Ez rendben is van Zoli, de ettől még sajnos az udvarra nem tudom bevinni, mivel a kormányzár miatt kanyarodni nem tudok vele. :-(
Ez max arra jó, hogy a trélerre felrakjam, bár az lehet hogy megtörténik. Nyugodtabb lennék, ha mondjuk Smafuék mühelyudvarán állna ilyen állapotban az autó.
Köszi, ezt is beteszem a többi ötlet közé. Lassan gyüjtöm fájlba és nyomtatom ki őket. :-)
Ha be akarod húzni az udvarba, vagy trélerre kell tenni, akkor két lehetőséged van P-ből kiszabadítani:
- Ha alá tudsz menni, a váltó hátuljába megy be a parkretesz bovden, azt az óramutató járásával ellentétesen, bajonettzár szerűen ki tudod akasztani a váltóból. Utána kisujjal v. csavarhúzóval ha benyomod a váltóban lévő reteszt, tolhatod előre a választókart v. valaki fent húzhatja P-ből hátra. Vigyázz rád ne guruljon az autó!!!
- Ha nem tudsz alámenni, akkor a gyújtáskapcsolóról le kell venni a bovden végét, kézzel megnyomni, a fékpedált betapostni és jöhet kifelé P-ből.
Ja és a meghalásig volt három inditás amikor normálisan müködött. Elmentem itthonról az Obiba, meg onnan haza. Akkor minden ok volt. Meg előtte még egyszer volt inditás, amikor megnéztem mit csinált az akkutöltő.
Ahhoz képest hogy hideg volt, szinte azonnal indult az autó, az izzitásjelző elalvása után.
Ezek már holnapra maradnak, mert most nagy nehezen bezártam az autót, teljesen át vagyok fagyva és le van áramtalanitva a kocsi.
Holnap egész nap ezzel fogok szórakozni, de nagy reményeket nem füzök a dologhoz.
Addig gyüjtöm tőletek az infókat és holnap mindent kipróbálok.
Egyébként nekem is eszembe jutott a féklámpa kapcsoló is, meg a váltókar kapcsoló is.
Előzményként még volt annyi, hátha segit valakinek az ötletelésben, hogy néha inditásnál lámpa defektet irt ki, a következőnél semmi. Aztán egyik inditásnál, pontosabban tegnap reggel akku defektet irt ki, de utána többet azt sem. Egyszer még müszer defektet is irt ki, de az sem jött vissza többet.
Tegnap kivittem az autóba egy olyan töltőt, ami csepptölteni is tud és ha feltölti az akksit, automatikusan átáll csepptöltésre. Az akku úgy lett töltve, hogy nem lett levéve a saru.
Az volt a furcsa, hogy a reggeli inditásnál akkudefektet irt ki, amiután pedig ráraktam a töltőt, kb két óra múlva mikor kimentem, már full töltöttséget jelzett. Azért a biztonság kedvéért rajtahagytam a töltőt 24 órát.
Hmm... hmmm... ha olyan váltó van benne, mint az enyémben, akkor kézifék kiold és told előre vagy hátra az autót, amíg a váltó be nem feszül (kopott váltószilentpersely, mindössze 2€ az új, de kurva nehéz kicserélni). Utána próbáld meg beindítani!
Műszerfal tetején a digitklíma napsütés-érzékelője van. Az új kulcsosnak az első belső világításban van a rádió vevője, az infra pedig a külső kilincsekben.
Nem. Bezártam, bementem a lakásba. A lányom tiz perc múlva kitalálta, hogy neki sürgős dolga van, el kell rohannunk. Kimentem, kinyitottam, beültem és onnantól szivok.
Próbáld meg benyomott fékpedálnál megmozgatni az autómata váltókart kicsit, minel csak P ben lehet kivenni a kulcsot, ha valamiért mást érzékelne nem is fogadja el. Nézd meg a kulcs végét nincs-e nagyon összekarcolva, meg a fogadó részét is.
Nem hagytad nyitva a kocsit hosszabb időre, úgy, hogy a kulcs nem volt benne? Minket így "viccelt" meg a 203-as, Drágám nem zárta be éjszakára, csak kivette a kulcsot, azt volt reggel meglepi.:-)
Mondjuk nem is értem, hogy a németek ezt az okoskulcsos rendszert miért nem úgy csinálták meg, hogy ha az okoskulcs meghal, a hozzátartozó fémkulccsal még be lehessen inditani az autót és lehessen vele közlekedni. Ekkora baromságot rég láttam. :-(
Beültem, kulcs bele. Kormányzár kiold, gyujtásra kapcsoltam. Világitott aminek világitania kell, izzitásjelző elaludt, továbbforditottam a kulcsot, de nem inditott az autó. Visszaforditottam kormányzárállásba, kivettem a kulcsot, majd következő betételtől kezdve semmi.
Tehát kormányzár nem old ki, a kulcs nem nyitja, zárja az autót, stb. Amikor ez történt, akkor a nyitó, záró gombok megnyomására folyamatos piros villogással válaszolt maga a kulcs. Ez a leg a zárógomb felett van.
Kicseréltem az elemet, vettem újakat, azóta annyi történt, hogy ha megnyomom a nyitó-záró gombot, akkor csak egyet villan pirosan a kulcson lévő led, de ennyi.
Akksi kivétel megvolt, áttettem a Nissan aksiját, azzal sem történt semmi.
Most ott tartok, hogy áll az autó az utcán, Zsiguli módszerrel be tudtam zárni, tehát a gombokat lenyomogatva és az ajtót igy bezárva, mivel ez szintén érdekesség, a kis fémkulcs nyitja az autót, viszont zárni nem hajlandó.
Tehát balra el tudom simán forditani a bal első zárban a kiskulcsot, ha zárva van az autó, kinyitja az ajtót, viszont jobbra nem engedi elforditani, tehát igy kulccsal nem tudom bezárni. Erőltetni nem akarom, mert nem szeretném beletörni a kulcsot a zárba.
Jelenleg van egy autóm az utcán, ami semmire nem reagál, kormányzárból és P állásból nem lehet kivenni, tehát még az udvarra sem tudom sehogy bejátszani hogy ott álljon.
Annyit kérnék, hogy a kedves fórumozók kivételesen a savazást hagyják, higgyétek el épp elég szopás nekem ez most igy karácsony-újév vonalon, nem tudnék most poénosan hozzáállni a szopatáshoz.
Ha valakinek van olyan ötlete, ami esetleg segithetne, azt előre is köszönöm.