A mai napon jártam a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. Ecseri úti telepén az ügyfélszolgálaton ahol is korabeli fotók személéltették az elmúlt idők kukás technikáit.
És mit látok többek közt ezt a fotót. A minőségért bocsi az üveg sajnos megcsillant bárhogy is próbálkoztam.
Üdv,Fefe54!Örülök,hogy nem nyúltam mellé ezzel a siofoki autóbontós dologgal,annak meg még jobban örülök,hogy a szovjet nagyvasakból is van még félretéve.Seregben nekem is ZIL-131 gépem volt,rádiós autó,meg diesel motoros ZIL-130.A Csepel felujitásához gratulálok,nem akármi gyerekjáték feladat lehetett.
Szia stihl guru. Nyugodtan tegeződjünk. A képek valóban a Siófoki Nagy Autóbontóban készültek! Én vagyok a tulajdonos. Lángvágónk nincs- évek óta plazmával dolgozunk- amint látod néhány szovjet nagyvas is félre van téve egy későbbi restaurálási célzattal, de minden idő és pénz kérdése!
Érdekességképpen a bódés Zil 131-es 600km-t futott, egy teljesen hiánytalan gépkocsijavító műhelyfelszerelés van rajt. A ponyvás Ural 1100 km-es a volt NDK hadseregből származik. A platóján gyárilag egy 3x65Kw-os aggregátor található amit egy DEUTZ diesel motor hajt. Röviden ennyit.
Üdv Fefe54!Ezek a képek véletlenűl nem a siófoki Nagy-Autóbontó telepén készűltek?Ha igen,akkor kár,hogy csak a Csepelekre van ráizgúlva,mert volt ott néhány,jobb sorsra érdemes szovjet nagyvas is,amit érdemes lett volna megmenteni a lángvágótól.
Emlékszem arra, hogy a Kőbányán a Gyömrői úton a BVG Budapesti Vegyipari Gépgyárban készítették a felépítményeket. Felújított alvázas csepelek érkeztek és ott kapták meg a felépítményüket. 1975-1976 körül. Volt amikor 50 darab is ott állt. Talán 3 lépcsőben készülhetett 150 darab. A buszról hazefelé mindig figyeltem, hogy haladnak a munkával. Később a seregben nálunk is volt két kocsi. Ezeket csak fürdető kocsinak hívtuk. Volt egy sátor és hadgyakorlat alkalmával ott zuhanyoztunk, és a kocsi biztosította a melegvizet a fűrdéshez. Télen nagyon jól esett a fürdés, és nem fáztunk utánna. Ez 1982-ben volt.
http://indafoto.hu/ue28 Itt a kép róla azért van beékelve mert kormányösszekötőt javitottuk,igaz már egy teljes felujitást igényelne de még működőképes állapotban van.
De még nemkerül eladásra a targonca csak felmérés képpen kérdeztem meg hogy érdekel e valakit . Ha mégis bekövetkezik akkor egyből szólok!
köszi,elviszem az öreglánynak megmutatni,hátha átadó szerelő volt és Ő van a képen.
52'-ben került fel a Csepel Autógyárba mint autószerelő ipari tanuló.abban az évfolyamban kb. 400 voltak egy kolléganőjével mai napig tartják a kapcsolatot .
két lehetősége volt abban az időben villanyszerelő (de mivel tanyán élt nem volt villany és attól félt) vagy autószerelő. Honvédségnek javítottak fel Csepel motorokat,mesélt dolgokat . és ismer egy asszonyt aki Hofheren volt traktoros,