ha komolyan kérdezitek, a sütő pontos típusát megnézem, teljes ikeás konyhám van, most jövök rá hogy a mosogatógép is ikeás, hiszen rejtett beépítésű és ikeás ajtaja van
ikeában vásárolt, nekem még 89900 ft-os, most kb 119e ft-os kutyaközönséges légkeverős sütő, valami mumsig vagy milyen fantázianéven futott annó, órával a közepén, a sütőajtón egy bazinagy whirlpool logóval.
A szekrény szabvány 60-as ikeás szekrény lábakon, a szekrény nincs a falig tolva (járólap van, padlófűtés és kő lábazat, nem is tolható a falig).
nekem whirlpool mosogatógép és ikeás whirlpool sütő van 4 éve. 2 kisgyerek, fullon mennek mindig.
a mosogatógéppel semmi gond, a sütővel annál inkább, mivel beépíthető, be is van építve, és olyan az elektronika, hogy ha túlhevül a külső (nem a belső légkeringetés, hanem a rá kívülről szerelt) levegőmozgató motor tengely, leállítja a sütő körül a bútornál a keringetést (!). ..... Nagy ötlet, majdcsak egyszer kigyullad a bútor.
Kezdettől fogva sz*r volt, úgy tudjuk használni hogy 1 órát megy, három órát hűl, 1 órát megy.
Elfelejtettem anyósnak mondani, egy szép pulykánál füstölt a bútor (!). Amúgy a sütő szépen sütött.
Szabályosan, ikea bútorba van beépítve, az ajánlott 2x-esének megfelelő magassággal. Az oldalaknál melegszik a bútor nem a tetején
Nekem a Mosogépem Whirpool és flottában akarok venni sokmindent. Ezt a sütőt 109000ft ért kapnám meg 4 év garanciával. Nemtudom miért ockodnak sokan a márka mosogatógépeitől. Nekem az a véleményem, hogy a 100e ft fölötti kategóriában majdnem mindegy mit vesz meg valaki az már más minőségi kategóriába tartozik.
Csini sütő:) Sütőben állítólag jó a Whirlpool, mosó-, és mosogatógépben nem. Nekünk Ikeás Whirlpool lett, meg vagyunk elégedve vele, de az "butább", mint az általad kiválasztott.
Már jó ideje használok otthon Bosch indukcós lapot, nagy megelégedéssel.
A héten grillezni akartam, viszont a lakást nem akartam befüstölni vele. Így, próba szerencse alapon vettem egy egykörös indukciós lapot az hódos áruházban, 15000Ft.ért és azon sütöttem, kint a ház mögött az udvaron.
Ez az olcsó lap pontosan ugyanazt a teljesítményt és komfortot hozta mint a négy körös beépített Bosch, kicsivel több csipogással.
Szóval aki indukciós lapot akar venni, az bátran vegyen ilyen olcsó lapot, szerintem nagyon megéri az árát. Arról nem is beszélve, hogy amíg egy villanyrezsón 5 perc míg forró lesz, ezen 1 perc múlva már füstöl az olaj a rá rakott sütőlapon.
A Teka indukciós lapot felejtsétek el! Tavaly már javíttatam 30 ezerért, most az egyik főzőlapra kiírta az E 4-et, a szerelő szerint (telefonos érdeklődés) csere, ami anyag: 25 ezer + szerelés, kiszállás.
Na mondanom sem kell, 3 lappal megy tovább a konyha...
Akinek indukciós tűzhelye van, (hűtő)mágnessel indul edényeket vásárolni, mert az a tuti. Vannak olyan talpak, amelyeken csak egy gyűrű alkalmas a nagy találkozásra, tehát az edény közepe nem. Ezeket sokszor csak a kisebb lapok fogadják el, noha maga az edény nagy átmérőjű. Ezekből legközelebb nem biztos hogy kell vásárolni.
Szeretnék érdeklődni, hogy indukciós főzőlapot vettünk és a tefal serpenyőknél nem indul el a főzőlap. Kérdésem lenne hogy indukciós alátéttel vagy mágnessel esetleg használhatóak vagy nem érdemes vele kísérletezni. Válaszotokat előre is köszönöm
Sziasztok! Vettem egy Whirlpool AKT809-es főzőlapot. Ha bekapcsolom, kiválasztom a főzési zónát, és beállítom a melegítési fokozatot, akkor csak néhány másodpercig izzik az adott felület. Az izzás véget ér (katt) de aztán nemsokára újra izzik (katt). Normális működés ez? Villanytűzhelyes tapasztalatom nincs, de ez biztosan nem oké így. A használati utasítás nem tér ki ilyesmire. Mi a gond?
