még két jelenség a procedúra után, nem csak csöpög hanem inkább intenzíven csöpög, majdnem folyik, a másik ha elindítom a fűtést, a rendszer nyomása nem megy felfele, kb 0,8-1bar között marad
Elvégeztem a javasolt procedurát, a helyzet az hogy továbbra is csöpög a biztonsági szelep és a rendszer a nyomást nem tartja 1-1,2 baron, hiába pótolom mindíg visszaesik 0,5-0,7re.
A tágulásiból nemjött víz. Van valami újabb ötleted, javaslatod ?
A jelenség annyi volt, hogy tegnap a sárga led lámpa pirosra váltott és leállt a kazán. A nyomás ekkor 3 bar felett volt, kihuztam a konektorból és utána újra indítottam, azóta csöpög főleg fűtés közben.
találtam egy részletesebb magyar nyelvű leírást is, egy olyan változatról, amelynek a kezelőszervei jobban hasonlítanak a kérdésedben szereplő leírásra.
Abból ítélve, hogy "energiagyógyász"-ként mutatkoztál be, azt gyanítom, hogy van valami közöd a gáztechnikához is. Én 20 évig dolgoztam mérnökként egy gáztechnikai kutató intézetben, de már nincs piacismeretem és a gyakorlatból is kiestem.
Egy dologra hívom fel a figyelmedet, aminek a megoldását telepatikusan természetesen nem vállalom, de súlyos probléma. Túlterhelt a kazánod, normális esetben beszabályozással, nem normális esetben fúvókacserével kell megoldani.
A túlterhelés azt jelenti, hogy (feltételezem földgázról -vezetékről- üzemeltetsz) az órás gázfogyasztásod max 2.4 köbméter lehet, azzal a 3.5-tel szemben amit mértél (gondolom a gázórával). Amig ez nincs rendezve, megfelelő hatásfokról nem lehet beszélni.
A beszabályozás azt jelenti, hogy egy megfelelő kezelőszervet csavargatva csökkented a láng hosszát.
Szeretném a következő problémát megosztani Veletek,hátha tud valaki segíteni.
A történet a következő: 2009 őszén vásároltam egy új Junkers Ceraclass ZW 24 2KE kombicirkót a meghibásodott és előtte 20 évig működött szintén Junkers típusú helyett,gondolván, ez is majd hozza ugyanazokat a paramétereket, amit az elődje. A márkaszervíz két öreg szakija be is szerelte,működött is közmegelégedésre és takarékosabban /nincs őrláng/,mígnem most augusztus vége felé a melegvíz szolgáltatás közben kiírta az
A4 hibakódot.Megnéztem a szervízfüzetet,láttam,hogy a füstgázelvezetés körül van a gond és felhívtam az egyik szerelőt azok közül,aki egykor beüzemelte.Ő kijött,közölte,hogy nem jár a garancia,mert nem ellenőriztettem velük évente,nem is nyúlt hozzá,mert szerinte rossz a kémény,ezért reagál és kapcsol ki rendszeresen a készülék,majd azt mondta,hogy kössem ki a füstgázáramlatból az érzékelőt,az majd segít.Kikötöttem,nem segített, a probléma azóta is fennáll.Felhívtam egy másik szervízt is,ők azt kérdezték,hogy megmértem-e az ellenállást a füstgázérzékelőben,csaképpen azt nem mondták,hogy mennyi a normál érték.Egyébként a kémény jó,még a tetőre is kimentem,hogy ellenőrizzem az átjárhatóságát, a fürdőszobai szellőzőben is vízszintesre fekszik a gyertyaláng olyan jó a huzat és nem működött volna a cirkó közel két évig,ha nem így lenne.Most a fűtési szezon előtt állunk,természetesen a próbafűtésre is A4-gyel reagált a készülék,szóval nem tudom,mit tegyek.Kérlek Benneteket,ha valakinek volt hasonló problémája vagy van valami ötlete,írja meg.Előre is köszönöm: Grape'53.
