Keresés

Részletes keresés

gomba2008 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 2525

Szia!

Nekem az utcafrontra volt fontos, hogy örökzöld legyen. A fenyőtől örökzöldebbet pedig nem tudtam kitalálni, tehát az lett. Elméletileg 25 centinként kellett volna ültetni. Nem méregettem, de ettől kicsit ritkábban lett. Most négy éves, már szépen összezár, de a magassága még nem elég. Sajnos lassan növöget, nagy a szórás is, de egyszer majd eltakarja a rusnya drótkerítést, és metszeni is baromi ritkán kell. Ha kell egyáltalán. Ez sem hátrány. 

Az oldalsó kerítés mellé turkesztáni szilt vettem, mert az szinte azonnal falat alkotott. Sajna lombhullató. Valamit valamiért...márciustól novemberig hatalmas sűrű zöld falat alkot, viszont évente kétszer kell vágni. Nem kis meló.

Előzmény: unartis: (2524)
unartis: Creative Commons License 2012.12.19 0 0 2524

Ezeket gondoltam a sövénykerítésbe, 2-3 tő egy fajtából(déli fekvésbe kerülnének):

tűztövis(sárga termésű)

tűztövis(piros termésű)

júliaborbolya

japán kecskerágó

japánkecskerágó(sárgafoltos levelű)

Buxus

Buxus(sárgafoltos levelű) -Vajon ez megnőhet 1.5 méter nagyságúra?

Babérmeggy(nem túl nagy változat)

Babérsom

Babérsom(tarka levelű)

Fagyal(télizöld változat) -ő zárná a sort a hátsószomszéd felé.

Bangita klón(kisebb változat max 2 méterig)

Tudtok-e ajánlani még néhány nálunk örökzöld bokorféléket?

unartis: Creative Commons License 2012.12.19 0 0 2523

... kb 15 méter széles lehet...

Előzmény: unartis: (2522)
unartis: Creative Commons License 2012.12.19 0 0 2522

Sziasztok!

Nem valami pörgős ez a topic :-(

Sajnos még nem kaptam arra választ, hogy milyen távol érdemes egymástól ültetni egy sorban a növényeket, hogy alul ne kopaszodjanak fel, illetve takarjanak is valamennyire.

Azért jó a tél, mert ez a tervezgetés időszaka, a korábbi elképzelésemhez visszatérve vegyes sövényt szeretnék nagyrészt télen is örökzöld cserjékből, erről az elképzelésemről Móczár Béla: Kerítést élősövényből című könyve térített el egy kicsit.

Az alaphelyzet az, hogy június vége óta van a tulajdonunkban az az ingatlan ami mögött lévő melléképület után van egy kb 15-20 méteres drótkerítés szakasz ami mellé tervezem a sövényt, a telek osztott, nem valami széles, kb 15 széles lehet. ezért csak a 1.0 legfeljebb 1.5 méter szélességű lesz, a magassága meg 1.5- 2.0 méter körülire tervezem.

Nem egyen nyírt sövényt szeretnék, hanem egyszer-egyszer egy fazonigazítás végeznék rajtuk, mert bokrok láncolatát gondoltam amelyek kiugró ágait vágnám vissza.

Előzmény: unartis: (2521)
unartis: Creative Commons License 2012.12.16 0 0 2521

Sziasztok!

Van egy kb 15-20 méteres drótkerítés szakaszunk a házunk mögött, ahova júlia borbolyából, tűztövisből(sárga termésű), tűztövisből(piros termésű ) sövényt tervezek tenni, a leírtak szerint ciklikusan szeretném elhelyezni a töveket.

Milyen messze érdemes rakni a növényeket egymástól illetve a drótkerítéstől, elég-e félméteres tőtávolság illetve a drótkerítéstől is félméteres távolsá?

A magasságát kb 1.5-2.0 méterig engedném nőni, célom egy viszonylag jól takaró sövény lenne.

A telepítést tavasszal tervezem saját gyökereztetésből.

Laja73 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 2520

Szia!

Bocs, csak most néztem be újra :(

Mindenre vannak helyi szabályok (a kerítés magassága nálunk pld max 180 cm volt, ha jól emlékszem)

Nyilván vannak eltérések a tömör kerítés, a drótháló, stb. tekintetében de feltételezem, hogy az élősövény valamelyik kategóriába esik, azt tehát nem haladhatja meg.

