németből hoznék haza autót. Erősítsetek meg kérlek, hogy jól gondolom-e az alábbiakat.
- Vásárlásnál kétnyelvű adásvételi (2-3 példányban), Teil 1, Teil 2 okmányok szükségesek, hogy elkerüljem az okmányirodai kínlódást a honosítási folyamat során.
- Hazahozatalhoz piros export rendszám (érvényes műszaki, biztosítás + adó), időtartamtól függően a lejárati időig használhatom. Adnak hozzá zöld kártyát, használhatom külföldön is.
- Itthon elsőként beviharozni az NKH-hoz műszakiért, majd Vámhivatal és regadó befizetés, aztán okmányiroda és 6-6 rugó forgalmi+törzskönyv, valamint 8,5 kotta a rendszámért.
Kérdéseim:
A. Kint élek még egy ideig dajcsban, a piros export rendszám lejárati idejéig használhatom az autót Németországon belüli közlekedésre is ugyanúgy? Aztán egy alkalommal elhagyom vele az országot vele. B. Az export rendszámhoz hol tudok biztosítást kötni? Segít ebben a kereskedő, ha arról van szó? C. Eredetiség vizsgálat szükséges? D. Vagyonszerzési illetékről kell beszélnünk?
Magyar cég kiveszi a bankszámlájáról, leváltja a jó erős forintot, és neki indul a nagy Németországnak!
A másik, hogy dev. Számláról átutalja a pénzt, vagy a foglalót egy olyan autóra amit még nem látott ...
Vagy kilátogat Dajcslandiába, megnézi az autót - autókat, és ha tetszik fizet.
Nettóba megy, ha a vevőnek ott van a jogi képviselője, vagy hivatalos meghatival, de mindenképp az uniós adószám kell az eladónak, hogy leinformálja a vevőt, .... Aztán jöhet az utalás vagy a KP.
Remélem hamarosan tudunk mi is kínálni Önöknek autókat!
Szia,
Itt németbe tényleg levadásznak a P-sel!
Megnéznek mindent, de az indítási naplóba más országot kell beírni, .... tehát csak átitazóban vagy. Viszont ehhez kell egy kamu advét is. Sajnos. Itt tartunk.
Egyébként milyen autók érdekelnének németből? Miket szoktatok venni??
Szia,
Milyen autókat vásárolsz leginkább?
Mire van manapság igény?
Romániában és a környező országokban (kiv.M.ország) milyen ismett használtautós eladási oldalakat ismersz?
Várom válaszodat, remélem egyszer még tudunk jó üzleteket kötni?!?!
Üdv.: egy németországi használt autós
Sziasztok!
18éves autókereskedői tapasztalattal szeretném mondani, hogy az a jó autó, amelyik tetszik, és van rá elég pénzünk ...
Tanácsot "csak" attól fogadjunk el, aki pénzt is ad!
Egyébként elegünk lett a magyar viszinyokból, és Életvitel szerűen kiköltöztünk Németországba, és ott nyitottunk egy használtautó kereskedést.
Nem sűrün vagyok itt fent, de ha kérdésed van megpróbálok segíteni, vagy a helyes megoldást megtalálni számodra!
Pvel csak belföldön jöhetsz akkor, ha a rendszám tulaja hivatalosan is a munkáltatód /be vagy jelentve a cégnél/ egy munkaszerződés legyen nálad. Más országba nem használhatod.
Nem jár valaki közületek Chemnitz-ben? Egy autót kéne megnézni, mennyi rozsda van rajta, volt-e törve. Indítani nem lehet, így csak ennyit kéne nézni rajta.
Na most akkor a cégnél ahol dolgozok van P rendszám, hazahozhatom vele a saját nevemre írt adásvételivel az autót úgy hogy nem cirkalmaznak meg a rendőrök sehol /németo.,ausztria, itthon/ ?? Már nem tudom kinek higgyek...
