Keresés

Részletes keresés

Húha10 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 2244

Tepidárium: egy relaxáló helyiség, fütött "kő fekhelyekkel"... A bp-i aquaworldben ez a körfolyosós szisztéme közepén helyezkedik el, ott bent is sokan mezelenek, de páran lepedőbe burkolva ülnek, párok sokszor egymáshoz bújva ( mi is így tettünk), egy helyen fekszenek és néha nem is zavartatják magukat :D 

Újabb élménybeszámoló: tegnap is voltam szaunázni, most egyedül, bnőm nem tudott elkísérni... 4re érkeztem, zárásig voltam -> én az első szaunázást is már meztelenül ejtettem meg, de a térben ekkor még nem voltam lepedő nélkül. Szinte azonnal szóbaelegyedtem egy idősebb, nagyon szimpi férfival, kedélyesen elbeszégettünk fürdőkről, szaunákról, nőkről, élményekről... Aztán jöttek szép számmal a vendégek, ami meghozta itteni első igazán kellemetlen élményemet: többen voltak, akik még a felszólítás, táblák, kiírások ellenére sem váltak meg fürdőruhájuktól és mégis bent maradhattak a meztelen emberek között. Én nem vagyok szégyenlős, nem érdekel ha látják a farkam és nem is rájuk vagyok kíváncsi, de vannak szabályok, amiket ha a másik 30 ember betart, akkor illene a többi 5-6nak is... Szaunaetikett ugyebár... és hangoskodásról már nem is beszélek! A leggázabb egy hármas volt: 2 fiú egy lány... fiúk nagy nehezen ordenáré röhögések közepette és megjegyzésektől spékelve lepedő alatt levették a gatyát, de a csaj végig fürdőruhában volt. Először magát is becsapva törölközőt húzott a bikinire, majd eg yóra elteltével látta, hogy ez mission impossible, mert megdöglik a melegtől, már levette a törölközőt és csak bikiniben volt, a törölközőt csak maga alá terítette szaunázáskor... És senki sem szólt rá, bár én közel votlam hozzá! Érdekes szitu volt, mikor a kicsiny jégkamrában találkoztam a csajjal és a srácokkal: ők fürdőruhában, én meztelenül, a csak kuncogva néz le néha a farkamra, a srácok meg nyomatják a hülye, keménynek hitt poénjaikat... 

Rajtuk kívül volt még két csinosabb szőke lány is, akik szintén nem vettek toudomást a szabályokról, de ők legalább értettek a többszöri felszólításból és levették a bikinit és lepedőben szaunáztak kb 15 percet, majd gondosan, törölközővel és lepedővel eltakarták egymást a zuhanynál ( mikpzben szinte mindenki meztelenül jár-kel, zuhanyozik, pihen) és elmentek :D előtte feltettek nekem egy kérdést: téged nem zavar, hogy meztelenül látunk meg, hogy mindenki meztelen?... pfff, szerinted? :D majd jött egy nagyon nagy farkú srác (ő is törzsvendég lehet, szimpinek tűnik amúgy)-> őt jól megnézték (naná:D), elvigyorodtak és egy "ejha" szóval kísérve rápillantottak az én (a srácéhoz képest nyugalmi állapotban mindenképpen sokkal kisebb) farkamra és "szia"-val elköszöntek, kimentek... tutter, hogy megérte nekik a bénaságuk... 

Szóval most volt néhány negatívum is, de a hely meg a többiek lazasága és jófejsége még mindig kárpótol :) 

Legközelebb Esztergomot akarom kipróbálni! Valakinek tapasztalat???

