Keresés

Részletes keresés

Warnika Creative Commons License 2013.01.07 0 0 5867

hello,

két év sajna, amíg ez a játék e-card van csak Ausztriában.

"Egy kis kiegészítést. Ha Magyarországon kérsz a TB-nél egy E104-es nyomtatványt, akkor lesz EU-s TB kártyád, mert nem Ausztriában kell 1 évig biztosítottnak lenned, hanem az EU-n belül.
Az "uj" E-card nem egy, hanem két év biztosítás útán jár, és automatikusan kiküldik (postán). Ma voltam személyesen a WGKK-ban, ök mondták"

Előzmény: defcon (5850)
exxo Creative Commons License 2013.01.07 0 0 5866

Az anyukád mit mond?, elenged?

Nem, neked otthon a helyed!

Előzmény: Törölt nick (5865)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.06 0 0 5865

Sziasztok!

Jelenleg Magyarországon élek, de szeretnék kimenni Ausztriába(Bécsbe ha lehet) főleg nyelvtanulás/gyakorlás céljából. Milyen munkákat vállalhatnék kint, amiből meg is élnék+gyakorolhatnám a németet. Tehát infókra lenne szükségem, ha vki tudna segíteni megköszönném, vagy legalább azt,h hol keresgéljek? (28éves életerős férfi vagyok autóvillamosságszerelői tapasztalattal)

Előre is köszönöm: Tamás

Valena25 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 5864

köszi a választ!!

bonyolultabb mar nem is lehetne... asszem én ott sohasem fogok dolgozni :) és ha ez igy van én egy éven belül szépen haza is kuszok!ű

Előzmény: webmot1 (5863)
webmot1 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5863

Magyarországon minimum OKJ 54-es kezdetű felsőfokú képesítéssel rendelkező ápolók Ausztriában diplomás ápolóként dolgozhatnak, ha az Egészségügyi Minisztériumban (=Bundesministerium für Gesundheit, későbbiekben lásd: BMG) Bécsben honosíttatják a papírjaikat.

Első körben kell hozzá:

-erkölcsi bizonyítvány (kb 2000Ft, postán beszerezhető, minimum 2 hét, amíg megérkezik)

-végzettséget igazoló bizonyítvány

-orvosi igazolás, hogy nem vagyunk betegek

-EEKH által kiadott igazolás

Erkölcsi bizonyítványból minimum kettő kell (egyet németre kell hitelesen lefordíttatni, egyet pedig el kell küldeni az EEKH-hoz, vagy ha egyet kérünk, akkor minimum 1 db közjegyző által hitelesített fénymásolatot készíttetni -kb 1200-1500 Ft, karakterenként változik)

bizonyítványunkat be kell vinni a kiállító intézménybe (magyarul az iskolába, ahol megkaptuk), ahol adnak egy igazolást, hogy valóban ők adták a kezünkbe.

Ha ez megvan, el kell vinni ezt is közjegyzőhöz, aki erről is készít egy hitelesített fénymásolatot, hisz a bizonyítványt nem adhatjuk ki a kezünkből. Ára kb. 1500-3200 Ft.

Ezek után történik az orvosi igazolás megszerzése. Igen, megszerzés, mert az sem egyszerű dolog. Ehhez el kell menni először is egy vérvételre, plusz tüdőszűrőre. Ha minden negatív, a háziorvost meg kell győzni, hogy valóban nem vagyunk betegek, és egy igazolást adjon ki. Ez eddig elméletileg (!) ingyenes, csupán időigényes... Na, ha ezt megkaptuk, ezt is elvisszük a közjegyzőhöz, aki készít nekünk erről egy hitelesített fénymásolatot. Ismét 1500 Ft...

Ha megvan a hitelesítés hitelesítésének a hitelesítése, akkor elmegyünk az Offi-ba, ahol mindent HITELESEN lefordítanak a kívánt nyelvre, jelen esetben németre. Ennek összegét le sem merem írni: darabja 15000-30000 Ft, terjedelemtől, karaktertől függően.

Időközben nekiugrottunk a legnagyobb falatnak: az EEKH által kiadott igazolás beszerzésének.

Ehhez a honlapon mindenki megtalálja, hogy mi kell -nem sorolnám fel, legyen elég annyi, hogy tipikus magyar ügyintézés... Leírják, hogy csatoljuk a kérelemhez a befizetett csekket, de hogy mennyit fizessünk be, és hova, és hol lehet az adott csekket beszerezni, azt már elfelejtik közölni!