M3 Hellroth: Gondolom akkor elrepedt volna...Nem hiszem hogy megfeszülhetne, a villanyszerelő csak a gyári rugós patentokkal szerelte be, a becsavarozós horgokat kispórolta. A gravitáció a többit megoldja:) Az üveglap talán ívben nem is hajlik, és van olyan edényünk, aminek teljesen sík az alja.
Hidegen és szárazon billeg mindegyik, volt amit üzletben üveg vágódeszkán próbáltam ki. Eddigi piaci felméréseim alapján csak a drágábbak talpa volt tuti sík (pl. Fissler) de reménykedtem, hátha nem kell ennyit költeni rá, ha a közepes árfekvésűek sem okoznak problémát hosszútávon. Másrészt a mostani (ajándék Jamie Oliver, Thomas stb.) edényeimet sajnálnám leselejtezni, ha nem muszáj. De lehet, hogy inkább a nyugalmam miatt előbb-utóbb rászánom majd a pénzt.
Nekem csak WMF-es van olyan, ami indukciósra való, ez nem billeg, csak akkor, ha valahogy víz kerül a lap és az edény közé, maximum-fokozat közelében. De akkor az összes billegni (vagyis rezonálni fog), nem azért, mert görbe az alja, hanem azért, mert a víz forr az edény alatt és az billegteti. Nem lehet, hogy ilyesmi volt a hiba? Tök száraz volt a lap (magyarul nem futott ki a víz)? Tefálból van valami gagyibb (3000 Ft körüli áron volt a 26 collos), és két jobb. A gagyibb billeg, de nem is egyenes az alja, a jobb (aminek az alján van ilyen betét), az nem billeg.
SOS segítségeteket szeretném kérni indukciós főzőlaphoz való edényekkel kapcsolatban. A régi gázon használt, indukciós minősítésű edényeim jó része billeg egy picit az üveglapon, vagyis a talp két oldala között van egy pici különbség. (Bár egy ikea 365 + lábas és Anyu Tefalja nem billeg, pedig gázon használja hetente )Ezt még ráfogtam a gázra és elindultam új edényeket venni: eddig három márkából: Ambiente, Fagor és Ikea 365+ vittem vissza az edényeket mert billegtek. (Ikeás szettből mindkét fazék billegett) A 3 helyen állítólag még nem hallottak ilyesmiről, de mégis rögtön visszavették az edényeket. Az egész úgy derült ki, hogy az egyik új kislábas éktelen hangokat adott ki, és remegett az edény a tűzhelyen tojásfőzés közben. A kevésbé billegős edényekben lehet főzni, de egy levest lehet, hogy inkább nem tennék fel hosszabb időre. Félek, hogy a főzőlap is károsodhat.
Nagy segítség lenne, ha megnéznétek Ti is, természetesen hideg edénnyel, két kézzel felváltva lenyomva a két oldalát érezhető vagy hallható, hogy mozog a talp az üveglapon.
OBI-ban, LIDL stb helyeken lehet venni egy lapos indukciós kerámia lapokat. Namost ennek darabja 10 000Ft körül van. Veszel hármat, konyhással bedolgoztatod munkalapba és olyan konyhád lesz hogy mindenki véreset fog vizelni ha meglátja. Már elnézést a szóhasználatért :)
Köszönöm szépen! Mindenképpen váltanom kell, mert ha nem ezen változtatok, akkor sajnos a konyhát kell átalakítani, és az is benne van 100-150-ben, plusz a macera...
Valóban mindenhol az indukciósról olvasom a legjobbakat, és látom, hogy 150 alatt nem nagyon lehet megvenni.
A kerámiával azon kívül, hogy lassabb, egyébként nincs gond? Fogyasztásban sokkal rosszabb?
Én használtam sima vasmagosat és indukciósat is, valamint kb. öt napig (vendégségben, de főztem rajta) kerámiásat. Válaszom: egyértelműen az indukciós a tuti! Vasmagosnál ha jól emlékszem, nagyon lassan is melegedett fel, valamint ha már egyszer felmelegedett, hiába kapcsolta lejjebb az ember, forrt ugyanannyira a kaja. Kerámiás úgy néz ki, mint az indukciós, szép, csinos, de addigra már az indukcióshoz voltam hozzászokva, tehát nem értettem, hogy mi a bánat tart 10 percig, hogy felforrjon öt liter víz...?
