helló. ha szemben álltam vele a vezérműtől számolva a második hengerben volt kissé sötétebb a gyertya elektródája-a többi szinbte fehér! mint uj korában! bevallom a márkáját nem tudom! vissza raktam a régieket,azzal most jó! de nem igazán szeretem őket tekergetni,mert eléggé nehezen müködnek a menetek! félek sérülni fog! azt nem tudom h az injektor ami a pillangó szelep felett van porlaszt e,de ha igen annak se sok értelme van,mivel hideg állapotban a majdbem zárt szelep tetején uszik a benzin!onnan csepeg be a torokba! azt megint nem tudnám meg mondani h ha kinyit a pillangó mi történik,,de csak remélni tudom h akkor már jó! igazábol minimum 8 liter a fogyasztásom,még hosszu távon is! szar ügy! most ebben a hidegben nincs kedvem szerelgetni,.nyáron meg sokkal jobb! nem kellett!
A WEBER-MARELLI központi injektorod működése a következő.
Van benne ha szemből nézed bal hátul egy alapjárati motor, ami egy kis kúp és egy lineál motor segítségével állítja az alapjáratodat.
A pillangószelep alapesetben mindig nyitva van egy picit, ezt egy kis hernyócsavar állítja be. Ez gyári beállítás piszkálni nem igazán ildomos.
A pillangószelep tányéra felett van ugye az injektorod. Na most ez elvileg permetezve küldi a benzint a tányérka tetejére, ahonnan "becsepeg" a benzin.
Ha nem permet szerűen juttatja a benzint az injektor az lehet dugulás a benzinrendszerben vagy koszos injektor rossz esetben hibás( nem megfelelő nyomású benzinpumpa).
A hengerben a gyújtáskihagyás érdekes dolog. Gyertyacsere lenne az első nekem. Utána ha nem jó akkor kábel illetve trafó ellenőrzés. Ha ez sem akkor sajnos vmi belsőségesebb gond lehet ott neked. Ha kap olajat a motorod, ez KM futástól függ, az okozhat olyat, hogy néha kicsit "beköpi" a gyertyádat a motor.
Amit én tudok ajánlani, bár nekem 900CC van idehaza, hogy egy gyertyatisztítás esetlegesen csere. Mindenképpen nézd meg melyik hengeredben koszos nagyon a gyertya vagy nem(1-3-4-2) gyújtási sorrend van . Alapesetben városi forgalomban lehet kicsit kokszos, országútiban elvileg nem nagyon. Barna "lerakódás esetén" jó a gyújtásod. Ha fehéres, az elvileg szegény keverékre utal. Ha megnézed a kipuffod végét és nagyon kormos, akkor vagy sokat városozol mint én, vagy eszik némi olajat a motorod. Olajevés esetén elvileg van némi ragacsos olajos lerakódás a gyertyádon is. Kérdés milyen és mikori gyertya van a gépben.
Sziasztok! Van-e valakinek tapsztalata a hátsó lengőkar szilent szereléssel kapcsolatban? Nehezen jön ki a helyéről? Csináltattam hozzá kiütő szerszámot, remélem nem lesz fennakadás, de minden javaslatot szívesen fogadok.
Hali.. nekem meg van miért fogyott a hűtővizem..!a minap gyertyákat nézegettem,mert érdekes módon valamiért kihagyott az egyik henger,és rángatva indult a motor,,,még meleg állapotban is indult úgy h nem ment a henger!!! ez most megszünt,de a lényeg h szét szettem,és az inkjektor mögött van egy kb 12mm átmérőjü gumicső-ami valószinüleg az injektor fütse lehet,,NA AZ volt elrepedve,,,eltörve! alatta már el volt szineződve egy lemez ami a sok lecsöpögött viz okozott! nem tudom mennyi folyhatott el,mert nem volt nedves! de az tuti h a polip csőből megy oda egy ág,és a fütőradiátor felől megy rá egy kis csonkra! ERRE,,én nem is gondoltam,mert igazából minden karbinak van melegitő fütése! Igy talan a hatásfok is jobb lesz,hamarabb lesz jobb a keverék! DE azon meglepődtem,mikor hidegen inditottam,és belenéztem az injektorba müködés közben! A zárt pillangószelep tethére szabályszerüen csak csepeg a benzin,és szinte folyékonyan terül el a zárt pillangó szelep tetjén! Aztán az valahogy befolyik egy résen,,,szóval elég gáz ez a jelenség! ti mit tudtok erről??
Srácok van valakinek elfekvőben nem szükséges indexbúrái elölre(sárga)? Szeretnék egy kis optikai "tuningot" helyzetjelzőt belerakni ledből :) De meg kell fúrni a búrát. :)
szeva! Igen belle dolgozott és a kiderült a henger fejtömítés volt szét égve két helyen!Ki lett cserélve és azóta meg van fűtés a kocsiban!Sajna most meg az alapjárat ingadozik és magas!
persze, en is inkabb a valtot, kulonosen azert, mert otthon, anyameknal, amikor beallok a garazsba, ott nincs motorkiemelo szerkezet:D
igy is vagy egy napig agyaltam, h mit hogyan tamasszak es engedjek le, amikor eloszor csereltem kuplungot. utana mar nem ovatoskodtam, mert ismertem a tomegkozeppontot, meg h mit minek tudok menetkozben nekitamasztani.
am minden esetben celszeru leszedni a lokharitot, mert eg es fold a hozzaferes ugy.
en is paraztam, hogy kuplungcsere utan --amivel jol megszenvedtem-- csopogott az olaj a haranghaz felol. mondom akkor fotengely szimmering..:D
de aztan kiderult, hogy ami utan a gyujtotrafoknal megcsinaltam a tomitest rendesen, azutan meg a maradek olaj kuszott lefele. szoval egy ido utan elallt, aminek nagyon orultem. persze ugy erzem, hogy nem uszom meg a szimmering cserejet, de akkora mar mas dolgokat is beutemezek, es megcsinalom egyszerre.
nezgelodom 1.2-es blokk utan meg puntos hengerfej utan is. amennyiben vhol talalok elfekvoben apropenzekert, akkor osszeszedegetem oket, es kicserelem a motort:) persze ezt csak azert, mert miert ne? szuksegem vegulis nincs ra, de jo doksikat talaltam kulfoldi forumokon, es a magyar bontokban is egeszen meglepo ajanlatokba tud belefutni az ember. kerdes persze, h milyen allapotuak, de raerek ellenorizni meg kivarni a jobb darabokat.