Nem beszélve arról, hogy a kerítés mellé ültetett növényekre külön szabályozás is van, pld. kis kiterjedésű fák legalább 1m-re, nagyobbak legalább 3 m-re a kerítéstől ültethetők csak.

Az építésügyi osztályon érdeklődj utána. Én kb a kerítés magasságáig tervezem meghagyni, bár főleg magam miatt, szeretem, ha besüt a nap, én a szomszédhoz képest északra vagyok (ő csak örül szerintem, ha egy ház helyett zöldet lát). Persze megkérdeztem, zavarja-e, mégiscsak átnő hozzá, meg ilyenkor hull a levele is.

Előzmény: nádszállány (2518)
drofmats Creative Commons License 2012.09.17 0 0 2519

A korrekt ajánlathoz, és a turkesztáni szilhez:

Emberek! Töveket vásárolni erdészettől kell25-30 Ft/tő. (Van ahol számla nélkül 10 Ft) De - akár kevés hozzáértéssel - könnyen gyökereztethető is, nagyon gyorsan ered vízben.

A turkesztáni szil, ahogy egy fórumban olvastam "egy betonkockából is kinőne". És valóban: nekem van, sok méternyi. Az első pár métert még gondozgattam, de a későbbi telepítéseknél rájöttem, hogy nincs rá szükség. Hihetetlen ellenálló fajta. Tehát a telepítési technológia (micsoda megfogalmazás! :-) ) nálam kb. annyi, hogy fúrsz egy lukat a földbe, beletolod a gyökeres ágacskát, körbetaposod és jól beöntözöd. Működik. Az első évben (aszályos időben ajánlott) locsolhatod , de mivel ennek a gyökérzete főként lefelé terjed, nem oldalirányban, ezért a második évtől erre nincs szükség. Sőt örülsz neki, ha nem esik, mert  a gyors növekedés a későbbiekben bosszantóan sok nyírási munkát jelent, hidd el nekem! És ha vizet kap, úgy nő, mintha húznák. Ez a növény nem cserje. Ez a növény fa. És fa is akar lenni. Ha nem nyírod, akkor a fejedre nő. Nagyon hamar!

Sokak beugranak a sövitext, söviaqua, söviakármi jól hangzó tulajdonságainak. Ezek azok az - egyébként gazdaboltokban jóval olcsóbban beszerezhető, csak éppen nem sövi néven forgalmazott - termékekek, amikre az égvilágon semmi szükség. Igaz, az első évben még felveri a gyom. De ez ellen ott a kiváló sövikapa vagy sövihoroló :-) , 2x - 3x alkalommal végigmész rajta az első évben, a további években gyom legyen a talpán, amelyik elég fényt kap alatta. Ősszel meg hagyd ott a lehullott lombot a tövek körül, kiváló talajtakaró. És tápanyag nélkül is rohadt gyorsan nő. Víz kell ennek nem tápanyag.

Mindenkit intenék, jól fontolja meg a választást. A növekedésre igaz, hogy évenként 1,5 méter. De ez nem áll meg amikor sövény lett belőle. És gondozás nélkül 8-10 méteres fává is nőhet. Csapadékos időben akár havonta is nyírni kell! Irtó gyorsan vastagszik, 3 évente csutkára le kell vágnom, hogy újra elférjenek az ágak a sövényvágó fogai között. Mivel levelei nem apróak, és gyorsan is nő, soha nem lesz belőle "kocka" sövény. Én most próbálom valami fix magasságú cserjével (nyíratlan sövénny) kiváltani, mert rengeteg időt vesz el 40-45 méternyi sövény karbantartása. És kiírtani sem könnyű, újra és újra kihajt. Talán fekete PVC takarással sikerül.