Az indukciós reagál a leggyorsabban (kb. mint a gázos), az fogyaszt a legkevesebb villanyt, és a vizet nagyon gyorsan felforralja. Nálunk egy tésztás kaja kb. 10-15 perc alatt kész, pedig fél kg tészta alatt elő sem veszem a lábost. Nekem olyan SPAR-os WMF-es lábosaim vannak, meg sima Tefal serpenyőim, ezekkel vidáman elvan. Ez utóbbiak elvileg nem valók indukcióshoz, de gyakorlatilag meg ha nem a legolcsóbb Tefalt veszi az ember, hanem a kicsit drágábbat, aminek az alján van ilyen kerek vastag bigyó, az már jó. Viszont a sima zománcos lábos tényleg nem jó hozzá: egyrészt pikk-pakk leég benne minden, másrészt nem elég egyenes az alja, nem érintkezik folyamatosan, ezért hibát jelezhet a főzőlap.
Gáz után elég nagy váltás lesz, de lefelé (kerámia vagy vasmagos főzőlap) én semmiképpen nem mennék. Viszont a gáz sem rossz azért, ha nem vonz az indukciós előnye (hamar kész a kaja), akkor nem biztos, hogy megéri, ugyanis elég drága. Nálunk nincs gáz és voltak WMF-es edényeim, tehát adta magát a megoldás, de szettben (villanysütő + indukciós lap) se nagyon vannak 150.000 alatt.
Tanácsot szeretnék kérni. Egy "nagyon okos" gázszerelő szaki rám hozta a frászt a minap, hogy rossz helyen van a gáztűzhelyem. Ha ez igaz, akkor az egész konyhát alakíthatom át, amit jelenleg nem tudnék megtenni.
Két kérdésem volna: Valóban létezik-e olyan előírás (hivatalos formában még csak utalást sem találtam rá), hogy a gázórától számított 1 méteren belül nem lehet elektromos készülék, illetve tűzveszélyes (azaz nyílt lánggal égő) készülék? Erre egy másik gázszerelő azt mondta, hogy csupán a nyílt lánggal üzemelő készülék nem lehet a gázóra közelében, tehát a gáztűzhellyel van a gond.
A másik kérdés, hogy ha ez a szabályozás létezik, akkor egy villanytűzhely megoldást jelenthet-e? Hiszen az nem nyílt lánggal működik (és nem mellesleg, nem kell szétdarabolni hozzá a konyhabútort, átvezetni a gázt és a villanyt...).
(azért hiszem, hogy az elektromos készülékes rész hülyeség, mert a villanyóra is az, mégis szinte egymás mellett vannak 80 cm alig van köztük, amúgy az egész konyha kb zsebkendő méretű, tehát pl a hűtőt sem tudom messzebb rakni 1 m-nél)
Így is, úgyis ki kell cserélnem a tűzhelyet, mert a régi gáztűzhelyem elromlott (ezért hívtam a szakit), és nem gazdaságos megjavíttatni. Ez is elég nagy beruházás, nem kellene hozzá még a konyhabútor, csempe, stb költség is, ha nem muszáj.
Még soha nem volt villanytűzhelyem, sőt a családban sem, így nem nagyon értem mi a különbség a három fajta között.
Mi a véleményetek, a sima vasmagos, a kerámialapos vagy az indukciós tűzhely éri meg jobban? Melyikkel jobb főzni? Energiahatékonyság szempontjából? Mert ha már az ember elkölt majd' százezret egy tűzhelyre (szabadon álló), akkor olyat vesz, ami 10 év múlva is tűzhely, és nem eszi le közben az ember gatyáját az Elmű... Az indukcióshoz az előző hozzászólásokat olvasva tehát nem kell teljes edénykészletet cserélni, jól értem? Mert ettől is tartok, hogy bár nincs sok edényem, de azokat nem szívesen dobnám ki, és nem költenék egy másik vagyont új, az indukcióson használatos edényekre... Pl, az IKEA-s 365 termékcsalád (http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00101155/) valóban használható indukcióson? A kerámialaposnak nincsenek ilyen vonzatai?
Nem akarok senkit sem le vagy rábeszélni egyik edényre sem... Nekünk van sima zománc és vastag aljú edényünk is, és nyílvánvalóan jobb a vastag aljú. De amennyivel többe kerül, nem biztos hogy feltétlenül megéri. Bár ugye nem az én tapasztalatom és szavam a mérvadó itthon a konyhában...