OK! Akkor egy állásponton voltunk csak én voltam figyelmetlen. Úgy látom, hogy nem haragudtál meg, ennek örülök. Mellesleg vannak akik a motor kiemelését preferálják ilyen esetben, de én inkább a váltóra szavazok.
ha tudsz angolul, akkor fiatforum.com/cinquecento-seicento.
guzzista:
ha jobban megfigyeled, h a kommentem melyikre volt valasz, akkor lathatod, h robertoto aziranyu aggodalmat probaltam elhessegetni, hogy a valtofeloli "fagydugohoz" csak akkor tud hozzaferni, ha kiveszi az egesz mocit.
erre irtam, hogy tudtommal eleg csak a lendkerekig lebontani a verdat:)
Akkor biztosan. Az immos zárbetét készletre kérdeztem rá, hogy mennyi lenne az ára, mert a honlapon 0 szerepelt és akkor ott érthettem félre, hogy esetleg évek óta nem kellett?!?! Akkor viszont nyugodtan szemezgetek a honlapon és, ha valami megtetszik és van is rá keret akkor megrendelem.
Náluk már jártam is. Sajnos kicsit elkeserített a hölgy, hogy sok terméket már évek óta nem kaptak. Esetleg tudsz egy bontót is, ahol vannak Centok? Meghibásodott a hátsó ablaktörlőmotor is és kicsit soknak tartom a 15öt étre...
Vettem téli gumikat. Ez még nem hírértékű, viszont úgy jártam, hogy centrírozás és visszaszerelés után a belső oldali súly beleért az irányítókar gömbfejébe. Nagyon közel van a felni pereme! Pedig eredeti a felni , a mélysége (ET száma) is jó, és minden a helyén van, nem kotyog, nem lötyög.
Járt már így valaki?
Arra gondolok, gagyi utángyártás a gömbfej, és nagyobb a házrésze mint az eredetinek. Végül is ragasztott súly került a beütős helyébe, de azt val'szeg úgyis el fogom idővel hagyni.
Szóval mégegyszer:) A hétvégén én is boldog tulajdonosa lettem egy Sportingnak:) 2001-es és számomra egy kicsit sok km van benne (156ezer). Sajnos nem kaptam hozzá kézikönyvet, így érdeklődnék, hogy hogy tudnék a legkönnyebben hozzájutni egy példányhoz?
Sajnos tegnap eltört a kipufogója, épp a középső dob után, ami valószínűleg nem javítható. Jártam ma két bontóban is, de egyik helyen se volt. Valószínűleg holnap csináltatok rá egy újat, ami olya 12ezer lesz, hacsak addig nem találok egy jó állapotú használtat.
Tudnátok ajánlani webshopot vagy Budapesten és közelében boltot, ahol alkatrészt lehet kapni a kocsihoz?
Igyekszem minél több leírást elolvasni, hogy a lehető legjobban megismerjem az autót. Tudnátok ajánlani pár ilyen oldalt, ami hasznos lehet a számomra?
Ezekről a járási rendszámcserékről tud valaki valamit? Mert semmi konkrétat nem találtam róla, hogy biztos lenne. Januárban kellene vizsgáztatni az autómat, de akkor inkább levizsgáztatnám még decemberben, hogy ne legyen plusz kiadás.
Azt nézd meg, ha mész vele és bemelegedett a motor, h utána hagyd alapjáraton járni hallgasd meg illetve lassan vedd le a hűtőviz kiegyenlítőtartály kupakját nem e bugyog benne a levegő, mert akkor beledolgozik a vízbe a motor.
Vedd le a dobot és nézz bele. Ha nem mentél hosszú távot és azt sem padlógázon akkor nem károsodott a fékbetét. Csiszold meg a megüvegesedett részt és használd tovább.
A 11963-as hozzászólásomban pontosan azt írom, hogy az oldalt lévő fagydugó cseréjéhez ki kell venni a váltót, valamint le kell venni a luplungot és a lendkereket.
Befagyott a kézifékem (én állat behúztam de méééért!) de haza kellet jönni a jobb oldali dob erőssen fékszagot áraszt magából... no meg meleg is... mire haza értem már működött a kézi rendesen de a jobb oldali fék nyöszörög engedésnél... Gondolom a fékbetét kuka... kérdés a nyoszörgés azért van mert még fagyos a cucc vagy valami finoman megsült benne?
Megnéztem a Punto katalógust. A Punton is van két oldalt egy-egy fagydugó, ugyanúgy mint a Seicentonál, és a Pandánál. Egyedül a 16 szelepes motornál nem láttam.
Huuuu még mielött szét vágod a puntot, az a dugó amire gondolsz az olaj köreé!!! a viszes dugók oldalt vannak.
A termostát házból folyik a cucc v oda csípted a fűtés visszatérő ágát zerintem inkább, Tivi szerintem termosztát, jobban belegondolva azért hűl le mert ahogy mász vele vissza hűti a menet szél és nem fuj olyan jó meleget.