Előzmény: exhighand (2504)
nádszállány Creative Commons License 2012.08.04 0 0 2518

Kedves Laja73!

szeretném megkérdezni,hogy ezt a sövényt amit a képen látok mivel a szomszéd kerítésnél van mekkorára hagyod megnőni?

az én szomszédom ugyanis már kb lassan 5 méter magasra növesztette és nem vágja vissza az egész átnyúlik fent hozzánk,mit lehet tenni,az oldalát levagdosta ami átjött a kerítése,de a magasságát nem vágja.Mit lehet tenni ilyenkor,teljesen elzárja a kilátást oldalt nem akarunk átnézni hozzájuk,de legyen elég már  azért 2 m.magasság valakinek.szerintünk,most még tovább is ültetett belőle ami kb 3 m-re van a szobaablaktól ,és ez is olyan lesz.

köszi a választ.

Előzmény: Laja73 (2515)
Jbori Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2517

A faluban még megvannak a régi feketeribizli kerítések maradványai. Virágzáskor varázslatosan jó illatuk van, és gyerekkorunkban a suliból hazafelé sokat ettünk róluk. Most a faluházhoz tervezik újratelepíteni. Nagyobb kontraszt nem is lehetne már mint a ribizli kerítéses faluház az új szép, nagy, modern, igen jólsikerült iskolaépülettel. Mégis nagyon jó hangulata van a helynek.

Jbori Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2516

A gyerekeim az új, régi-új házukban ezt találták a borostyánsövényben jól elrejtve:  :) A régi tulaj "hagyatéka" többek között.

Laja73 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2515

Találtam egy nem sokkal későbbi képet, a kettő között 20 nap telt el.

05.23.............................06.11

Most meg már kb 20 cm-rel a kerítés fölé nyúlik, de visszavágtam.

Ali-bá Creative Commons License 2012.06.07 0 0 2514

A cipőt tényleg elfeledtem. Acélbetétes talpú munkásbakkancsot használok, ha metszem a kerítés sövényt, mert egyszer egy gleditsia tövis beletört a sarkam közepébe. Kíhúzhatatlan volt. 2 hétig olyan strandpapucsban jártam, amelyiken 2cm átmérőjű 1cm mély lyukat véstem a tövis helyének megfelelően, mert bármilyen lábbeliben, minden lépésnél szúrt. Aztán annak rendje módja szerint előbb meggyült, aztán kibuggyant. Szerencse, hogy nyár volt és nem kellett emberek közé mennem.

Előzmény: kvintkör (2513)
kvintkör Creative Commons License 2012.06.07 0 0 2513

Köszi még egyszer, nagyjából így csináltam. Annyit hozzátennék még a jótanácsaidhoz, hogy nem árt egy jó vastag talpú cipő és a kesztyű meg legyen tényleg extravastag bőr, nekem sikerült egy sima bőr munkáskesztyűn (nem volt vastagabb otthon) keresztül csontig szúrni egy tövist. Mindig ledarálom az ágakat, de igazad van, ebből gyufa lesz, tűztövist daráljon a radai rosseb. No mindegy, legalább kész. :)

Előzmény: Ali-bá (2511)
atiTDI Creative Commons License 2012.06.07 0 0 2512

Elnézést, hogy itt hirdetek, de talán más is óvná a sövényét.:)

Eladó 30 méternyi 70-80cm magas rácskerítés, jó állapotban. Kutya miatt volt, de már nincs rá szükségem. A legjobb ajánlatért vihető, 4500/3m az új ára. Bp. XVIII., Bp.-en megbeszélés szerint házhoz zudom szállítani.

Email cím: hegyalja kukac digikabel.hu

Ali-bá Creative Commons License 2012.06.06 0 0 2511

Hosszúnyelű kétkezes karos ollóval közelítsd meg és mindig annyit vágj le, amilyen hosszú az olló nyele. Hegesztő kesztyűvel, vagy szarvasbőr kesztyűvel pakold, vagy villával egy kúpacba, aztán, ha szárad gyufát neki.

Előzmény: kvintkör (2510)
kvintkör Creative Commons License 2012.06.05 0 0 2510

Nagyon köszi, akkor ebből most lesz, a most jobb mint a majd. :) Véres egy meló lesz.

Előzmény: Ali-bá (2509)
Ali-bá Creative Commons License 2012.06.05 0 0 2509

Most is visszavághatod, vagy télen. Ha most vágod vissza még idén kihajt szépen, ha télen, akkor tavasszal hajt. Ha ősszel vágod vissza, akkor a telet megsinyli.

