Keresés

Részletes keresés

Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30017

:D Mondjuk nekem kell is használni a tyúknyergeket a vedlős tyúkoknál :D egyből elkezdett növekedni a toll a tyúkon, hogy védve van a háza, és nem rúgja le a friss tollat a kakas a hátáról :D

Előzmény: orpington98 (30016)
orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30016

Nekem pedig 20 tyúkra van az 1 kakas :) Tavaly 32 tyúkom volt és azokra hagytam 2-t :D

Előzmény: Techno Tyúk (30014)
Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30015

A méretétől függ, ha nagyon nagy (pl.: Óriás brahma) akkor valóban kárt tesz a kistyúkokban.

Ha egy 3-3,5kg-os testsúlyú állat, akkor még belefér.

Nekem Itáliai tyúkokhoz került egy fehér őshonos (majd 5kg volt szerencsétlen, kicsit elhízva, még talppárnafekélye is volt) és egyszerűen a vedlő tyúknak kilyukasztotta az oldalát...

Szóval tényleg óvatosan... :D

Előzmény: orpington98 (30013)
Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30014

:D aranyosak azok, ha felnőnek is :D fajtától függ, ha veszel sem biztos, hogy mind tyúk :) Itáliainál korán eldönthető, hogy tyúk vagy kakas, őshonosaimnál volt, hogy 5-6 hónaposan derült ki, hogy kakas :D

Minden esetre sok szerencsét a kakasok elhelyezéséhez :D (a 4 tyúkhoz valóban sok lenne a 2 kakas, nekem 9 tyúkra van 2) :D

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hirdetés:

Itáliai kakasaim vannak eladók (5 hónaposak és fogolyszínűk) 2500Ft/db áron tudom eladni őket, összesen 4 darabom van. Január 3-tól lehet vinni őket :)

Előzmény: Csokylány (30012)
orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30013

Háát én azt  tudom tanácsolni,hogy az egyik fehér japi kakast hagyd meg a tyúkokhoz a többit pedig passzold el... A japi kakas kistestű,nem tesz kárt a tyúkoban és ha neked nem kellenek feltétlenül nagytestű tyúkok akkor tejesen megfelel a célnak.. Én 4 darab tyúkra nagytestű kakas biztosan nem hagynék,mert tönkremennek miatta a tyúkjaid! Ezt tényleg csak jótanácsként írom...

Előzmény: Csokylány (30012)
Csokylány Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30012

de jó elveszett amit írtam, grr:D

szóval, nagyon aranyos :)

remélem fognak kotlani a japánok, bár a barátom a mostani reakcióim miatt -  nem eheti meg a kakaskáimat és túlságosan a szívemen viselem a sorsukat- nem akar hallani csibékről, mert ugye azok között is lesz kakas:S

de ha vennénk 40 tyúkot maradhatna mindenki ^^ ez sem tetszik neki :D

Techno Tyúk a 4 tyúk mit szólna a 2 kakashoz.. szerintem nem örülnének :S:D és a 2-t sem könnyebb meghagyni, mind az 5-höz ragaszkodom :(:(

sose hittem volna így megszeretem a buta pipiket:D szörmók párti vagyok..azt hittem ha nagyok lesznek nem lesznek aranyosak.. de tévedtem :/ abban biztos voltam sosem enném meg őket, de hagyni sem tudom hogy levágják :S

Fu de nekem a tollasokkal nincs szerencsém, van 5 fürjem , kezdésnek lett 4 kakas 2 tyúk..  3 kakast eladott a barátom az ismerősének és szerzett tyúkot. Szerencsére 2 hét alatt nem nőttek annyira  a szivemhez és "jó helyre" kerültek. De ha mégse akkor se szabad megmondania .. jól vannak és kész :)

Előzmény: orpington98 (30005)
Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30011

Ja és igen, Orpington véleményét alátámaszthatom! :D a japik tavaszra-nyárra tuti fognak kotlani :D

Előzmény: Csokylány (30004)
orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30010

Kép lemaradt :D

Előzmény: orpington98 (30009)
orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30009

Ő pedig az idei kakasom! :)

Előzmény: orpington98 (30008)
orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30008

Az apja törpe cochin keverék az anyja pedig sima vörös nagytestű búbos tyúk :) Amúgy nem nálam kelt,úgy cseréltem egy nénivel.De az apja az tőlem való...szóval elég kusza történet ahogy hozzám került,ezért is hagytam meg,mert különben már nincs törpém. Mondjuk ő egy sima japinál azért nagyobb! :)

Előzmény: Techno Tyúk (30007)
Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30007

egyébként milyen fajták keresztezése? :D (azt tudom, hogy az egyik törpe, a másik nem :D)

Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30006

Orpington: A féltörpe tyúkod nem kicsit mókás, de nagyon aranyos :D

Csokylány: Simán meg lehet két vagy több kakast is tartani :D nekem az első bandából 2 fogolyszínűm maradt, a következőből 1 fogolyszínű, a következő keltetésemből is 1 fog maradni :D

Nyugi, a megevéssel én is hasonlóan vagyok ;)

orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30005

A japi tyúkjaid szinte 100%,hogy fognak kotlani tavasszal! :) De amúgy lehet ám a tyúk alá mástól is hozni tojást ahol szépek a tyúkok és van ugye kakas,szóval nem kell a sajátjaidra várni! :)

Amúgy igen,tud kereszteződni a japi és a normál méretű tyúk,nekem van egyetlen egy darab féltörpém...Ő a legkisebb a csoportban!

Előzmény: Csokylány (30004)
Csokylány Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30004

De csibének olyan helyesek :) azt reméltük lesz jó kotlós és akkor bővülne a csapat, de így van 2 rendes tyúk a másik kettő japán tyúk :D keltető sose telne meg, de még egy tyúk alá is mire összegyűlne ...

de 2 féle kakast hagyni.. mi csinálnának? most is kakaskodnak és hát a japán nem is hagyja magát hiába harmad akkora :D

tudnak kereszteződni egyébként? bár mind kettő variáció mókás, ducijuci szegény kis japán tyúkon xD vagy a fehér kakas  a nagy kenderesen :D

Előzmény: orpington98 (30002)
Csokylány Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30003

De én sosem tudnám megenni, hát nem figyelsz rám :D?

Meg más se egye meg.. :(:D nekem ők még csibék :D

waa nem való nekem a haszonállattartás :(:D

Előzmény: Techno Tyúk (30001)
orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30002

Hát én sem tudok semmi olyan módszerről,hogy több jérce legyen egy keltetésben,olyan szerintem sajnos nincs! Vagy egy jó tipp: Vegyél már növendékeket,amiken már jól látszik melyik kakas,melyik jérce! Idén én is azt tettem.

Hát tényleg nagyon szépek ezek a japik,de egyrészt nekem az nagyon messze van,másrészt pedig nekem nagytastűek a tyúkjaim és nem illene egy törpe kakas az enyéimhez! Na meg én évente cserélem a kakast az udvaromban,szóval nálam ő nem lenne örökéletű...

Előzmény: Csokylány (29999)
Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30001

Én nem tudok olyanról, hogy ha valamit etetsz velük, vagy másképpen tartod őket, akkor több tyúk lesz :D

A megoldás: több tojást kell betenni a keltetőbe, akár tele is lehet tenni, utána ha kikeltek, felnőttek, a kakasokat lehet eladni, vagy megenni, a tyúkokat lehet tartani :D nekem a nyár végi keltetésemből (20 tojás) 17 kelt ki, mind meg is maradt, 7 kakas volt belőle, ebből mikor a hideg bejött, akkor pusztult el egy kakas, a többiek szépen fejlődgetnek :D

Tehát ezt tudom javasolni :)

Előzmény: Csokylány (29999)
Csokylány Creative Commons License 2012.12.28 0 0 30000

Köszi a választ, ettől féltem én is. 

Előzmény: Techno Tyúk (29998)
Csokylány Creative Commons License 2012.12.28 0 0 29999

jahj de jó, nincs elég kakas.:D van valami tipp mivel etessük a tyúkot vagy milyenkörülmények között tartsuk hogy minél több csibéből legyen tyúk?:D

mert ez a 9/5 elég elkeserítő :D

Elég helyesek hogy befogadd őket *.* ? *nagyonszépennéz*

Egyébként  Kartal-Gödöllő-Őrbottyán  útvonal  környékén  (Budapest is) még a házhozszállítás is megoldható lenne. Sőt  ha valakit tényleg komolyan érdekelne továbbtartásra és mond várost lehet megoldható az is

Előzmény: orpington98 (29997)
Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.28 0 0 29998

A kis fehér, az kakas lesz. (2. képen)

Laci: holnap próbálok róluk készíteni :D

Előzmény: Csokylány (29996)
orpington98 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 29997

Az első képen lévő jérce,a második képen lévő pedig kakas lesz.. Amúgy azok a fehér japi kakasok egész helyesek!!

Előzmény: Csokylány (29996)
Csokylány Creative Commons License 2012.12.28 0 0 29996

Szia!

Remélem igazad lesz, itt egy friss kép a verekedős feketéről :D

és akit még nem tudok eldönteni Gombóc (mondjátok hogy tyúk..:D):

tipp?:D

és a kakasok, akik szerető gazdira várnak és nem kuktára :):

Ducijuci

Jófej

és a 2 japán

Előzmény: Techno Tyúk (29992)
K.G.D.T. Creative Commons License 2012.12.28 0 0 29995

Hello!

