Ez a topic az idő múlásával lassan eltűnik. Nekem sem jött össze az ajándéknak szánt babapáros, de nem hiányzott a fa alól, mert volt más, ami pótolta. A szép babákért dícséret illik, van aki még komolyan veszi a dolgokat. :-)
Somilus, a zoknibaba, azért zoknibaba, mert zokiból készült. :-) A bölcsiseim kapták ajándékkiegészítőnek és néhény ment az adventi vásárba is.
Tengerszem, feltétlenűl mutass fotót a babacsomagról, mert máris kilukad az oldalam. Ne félj tőle, ess neki biztos megtudod varrni. :-) Ha úgy gondolod, össze is üllhetnénk és együtt megvarrhatnánk.
Aztán, ha van egy kis időd, szeretnék kötni, vagy horgolni egy stólát, valami laza és egyszerű gyors és könnyű csipkemintával. Ha tudnál mutatni mintát, nagyon megköszönném. Három hetem van rá, hogy elkészítsem. már keresgéltem a neten is és itthon a régebbi újsáaimból, de nem jártam sikerrel.
Kívánok én is mindenkinek sok boldogságot. örömet, egészséget és minden jót az elkövetkezendő új esztendőre.
Nem tudok előrukkolni új alkotásokkal, de csodálom ezeket a gyönyörűségeket, asztaldíszeket, angyalkákat, amiket felraktatok.
Nemlajos, van szabásmintád erre a cuki ruhára? Nekem nagyon tetszik, szeretném majd megvarrni.
Timikebimike, az ovisok biztos nagyon örültek az babáidnak, csodálatos ajándékot adtál. Nekem is voltak hasonló elképzeléseim, de, sajnos csak a terv maradt.( majd jövőre)
Kaoka, ilyen típusú babákat még nem is láttam, egyenlőre azt sem tudom, hogy mitől zokni, de nagyon érdekelne.
Akartam jönni még Karácsony előtt boldog Karácsonyt kívánni nektek is , de sajnos nem volt időm rá , ezért most kívánok nektek vidám Szilvesztert , és Boldog Új évet !
Sajnos babát azóta sem varrtam .., hát erre mit kapok ajándéknak a lányaimtól Karácsonyra ? Tilda babaangyal varrókészletet , na nem tudom hogy én fel-e merem használni azokat a drága anyagokat ,. de talán majd egyszer .., előbb kipróbálom olcsóbb anyagból , aztán tán megvarrom majd , talán jövő Karácsonyig , mert mégis mit szólnak ha megvették és én nem varrom meg ? Én nem vagyok még olyan profi ebben , de szép h feltételezték rólam h mégis :-))) . Az az igazság , h a legutóbbi vásárban a Pecsában vettem egy Tilda babavarrós könyvet , féláron , lehet h abból gondolták h ez jó ajándék nekem... , de mondom kicsit úgy érzem magam , mintha ötvös lennék , és egyszercsak elémraknának aranyakat, brilleket , hogy most akkor készítsek ékszereket ebből ... Hááát ! :-))))...
Szóval BUÉK mindenkinek , szeretettel gondolok rátok , majd igyekszem varrni babát is a jövő évben , hogy legyen mit mutatnom nektek ... :-)))
Sziasztok! Végre ma kész lett a karácsonyra rendelt (első önálló) öltöztetős babám, amit egy mesehős után kellett elkészítenem (Everything's Rosie a mese címe), íme:
Nagyon köszönöm a dícséreteket, de ez nem csak engem illet! Ezek a kis teremtmények nem születhettek volna meg az ÉPÍTŐ kritikáitok nélkül. Nem rég még azt sem tudtam melyik babához milyen anyag kell, mostanra a segítségetekkel kiművelődtem. KÖSZÖNET ÉRTE!
MINDENKINEK KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG KARÁSCONYT SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET.
Köszönöm, csak meghalni nincs éppen időm. Igaz, még nem is készülök rá. :-D Mellékesen, ott van két félig kész igazi babavarrótopikoshoz illő baba. :-) Karácsonyi ajcsi lesz, úgyhogy bele kell húzni... :-D
S.O.S segítségre lenne szükségem!!! A kistesóm karácsonyra egy coraline gombszemű babát szeretne, meg esetleg még más figurát ebből a meséből! Tudnátok nekem ajánlani valakit, aki tudna ilyet készíteni??? Előre is köszönöm!
Kedves lányok, ide is felteszem, hátha kedvet kaptok egy szép babával, macival, valamivel pályázni.
FOLTVARRÓ PÁLYÁZAT
az „Altató” jegyében
A Pest környéki régiós varrásnak otthont adó pestszentlőrinci Kondor Béla Közösségi Ház (1181 Budapest Kondor Béla sétány 8.) pályázatot hirdet az alábbi kategóriákban :
Feltételek: A kép bármilyen technikával készülhet, csillagot, csillagokat ábrázoljon, lehetőleg márványos, egyszínű vagy színében mintás anyagokból készüljön.
Méret: 0,5-2 m2 között
2. FALIKÉP „Babavilág”
Feltételek: A kép bármilyen technikával készülhet gyerekeknek való szín- és formavilágban. Lehet kép, játszószőnyeg, falvédő, stb.
Méret: 0,5-2 m2 között
Mindkét témában a díjakat a Cserhegyi és Társa cég ajánlotta fel, ahol az összes hozzávaló beszerezhető.
(www.foltvarras.eu)
3. GYEREKJÁTÉK
Várunk babákat, macikat, manókat, ötletes, gyerekeknek való játékokat, tárgyakat.
A díjat a Kondor Béla Közösségi Ház ajánlotta fel.
4. CSATOS/KERETES TÁRCÁK
Feltételek: Bármilyen anyagból, méretben és fazonban fém csattal záródó tárcákat, táskákat, neszesszereket, piperéket várunk.
A díjat a Varrógépcentrum biztosítja, ahol nagy választékban megtalálhatók az ehhez használható csatok, keretek.
(www.varrogepcentrum.hu)
Mind a négy kategória jeligés, a nyilvánosság előtt eddig ismeretlen munkákat várunk!
Jelentkezési határidő: 2013. március 31.
Leadás : 2013 április 10 és 22 között .
Nevezési díj: céhtagoknak 1000 Ft, céhen kívülieknek 1500 Ft
Egy topikanyuka szeptember óta próbálja kimosni a (bolti) waldorf babáját, de folyton foltos lett az arca. Szerintem nem arccal felfelé szárította, mert nagyon rácsodálkozott az új infóra.
Van vajon még valami remény, hogy helyrehozhatja? Valami praktika esetleg...?