Helló. Van egy Saunier Duval Semia F 24 -es kombi kazánom. 2009-es évjáratú, eddig minden évben volt valami baja. A legutolsó hibája az, hogy nem indul el a fűtéssel, melegvizet ad, de a fűtés nem jut el a kazán alá sem. Összekötöttük a kimenő és bejövő csonkot egy rövidebb csővel, de ez sem melegedett fel. Áramlásszabályozója, légtelenítője, hőcserélője működik, de nem forgatja át a vizet. Ha lenne pénzem most egy másik kazánra, letépném a falról és kidobnám a disznóknak játszani, annyira gyűlölöm ezt a cuccot! Kérdésem az volna, ha kisavazzuk és akkor sem forgatja át a vizet, akkor mi lehet a hiba oka??? Váltószelep vagy ilyesmi? A válaszokat előre is köszönöm.
Saunier duval semia készülék,Ha a hideg víz nyomás teljesen nyitva nincs meleg vízem.Ha főelzárot majdnem teljesen elzárom van melgvíz,de csak csurog a víz.Válaszokat előre is köszönöm
Viszont ha megy a fűtés és közben kinyitom a melegvizet és utána elzárom a melegvizet, akkor utána
a fűtés úgy megy tovább (nem mindig), hogy a kazán felmelegszik és felül párás levegőt (?) nyom ki magából a készülék.
A hiba addig áll fent amíg a fűtési kör megy, ha leáll és utána újraindul akkor már jól működik, de általában
hibajelzéssel hamarabb kikapcsol a készülék. Ilyenkor a készülék burkolata nagyon meleg és az előszoba ahol a cirkó van teljesen párás (lecsapódik)
Szerelőt kihívtuk, nem talált hibát a készülékben. Annyit mondott hogy szerinte a rossz szellőzés lehet a gond és esetleg a konyhában használt szagelszívó.
Sziasztok, Westen 20p kombicirkó, kb 10 éves, , ha kiengedek kb fél kád melegvizet, ami nem forró, csak meleg, elzárom és utánna kb 1-2 perc mulva már tűzforró víz jön ha ujra megnyitom, de csak kb 3-4 liter, aztán megint langyos.
ha nem nyitom ujra a félkád után, akkor elindul a hőfok felfelé,anélkül hogy vizet vennék, és felmegy egész 110 fokra, ekkor egy kattanás, és kialszik az örláng, vagyis a vizvétel után, valamiért felmelegszik a bent lévő víz egésszen ~100 fokig. Mi lehet a hiba ?
Gondoltam ide is felteszem az alábbi problémámat, hátha van egy okos emberke, aki tud rá megoldást:
Van egy Bosch 3000 W típusú cirkónk. Ennek van egy fagyás elleni funkciója, ami nagyon szarul lett kitalálva, mert nem lehet a gépkönyve alapján állítani sem azt, hogy hány fokos fűtököri víz alatt kezdjen el egy pár kört fűteni és azt sem lehet belőni, hogy ez a fagymentesítő fűtés mekkora hőmérsékletű fűtővízzel menjen. Ezeken kívül minden marhaságot be lehet állítani, ezeket pont nem.
Ez azért gond, mert nekem kazánházban van, ahol kb. 2-3 fok van állandóan, így cirka 1-1,5 óránként teljesen feleslegesen csinál egy-egy ilyen "félfűtést". Az előző cirkónk nem volt ennyire "okos", mégse fagyott be a vize.
Nem tudtok valami megoldást adni számomra (azon kívül, hogy szigeteltessen a kazánházat) ?
Egy Junkers ZWR 24 K 12 típusú kazánom van (kb. 15-20 éves). A meleg víz hőmérséklete csupán 40 fok körül lehet, amivel mosogatni még lehet, de fürdéshez már nem elég. Tudja-e valaki, hogyan lehet a melegvíz hőmérsékletét megnövelni? (Amikor fűtés + melegvíz állásban van, akkor a melegvíz kicsit mindig alacsonyabb hőmérsékletú, mint amikor nincs fűtés. Az idei télen viszont ez már túl hideg. Próbáltam a neten kézikönyvet keresni, de sajnos nem találtam (valószínű már túl öreg típusú). Úgy tűnik, valami hőmérséklet szabályozó elállítódott, de nem tudom, hol van az a "varázs csavar".
