Látom mostanában téma a "házilag" készített elszívás.
Most fogunk építkezni és szeretnék csinálni egy műhelyt is amiben tudnék fényezni.
Ha valaki nulláról kezdené,hogy oldaná meg a kialakítását.
Gányolni nem akarok de azért több milliót sem szeretnék beleölni.
Arra gondoltam csinálok egy rácsos aknát az aljába egy elszívóval csak félek,hogy a meleget hamar kiszívná és még az is probléma,hogy hová szívassam ki a festékködöt,szabadba nem szeretném teljesen kiengedni.
Befúvást(meleg levegővel) ha csinálni kell azzal nem igazán vagyok tisztában,hogy kellene.
Radiátorokkal gondoltam a fűtést,két oldalt a falon.
Nekem egy olasz Shamál nevü komp.vam.Öt éve vettem,évente olajat cserélek,hiba nélkül dolgozik.100l tartályra van építve ikerhengeres,rákötöttem egy álló 100l tartályra.Satát,légkulcsokat döccenés nélkül birja.Van hogy én festek barátom levegős géppel dolgozik és semmi gond.Szerintem érdemesebb gyüteni egy jo gyárira,mint folyamatosan javitgatni egy házit.
A C.S lakk kicsit vékonyabb,kevésbé higitható,viszont jól terül normál edzővel.A Besa karcálló lakja szerintem nagyon gyenge,de ezt halkan irom,mert nyáron rengeteget vittek belöle,talán az akciós 3800/szet ár miatt.Amugy nálunk a legdrágább lakk R.M Basic cllear CP 10000/szett.Ezt még megveszik,de jobbat csak cégeknek szoktunk rendelni.
Én még a Carsystemes lakkot kiszeretném próbálni. De talán RM 66meg is tudja mondani milyen. Ha nem vállik be leragadok a Mobihelnél és utánna nem veszek mindig másmilyet :)
Hát nem tudom... Űgy veszem észre a Srác nincs elszálva az árakkal, meg úgy semmivel. A BESA-t nem tudom mennyiért adja, de olyat nem karatam tőle venni pedig már ajánlgatta azt is... de mivel nem sok jót olvastam róla így inkább kihagyom. Mipa CS85-öt olyan 7-8000 közt adja literes szettben a CC6 meg olyan 12 körül van.
Lechlert nem olyan sokat használtam, de azt tudom hogy egyser nagyon megszivatott. Mobihell az jó volt csak , ha nem literes szettet vettél nem biztos, hogy a hozzávaló edzőt adták(ez még a régifetékbolt volt Ők de' Beer-t meg Mobihell-t forgalmaztak). A b-style-t kb 1éve használom, eddig nem sok rosszat tudok róla mondani. Elég híg, én nem szoktam bele higítót tenni, más lakkokhoz képest olyan mint a víz. Igen jól terül, és az az érdekes, hogy annyira nem lesz vékony a felfújt réteg igen csak jól polírozható, de ha már kitapasztalod hogyan lehet vele dolgozni, akkor 2,5 sorban felfújod és olyan mint a tükör. A leg megkapóbb része az ára, a Srác által forgalmazok lakkok közt csak a BESA olcsóbb talán. Én nem gondolom, hogy annyira jobb lenne mint a többi, csak nekem könnyebb vele dolgozni, és ezért az árért igen csak megéri.
jogos, de szerintem valami egyszerűbb mefoldás célravzetőbb... plusz a 32A egy fázison igen csak komoly teljesítmény... ahhoz már valami nagyobb vezetőkeresztmetszetű hálózat is kell... a fordulatszám szabályzás hasznos de nem egy kompresszornál ha nagyban eltérsz a gyári fordulattól az nem hosszabítja meg tulságosan a gép életét... kísérleteztem már ezzel eleget (folyott belőle az olaj, szétba...ta a hengert gyűrűket, beverte a szívó/kipufogó szelepeketés egyszer csak szét esett), a vége az lett hogy vettem egy olyan gyári légsűrítőt ami bírja az ipar szerű használatot, a gépet pedig a gyári értékekkel (tartályméret, motorfordulat, áttétel) építettem meg, igaz a motor kicsit erősebb, 2.2 KW helyett 3KW, de ez nem sokmindent befolyásol.
Igen igazadvan annyiban,hogy az amper a kismegszakitótól függ, de azért ugye a 32 amper ami díjmentesen kérhető a 230v hálózatra az már elegendő sokmindenre.
Az 550w os venti hez meg csak 5-7eft környékén van egy ilyen frekis dolog, és 0-70hz azaz(pl2800 /min es motornál) 0-3920as fordulat között állítható.