Üdv nektek!

informania Creative Commons License 2012.12.05 0 0 2243

Az Aquasziget Esztergom Szaunázó estre hívja kedves Vendégeit az alábbi időpontokban:

December 7-8 péntek-szombat    21:00 – 24:00

December 14-15 péntek-szombat 21:00 – 24:00

December 21-22 péntek-szombat 21:00 – 24:00

December 28-29 péntek-szombat 21:00 – 24:00

(forrás: aquasziget.hu)

grafiti Creative Commons License 2012.12.05 0 0 2242

az ókori római fürdökben egy meleg levegövel felfütött helység, napjainkban menj el egy nagyobb wellnes-be, keresd az ajtón " tepidárium" , feküdj rá egy fütött márványlapra s megtapasztalod :)

Előzmény: Mustár (2238)
norbertm Creative Commons License 2012.12.04 0 0 2241

Koszi, gondoltam hogy a talptol-nyakig-lepedoben sport az nepszeru, de legalabb nincs vizes furdogatyas a szaunaban. Maskulonben engem nem zavar ez a lepedozes csak akkor amikor fordoruhara tekerik ra; ha nekik igy jo...hat istenem, baj az hogy rendszerint a talpuk ala mar nem jut az anyagbol.... A nyaron jartam a Bambaraban, ott a szaunamester a lelket is kibeszelte szeanszokon hogy a lepedot ki kellene teriteni es arra fekudni...hat bizony a 10 alkalombol azt hiszem ket lepedo kerult le a szerencsetlenekrol...

Erdekes negativum az is hogy peldaul a Carbonaban Hevizen idaig nem volt divat a lepedo, legalabbis telen...bizony iden nyaron mar tele volt lepedossel a szaunasziget, sot a holgyek koreben a monokinis szaunazas is nepszeru volt...hogy mire jo az, nem tudom...egy par lepesre ott van a kulon textil-szauna...

Előzmény: grafiti (2240)
grafiti Creative Commons License 2012.12.04 0 0 2240

Szalókon a kinti rönkben  lehet kellemesen ellazulni.  A benti az textiles, és a legtöbbször nagy a nyüzsgés. Fiúk teszik a dolgukat, ki jól, ki még jobban :) Néha talán lehetnének szigorúbbak, mikor a merülőnél állva nézik hogyan mennek szégyenlős  földi halandók  átizzadt  lepedőjükben a vízbe. Na ,de ez  nem túl gyakran fordul elő!

Egy két éve még azt írtam ugyanitt, felöntések 80% textiles, arány változott -mostanában  10 emberkéböl  11 van lepedöben. Plusz 1 az a szaunamester :)

Előzmény: norbertm (2239)
norbertm Creative Commons License 2012.12.04 0 0 2239

Jart valaki Egerszalokon az utobbi idoben? Milyen a "hangulat" a szaunaknal, milyenek a szeanszok?

Mustár Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2238

Mi az a tepidárium?

Húha10 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2237

Amúgy a Lukácsról nincs infóm, még sosem voltam, de érdekelne engem is milyen?! 

Az a tapasztalatom, hogy ilyen nagyobb, tardícionális fürdőhelyeken nem engedik a meztelen szaunát, pihenést stb, csak akkor ha van külön férfi illetve nő nap, vagy van elszeparált rész mindkét nem számára, pl Gellértben... -> itt amúgy azt hiszem szombaton és vasárnap van koedukált nap, amikor mindkét oldalt megnyitják mindenki számára, így van átjárás a női és férfi rész között (ugyanaz van mindkét helyen), ilyenkor viszont nem engedik a meztelen szaunát, gőzt, fürdőzést, járkálást... de azért itt is szoktak néha meztelenül ülni szaunákban, főleg a férfiak... Meg mivel mindenki mehet mindenhova: összekeveredik a női és férfi zuhanyzó és ott látni meztelen embereket, de mindenki megijed a másiktól... Tapasztalat: férfi öltőzkbe viszont elég gyakran tévednek fel a nők, mennek keresztül rajta, vagy nézelődnek a lépcső aljáról felfele -> főleg külföldiek vannak és könnyű eltévedni, betudom ennek :) Viszont szinte minden sarkon áll egy személyzetis nő, aki segít tájékozódni és útbaigazít, ahogy észrvettem, főleg a férfiakat, hogy ne legyen kukkolás -> egy barátnőm volt ott nyári munkán tavaly és ő mesélte, hogy gyakori jelenség, mivel ilyenkor kveredés van a zuhanyzóknál pl... 

