előző tulaj(ok) hogyan viszonyult(ak) az autóhoz.
Octaviában az 1.9 PD TDI motorhoz ritka a részecskeszűrő. Ha esetleg találnál ilyet, akkor azt nagy ívben kerüld el. A PD-motorok fejlesztését részben amiatt fejezték be, mert nem lehetett igazán jól összehozni a részecskeszűrőkkel.
Autó vásárlása előtt állok és olyan kérdésem lenne felétek, hogy az 1.9PDTDI motoros Octavia II-nek milyen szervízigényei vannak és nagyjából hány km-nél jönnek elő. Gondolok itt a turbóra, kettőstömegű lendkerékre, részecskeszúrőre stb. És ezek mennyibe kerülnek? Válaszotokat előre is köszönöm!