Előzmény: kvintkör (2508)
kvintkör Creative Commons License 2012.06.05 0 0 2508

Egy némileg elhanyagolt tűztövist kellene kb. az ötödére visszavágnom, tudna valaki abban segíteni, hogy mikor lenne ideális? Hajtani fog egyáltalán? Tavaszig ráérek, csak jó lenne tudni, hogy mikor álljak neki zúzni, hogy túlélje. Ha egy-két évet nem virágzik, nem omlok össze, de jó lenne, ha megmaradna.

Biovadász Creative Commons License 2012.05.30 0 0 2507

Aranyvesszővel voltam így.

Ledugtam, aztán két éven át ugyanakkora volt. Levele volt, virágzott, de semmi növekedés.

Aztán a harmadik évben szépen beindult.

Ennél a csodasövénynél még nem néztem a gyökereket, majd ősszel ráérek... de valaminek kell lennie, ha már három hónapja bírja. :)

Nekem a hajtások gyökereztetésénél eddig a "szegény ember üvegháza" a petpalackos megoldás jött be leginkább.

Előzmény: Laja73 (2506)
Laja73 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 2506

Érdekes gyökereztetni viszont nem sikerült,. mondjuk nem is tudom, hogyan kell, én egyszerűen áztattam 2 hétig aztán meg elültettem, és próbáltam minden nap locsolni. De semmi. Elpusztulni nem pusztult el, de nem is nő.

Előzmény: Biovadász (2505)
Biovadász Creative Commons License 2012.05.30 0 0 2505

"Azt mondják, ez ilyen, mindent túlél :)"

Hát igen...

Szomszédomnak van, a kerítésen átlógó hajtásokat vagdosom serényen.

Idén tavasszal gondoltam egyet, fogtam jópár levágott ágat ledugdostam erkélyláda-szerű valamibe négyes csoportokban, rá a levágott aljú petpalackok a kezdeti szakaszban. Köszönik azóta is remekül vannak. (na jó, egy ládányi tönkrement, mert fene gondolta, hogy ilyen korán bejön a 30 fok és az kint maradt a tűző napon a petpalackok alatt, amikor nem voltam otthon két napig, de ez már tényleg extrém eset volt)

De ez csak egy próba volt, sövényt csinálni belőle semmi kedvem, mert látom a szomszédban, hogy egy harminc méteres "csodasövény" karbantartása is mekkora szopás. Remélem a szomszéd sokáig bírni fogja erővel...

Előzmény: Laja73 (2503)
exhighand Creative Commons License 2012.05.30 0 0 2504

Fejlemény sövény ügyben, ha elolvassátok korrekt ajánlat:

TiszteltB Zoltán  !  Sajnálattal olvastam  levelét, és felmerült kifogásaival kapcsolatban.Két javaslatot tennék felajánlva Önnek a választás lehetőségét:Vagy: Az Ön által kialkudott ( 62 Ft/tő bruttó ) árban az Ön számára letelepítjük ( bárhol Európában)az 1000 tő team földlabdás ( nem konténerezett, nem egyedi földlabdás) csodasövényt.A telepítés technológiáját az alábbi linken tudja megtekinteni.A telepítés megkezdésekor dönthet a növény minőség elfogadásának tekintetében. Itt  figyelmébe ajánlom  a 8 évescsodasövény pótlási  garanciát.  Vagy :Jelezze,  álláspontja szerint milyen mértékű  bíztatási kára keletkezett, amit meg kell térítenünk.  Tisztelettel: Tóth Zoltánokl.mg.gm.Csodasövény kft8360 Keszthely Kinizsi u.6670/3848010

Laja73 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2503

Sajnos pontosan nem emlékszik, de valamelyik barkácsáruházban (tán Brico) volt akciós. Pont egy éve ültettük, valamikor májusban. Igen kis csenevész száracskák is voltak köztük, 50cm-esek, és megmaradt mind. Azt mondják, ez ilyen, mindent túlél :). Tavaly nem engedtem egy méter fölé, csak ősszel, de tavasszal visszavágtam 75cm-re, most ekkora, kb 150cm.

exhighand Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2502

Köszönöm mindenkinek az információkat, be fogok számolni a fejleményekről.