Mindenesetre fura, hogy egy ekkora fürdőben nem lehet normál, kultúrált körülmények között, textilmentesen szaunázni, gőzölögni... 

Másnak vmi tapasztalat?

Húha10 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2236

Tehát külön is van a Ramadában szaunavilág? Ezt nem is tudtam... 

A mellette lévő aquaworldi elég nagy, körfolyosó jellegű: körben vannak szaunák, gőz stb és velük szemben a zuhanyzók, melyek száma kielégítő (kb 10-12), és egy merülőmedence is van, amit mindenki meztelenül használ. Középen van egy nagyobb tepidárium úgy kb 8 fős, az emberek többsége ott is meztelen, max a csajok a puncit takarják, de van aki azt sem -> most pénteken is több nő volt szinte mindenhol meztelen! Amúgy most pénteken különösen aranyos kis társaság jött össze: sok volt a pár, akadt egy-két magányos fickó is és egy egyedüli nő, de a hangulat szerintem nagyon jó volt, az emberek kedvesek voltak. Persze akadt most is egy-két kukkoló féle is, volt akinek kicsiny merevedése is volt... :) 

Egy kis kritika: a pihenőtérben lehetne több nyugágy is, mert még kb 6-7 simán beférne kényelmesen, így viszonbt sokszor helyszűke van... A jégkamra nagyon király, ott is mindenki meztelen volt, csak nagyon kicsi, szóval ha sokan vagyunk bent (6nál többen), akkor már van dörgölőzés is -> csajomhoz több kuki is hozzáért "véletlenül". ... :) 

Öltözők: a szaunától kb fél perc séta: két nagy - átjérható - közös térben vannak a "karszalaggal" elektromosan zárható szekrények, középen kis öltöző kabinok -> ebből mondjuk lehetne több is... de többen türelmetlenek is átöltöznek a szekrények előtt, de azok a terek pl bevannak kamerázva, gondolom a lopások megaKADÁlyozása miatt. 

16.30tól van nudi - 21.30ig, 21.50kor indul onnan az utolsó busz a keletihez. 

Ha van még kérdés, akkor tegyétek fel! :)

Ajánlom mindenkinek!!!

RevolutionDisco Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2235

Hátha valakit érdekel!

Bár értelmezésem szerint a fürdőruha megengedett, csak legyen fölötte valami...:(

December 7-ig ingyenes az új szaunavilág

2012-11-30

2012. december 1-7. között vendégeink térítésmentesen kipróbálhatják a Lukács Fürdő új szaunavilágát.

A szaunavilágban az alábbi szolgáltatások várják a vendégeket:

• merülőmedence jégkása adagolással
  • sókristály szauna
  • aroma gőzkabin
  • infra szauna
  • finn szauna
  • naturista szauna
  • jégkunyhó
  • tepidárium
  • fűtött római padok
  • pihenő és társalgó

A szaunamesterek szeánszokat is fognak tartani, előre meghatározott időpontokban. Ők felügyelik az etikai szabályok és a házirend betartását.

A szaunavilágban kötelező a lepedő, törülköző használata. Fürdőruhában, vizes testtel a szaunapadra nem lehet ülni. Papucsot a szaunába bevinni nem lehet, a padokra papucsban felmenni nem lehet. A talp alá is törülközőt kell helyezni. 12-13 óra között takarítási szünet van, tehát ebben az időszakban vendég nem tartózkodhat a szaunavilágban. A szaunavilág egyidejű befogadóképessége 30 fő.

RevolutionDisco Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2234

Zalakaros Hotel Karos Spa-ról van valakinek tapasztalata?Milyen a szaunaviláguk?

nage Creative Commons License 2012.12.02 0 0 2233

Nekem a csütörtök vagy a péntek lenne jó, de köszönöm a meghívást. Viszont írhatnál az AW-ről még infókat. :)

Előzmény: BAZS (2232)
BAZS Creative Commons License 2012.12.02 0 0 2232

Akár most, dec. 8-án is kipróbálhatod az Aquaworld szaunáit. Még szeánszok is leszenk...Sőt, az egész medencetérben, csúszdázás alatt is nudizhatsz, mert aznap este naturista Mikulásparti lesz. Előzetesen lehet regisztrálni, helyszínen jegyet venni, de a bővebb infők a NaVKE honlapján olvashatóak, mert ők szervezik.