Itt javaslom mindenkinek a személyes megkeresést, egyszerűbb, és biztosan nem ráznak le olyan gyorsan. Amúgy 34.000 Ft lett a vége...

Elérhetőségük:

Ügyfélszolgálat helye:

1051 Budapest, Zrínyi u. 3. 1. emelet 106. szoba

Ügyfélkapcsolati vezető: Bunyitai Péter (ő vele nem találkoztam)

Ügyfélfogadás ideje: kedd, csütörtök, de. 9-11, du. 13-15 óra között

A kitöltendő dokumentumot innen tudjátok kinyomtatni:

http://www.eekh.hu/letoltesek/hatosagi_biz_kerelem.pdf

A legnagyobb ellenségünk a papírok beszerzésénél és hitelesítésénél az IDŐ (és persze a pénz...), ugyanis nem lehet egyik papír sem 3 hónapnál korábban kiállított (itt az idők összeegyeztetése a legnehezebb, hogy nehogy valamivel is kifussunk az időből).

Ha minden megvan, akkor a nyelvvizsga-bizonyítványunkkal kiegészítve elindulunk Bécsbe.

A Minisztériumban a honosításokat HÉTFŐN végzik, 8:00-11:30-ig, nem érdemes más napokon próbálkozni, mert elküldenek!

Nyelvvizsga, illetve nyelvtudás nélkül nem érdemes próbálkozni: korábban volt rá esély, hogy az ember lánya odament, és mint a némagyerek átadta a papírjait, és megkapta cserébe a megfelelő bizonyítványt, ma már ez szinte lehetetlen! Úgy kezdik, hogy van-e nyelvvizsgád, ha nincs: hol és hány évig tanultál németül. Beszélni kell, nem is keveset, olyan szakszavakat használnak, hogy csuda! Igen, és hiába van meg minden beszerzett okirat ,még így is elutasíthatnak, mert akkora a keleti régióból a túljelentkezés, hogy szűrik a legjobbakat (megjegyzem: igazuk van).

A minisztériumban mindenféle irodákba küldözgetnek majd, ahol felülbírálják, átnézik, hogy a sok hitelesítés hitelesítésének a hitelesítése valóban hiteles-e :)

Legvégül, ha minden rendben, akkor 214,10 eu-t kifizet az ember a pénztárban, majd átveheti a diplomáját, amellyel egész Ausztriában dolgozhat.

További infó itt olvasható:

http://bmg.gv.at/cms/home/attachments/6/9/5/CH1168/CMS1329209995016/anerkennung_durch_nostrifikationen_-_allgemeine_information.pdf

-http://www.bmg.gv.at/cms/home/attachments/6/9/5/CH1168/CMS1329209995016/anerkennung_durch_nostrifikationen_-_allgemeine_information.pdf

-Bundesministerium für Gesundheit

Radetzkystraße 2

1030 Wien

Tel. +43-1/711 00-0

Fax +43-1/711 00-14300

Megjegyzés:

A Bundesministeriumban nagyon sok magyar dolgozik (a névtáblájuk ki van függesztve az ajtóra),de ez ne keltsen senkiben hiú reményeket: senki, de SENKI nem fog megszólalni magyarul, hogy esetleg így segítsen...

Előzmény: Valena25 (5861)
asx Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5862
Előzmény: Valena25 (5861)
Valena25 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 5861

sziasztok

épp munkavállalás előtt álok, és azt a visszajelzést kaptam hogy az egészségügyi minisztériumban hitelesiteni kell a diplomámat. Ápolónő a foglalkozásom és bécs mellett lakom. nem értem egészen hogy milyen papirok kellenek ehez, hova induljak. Kérem segitsen valaki!! Üdv

tiva59 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 5860

En eddig is Györben inteztem a jogsi es az utlevelhosszabbitast. Tudtommal mindent lehetett  intezni, csak a lakcimbejelentest nem, azt csak a teruletileg illetkesnel.

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.26 0 0 5859
Előzmény: Norbesz87 (5858)
Norbesz87 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 5858

Ha esetleg tudnál nekem néhány weboldalt linkelni, ahol vannak hírdetések, azt megköszönném.

Előzmény: Törölt nick (5857)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.26 0 0 5857

Mi a gond?

Jelentkezz a sok száz hirdetések közül minden olyan céghez amiröl jókat hallottál, aztán go!