Előzmény: kvintkör (2501)
kvintkör Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2501

Mi tavaly nyár közepén a legnagyobb rekkenőben ültettünk szabadgyökerűt próba-szerencse alapon, mert gyorsan kellett olcsó takarás. Semmi bajuk nem lett a növényeknek, simán kibírták és nagyon gyorsan kezdtek nőni. Még a trágyázást sem vittük túlzásba, egyedül a sok locsolásra ügyeltünk az első pár hétben. Zéró volt a veszteség, engem is meglepett, mert még kicsit sűrűbben is ültettük, hátha nem ered meg mindegyik tő.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy el kellett volna fogadnod azt az árut, ami nem felel meg, mert igazad volt, hogy visszaküldted a majdnem-szabadgyökerűket, ha egyszer földlabdást kértél. Csak szerintem lehetsz sokkal bátrabb a turkesztáni szillel, mert veszett szívós. 

Előzmény: exhighand (2499)
tomajiandi Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2500

Vegyél nyugodtan szabadgyökerűt, nálam hetekig álltak vízben, míg földbe kerültek, nem lett semmi bajuk. Erdészeti csemetekertből hozattam postán. Áfával volt 17 ft/db néhány éve, plusz szállítás.

Előzmény: exhighand (2499)
exhighand Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2499

Nézd május végén a hajszálereknek is szerepe van, ha sérülnek, miközben szétszedem az eszementen össze zsúfolt növényeket, mind el fog pusztulni. Márciusi kiültetésnél csak beledobálod a földbe és öntözöd, akkor is megfogan.

A földlabdára nem a növénynek volt szüksége, hanem nekem, hogy ne kelljen az ültetésnél a gyökérzetet szakszerűen elhelyezni, kislapátttal feltögetni, stb hanem csak belerakhassan földbe, aztán ámen. Ennyire vagyok képes és hajlandó.

Továbbá azért szükséges a megfelelő méretű földlabda, hogy a növény károsodás nélkül átvészelje azt a pár hetet, amig 1000 darabot kiültetek, mert nem vagyok krucifix.

Ezt így még öntözni sem lehetett volna még két naoid sem, mert a zsúfoltságban elpusztulnak. 

Ha végig olvasod a levelezést látni fogod, hogy pontosan tisztáztam, mit akarok és messze nem azt kaptam.

Azt viszont megköszönném, ha megszereznéd az asszonytól a címet, mert a sövényre szükségem van, de nem ezektől....

Előzmény: Laja73 (2498)
Laja73 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2498

Szerintem ezt túlreagáltad, bár a visszaküldéshez jogod van (internetes vásárlás esetén 8 napon belül indoklás nélkül akkor is, ha az áru a leírtaknak megfelel). 60cm-es száraknak még nem kell földlabda. A leírás alapján ültettem én is, de maga a gyökérzet épp, hogy 1-2cm széles volt - a széles és mély árok nem a gyökér mérete, hanem a gyors gyökérnövekedés, termőfölddel, trágyával való feltöltés miatt lehet inkább fontos, bár én is csodálkoztam, hogy a francnak ástam én annyit ezeknek a vackoknak :))

De mára döbbenetesen nagyok lettek, nem bántam meg. Ja és nekem nem tőlük van, asszony szerezte valahonnan.

Előzmény: exhighand (2497)
exhighand Creative Commons License 2012.05.23 0 0 2497

Tisztelt Fórumlakók!

A csodasoveny.hu oldalról rendelhető megdöbbentően olcsó, csábító garanciával és támogatással vonzóvá tett sövényrendeléssel kapcsolatos tapasztalataimat osztom most meg veletek.

Teljes terjedelmében idemásolom levelezésünket, mindenki alakítsa ki a saját véleményét a csodasövényt szállító társaságról:

Hozzáteszem, az 1000db növény földlabda nélküli kiültetésére kertészek 5 munkanapot és 120.000-160.000 Ft-os árajánlatot tettek, amit földlabdával saját magam is el tudtam volna végezni...

