Én arra gondoltam, hogy ha kiiktatom, akkor a füstgáz - ami nem túl tiszta - nem tud visszajutni az égéstérbe. Ergo ez jobb a motornak. De lehet hogy tévedek?
Milyen pozitív hatásai vannak az EGR szelepenek?
u.i.: tényleg kiírta a hibakódot. majd visszadugtam a vákumcsövet és a 3. indítás után már el is tűnt a hibakód.
sanaxxx Nagyon szépen köszönöm! Amint lesz időm neki is esek!
A hibakód nem mindehol van. Példát mondok: a lülső tükörben van szintén izzó, ami bevilágítja a kocsit körbe. Azt is kicseréltem LED-re és ott nincs hibakód. Oda egyszerű, elektronika nélküli LED elég volt.
Viszont a helyzetjelző már más tészta volt, ugyan úgy mint a hátső rendszámtábla megvilágító, oda CANBUS-os LED kellettek. magyarul van magába az izzóba beépítve elektronika , egy csip. Viszont persze lehet venni áttalakítót is a hagyományosokhoz. A CANBUS-os LED egy kis alaplapon van, de simán bele megy a foglalaltba és így nicns hibakód. valamivel drágább, de nem sokal és megéri szinte mindehova azt rakni, hogy ne adj isten az legyena vége, hogy nem ég :(
Én is olyat akarok rendelni a belső világításba, nehogy problémázzon ha már egyszer szét szedem.
Viszont ami a rossz hír, hogy tegnap lefékeztem az autóval és ledöglött :((
Onnandtól be sem gyuladt, úgy kellett hazahúzatni. Úgy néz ki elment a nafta pumpám hátul az ülés alatt :( Ha megütögettük, van hogy elindult, van hogy nem gyújtásra. Remélem csak ez lesz a baaja a fenébe is, szóval a beltéri világítást egyenlőre hanyagolnom kell, mert most első hogy menjen.
Az biztos hogy az ecu-ból ki kell irni, csak az tudja megcsinálni aki ezzel foglalkozik. Egyébként miért akarod kiirtani, rengeteg hasznos hatása is van a motorra, nem véletlen súlynak rakták bele.
Ennek ellenére keresd meg az ülés alatt a csatlakozót, és húzd szét, esetleg egy kis kontaktspray, aztán vissza. Az ülésben van légzsák, és annak a vezetéke ez.
Annál az autónál ennyi nem elég. Tény, hogy ezzel nincs kipugázvisszavezetés, de a comp érzékelni fogja, és beírja hibának. Ecuból is ki kell írni, ha jól tudom. Régebbieknél nem kell, elég a vákuumcső ledugózás (pl. az enyémnél).
Egyébként meg érdemes egy lemezzel is 'levakolni' a visszavezetőcsövet, de ez esetben sem kell csodálkozni a hibakódon.
A helyzetjelző világítás izzójának cseréje Megjegyzés A bal oldali helyzetjelző világítás izzó -M1- és a jobb oldali helyzetjelző világítás izzó -M3- az elektromos hálózat vezérlőegység -J519- beavatkozószervek diagnosztikája funkciójával ellenőrizhető. Kiszerelés: – A gyújtást és az összes elektromos fogyasztót kikapcsolni és az indítókulcs vagy a gyújtáskapcsoló reteszelését 0 helyzetben (első reteszelési pont) oldani.
Megjegyzés: A rádiótávirányító indítókulcsát a ki- és beszerelés közben a gépkocsi belső terében elhelyezni, az ajtók zárásának és sz.sz. a„Coming Home / Leaving Home “ funkciók önálló aktiválódásának elkerülése érdekében. A helyzetjelző világítás izzó kicseréléséhez bizonyos körülmények között megfelelő fényszóróval határos alkatrészeket ki kell szerelni.
Megjegyzés : Az ábrákon a helyzetjelző világítás izzócsere látható a jobb oldali fényszórón. t A bal oldali helyzetjelző világítás izzó -M1- és a jobb oldali helyzetjelző világítás izzó -M3- cseréje hasonló módon történik.
– A zárókupakot -1- lehúzni.
– Amennyire a vezeték hosszúsága engedi, az izzófoglalatot -1- a helyzetjelző világítás izzóval a reflektorból kihúzni.
– A helyzetjelző világítás izzót -2- a -nyíl irányába- az izzófoglalatból -1- kihúzni.
Beszerelés: Megjegyzés: A védősapka beszerelésekor a helyes illeszkedésre ügyelni. Amennyiben a fényszóróba víz jut, az tönkremegy.
