Nem tudom. Talán mert nem hiteles az eladó. Ha pontosan le tudná írni, milyen állapotban van a gép, és érdemben válaszolni tudna a kérdésekre, lehet már elment volna.
Ez eredendően egy igen jó, masszív, pontos gép, de csak nagyon jó állapotban ér ennyit. A hirdető annyit nem tett meg, hogy tisztességesen letakarítsa, mielőtt fényképezte. Az eredeti motorját felárért adja hozzá, legalábbis régebben így árulta. A szánokról nincs egy normális közeli kép, ami fent van kép az a gép valós állapotáról nem sokat mond. És nem enged az árból, az istennek se. Kb. másfél éve, de lehet hogy régebben árulja. Én több fordulóban érdeklődtem, meg győzködtem, mert komolyan érdekelt ez a gép, és 300-at, talán 320-at adtam volna érte. Nem mentem vele semmire. Egy vagy két olyan rendszeres eladó van a vaterán, akivel normálisan lehet bótolni. Igaz, ők inkább kereskedők, ha nem is teljesen profik, de próbálnak ebből is élni. Van egy pilisvörösvári srác, neki jó állapotban lévő cuccai vannak, szerszámok, lapkák, alkatrészek, de néha komplett gépet is árul. Tán egy hónapja volt egy nagyon jó állapotban lévő kis Vörös prolija. Na az normálisan körbe volt fényképezve. Aztán van egy szentendrei "szeszámgépócskás", neki többnyire szedett vedett dolgai vannak, de reális áron és is lehet vele alkudni. És néha beesik nála egy egy jobb állapotú gép is.
Ja, és az e-bay-n ott van az eladó közvetlen elérhetősége és mindet le lehet levelezni előre, ha a közelben laksz, még leütés előtt meg is nézheted a gépet. És valamiért mégsem akarja senki az ebay-t megkerülve megkötni az üzleteket.
A hobbiasztalos fórumban leírtam már a német e-bay novemberben vettem igen jó áron egy spéci körfűrészt. Eleve tökéletesen volt fényképezve, a leírásban minden korrektúl leírva, hiány feltüntetve. Némi szerencsével találtam egy nagyon jó szállítót, aki épeszű áron elhozta. Egy hét alatt lebonylódott az üzlet, gép körbefóliázva maszívan raklapra fogatva jött meg, és mindenben megfelelt a leírásnak, úgy, hogy azóta önfeledten szeletelek. MOndjuk az eladó kereskedő volt valami 2000 db pozitív visszajelzéssel, és vagy 100%-os volt, vagy gyakorlatilag annyi. És ez azért komoly garancia.
Sok az inkorrekt eladó. Rengetegen hirdetnek úgy, hogy nem tudom mi ez, milyen állapotban van, garancia nincs. A fényképen nem látszanak aminek nem kell, nem a kérdésre válaszolnak. a gagyizásról meg ne is beszéljünk, nem is tartozik szorosan ide. Nemrégiben jött egy csomagom, indikátor óra az szorult, azzal mérni nem lehetett - persze nemi takarítás után megindult, most már hibátlan. Mikrométerből nem kevés koszt szedtem ki, teljes szétszedés és takarítás után végre működik. Ebben csak az a bosszantó, hogy használt, de jó állapotúként nem ilyen terméket kellene kapnia az embernek... Meg a licit vége sem annyi lett volna, ha korrektül kerül meghirdetésre.
A vatera egyre rosszabb. Ha nem romlana a forint a bokánkig, lassan érdemesebb lenne a német, vagy az osztrák ebay-n vásárolni. Ott általában korrekt állapotú és korrekt leírásu gépek vannak, és még a vásárlás előtt normálisan le lehet levelezni az eladókkal mindent. Hosszan gusztáltam ezt az öreg marógépet: http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150965506276&ssPageName=ADME:B:WNA:AT:1123
Ismerős sztori, autóztam egyet én is egy "remek" állapotú esztergáért, amiről vaterán leütés után derült ki, hogy ki van vágva a tokmány alatt a szán, hogy az öreg tudjon fatányért esztergálni rajta. Nem gyári váltó volt benn, abból is cska egy fokozat működött, szanaszét kopva stb stb. Közöltem ,hogy nem veszem meg, mert ezen precízen dolgozni nem lehet, faesztergán kívül másra nem nagyon jó. Erre elkezdte mondani, hogy hát neki akkor most vaterán jutalékot kell fizetni. fel kellett volna hoznom, hogy az üzemanyag költségem 15-20 ezer körül volt, utánfutót béreltem, meg ráment a fél napom, plusz még akik jöttek segíteni. Furák az emberek :) Miután emailben is elküldtem, hogy mit kifogásoltam a gépen, változatlan formában került vissza a vaterára.