Tisztelt Uram !
A küldeményüket nem vettem át, visszaküldtem.
Az ezer darab legalább 60cm-es, kilevelesedett sövény tövet - földlabdával - Önök egy 37cmx37cmx62cm külső méretű csomagban szállították le.
Ez azt jelenti a matematika szabályai szerint, hogy egy-egy 60cm-es "kilevelesedett növényt" 15cm-re visszavágva, Önök max. 3,3cm2 alapterületű "földlabdával" küldtek meg, azaz növényenként maximálisan 6,4gramm tömegű földet nevesítettek Önök "földlabdaként".
"Már kilevelesedett bokrocskákat tud földlabdásan telepíteni."
A "földlabdás" ültetéshez Önök a weblabjukon egy 40cm széles, 25-30cm mély árok kiásását írták elő és 20-25cm-ként javasolják az ültetést. Tehát földlabdáról szó sincsen, a növények egymás mellé préselve ( 500db 9dm2-en) érkeznek, azzal a különbséggel, hogy gyökérzetük ( 500dn-nak együtt) egyetlen 30x30cm-es földdel teli edényben található. 
Ez semmiképpen nem nevezhető "földlabdának", főleg a 25x40 cm javasolt ültetési gödörre vonatkoztatva.
Megállapítható tehát, hogy a szállításnál a várható, darabonként 500-800 cm3-es földlabda helyett maximum 3x3x5cm földdel érkezett darabonként a növény. Ez a szállító doboz kinyítása nélkül is kiszámolható.
Továbbá kísérletet sem tettek a weblapjuk szerinti ingyenes helyszíni telepítésre (700db-ot meghaladó rendelés esetén), ami a "földlabda" méretének ismeretében teljesen érthető....
Semmiféle adat nem szerepelt az Önök visszaigazolásában arról, hogy ez a "telepítés" mit foglal magában, semmiféle adat nem szerepel arról, hogy kilevelesedett, kihajtott növényt szállítanak-e, hogy mekkora lesz a konkrét növénnyel szállított földlabda, holott erre a szállítást megelőző napokban többször is rákérdeztem telefonon.
Eljárásuk több ponton is sérti a kereskedelem szabályait, a Büntető Törvénykönyvben leírtakat, a szerző felek kötelező együtt működéséről szóló szabályokat.
Weblabjukat teljes terjedelmében lementettem.
Javaslatukat várom a Polgári Törvénykönyvben leírt bíztatási kárral bekövetkezett károm csökkentésére.
Tisztelettel
RZ 

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Tóth Zoltán <mottot@mail.datanet.hu>Címzett: RZxx@citromail.hu>Elküldve: 2012. május 23. 12:20Tárgy : Re: Re: Sövény növény megrendelés visszaigazolás

Kedves Zoltán!    Mint  már  beszélgetésünkben is   említettem , földlabdás  növényt  fog  kapni.    Üdvözlettel:NémethnéDencsi MÓnika
Csodasövény  Kft
8360Keszthely, Kinizsi u. 66.
70/324-5722
83/340-536
Adószám:11358060-2-20
Cg:20-09-063009
UniCredit  Bank  Zrt
1054 Budapest,Szabadság tér 5-6.
SWIFT(BIC):BACXHUHB
IBAN: HU 80 10918001-00000045-87890009

From: RZoltánSent: Wednesday, May 23, 2012 11:46 AMTo: Tóth ZoltánSubject: Re: Re: Sövény növény megrendelés visszaigazolás
Tisztelt Uram /Hölgyem!
Levelezésünkből továbbra sem derül az ki, hogy a növényeket földlabdával, vagy anélkül küldik, én pedig csakis földlabdás növényeket tudok átvenni.
Tisztelettel RZ

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Tóth Zoltán <mottot@mail.datanet.hu>Címzett: RZxx@citromail.hu>Elküldve: 2012. május 23. 10:17Tárgy : Re: Sövény növény megrendelés visszaigazolás