Előzmény: nage (2231)
nage Creative Commons License 2012.12.02 0 0 2231

Nagyon jó az írásod az Aquaworldről. Régóta szemezek vele, még nem voltam soha, de azt hiszem, ki fogom próbálni mielőbb. :) Persze csak natúr délután. A Ramadában (a szomszédságában) már voltam, a natúr rész nagyon szimpatikusnak tűnt, ott is mindenki meztelen volt, senki sem nézte ki a másikat, a korosztály hasonlóan vegyes, a csinos, vékony, szép német csajtól a helyes, elég nagy szerszámmal megáldott fiatal barátjáig, az idősebb, gyakorlottabbakig mindenki volt. És természetesen viselkedett, úgy használták a szaunát, úgy szaunáztak, ahogy kell. (Merülőmedencébe is meztelenül mentek, zuhanyozni is úgy zuhanyoztak.) Csak nagyon kicsi a hely, kb. dupla olyannak kellene lenni szerintem, hogy kényelmesen lehessen szaunázás után pihenni.

Az AW a képeken is nagyon szimpatikusnak tűnik. Az öltözőről mondanátok néhány szót? Értékek elhelyezése, kabinok? Pihenési lehetőség? Egyéni öltözők vannak (kabin) vagy csoportosak (azaz közös férfi, közös női öltöző)? Mit érdemes vinni? Törölközőt, papucsot, fürdőköntöst? Mert a Ramadában elég távol van az öltöző a szaunától, és régen adtak köntöst, törölközőt és szaunalepedőt, most viszont már nem. Azért azt a távot nem lehet megtenni csak törölközőbe csavarva, ruha nélkül szerintem.

A Rudas fürdőről is tudna írni valaki? Milyen a közönség, a medencék, a szauna, a gőz? Lehet-e teljesen meztelenül fürdeni, és végig úgy lenni (tehát úgy ülni, pihenni, olvasni), vagy a kis kötényt hordani kell (szólnak-e érte)? Mennyit takar a kötény? (Valaki azt írta, hogy 30x30 cm, és ha a szaunába vagy a gőzbe mész, magad alá kell tenni.) Igaz, hogy fürdőruhában is lehet lenni? (Nem szeretnék úgy lenni, csak kérdezem.) Milyenek a kabinok, hogyan lehet az értékeket biztonságban letenni? Köszi a válaszokat!

Előzmény: Húha10 (2228)
BAZS Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2230

Azokról, amikor nem kedd, nem csütörtök és nem pénteki nap van, és a szaunaszeánszokon elmondják, hogy javasolt/kötelező a mezteklenség vagyis  nem szólhatnak meg azért, ha vki meztelenül szaunázik, de a pihenőtérben ne legyünk úgy. S ezáltal a pihentőtérben ilyenkor vannak mindenféle emberek...hisz azok, akik a szeánszon levetközve vannak, odakint lepedősök.

Előzmény: Húha10 (2228)
Doug_Butabi Creative Commons License 2012.11.26 0 0 2229

radweg: jó, hogy kérdezed, pont most akartam élménybeszámolót tartani.

Szóval Hotel Karos Spa:

A profi szauna itt azt jelenti, hogy ott bizony fruha nélkül KELL lenni. Illetve egymaga nagyobb, mint a másik 4 fürdőruhás szauna egyben, és csak ott van merülőmedence. Minden nap vannak felöntések, akkor lapjával kb. 20-25 ember fér be.

Amúgy általában kevesen voltak most hétvégén, vagy csak ketten voltunk, esetleg még valaki, felöntéseken kívűl háromnál több emberrel nem találkoztam odabent.

Az előterét már ajtó választja el a külvilágtól, külön wc, 2 tusoló, és a már említett merülőmedence, amibe egész nap engedik a vizet, tisztaságra nem lehet panasz.

