Meg tudnád mondani, h. hogyan lehet megkülönböztetni a kétféle sárga rendszámot???
Kint 100 E-t fizettem érte, sajátkezűleg írtam alá a - saját nevemre szóló- rózsaszín "kiskönyvet",
a kereskedő még előtte online kötött biztosítást, és adott zöldkártyát is, bár a rend éber őreinek fellépése után
már csak a zöldkártya van nálam..., adtak igazolást amivel hazajöhettem rendszám nélkül, legalább a trafi nem fogott :D :D :D
Mivel én is úgy tudom,h. lehet hozni sárgával (Schengeni határon belül, anno ezért kellett pirossal, vagy sárga-P kombinációval...) , természetesen a helyszíni bírságot nem fogadtam el, így feljelentettek, csak mire odakerül az ügy, szeretnék képbe kerülni, és a hsz-eket nézve TE vagy a sárga rendszám guru :P
Urak, tudom, hogy OFF kérdés, csak pár gyors választ szeretnék kérni, egy barátom T5 Multivant szeretne venni családi autónak. Néhányan azok közül, akik írogatnak ide, tudtommal használtak is ilyet, mit mondtok? Vegye/ne vegye, mást vegyen stb?
Én hoznám amúgy majd be neki, úgyhogy annyira azért mégsem OFF :)
11:35-kor el küldött a fináncokhoz egy papírért,hogy,a spar kassebe fizessünk be 10 euro adót(a bankban 5 euroért el is utalták)Onnan futás a fináncokhoz vissza,2db pecsétért,smajd vissza a zulas...-ra.Mondom neki ember 25perc alatt mind ezt?Gyalog 800m-es kör volt.erre beszélt a fináncokkal hogy faxolják el a papírt.De előre mondta,hogy 12:00-kor bezár a.elküldtem magyarul a picsába,annyit tudot mondani hogy was ist das faszom:-)
3 hete kértem pirosat,Bambergi okmányba,200 euro volt.Kérték a Tüv,és a zöldkártya papírt.Kicsit össze is vesztem velük.Ilyet még sose kértek.Vittem magammal a vevőt ő ragaszkodott a 30 napos piroshoz.
Az nagyon jó netes ár, 30 napra nekem 60 volt a legjobb ajánlat. remélem, helyben nem lesz sokkal több, no meg hogy egyáltalán mindent el tudok ott intézni. ilyen kis városban még sosem vettem autót :)
Köszönim amúgy!
Urak, ha helyben a Zulassungsstellén vásárolok mindent (biztosítás, adó stb), úgy jellemzően mennyi a pirosszélű rendszám kiállítása?
30 euro az ügyintézés, kb 30 a rendszám legyártása, plusz adó (ami autófüggő), plusz biztosítás (emlékeim szerint ez a pirosnál is autófüggetlen), ha jól gondolom.
Tudom, hogy sokat volt téma, de mióta új szabályok vonatkoznak a sárgára, nem írt senki, nem tudom, hogy a pirosnál változott-e valami...
- egy lejárt vizsgás kocsit "ideiglenesen" kivonatni a forgalomból, majd ha kell, akkor vizsgáztatni és visszahelyeztetni
- előbb levizsgáztatni, majd érvényes vizsgával "ideiglenesen" kivonatni
Cél az, hogy ne legyen jan 01-én forgalomban, illetve hogy majd az "újraindítás" minél egyszerűbben menjen, mert 2013-ban jó eséllyel eladásra kerül (ha egyáltalán olyan lesz a piac... (Nem BMW, nem E39, OFF :-)
Ma egy 3500 (?) Ft-os 3 napra érvényes forgalomban tartásival el tudnám vinni vizsgára, és utána kivonatni, csak messzi vidéken van az autó, nyári gumikkal, és kevés is az idő, ezért agyalok B terven.
(Csak nehogy róka fogta csukahelyzet legyen majd, hogy műszaki sincs, forgalomban sincs...)
Kiutazás: Münchenig 29 eurós vonatjegy, de azt neten elővételben kell intézni.
Van olcsó buszjárat, 30 euróért, hetente 3x jön-megy(Molnárbusz, ill. Busztrend), ezek éjszakai járatok, kis szerencsével az utolsó pillanatban is be lehet esni hozzájuk.