Tisztelt  Zoltán!  A  csomag átvételekor  Önnek  66578.-  ft-ot kell majd  fizetnie.Ez  tartalmazza a   szállítási költséget is.A  számlának  és az  ültetési tájékoztatónak a dobozban kell lennie.  A  növény  darabára 62.-  ft.A  honlapon a  következőképpen szerepelnek az árak.  .25-.100 db 183 Ft/tő*..................helyett 109 Ft/tő
101- 500 db 165 Ft/tő.. ..................helyett 99 Ft/tő 
501-1000 db 148 Ft/tő ................ ..helyett 88 Ft/tő 
1000 db felett 107 Ft/tő ............... .helyett 64 Ft/tő
  A  pirossal  kiemelt  árak az  engedménnyel  csökkentettek. Önnek még  a  3%  is  lejött az  árból, amit a 3 db e-mailmegadásáért adunk.    Üdvözlettel:NémethnéDencsi MÓnika
Csodasövény  Kft
8360Keszthely, Kinizsi u. 66.
70/324-5722
83/340-536
Adószám:11358060-2-20
Cg:20-09-063009
UniCredit  Bank  Zrt
1054 Budapest,Szabadság tér 5-6.
SWIFT(BIC):BACXHUHB
IBAN: HU 80 10918001-00000045-87890009

From: RZoltánSent: Tuesday, May 22, 2012 10:30 PMTo: mottot@mail.datanet.huSubject: Re: Sövény növény megrendelés visszaigazolás
Tisztelt Szállító!
Sajnálattal tapasztalom, hogy a megrendelésem visszaigazolásában nem található meg, a megrendelő űrlapjukra általam a megjegyzés ablakba odaírt szöveg:  "földlabdával kérem"
Kérem még a szállítás előtt egyeztessünk telefonon, mert a szabad gyökeres növényt nem tudom a feltételeiknek megfelelően kezelni.
Tisztelettel R Z.

-- Eredeti üzenet --
Feladó: <www-data@viaszfestes.hu>Címzett: <xx@citromail.hu>Elküldve: 2012. május 17. 23:17Tárgy : Sövény növény megrendelés visszaigazolás

Az Ön megrendelésének adatai:
Azonnal ( 3 munkanapon belül) szállítással. Telefonos egyeztetéssel.(
szabadgyökeres) !
A megrendelt to szám: 1000
SöviTex takaró szövetetbol ennyi csomagot: 0 
Söviaquva csepegtetobol ennyi csomagot rendelt: 
DAMISOL Csodasövény extra folyékony mutrágyából ennyi flakont (0,4l)
rendelt: 
Ön szilfa rendelése: 
Az Ön e-mail cime: xx@citromail.hu 

Az Ön neve : xx 
telefonszáma : xx
Adószáma: 

Cím : xx
Irányító szám: xx

Számlázási adatok:
Név: xx
Irányítószám: xx
Település: xx
Utca,házszám,ajtó: xx

Üzenete : Az akciós sövényből kérek földlabdával együtt

Szállítási idoszak :Azonnal ( 3 munkanapon belül) szállítással.
Telefonos egyeztetéssel.( szabadgyökeres)

Fizetés átvétellel egyidoben.
A szállítás elött napokkal, telefonon jelezzük
a szállítás napját.

Rendelését az alábbi linkre kattintva tudja MÓDOSÍTANI.
http://www.viaszfestes.hu/soveny/urlap_soveny_megrendelo.php#modosit as 
Öszi megrendelés esetén október 30-ig, a tavaszi rendelés esetén februá
15-ig tudja módosítani megrendelését.
Késobbi módosítás esetén rendelése hátra sorolódik és bizonytalanná
vállik az Ön kiszolgálhatósága.
FONTOS TUDNIVALÓK az alábbi linken!
http://http://www.viaszfestes.hu/soveny/gondozas.pdf

AZ INGYENES SÖVÉNY GONDOSKODÁS RENDSZERRE AZ ALÁBBI LINKEN TUD
JELENKEZNI:
http://www.viaszfestes.hu/soveny/vegleges_elkoszono.php
Üdvözlettel:
Net Green Agent
Csodasövény kft
8360 Keszthely Kinizsi u.66
Fax+rögz. 06 83-340-536
laguna@mail.datanet.hu

A(z) üzenetben nem található vírus.
Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
Verzió: 2012.0.1913 / Vírus adatbázis: 2425/5014 - Kiadás dátuma: 2012.05.21.

A(z) üzenetben nem található vírus.
Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
Verzió: 2012.0.1913 / Vírus adatbázis: 2425/5016 - Kiadás dátuma: 2012.05.22.

akérsoká Creative Commons License 2012.05.15 0 0 2496

Kedves Zsur és Ali-bá!

Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszotokat. A borostyán marad. Nekem is nagyon tetszik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!