Keresés

Részletes keresés

086Roli Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46654

Ne találd ki légyszives,hogy az papagájom miatt fikázza mindenki az eqso-t!!!

Előzmény: robika1001 (46652)
Macimester1975 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46653

Melvin Lagos a Molagos

Előzmény: _nyunyuka (46643)
robika1001 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46652

gergo - PilisMeteor
Félig off
Mi a problémátok Hejo val , vagy a eqso val ?
Az eqso még akkor született mikor sokan betárcsázós netről nyomták . és működött . Szép hanggal  ! működik most is !
Nem fagynak  a programok sem szerver sem kliens oldalon. mennek p2 és p1 es gépeken is ! Semmi más ra nem kel a rendszer min a rádió össze kötésére . Lehet nem fejlesztik de működik .
Etikett és egyebek . Aki feljön a rendszerre és nem hajlandó az alap szabályokat betartani ami nem több mint az normál emberi udvariasság köszönök,  bejelentkezek stb . Az igen mehet pihenni , majd ha tud kommunikálni jöhet vissza . Érdekes módon azóta nem jó az eqso amióta Áprilisban a Balaton szobából ki lett tiltva keleti papagáj ugy nem szabályos frekvencia használat . Ezután let Über rossz az eqso :)
Molagot meg ne piszkáljátok nem hiszem hogy jó bajszot akasztatni az üzemletelőjével . Én örülök hogy folyamatosan  üzemel és itt lehetünk innmáronn sok éve . De úgy Tűnik Balaton/ Tapolcai /papagájt sikerült el kussoltatni /valakiknek/ most majd jön a eqso ? ;) sok sikert az FRN hez csak tisztességesen , legális frekin !

off vége

Előzmény: gergo - PilisMeteor (46648)
gergo - PilisMeteor Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46651

"-Akkor ezért nem frissül a hivatalos oldalon az online lista, heyes :-D"

Az amúgy sem egy realtime up to date dolog

Előzmény: Törölt nick (46650)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46650

"ez sem függ sokáig egy központi szervertől, elkészült a saját authentikációs szerver szoftver vész esetére (Végső simítások, és tesztelés van csak hátra). Milyen jól jön a háznál az informatikus aki hálózatokkal dolgozik és ismeri a Wireshark programot és egyéb nyalánkságokat. Kliens oldalról pedig egy kis csavar a routeren, és már meg is oldódott a dolog"

-Akkor ezért nem frissül a hivatalos oldalon az online lista, heyes :-D

Előzmény: gergo - PilisMeteor (46648)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46649

eqso molagostól mehet a kukába! 

gergo - PilisMeteor Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46648

Kedves hejo!

Remélem az a tény, hogy név szerint hozzád szólok extrém esetnek minősül, ugyanis rádión nem tudom hol keresselek, eqso-ra meg nincs az az isten hogy menjek, a "nagymagyarmolagos"-ra pedig pláne.

Kezdeném a technikai rész előtt az utánérzéssel:

Érdekes hogy pár napja amikor leírtam tapasztalataimat (1szeri belépés) itt "nagymagyarmolagos" eqso témában az megragadt benned, de hogy ugyanakkor írtam olyanról is amiből lehet következtetni a tapasztalataimra az már nem. Vagy csak úgy csinálsz hogy nem, mert akkor belém tudsz marni - "vagy mi?"

A lekezelő stílusod ellenére megpróbálok normális hangvételben válaszolni kérdésedre, avagy tapasztalat ezen és azon rendszerrel kapcsolatban:

EQSO: Szerver telepítése, konfiguálása, üzemeltetése. 2 kapu építése, 1 kapu építésében, beüzemelésében segítség.

FRN: Szerver telepítése, konfiguálása, "üzemeltetése" (az idézőjel magyarázata később), 2 kapu építése (inkább átalakítása eqso-ról).

Az FRN szerver csak 6 vagy 7 napja fut, de mivel már ismertem az eqso hiányosságait, hibáit ezért célirányosan tudtuk mire kell tesztelni.