Érdekes szaunalepedő járt a szobához, vékony, nem pamutszerű, kicsit műanyagos hatású.

Nekem tetszett, bár nem cserélték, ez 10 perc alatt megszáradt mindíg.

Higiéniailag nem tudom mennyire jó, nem jó, de a föld védelmében nem mindegy, hogy egy nap mondjuk egy emberrenek nem kell 10-et mosni.

Mondjuk a mézes felöntéshez azért kértünk külön másikat, biztos ami biztos alapon.

Ruhás részen, még volt infraszauna, amit el lehetett takarni függönnyel, és ott is lehetett ruha nélkül lenni.

Ami még tetszett a jégbarlang, ami már csak hab volt a tortán.

Szóval ennyi, ha kell még infó, ne habozzatok!

Előzmény: radweg (2226)
Húha10 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 2228

BAZS: Te meg melyik szaunáról írtál legutóbb, hogy nem lehet fruha nélkül lenni a közös tereken?

Én már 3x voltam a bp-i aquaworldben és nagyon de nagyon tetszett! Először véletlenül csöppentem bele egy textilmentes napba: épp páros hét kedd volt és aznap is 16.30-tól fürdőruhamentes szakasz van a szaunavilágban -> mennek körbe a szaunamesterek és a személyzet és csekkolják a szaunákat: ha valaki fruhában van, arra rászólnak... 

Első alkalommal sok volt még a textiles ember, mert sokan meglepve tapasztalták, hogy itt vannak (főleg férfiak) meztelenül is... 

Aztán kétszer voltam csütörtökön is: na az teljesen más volt már! akkor tudatosan szinte mindenki azért jött aznap, mert naturista nap van 16.30tól! A szálló vendégek ezt amúgy is tudják, úgyhogy róluk nem ejtenék szót, csak annyit, hogy nagyon jó volt látni, hogy pl. a németek (2 német pár volt) mind tudják, hogy is kell szaunázni és a pár hölyg tagjai sem voltak szégyenlősek!

Szóval ez a két csütörtöki nap nagyon jó volt! Sokan is voltunk, de nem volt heringeffektus. Nemek aránya: kb 60% férfi - 40% nő. És voltak fiatalok, idősebbek egyaránt. A hangulat nagyon jó volt, természetesen viselkedett mindenki, talán két magyar kb 55 év körüli nőt, akiket meglepett a meztelenség és engem faggatak, hogy akkor itt most mi a szokás -> érdekes volt a szitu, mert én meztelenül álltam előttük, ők meg furdőruhában és törölközőben voltak és folyton csak nevettek, majd megjegyezték, hogy akkor nincs mese, vetkőzni kell, de max olyan helyre mennek, ahol kevesen vannak bent, mert szégyenlősek. Majd megjegyeztél, hogy azt azért jó látni, hogy sem én, sem más nem foglalkozik a meztelenséggel és senki sem szégyenlős, sőt senki sem adonisz és nem néznek ki senkit... Persze nézelődök mindenhol vannak, itt is.! de nem kukkolók! csak egy-két férfi és nő is meg-megnézi néha a másikat, de ezzel nincs is baj, szerintem! Személy szerint én nagyon jól érzem magam ott mindig, most egy pénteki napot akarok kipróbálni, lehet jöb velem a csajom is vagy legjobb barátnőm, majd meglátjuk... Péntekről valakinek tapasztalat?

Annyi még , hogy amikor én voltam, akkor azért a közös terekben is voltak meztelenül: nők és férfiak egyaránt! Olyan is akadt (nem is egy), aki végig meztelenül sétált, feküdt, szaunázott, csak magá alá terítve a törölközőt... Még ott is meztelenek voltak az emberek, ahol már "civilek" (kinti csúszdázók pl) is beláthatnak, a bejáratnál... személyzet is járkál bőven oda ki-be, de bből sincs baj...

Összességében: Magyarország egyik legjobb szaunávilága!!!

