Mivel a pillangószelep elvileg együtt mozog a gázpedállal, ha nem jár könnyedén pont ezek a tünetei vannak amiket leirtál az autóddal kapcsolatban, nem nyit->nem megy nincs frszám, nyitva marad -> búg mint az állat, nem esik a frszám. Gázreakcióra teljesen random válaszol.
Hát ha ez a gondod , akkor az izgi lesz, azt jelenti hogy a pillangüszelep tengelye berágódott...... vékony olaj injekciós tűvel segit ideiglenesen, de cserés és drága lesz az új, bontott meg...
STP-t vehetsz tescoban nagyobb boltban is, a fekete elméletileg a az üzemanyagtisztitó, de azért olvasd el ami rajta, mert láttam már kikericssérgéban is. Más gyártónak is van hasonló terméke, de azokat én még nem használtam.
ezt kipróbálom, még van ennyi bőven a tankban. holnap meg is tudnám csinálni ezt a "procedúrát". Ja igen sárga lámpám is van szokás szerint. az autó 8 éves és 156000km van benne.
Egyszer vittem egy szervízbe, ott kiollvasták. Ez volt a baj: pillangószelep be - ennyit írt a gép. szal akkor tisztítófolyadék. Gondolom ilyet lehet kapni a benzinkúton vagy esetleg a tescoban valamilyen típust?
20e km környékén volt nekem 1x, tipikusan az a helyzet volt, hogy mentünk orrba - szájba, bárhol tankoltunk ahol ért minket a kifogyás lehetősége. Felete STP bele, egy fél tubus 20 liter benyába, kb 1 óra menet tempósan, azóta se volt.
A bajom a következő lenne. 2000-es fordulat fölött gyorsításnál ugrál az autó mint a kenguru. Annyira csinálta most, hogy Szegeden alig bírtam evickélni. ha megálltam egy piros lámpánál, akkor az alapjárati fordulat 1000-ről leesett olyan 200!!! körülire és utána vissza. és ezt így játszotta. Amikor indultam a zöldnél, akkor meg 2000 fölé nem tudtam húzatni az autót, mert nagyon rákezdett az ugrálásra. A pörgetés nem igazán használt, mert kb 50kb magas fordulaton való hajtás után sem oldódott meg a probléma. Mi a fene baja lehet és mit klehetne neki csinálni? Az utóbbi 2 hétben gyakrabban előjött a hiba mint ezelőtt bármikor. Akkor kipörgettem az autót és rendbejött. De most nagyon nem akarja. Gondoltam üzemanyag szűrőre, hogy esetleg azt kellene cserélni? De egyáltalán olyan helyen van, hogy ellenőrizni tudnám, hogy az-e van nagyon telerakódva? Most már lövésem sincs, hogy mi baja. Az EGR szelep lenne? Valaki tapasztalt már ilyet, hogy nem szűnt meg a probléma?
Most vásárolt 2005 évjáratú 1,3 benzines Ignisembe olajat cserélnék. Amit kinéztem és a szerelőm is ajánotta, az a Valvoline SynPower 5w-40 A3/B4 motorolaj. Kinek van esetleg közületek ezzel tapasztalata. Elméletileg előző életében Mobil olajat kapott. Ha minden igaz ez is teljesen szintetikus, talán nem nyúlok mellé!
Ami a 6. mp-ben kezdődik cöcö-cöcöcö az verődik vmi fémhez, de nem motorhang, a motor hangja szerintem is normális, picit talán magas az alapjárat, és még egyenetlen a motor járása, 1-2 perc mólva ez olyan csöndes kell legyen hogy szinte csak a motor remegése érződjön. .
Semmi nagyon extrémet nem hallok ezen a videón. Ez a motor szimplán ilyen. Egyébként azt is érdemes figyelembevenni, hogy elég vékony a szelepfedél anyaga, ráadásul emlékeim szerint alu, az meg szépen felerősíti a szelepek hangját.
Ugyanez a hang van nekem is csak hangosabb, erősebb ,fémesebb. Én is Nitro+-t szoktam tankolni, de a hang megvan a "kiskutas olcsóbenzinnél" meg a normál benzineknél is.