Az összehasonlítás eredménye:

Amiben az FRN nyert:

Szerver szoftver stabilitása (azért volt idézőjelben fent az üzemeltetés rész, mert telepítés, állítgatás után rá se kellett néznem)

Szerver szoftver "headless" és "standalone" működtetése

Szerver szoftver skálázhatósága

Szerver szoftver sávszélesség igénye

Kliens (Kapu és PC only) szoftver stabilitása (hálózati és egyéb kiesések után)

Kliens (Kapu és PC only) szoftver sávszélesség igénye

Kapu PC és rádió kapcsolatának kezelésének stabilitása - hamis pozitív RX és TX VOX-os működtetés esetén, csak a teszt miatt, és egyéb szempontok

Kliens (Kapu) szoftver "headless" és "standalone" működtetése

Az egész rendszer hangminősége

Valamint ott van a MESSAGING funkció benne ami nem volt versenyeztethető, nem is fontos, de egy kellemes plusz

Amiben az EQSO nyert:

Őőőő...Nincs

Remélem a leírt dolgok kimerítették a "vagy mi?" kérdésedre a választ.

nyunyuka: ez sem függ sokáig egy központi szervertől, elkészült a saját authentikációs szerver szoftver vész esetére (Végső simítások, és tesztelés van csak hátra). Milyen jól jön a háznál az informatikus aki hálózatokkal dolgozik és ismeri a Wireshark programot és egyéb nyalánkságokat. Kliens oldalról pedig egy kis csavar a routeren, és már meg is oldódott a dolog.

És hogy rádiózás téma is legyen a hozzászólásomban: Brékó :-)

Előzmény: hejo (46640)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46647

Szűkűl a piac, ezért változnak a módszerek...

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46646

A domainen kivül ennek se sok köze van hollandokhoz...

Előzmény: _nyunyuka (46644)
086Roli Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46645

FRN működtethető saját szerverről is ahogy az eqso is!

Előzmény: _nyunyuka (46644)
_nyunyuka Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46644

Aztán ha a holland úgy dönt, hogy becsukja a boltot, akkor cseszhetitek az egészet.

Ennyi előnye van az e-qso rendszernek, nem függ egyetlen központi szervertől a működése.

Előzmény: Törölt nick (46642)
_nyunyuka Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46643

Ki az a "molagos"?

Neten keresve ilyen néven egy 30 ezer Ft törzstőkéjű váci Bt-t találtam, amelyik a rádiózáson kívül mindennel foglalkozik.

Előzmény: Macimester1975 (46636)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46642

Nincs itt szó másnak a szivatásáról. Csupán egy használható és jó rendszert szeretnénk létrehozni. No offense, relax bro

Előzmény: hejo (46640)
X ANTI Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46641

Túl finoman fogalmaztál. ALAPVETŐEN rádiófüggő a nagyjeltűrés. A fingling occóóórádiók pont nem erről híresek. Tized mikrovoltos vevőt bakfitty építeni. Itt válik el a búza az ocsútól.

Aki rádiózott már Kékesről az hiszi csak el teljesen.

Előzmény: Törölt nick (46638)
hejo Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46640

Milyen összehasonlítási alapod van?

1szeri belépés, vagy mi?

Amúgy csak extrém esetben vagyok hajlandó ITT ezeken a fórumokon megnyilvánulni, hiszen nem a RÁDIÓZÁS, hanem a másik szivatása van porondon!!

Előzmény: gergo - PilisMeteor (46635)
hejo Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46639

Ennek a Mizériának a hatására MK2-L intelligensen be is szólt "fasza gyerek", úgy meg merte mondani az eQSO-n, hogy na...

BAN!!

Ahogy látom azért ugyan azok a szabályok ott is meg vannak (FRN), persze ki lehet próbálni szabályok nélkül is, majd rájöttök.

Előzmény: Macimester1975 (46636)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46638

Személyes tapasztalat HHH.

Wiewerei V1000 vételben katyvasz, tv, packet, stb... távoli állomások nehezen hallhatóak.

IcomICF 100mW saját antenna, Chopok Emi a kapcsolat picit zajos, deminősége korrekt.

Motorola GM sorozat 5 watt aszódi, Balaton, Alföld, Nyugat, Kelet, stb korrekt.

Szerintem nagyon rádiófüggő a dolog. Kérdéses, hogy az adott készülék hogyan viselkedik nagyjelű környezetben...

Előzmény: 66Gábor (46637)
66Gábor Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46637

Igen, tudom, hogy szép eredmények, távoli összeköttetések is születtek nálatok, írtam is, hogy készülékfüggő (és szubjektív is) az érzékenység a zavarokra. A .025-ös papit én is lejjebbről, az Újlaki-hegyről értem el, 2W-tal, NA-771-gyel.