Üdv! :) 

BAZS Creative Commons License 2012.11.22 0 0 2227

A közös tereken nem volt senki fruha nélkül, a pihenőben lepedőben voltak "tartósan" az emeberk...hisz nemajánlott ott a szaunán kívüli meztelenség, de a merülőmedencéáben semmi gond...meg a zuhany alatt se gond, meg takargatás előtt, után se... laza volt a társaság...

Előzmény: RevolutionDisco (2223)
radweg Creative Commons License 2012.11.21 0 0 2226

Járt valaki Zalakaroson a Hotel Karos Spa wellness hotel szaunájában? A "profi" szauna rész állítólag textilmentes.

katihurghada Creative Commons License 2012.11.21 0 0 2225

Én pucér párti vagyok, de igazad van, hogy amikor arra utalunk, hogy bezzeg nyugaton mennyire más a helyzet ebben benne van egy általunk elképzelt kép. Ausztriában és Németországban valóban meztelenül szaunáznak az emberek, a többi országban pedig nem ismerem.

Azonban egyik télen Krakkóban voltunk, ahol a szaunában rajtunk kívül voltak angolok, olaszok és lengyelek; az összes náció gyermekei papucsban és fürdőruhában jöttek be,  törülköző nélkül - tény, hogy egyáltalán nem érdekelte őket a mi "szerelésünk".

Előzmény: Mustár (2224)
Mustár Creative Commons License 2012.11.20 0 0 2224

Sziasztok! A "nyugaton/északon teljesen elfogadott az, ami itthon nem" kapcsán szeretném felidézni balti élményeimet. Jómagam Észtországban töltöttem el egy fél évet egyetemistaként, ami ha nem is Finnország, de elég erősek a skandináv hatások (is). A helyi szaktársaimnál az volt a szokás, hogy általában lepedő nélkül nyomatták. A két nem külön szaunázott, csak "ünnepi alkalmakkor" gyűltek össze (pl. a Bachelor-államvizsga letétele után). Mindenhol azt olvasni, hogy milyen fontos, hogy "teljesen tisztán" érkezzünk, ehhez képest ott senkinek nem volt problémája a szauna menetei közti szolid alkoholizálásból (fiúk sörrel, lányok ciderrel meg egyéb borzalmakkal). Nemrég beszélgettem egy leányzóval honi egyetemünk másik karáról, hogy ő mit tapasztalt kinn, nos, ők a lepedős verzió hívei voltak (igaz, ő nem a helyiekkel, hanem más erasmusosokkal volt többnyire). Aztán most nyáron voltam egy lett barátosnénknál vidéki telkükön, ahol természetesen a ház mellett egy külön smoke sauna is épült. Kérdeztük, hogy feléjük mi a dresscode, mire ő azzal jött, hogy "fürdőruhában szokták, ők nem olyan hülyék, mint a finnek". :)

RevolutionDisco Creative Commons License 2012.11.20 0 0 2223

st látom, hogy az előző hozzászólásom félreérthetőre sikeredett. Arra volnék kíváncsi, hogy merülőmedencében, zuhanyzóban mennyire nézik ki az embert, ha nem fürdőruhában

Előzmény: RevolutionDisco (2222)
RevolutionDisco Creative Commons License 2012.11.20 0 0 2222

Köszi. Főként az érdekelne,hpgy menniyre "néznek ki", ha közös tereken lepedő nélkül vagy.

Előzmény: BAZS (2220)
BAZS Creative Commons License 2012.11.20 0 0 2221

Akit érdekel a decmber 8-i éjszakai aquaworldös program, szaunaszeánszokkal telitűzdelve, kérem jelezze. Még van pár hely, a NaVKE honlapján megnézhető. :-)

BAZS Creative Commons License 2012.11.20 0 0 2220

Egy vasárnapról tudok beszámolni, amikor is a bent ülők közül 4-5 fő volt meztelen ketten monokiniben, kb. 5-6 fő pedig fürdőruhában.

Előzmény: RevolutionDisco (2213)
radweg Creative Commons License 2012.11.19 0 0 2219

Am 17. November 2012 ist "mein Schaffelbad" leider ausgebucht! Loslassen können Sie noch in unserer Lebenstherme.