Sziasztok.Nekem egy ARISTON típusú kombicirkóm van és turbós. A készüléken van 2db tekerőgomb, az egyik a melegvíz , amásik a fűtési kör vízhőmérsékletének a szabályzója. Azt szeretném megtudni,hogy mi a gazsaágosabb nekem, ha a lakásom 40nm és lapradiátoros fűtésem van. Eddíg középállásban volt a víz és a fűtés hőfoka is,de a vizet most feltekertem ,mert már igénylem a forróbb vizet a fürdésnél. A radiátor elég meleget ad így is, csak lehet,hogy gazdaságosabb, ha "gyorsan felmelegíti a radiátort és a levegőt is", mint ha szépen közepes hőmérsékleten fűtene hosszabb ideig. Köszönöm a hozzáértők válaszát.
Ha olcsó és nem rossz kell, akkor Immergas, Baxi: én ezt szűrtem le az eddigi olvasgatásokból.
Nekünk pár hete döglött meg a lakással együtt vásárolt, kb. 15 éves Beretta kazánunk, de állítólag az is csoda, hogy eddig bíta: jót még nem hallottam róla senkitől...
Mivel még kéményes kazán van nálunk (lassan 20 éves lesz a lakás), és 2 kisgyerekkel maradtunk kazán nélkül, a legyorsabb megoldást választottuk: feltetettünk egy kénényes kazánt.
Mert ugyan terveztem (és már hítam is egy gázas embert, hogy mérje fel a terepet, csak még nem érst ki hozzánk), hogy rövid időn belül lecserélem a zörgő szivattyújú, és őrlángos Berettát, és akkor már egy turbós készüléket tetetek fel, de erre így tervezetlenül nem volt idő :-( Mindegy, nem bánom: ha eddig elment a kéményes készülék, akkor még 20 évig is elmegy ;-)
Nekünk egy Baxi Fourtech 24 kéményes kazánt tettek fel, és nagyon elégedett vagyok vele! Egy új építésűként vett társasháziból költöztünk ide, 7 évig laktunk ott: egy Quadriga turbós kazán volt abban a lakásban, de szerintem ez jobb.
A tartósságáról persze nem tudok mint mondani még ;-) , a Qadrigának gyakoraltilag a létezéséről sem tudtunk a 7 év alatt, csak tette a dolgát: de pl. melegvíz előállításban ez a Baxi sokkal jobb, valami hihetetlen stabilan adja a melegvizet! 50 fokra van állítva, azon áll a hőmérő zuhany közben: ha hirtelen gyengébben folyatom a vizet, felmegy 2-3 fokot maximum, aztán visszaáll, ha meg hirtelen rányitok, akkor is csak 2-3 fokot megy le a víz, és újra beáll 50 fokra.
Fűtés közben is jól modulálja a lángot: 65 fokra van álltva a víz, és 60%-ra a maximális láng. Hideg rendszernél amíg felmegy a víz kb. 65-70 fokig, addig a beállított maximális lánggal fűti a vizet, de amikor már meleg a víz, nem kapcsol le, hanem leveszi a lánog, és úgy keringeti tovább a vizet - a Beretta, és a Quadriga is úgy működött, hogy ha felment a víz, kikapcsolt, aztán amikor visszahűlt, újra bekapcsolt. De ez így sokkal jobb: határozottan hamarabb felfűt, mint ahogy a Beretta tette, és gondolom a kémények is jobb, hogy folyamatosan áramlik benne a meleg "levegő"...
Ja, és melegvíz engedés után egy kicsit kerintget valamin (nem tudom, min ;-) , így a hőcserélőben nem lesz forró a víz! Ami két kisgyerekkel nagyon jó: a másik két kazánunknál, ha elzártuk a melegvizet, majd kis időn belül újra megnyitottuk, tűzforró víz folyt egy pillanatra... Ez nagyon pozitív dolog szintén.
Már csak az kell, hogy sokáig működjön probléma nélkül ;-)