Egy teszt erejéig szívesen egymás mellé tenném a Baomat és egy Wouxit, olyan sok jót hallottam az utóbbi érzékenységéről...

Előzmény: Dhanur (46628)
Macimester1975 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46636

Molagos cimbit biztos veri a víz hogyan lehet csatlakozni? 

Előzmény: gergo - PilisMeteor (46635)
gergo - PilisMeteor Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46635

Hát az előzetes tesztek alapján el lehet mondani: EQSO kontra FRN = Trabant kontra Mercedes. Tömören.

Előzmény: Macimester1975 (46634)
Macimester1975 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46634

Jól látom frn.freeband.hu? Nem vált be az qso?

gergo - PilisMeteor Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46633

Egyelőre no problem, Mail ment!

Előzmény: Törölt nick (46632)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46632

Asszem ez hozzám nem jutott el, kb. annyi hogy ott a 31-es be tegyem át a legfelsőt.

Én nem tudok szervert tenni tűzfal miatt, de idegeskedni sem érdemes emiatt. Ott és úgy megy ahogy tud a rendszer.

Közvetítőnk sajnos a mai nap felmondott posztjából :-)

A kiírásért akkor bocs.

Üdv,

Pművek

Előzmény: gergo - PilisMeteor (46631)
gergo - PilisMeteor Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46631

A 31-es szoba lakóinak:

Még jó hogy megkértelek titeket, hogy amíg tesztelődik a dolog, addig ne legyen nagydobra verve, mert lesznek leállások, állítgatások, erre itt van a zindexen a screenshot, és még ki sincs satirozva amit ki kellett volna....

Köszönöm! :-/

Előzmény: Törölt nick (46629)
radio_fan Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46630

A balatoni kapu is ott csücsül a TESZT szobában a 146.100 -on. Ennek az FRN -nek valami irgalmatlan jó hangja van! Az eQso -t legalábbis vastagon lenyomja hangminőségben. Ígéretem van az interface rajzra, de állítólag ugyanaz az illesztő jó hozzá, mint az eqso -hoz a soros portra. A balatoni kapu nagyon gyors, állítólag azért, mert a vox helyett is a COM port vezérel adásban - vételben.

Előzmény: Törölt nick (46629)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46629

Digitális péjemer rádió east, klaviatúra koptatás helyett.

http://www.freeradionetwork.nl/

Dhanur Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46628

A HHH-s csapat egyik résztvevője voltam, Neutrino egy 12 elemes yagival volt, azért kellett fordulgasson. Én nem tapasztaltam a közeli adótornyok zavarását. Sirio 3 elemes UHF yagit, és egy Diamond két sávos mágnestalpast használtam, Wouxun KG-UVD1P rádióval. Többek közt Kecskemét, Gyöngyös, Szolnok, Dunaújváros (utóbbi 500mW-al) szépen, zajmentesen megvolt, s a kora délelőtti órákban a 0,1W teljesítményű balatoni papit is kinyitottuk. A Boával szívtak a kollégák. A 146.025 egy kisebb dombról is nyitható, sikerült 1W-al is, egy Diamond NR-22L antennaval.

Előzmény: 66Gábor (46621)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46627

Meglesem! Mintha annakidején jártam volna ezen a weblapon.

Most a múlt hét csütörtökén sikerült összehozni egy Budapest, János-hegy és Pécs, Misina-tető közötti

összeköttetést, sima körsugárzó antennákkal, 25W teljesítménnyel VHF amatőrsávon.

Nem hittem volna, hogy összejön.

Előzmény: Törölt nick (46620)
66Gábor Creative Commons License 2012.11.05 0 0 46626

Szia!
Jól sikerült az a "kunkor", simán elérted a papit. :) 

Előzmény: Szegedi Gabesz (46625)
Szegedi Gabesz Creative Commons License 2012.11.04 0 0 46625

Helló!

Csak azért sikerült feljutnom a pilisi papira Szegedről, a garázsomból, mert Effendi ( Szeged ) tett bele egy kis kunkort... :) Amúgy, sajna még a QTH1 emről se érem el a pilisit, útban van pár ezer tonna vasbeton, 10 emelet magasan, abban az irányban.:( Viszont szombaton reggel Makóról meg símán elértem egy mob.rádió+nagoya 770 -tel. Fincsi terrjedés lehetett.

Este, pár órája hallgattam, hogy valakik nagyon-nagyon bütyköltek valamit 446,155 MHz -en, remélem összejött nekik :)))

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (46618)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!