Előzmény: Norbesz87 (5856)
Norbesz87 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 5856

Sziasztok! Boldog Karácsonyt mindenkinek! :) Érdeklődnék hátha tudtok segíteni nekem. Ausztriában keresnék sofőr állást. Minden képesítésem megvan hozzá, C+E, ADR, GKI, PAV2, Sofőrkártya, 5,5 év nemzetközi gyakorlat. 3,5 tonnától 40 tonnáig, bármit vállalok. Ha esetleg valaki tudna benne segíteni, azt előre köszönöm.

flash.gordon Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5855

elsejétől.

Előzmény: flash.gordon (5854)
flash.gordon Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5854

Ezúton értesítem a t. fórumozó társakat, hogy január elsején az ország bármelyik hivatalában lehet hivatalos ügyeket intézni nem csak a lakhely szerinti illetékes helyen. Ezt kihasználva például az új útlevelemet már Sopronban fogom átvenni.

Bayern73 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5853

ugyanaz nemetben,csillagok nelkül.semmifele 2ev nincs.söt,ha nincs munkad,semmilyen statuszod nincs,2honapig meg passziv,jogosit ellatasra.

Bayern73 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5852

köszi a valaszod . az en nemet kartam ehhez kepest "teljes" meg a Magyarorszagon elö gyerekem is jogosult 18eves koraig nemet orvosi,korhazi ellatasra.( ne kerüljön ra sor inkabb)

defcon Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5851

Das Ablaufdatum der EKVK ist abhängig davon, wie lange man vor dem Ausstellungsstichtag der e-card bzw. EKVK Vorversicherungszeiten in der Krankenversicherung erworben hat.

Die EKVK wird auf folgende Gültigkeitszeiträume ausgestellt:

• für Pensionisten ab dem 60. Lebensjahr 10 Jahre
  • für andere Versicherte 5 Jahre
  • für Kinder bis zur Vollendung des 14. Lebensjahrs, jedoch mindestens für 5 Jahre (z.B. ein jetzt 12-jähriges Kind erhält eine EKVK für 5 Jahre und nicht nur bis zur Vollendung des 14. Lebensjahres)

Dies gilt für Personen, die in den letzten zehn vollen Kalenderjahren vor der Ausstellung fünf Jahre und im letzten vollen Kalenderjahr vor der Ausstellung mindestens 180 Tage (= ein halbes Jahr) in einer Krankenversicherung pflichtversichert waren.

Die EKVK wird mit einer Gültigkeit von einem Jahr für Personen ausgestellt, die in den letzten fünf vollen Kalenderjahren vor der Ausstellung mindestens ein Jahr und im letzten vollen Kalenderjahr vor der Ausstellung mindestens 180 Tage (= ein halbes Jahr) in einer Krankenversicherung pflichtversichert waren.

Wenn das Ablaufdatum der EKVK erreicht ist und weiterhin Krankenversicherungsschutz besteht, wird automatisch eine neue e-card mit EKVK-Anspruch ausgestellt und an die letzte der Sozialversicherung bekannte Adresse des Versicherten zugestellt.
Warum sind auf meiner EKVK in manchen Feldern Sterne?Wenn die Ausstellungsbedingungen nicht erfüllt sind, wird keine EKVK ausgestellt. Auf der Rückseite wird nur die EKVK-Kartennummer aufgedruckt und alle anderen Felder mit „*****“ versehen.

Um die EKVK im Ausland verwenden zu können, müssen die Datenfelder auf der Rückseite der e-card vollständig ausgefüllt sein. Sind die Datenfelder mit Sternchen befüllt, gilt sie nicht als Anspruchsnachweis. 
Sollte dennoch ein Auslandsversicherungsanspruch bestehen, kann beim zuständigen Krankenversicherungsträger eine „Bescheinigung als provisorischer Ersatz für die EKVK“ (PEB) beantragt werden.

defcon Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5850

Ausztriában nem kapsz automatikusan Europäische Krankenversicherungskarte-ként használható kártyát. Bár az e-card hátulja az lenne, de kezdetben az adatok, a kártyaszám kivételével ki vannak csillagozva. Tehát nincs rajt név, szül.idő, lejárati dátum, azonosító, biztosító neve... Ha jól emlékszem (de nem biztos) 2 év biztosítási jogviszony kell, hogy olyan kártyát kapj, amin ki vannak töltve az adataid. Addig csak esetileg kérhetsz papír alapú Urlaubskrankenschein-t.

