Az a baj hogy egy valamire való ecu flash-er 200ezer ft nemrég vettem, és még akkor csak letölteni felírni tudod, és ha nem sok ilyet kell csinálnod egyszerübb viszonteladóként (slave), és nem a te fejed fáj, eddig én is így csináltam most jutottam el odáighogy magam tudom már ezeket megcsinálni mind hardverileg mind szoftverileg, viszont így meg már van saját slave-em akinek csinálom, mert azért túl nagy a befektetés a 2-3 hónapban egyszeri használathoz.
Annyit tudok segíteni, hogy 3 fő kaja tábla van egy TDI-nél--és ismétlődhetnek is persze. Befecs, mennyiség légtömegmérő alapján, gázpedál alapján, nyomatékhatároló.
Logikusan gondolkozva mindig a legalacsonyabb értéket képviselő érték fog megvalósulni.
Mindet át kell írni ha azt akarod, hogy jóval jobb legyen illetve szoftverilag kéresd a mennyiséget pl. 48mg/R-ot.
Továbbá aztán van még kajára vonatkozó tábla több is ami fontos. Ott van pl. a gázkar kivezérlése. Az sincs gyárilag maximumon.
Első lépéseknek mindig a diagnosztikával kéne kezdeni-megtanulni, hogy melyik mérőblokkban mit látsz. Aztán lehet a szoftverekben kútyászni hogy hol is lehet az az érték-illetve táblázat amit meg szeretnél változtatni....-időbe fog telni kitartás sok keresgélés a neten. Ha csak egy kicsit segítenek a többiek is akkor mindig előrébb és előrébb jutsz majd.
Ezeket az infókat mindenki félti-érthető. Sok idő van benne.
Tudom, hogy tudást nem adnak sehol sem ingyen, de ha már az ECM-nél tartunk, akkor kérdeznék valamit, hátha akad itt valaki aki segítene... Szóval pl. 1.9 tdi driverben az injection at part throtle illetve ugyanez (ext) throtle között mi a különbség? Ez a hideg iil.
meleg motorra vonatkozik? Csak azért kérdezem, mert a befecskendezési mennyiségek az elsőnél magasabbak főleg alacsonyabb ford. tartományban, de én még csak olyan epromtartalommal találkoztam, ahol az (ext) van módosítva. Szóval elkélne egy kis segítség ha nem túl nagy kérés... :)
Ha azt akarod, hogy alul menjen akkor 0 és -2közé állítsd. Ha azt akarod, hogy a felső ford tartományokon legyen fasza akkor +1 és +3fok közé valahová. A közép út meg a +1és-1között van ugye nagyjából.
...pont üresen nem tudod, mert elpattog(M*trós/Pkeres futó, 100*200cm rakfelület, gumirugós, önsúly 135kg), namost teleraktuk 19-es pozdorja bútorlappal ~40cm magasan, tömören, az 800 l térfogat, szorozd fel a pozdorja sűrűségével, ami nemtom mennyi, de szvsz 5 mázsa tuti volt rajta, kiló ötvennél rezzenéstelenül jött utánam:-D, légellenállása semmi, a tükrökből nem is látom(!), kajak szélárnyékban van.
Csak felgyorsulni, meg megállni macerás vele, egyébként megy mintállat.
Ha még megvan, írd már le róla a bosch-számot, megnézzük mire való(gyanús a másfél kW).
+bikakábellel javult a fordulat,azért lett egy gyári + - kábel pluszba beletéve.
Simán ki lehet mérni a kábel hibáját, és javítható is, nem kell mellé másik.
valszinű hogy az állandómágnese veszett oda.
Azzal 2 dolog szokott történni:megkocogtatják az önindítót kalapáccsal, ettől szépen beletörik a mágnes, illetve szétszedi valaki, és nem jó sorrendben rakja vissza(Észak harcol Dél ellen:-D), na ettől kajakra lecsökken a teljesítmény, rosszabb esetben forgásirányt vált...