És ez egy kamrában ,nagyon jó,mert nem mindig kell hogy maxon menyen a motor, másképpen meg bonyolultabb megoldani a forulat változtatást, mint egy gomb nyomással, és ezekhez jó a 3 és 1 fázisu motorok is..
Nálam pl csak 15Hz -en megy ami már bőven sok levegőt,levegő menyiséget,sebességet jelent.
Kompresszor esetében pedig mindjárt pörgősebben hajtható akár egy kisseb is ,és gyorsabb lessz a termelékenysége ,,persze nem egekben verően lehet alkalmazni ezt sem...
Nekem ez előtt egy kis 130A-es einhell volt, az sem volt olyan rossz csak hát 1,5 lemezen kívül nem sokmindere lehetett használni. Így időszerű volt a váltás, mivel fémszerkezeteket is csinálok, meg gépeket is.
Attól még nem lessz több Amper a hálózatba... és a 2KW az nem valami sok... ha dolgoznni is szeretne... csak mag a venti meg szerintem nem ér meg ennyi+t.
Igen láttam a műhely fotódon letakarva. Biztos jó kis gép. Az enyémmel pórul jártam abból a szempontból hogy vettem egy olcsó gépet mondván csak vékony anyagokhoz kell és arra pont nem jó. 0,8 ast is nehézkes pontozni is. 2-3mm es anyagokhoz jó. Ez egy mastroweld trafós gép 60-180A-es.
Co nekem is egyfázisú... sajnos ami 400Vos lett volna egy 60assal beljebb volt... és így sem volt 2 fillér... amúgy milyen Co-t használsz? Nekem egy Iweld MIG200 IGBT-m van, eléggé meg vagyok vele elégedve bár a nagyon vékony lemezeket (0.4 mm alatt) kicsit nehézkes vele csinálni de más gondom nincs vele.
Egyedi fényezésnél a Standox Platinumot vagy Premiumot?
Csak a tartósága miatt használjátok a Standoxot vagy a Mobihel nem szereti a 4 esetleg 6 réteget visszacsiszolással polírozással, vagy esetleg nem lessz olyan fényes?
Pici 1 hengerest 200literes tartállyal. Satának a 2.2-2.5 bárt kiszolgálja,de másra nemjó. Levegősgépekre nem. Veszek majd V2-est 2.2kw osat de most a garázs átalakítás van soron.
Én hosszú ideje dolgozom a Mobihel termékeivel,maximális elégedettség mellett,ami az ár -érték arányt figyelembe véve nálunk működik . Nagyon egyedi és igényes munkák esetén csak a Standox lakkok jönnek számításba. Mostanság már nincs túl sok különbség a termékek minősége között,/-természetesen nem a nevenincs ismeretlen anyagokra gondolok-/ Elsősorban a márkajelzés és az adott cég a terméke mögé pakolt- háttérszolgáltatása ami árfelhajtó tényező lehet egy egy termék esetében.
Én eddig lechler, mobihell, dyna, mipa, b-syle nevezetű lakkokat használtam. Az előző festékbolt ami autós festékeket forgalmazott a végén már mindent összeborogatott, meg mindenféle edzőket adott a cuccaihoz aztán vagy megszáradt vagy nem... Az egyik ismerős nyitott egy autófényezési szaküzletet, azóta csak nála veszek mindent. Ad egy kis engedményt is meg korrektmódon csinálja, lehet rá számítani, Ő mipát meg Glasurit-ot forgalmaz, az utóbbi edőben szoktam rá a B-style nevezetű lakkra amit elvileg a Glasurit forgalmaz...nagyon híg viszont igen csak jól kiterül és elég jól szárad is, eddig még nem volt vele gondom. Amit még elég sokat használtam az mipa CS85, és mipa CC6 de ezekkel nem dolgoztam olyan sokat. a CS85 nagyon gyorsan szárad inkább csak elemeket jó vele csinálni egész autót nem... a CC6 meg szerintem igen drága és kb az a szinvonal mint a b-style.
Néztem Standox lakkot. Voc Easy Clear. Ez a legolcsóbb Standox lakk. Rész vagy egész fényezéshez 2 teljes rétegben. Szerintem elég jó ára van. Ami rossz, hogy nincs belőlle 2.5literes edző ezért venni kell belőlle 5+1 liter lakkot és hozzá 3liter edzőt. Leírásban a standox nem írja, hogy jól polírozható míg a prémiumnál és a platinumnál igen de az kétszer annyiba kerül.
Lehet, vagy valószínű hogy semmivel se jobb mint egy Mobihel vagy Carsystem lakk de ha valaki Standoxal dolgozik az mégis ad egy preztizst.