Nagyon meg kell nézni a környezetet ahol árulják a gépet. Na meg a képekről a gép általános állapotát,még a képeken szép állapot alatt is lehet férges belső. Tudom a frissen mázolt " ezzel fel is újított " gépekkel is vigyázni kell.Ezek ismeretében közel a 40 hez beleszaladtam egy tuti E1N ajánlatba, az ár húzós , az eladó kitart , az épület mint az alábbi képen, a forgácstálca tele az 1986-os forgáccsal, az emulziótartályba feketén kigyantásodva az olaj, ütöttkopott festés.
Legalább 4 funkció nem működött, ami meg kívülről látszott az kopott berágott ágyvezeték, a többi dolog lógott kottyant, aminek meg mozogni kellett volna azt kalapáccsal kellett mozgásra bírni, de itt kezdődött a baj 4-en kerestünk 10 percig egy ócska !!! kalapácsot meg valami rúdanyagot hogy azon keresztül ütlegelje a tulaj.
Még a műhely alja sem volt lebetonozva. Így sem engedett egy fillért sem .
Na ekkor jöttem el, igaz már az elejétől illemből maradtam,leautóztam érte nem kicsit, ki kellett volna "kérnem " a benzinpénzt a vén szemétből, aki tökéletes és pontos gépre hivatkozva már a telefonban kiabálva emelt hangon közölte velem hogy itt alkuval ne próbálkozzak mert az ár az fix, mielőtt eszembe juthatott volna hogy mennyi legyen a vége. Remélem betette a karácsonyfa alá
Ezt már láttam én is.Sajnos nagyon sok ilyen van,és a gazdájuk meg van róla győződve hogy egy ilyenből mekkora pénzt akaszthat. Ezek még 10 év múlva is eadók lesznek.
Ha ilyen érdekel,pont ma találtam egyet a neten eladót.110volt ha jól emlékszem,ránézésre jó állapotú,nem gyári a kapcsolója,de kúltúráltan meg van csinálva.
Ahogy elnézem szegény gépet,elég sok mindent.Puhaágyas gép lévén az ágyat,a szánokat és a szegnyeget biztosan.Edzett ágynak sem tesz jót a rozsda,ezen meg van vastagon sajnos.Bár néhány alkatrésze jól jönne tartalékba az enyémhez.
Bakker,pont ilyenem van!Email címem szerintem megadja a rendszer,küldhetnél néhény képet róla a meghajtás felől.Hogy neked hol a motor,meg ilyesmi.A két kapcsoló a tálca alatt náad mit kapcsol?Illetve cserekerekeid megvannak-e?Azok érdekelnének,bár múlthéten beszéltem egy fogaskerékgyártó céggel,azt mondták 20-ért legyártják a hiányzó 11db fogaskereket.Annyiért nem is rossz.
Ma beszélétem egy olajos taggal a szánkenő olajjal kapcsolatban.
Annyit, mondott, hogy simán használható a láncfűrészlánckenő olaj, vagy az egyszerű hajtóműolaj. Ha jó anyag az emulzió, akkor mindegy milyen speckó szánkenő olaj, akkor is emulgeálni fogja.
A cégemnél a karbantartáson van egy rossz eszterga, és oda a Würthnek szintetikus kúszóolaját használják. Sprés kivitelű, nagyon tapad, és mindennek ellenáll. 150 C°-on tengervíz alatt is kitűnően tapad a felületre... :DDD
Tipusa:KART, vagyis KEMÉNY ANTAL rt.a kőbányai Szerszámgépgyár elődje.Vagyis a K.A.tól államositott gépgyár utódja a mai,azaz csak volt Kőbányai Szerszámgépgyár.