Érdemes indulás előtt tájékozódni a weblapról, hogy legközelebb ne akkor menjetek amikor foglalt a Schaffelbad.

Előzmény: kisfoltos (2217)
auréliuszf Creative Commons License 2012.11.18 0 0 2218

a honlapon valami olyasmi van, hogy egy megadott telefonszámon előre le kell foglalni ezt a szolgáltatás csomagot.

Előzmény: kisfoltos (2217)
kisfoltos Creative Commons License 2012.11.18 0 0 2217

Szaunázók és fórumozók!

Tegnap voltunk Loipersdorf-ban a fürdőben. Akartunk vásárolni jegyet a Schafeelbad-ba is de a pénztáros nem adott, valamit magyarázott de mi a feleségemmel egy szót sem értettünk meg a német nyelvből így ez kimaradt most. (Régebben már voltunk akkor kaptunk jegyet oda is)

Kérlek benneteket ha ismeritek az új rendszert, tudassátok velünk akik még nem ismerik.

Köszi !

RevolutionDisco Creative Commons License 2012.11.17 0 0 2216

Lenti:

Használható fürdőruha nélkül, de lepedő csak akkor van, ha viszel. Edobható lepedő szerűséget adnak, de csak arra jó, hogy ráülj, vagy a derekad köré tekerd.

A belépővel naponta 2 alkalommal lehet igénybevenni a szaunavilágot. Szeánszok nincsenek, Ha vanvedndég a szaunában, akkor a személyzet megy be felönteni,illetve takarítani hazsnálat után.

3 szauna van és egy infra. Csak normál zuhanyfülkék vannak, medence stb nincs.

ezek az augusztusi állapotot tükrözik.

Előzmény: auréliuszf (2215)
auréliuszf Creative Commons License 2012.11.17 0 0 2215

update:

Budapest:AquaWorld: Vt

Sárvár:

Termál fürdő: Nk                        magyaros lepedőzés jellemző

Danubius Healt  V                       Spa kültén N , beltér 

Sárvár Spirit  V                           csak papíron naturista valójában kultúrálatlan vagy vegyes...

Hévíz:

Carbona Hévíz élménybeszámolók alapján N

Bükfürdő:

Termál: N    

Greenfield Hotel : V                  erősen vegyes az összkép :)

Danubius Healt SPA N               külön férfi és női

Egerszalók: V                              csak a rönk szauna natúr bent nem

Mátrahotel V,                               azért V mert kettő van egy natur , natur pihenővel külön helyiségben, és egy ruhás

Szentgotthárd termálfürdő: Nk   kicsi a beltér nagyon bezsúfolt, bikinizés lepedőzés megtűrt

Debrecen:                                    Aquticum Péntekenként N

Sopron:

Hotel Fagus: N                                   

Hotel Lővér: V

Hotel Pannonia: Vt                        gyakran csúnyán néznek a ruhanélküliekre pedig nyilvánvalóvá van téve hogy lehet

Club Vital Sopron panzió: V          szép rönkszaunájuk van dézsa zuhannyal, meztelenség megengedett de csak a szaunában

Esztergom: N                                 újra indult

Visegrád:  Termálhotel V               azért V mert kettő van egy ruhás és egy natur, de vegyesen 

Kehidakustány: Nk                          Magyaros lepedőzés jellemző

Magyarhertelend Termál fürdő:      minősítésre vár

Lenti strand V                                   honlap alapján , külön Naturral, de erre is várom a visszajelzést

Ausztria:

Bad Tatzmannsdorf: N

Stegersbach: N

Lutzmansburg Sonnenterme: N 

Loipersdorf: Therme: N

St. Martins Therme & Lodge: N

jelmagyarázat:

N: Naturista

Nk:Kultúrálatlan naturista

V: vegyes

Vt: (éppen hogy csak) tolerált vegyes

A jelmagyarázat a szaunán belüli állapotokra vonatkozik!!!

A pihenőben természetszerűleg a többség be van takarózva. (A gyengébbek kedvéért) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!