Nagyon szép mutatósak:D szép színes csapat  gratula hozzájuk!:D

Én is szeretem őket mint koltót gondos anyák! persze van amelyik idegbeteg...

Előzmény: spenot741 (29990)
hlaci80 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 29994

Szia az őshonosakrol küldjél már egy pár db. képet köszi.

Előzmény: Techno Tyúk (29993)
Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.27 0 0 29993

Ez a tyúkocska fajta ügyben hová tehető?? :D Hasonlít nekem a japánra, az őshonosra, meg meindenre :D

Milyen fajta ez?:) Nagyon szép:D

Techno Tyúk Creative Commons License 2012.12.27 0 0 29992

Szia!z

A kis fekete csirkéd szerintem tyúk lesz, nekem is van több is, amelyik néha verekszik társaival, mikor kicsik voltak, volt köztük egy kakas, amelyik az összes többi kakast szétcsipkedte, és az egyetlen fehér tyúkomat is (...azt gondolhatta, hogy az is kakas, a viselkedéséről még én is úgy gondolhattam volna, ha nem tudom, hogy tyúk) Ebben a történetemben csak az a legszebb, hogy a csipkedős kakast sikerült leszoktatni a tollcsipkedésről, és vissza is került a többihez, és a mai napig megvan a másik fogolyszínű kakassal, és a tyúkjaikkal együtt. Még a 4 hónapos kicsiket is elviselik maguk mellett :D (a többi megtépett kakaska pedig ment a fazékba)

Kakas kérdésre pedig azt tudom mondani, hogy új helyet képesek megszokni, nem egyszerűen, de képesek.

Továbbá nekem is vannak eladó 5 hónapos itáliai kakasok. (4 darab) Ha érdekel valakit, itt fórumon megtaláltok :D:D

Előzmény: Csokylány (29991)
Csokylány Creative Commons License 2012.12.27 0 0 29991

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket utólag meg előre is Mindenkinek :)

Nagyon szép tyúkokról ,kakasokról láttam képeket itt a fórumon, minden elsimerésem a gazdáknak :)

Kezdő tyúktartó vagyok, ajándékba kaptunk júniusban 8 db 3 hetes  csibét majd később 2 jércikét. (Sajnos egy elpusztult szóval 9-en vannak)

Mára már majdnem felnőttek és a probléma hogy a társaság fele kukorékol :D  ráadásul 4 japán, 4 kendermagos szerű,  egy fekete-fehér, kis vegyes csapat.

Persze le kellene vágni a fölösleges kakasokat, de a szívünkhöz nőttek. (lenne aki levágja de ez a végső eset..)

Jelenleg van 2 fehér japán kakas, bóbitás, tollaslábú, nagy taréjos. Bár az egyiken megjelentek szisztematikus rozsdabarna tollak.

van 2 kendermagos kakas (nevük is van, próbáltuk szugerálni hogy tojó lesz 'duci-juci' de nem jött be :( a másikat jófejnek hívjuk mert tényleg az, bármi érdekesség van ő jön és csipkedi le a gombtól elkezdve a cipőfűzőn át, minden érdekli :D

az én kis kedvencem a Gombóc aki valamiért minikenderes még és nemtudni a hovatartozását de nekem kakas gyanús.

Szerintetek van olyan - vagy köztetek van olyan - akit érdekel továbbtartásra kakas? és tényleg nem fazékban végeznék hanem tyúkozhatnak még ameddig jó kakasok?

Vagy ivarérett kakas már nem szok meg új helyet, őt se szokják meg, felesleges ilyenbe gondolkozni?

Holnap készítek ÚJ fényképet a kis baromfiudvarról, mert sokat változtak a legutóbbi kép óta :) 

Valamint gyanakszom a fekete tyúkra, aki nem kukorékol, csak verekedik a kakasokkal főleg 'duci-juci'nak megy neki mintha kakas lenne. Bolond tyúk? vagy fejletlen kakas? semmi taréj farktoll, telejesn tyúkszerű. 

Köszönöm ha valaki válaszol sokat segítene :)

spenot741 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 29990
  1. Hello!

Nagyon szé´p kis csapat!Különösen a kendermagos és a pettyes tetszik nagyon.Nekem is vannak kb 40 db.Nagyon szeretem öket,nagyon jo kotlok.

Előzmény: K.G.D.T. (29989)
K.G.D.T. Creative Commons License 2012.12.27 0 0 29989

Hello!

Japik 2013-ra:

10+1

Sanya75 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 29988
Az első monori börze 2013-ban,a következő időpontban lesz:

Március 10.

Üdv:S

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!