Ha van E111-ed, vagy ezt tartalmazó kártyád, akkor persze hogy mindenhol ellátnak...

http://www.europakonsument.at/cs/Satellite?pagename=Europakonsument/MagazinArtikel/Detail&cid=318858409870&pn=3

Lásd:

vs.    és már olyant is láttam ahol csak a 8. pont volt kitöltve és a többi csillagozva...

Előzmény: Bayern73 (5849)
Bayern73 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5849

szia

mit takar az hogy "nincs kitöltve"? nekem a nemet AOK kartyam hatoldala az E111. rajta a nevemmel,biztositasi szamommal . 2011-ben sok hentest hordtam nemet orvoshoz,nemet korhazba magyar E111-el. minden esetben ellattak öket,pedig egynek se volt E106 igazolasa Magyarorszagrol.

szoval milyen csillagokra gondolsz? :)

nem baxxa meg a moha ha pl Ausztriaban kell kihuzatni a fogamat,akkor a chipes fenykepes nemet AOk kartya E111-re nem huzza ki az osztrak fogorvos :D (a kartyat a terminalbol...:DDDD )

Előzmény: defcon (5845)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5848
Előzmény: Törölt nick (5847)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5847

Téged átb@sznak.

Mondj fel és keress egy tisztességes asztalost. Keresett a szakmád...

Előzmény: DasRoberto (5846)
DasRoberto Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5846

Hellósztok!

Ha valaki tudna választ adni nekem, akkor megköszöném.

Ausztriában melozom egy asztalos cégnél, asztalos szakmám van, de a fönök hilfsarbeiter- ként ,segédmunkásként jelentet be, gondolom, hogy így kevesebbe kerülök neki, mert ha jól tudom van egy szakmunkás minimálbér amit meg kellene , hogy kapjak. Mennyi a szakmunkás minimál azt se tudom pontosan, de ha valaki tud erről valamit akkor írja meg kérem. Tehetek ez ellen valamit , hogy ne segédként legyek bejelentve? Tudom elsősorban a fönökömmel kell egyeztetni a dolgokról, vagy megyek vagy maradok, de a minimálbér az asztalos munkáért amit csinálok az eléggé kevéske!

Kellemes ünnepeket!

defcon Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5845

Ha az e-card hátoldala ki van töltve, akkor mint eu betegbiztosítási kártya működik, azaz minden országban legalább a sürgősségi alapellátást megkapod. Ha csak csillagok vannak rajta, akkor a külföldi út előtt kell a biztosítódtól egy papír alapú igazolást kérned, és azzal kapod meg az ellátást. Ha a kártya nincs kitöltve és papírod sincs akkor sajnos saját felelőségre méssz külföldre, viselve annak a kockázatát, hogy minden orvosi beavatkozásért (még az életmentőkért is!!!) fizetned kell...

Előzmény: gabynail (5844)
gabynail Creative Commons License 2012.12.25 0 0 5844

Sziasztok,tudna valaki felvilágosítást adni hogy az e cardal itt Magyarországon milyen esetekben kapok ellátást.Sajnos ma el kellett menni fogorvosi ügyeletre mert begyulladt a férjem foga de a doki azt mondta nem tud mit kezdeni az e cardal. Köszi

gartfi Creative Commons License 2012.12.24 0 0 5843

cocasallat Creative Commons License 2012.12.20 0 0 5842

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani Bécsben szórólap osztással és statisztálással kapcsolatos infókat? aki ahol esetleg dolgozott már, vagy biztos megbízható infót tud az jól jönne.  januárban mennék illetve akár most decemberben is pár napot.  kinn tanulok angolul, németül nem tudok ezért problémásabb a munka keresés.

Warnika Creative Commons License 2012.12.20 0 0 5841

Kedves Fórumozók!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és békés, boldog, egészségben gazdag új esztendőt kívánok Nektek és szeretteiteknek!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.18 0 0 5840

Szerintem is, azért linkeltem :-)

Előzmény: A.J.72 (5839)
A.J.72 Creative Commons License 2012.12.18 0 0 5839
Ez csodaszép! :)
Előzmény: Törölt nick (5835)
flash.gordon Creative Commons License 2012.12.18 0 0 5837

Igazad van. Adjanak csak ropogós 100 eurós bankókat. :)

Előzmény: Törölt nick (5834)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!