A sárga sztem sosem volt jó az osztrákoknál. A piros rendszámhoz a nevedre írják kint a vasat. Teljesen mindegy, hogy kinek a nevére lesz átírva a brief, az adásvételi szóljon a párod nevére (2 nyelvű) nekem anno így ment. Egyébként ha a párod nevén lévő pirossal jössz haza az ő jelenléte nélkül, ugyan úgy megkufircolnak a zsaruk mint a sárgáért.
A teljes ügyintézéssel bízzál meg valakit.... Költségek, forgalmi, törzsköny, kpm vizsga, regadò no meg rendszám. Átírási illeték nincs. Ha valakire rábízod a menetet nálunk egy 20as plusz.
Lenne pár kérdésem:ez a csak a piros rendszám kérdés ez tényleg igaz? és akkor ausztriában sem jó már a német sárga?
A másik kérdésem az lenne hogy a párom nevére hoznám az autót van e erre vmi meghatalmazás amit kint elfogadnak a rendszám ügyintézéshez, csinált már valaki ilyet magánszemélyként? illetve mi van ha a nevemen van az adásvételi de még forgalomba helyezés előtt eladom?-ez akkor dupla átírás?esetleg kint két adásvételi egy a rendszámhoz a nevemre egy itthonra az ő nevére működik?
Ezeket visszaolvasgatva kezdek elgondolkodni rajta, hogy nem hozok több autót németből. 6 éve autózok, lekopogjam, sárgával soha semmi nem volt. Inkább veszek itthon kintit, ahogy nézegetem az osztrák kocsikat, itt nem sokkal drágább némelyik mint a kinti német úttal mindennel... B.szok rá p-t oxt jóccakát.
Kulomben a sarga vegu nemet szammal kapcsolatba juniustol nem fogadjak el a magyar rendorok, ugy hallottam hogy leveszik az autorol es kb. 150 ezer a buntetes, nekem tobb ismerosomet vettek el, mi csak atjarunk magyar orszagon, igy a hatarnal amikor lepunk ki az orszagbol mindig baj van de "megoldodik", erdelybe hordjuk az autokot, ezert is nem irok ekezetes betukot (harom nyelven szoktam irni es eleg kenyelmetlen atalitani mindig a billentyuzetet es keresni minden nyelvnek a megfelelo ekezetes betujet, ugy hogy bocs, de szerintem azert meg lehet erteni.)
En is P-s szammal hoztam autot mar 2-szer nemetbol, eloszor nem volt semmi gond viszont masodszor welsnel megallitottak Decemberbe, eloszor kertek az adasvetelit az autorol ami sajnos nem volt nalam, majd azt mondtak hogy nemet papiros autora csak nemet rendszamot szabad tenni, osztrakra csak osztrakot stb., a p-s szamot csak magyar papirosra szabad tenni, bekisertek a rendorsegre es megbuntettek 180 eurora, nem is akartak tovabb engedni, de elmentek es en is tovabb mentem. Most jott meg egy level amibe irja hogy miert is buntettek. Ki kerestem a torveny szamot de ott semmi ilyent nem ir...ertelmezesem alapjan azt irta hogy nem volt ervenyes engedelyem ausztriara (pedig unios feloldasom van), hetfon jon meg a forditas a levelrol es a torvenyrol is, ha nekem van igazam akkor igenyelni fogom a penzem vissza. Hajnalba indulok ujra nemetbe autoert es ujra p-s szammal akarom lehozni...remelem jobb lessz mint decemberbe.
Kicsit elbeszégettem a két bulle-val , s jelenleg Németországban nem teljesen tisztázott a a magyar P rendszám használata.Nálam nem volt sem zöldkártya, sem hivatalos fordítás, de nem is kértek ilyeneket. Elmondásuk szerint a Németországon átutazó P-s rendszámosakkal nem tesznek semmit sem, de az ott autót vásárlók adatait rögzítik , s átadják a területi államügyészségnek, mert nincs állásfoglalás ezügyben.
Szóval Hollandiából, Belgiumból simán haza lehet jönni P-vel is.Sógorok engem nem állítottak meg egyszer sem.