- Az izzó beszerelésekor az üvegbúrát nem szabad megérinteni. Az ujjak zsírnyomokat hagynak az üvegbúrán, amelyek az izzó bekapcsolása után elpárolognak és az üvegbúrát elhomályosítják.
A beszerelés fordított sorrendben történik, melynek során a következőkre kell ügyelni: – A fényszóró működését ellenőrizni.
– A gyújtást és az összes elektromos fogyasztót kikapcsolni és az indítókulcs vagy a gyújtáskapcsoló reteszelését 0 helyzetben (első reteszelési pont) oldani. – A belső világítást elöl kiszerelni (2072 hozzászólás)
– A első belső világítótest -W1- érintkezőlemezét -1- a -nyíl irányába- nyomni és az üvegfoglalatú izzót -2- az érintkezőlemezzel együtt a felfogatásból kivenni.
– Az üvegfoglalatú izzót (12 V, 10 W) kicserélni.
Beszerelés: Az összeszerelés értelemszerűen fordított sorrendben történik.
Bocs a hosszú hozzászólásokért, ha sikerül, leirhatnád mit tettél a ledekkel, hogy ne legyen hibakód.
A hátsó belső világítás és olvasólámpa izzójának cseréje Kiszerelés:
– A reteszelőorrok reteszelését oldani -nyilak- és a takaróelemet a fényszóróüveggel a belső világításról és az olvasólámpáról levenni.
– Az üvegfoglalatú izzót a foglalatból óvatosan kihúzni -nyilak-. – A meghibásodott üvegfoglalatú izzót (12 V, 5 W) kicserélni. Beszerelés: Az összeszerelés értelemszerűen fordított sorrendben történik
Az első belső világítás ki- és beszerelése A szükséges célszerszámok, ellenőrző és mérőkészülékek valamint segédanyagok
Szerelőék -3409-
Megjegyzés A látómezőben lévő alkatrészek (kapcsolók, burkolatok, borítások, stb.) ki- és beszerelésekor azt a tartományt, ahol valamilyen emelőszerszámot (szerelőék -3409-, csavarhúzó) kell felfektetni, kereskedelmi forgalomban beszerezhető ragasztószalaggal le kell ragasztani. Kiszerelés: – A gyújtást és az összes elektromos fogyasztót kikapcsolni és az indítókulcs vagy a gyújtáskapcsoló reteszelését 0 helyzetben (első reteszelési pont) oldani.
– A takaróelemet -1- óvatosan levenni.
– A csavarokat -1- kicsavarni, a reteszelöorrok --B- nyilak- reteszelését oldani és a belső világítótestet, amennyire a kábelhosszak engedik az --A- nyíl irányába- a tetőkárpitból kivenni.
– Az elektromos csatlakozók reteszelését oldani -1-, -2- és a csatlakozót lehúzni. – A kihangosító-berendezéssel ellátott gékocsiknál a telefon-mikrofont -R38--nyíl- kipattintani. – Az első belső világítást kivenni.
Beszerelés: Az összeszerelés értelemszerűen fordított sorrendben történik.
Nekem mikor cserélték a xenon izzót az egész első lökhárítót le kellett szerelni (maszkkal együtt), s kivenni a lámpatestet. Feltételezem, hogy meg lehet csinálni kisebb beavatkozással is, de a szerelőm nem akart kockáztatni. 15 perc alatt leszerelte az autó komplett elejét, s 15 perc alatt vissza. Úgy volt vele, hogy inkább ennyivel több munkát belefektet, mint inkább galibát okozzon a xenon égővel az autó elektronikáján.
Én úgy 1 hónapja cseréltem ki őket és még Xenont is kapott a lámpa. B6-os Passatról beszélek. Probléma nélkül hozzá lehet férni, nem kell kiszerelni a lámpát. Amire figyelni kell, hogy CANBUS-os elektronikával való égő kell bele. Meg Én 5 LED-eseket tettem. 2-2 alul, felöl + 1 elöl.
Ki szeretném cserélni elől a helyzetjelző izzókat ledesre. Az autó vill. szerelő azt mondta ehhez ki kell venni az egész lámpatestet. Nem akartam elhinni, létezhet ilyen? Ha valaki cserélt már ilyet, vagy ért ehhez, várnám véleményét.
Szeretném kicserélni a kocsiban bévül fent a tetőn az égőket LED-ekre. Hogyan férek hozzájuk? Valahogyan le lehet feszegetni az átlátszó műanyaglapot az izzők elől, vagy az egész tartó részt le kell szedni?
Esetéeg valaki még nem cserélt ott izzót??? Ugyan úgy hátul is?? Meg megtudja nekem valaki erősíteni, hogy oda T10-es égők mennek? Logikusan igen. Meg hogy kell e rájuk CANBUS?