Régen én is tettem oda egy papírt mert idegesített. Pszichológia volt, nem valódi. Zaklatott, hogy megvettem az autót és volt vele valami amit hónapok után tudtunk csak megoldani, akkor is saját erőből nem az okos szerelők által.
Apropó. Nyár óta világított a sárga. Elkezdtem E85-öt használni 1/3 2/3 arányban utána elaludt. De aztán azzal is jelentkezett újra. Most egyszercsak elaludt. Nem tudom összefügg-e azzal, hogy utoljára Shell-es Nitro + -t tankoltam. Előtte sima 95-ös volt asszem a OMV. Kedden egyszer csak azt vettem észre, hogy nem világít.
A reggeli indítás hangjaival kapcsolatos kérdésre csináltam egy videót:
Kb. 20 másodpercel az indítás után kezdtem el videózni. Itt is hallani azért nem szép hangokat. 6C-t mutatott a hőmérő.
én elsősorban kiolvastatnám a hibát, hátha okosabb leszel tőle.... a leragasztásról csak annyit, hogy gyújtás ráadásakor fel kell(ene) gyulladnia az összes visszajelző lámpának (ez mutatja, hogy működnek, meg vannak, ha kell jelez). Bár gondolom ez nem tűnt fel amikor kipróbáltad, szóval marad a kiolvasás. Akkor jobban kellene izgulnod, ha villogna, az nagyon nem jót jelent :o)
Új vagyok, de már elég sokat olvasgattam ezt a fórumot. Kb. fél éve van a családban egy 2003-as 1.3-as Ignis. Segítséget szeretnék kérni a szakiktól:
A Check engine lámpa világít, (csak az eladó valamivel leragasztotta belülről, mert csak akkor látszik, ha nagyon sötét van, köszönet neki ezért!) és a motor hidegen normál alapjáraton pörög, majd ahogy bemelegszik az alapjárat is felkúszik 1000-1200-as fordulat környékére. Ez pont fordítva van mint kéne... Nyáron is ezt csinálta, időjárástól függetlenül. Sérült volt a kocsi eleje, nem tudom mennyire építették újjá, akár azt is el tudom képzelni, hogy valamit nem raktak vissza jól. Ilyennel találkoztatok már? Esetleg tudtok ajánlani olyan szerelőt lehetőleg Dél-Pest környékén, aki ilyen hibával is megbírkózik? (Lenne még kuplung csere is, meg lehet, hogy a kormányművel is kéne foglalkozni.)
Köszönöm mindenkinek a tippeket! Az olajcsere előtt is megvolt a hang. Franc se tudja. Csak azért idegesít. De semmi egyéb változást nem éreztem, ugyanúgy megy, ugyanannyit eszik, stb.
Magától nem tud lecsuszni mert bíztositva van "rúgos dróttal". Mikor a toronymerevítőt raktam be ,le kellett vennem a csatit .Csak úgy tudod lehuúzni ha előtte egy csavarhúzóval kiugrasztod ezt a biztósító valamit .
Az enyém is produkált régebben hidegen (-1-2 fok alat) ilyen kerepelést, de ezt fél perc után elhagyta. Aztán évek óta nem, ám a múltkor ismét hallatszott, de csak épp pár másodpercig. Jó ég tudja mi ez, talán a VVT hidraulikus nyavajája, nem tudom...
Átugrani nemigen tud, lévén láncos. Szakadni _nagyon_sok_ használat után tudna a lánc, de akkor nem zörög, hanem megáll. A hideg motornál kicsi varrógép-effekt a Suzuki motorjainál úgy vettem észre, hogy normális dolog, az olaj elhasználódásával erősödik, csere után halkul, de nem hallottam még olyan Suzu-motort, ami ne lett volna szelepzörgős.
Egy szerelőm van, akihez olyannal szoktam menni, amit én sk. nem tudok megoldani. Azt viszont meg kell kérdeznem tőle, hogy ilyennek neki tud-e állni, mivel nem tudom, hogy elkészült-e már a saját műhelye. Délután megcsörgetem és megírom, hogy mi a pálya ezügyben.