Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Vedd csak elő a nézésedet, ha nem engedelmeskedik a doktor. Csontritkulással tényleg vigyázni kell, de sajnos manapság mindig csak egy szakterületre van képesítés, az egész ember az már tul sok lenne.:-(
Nem akartalak megbántani,most leírom amit az előbb akartam. A betegek nagy része nem a betegségébe hal meg, hanem a gyógyszerek mellékhatásaiba,de ne vedd komolyan.
Háziorvosom nyombélfekélyre is gyanakodott írt Pantacid Fluxot,az életem nem nyugis.82éves szellemileg leépült anyámat ellátom,Pszichiátriai betegeket ápolok,hát meg a saját betegségem,ja meg egy kertes családi ház.Mindezt egyedül,kisfiam Bp. él,testvéreim távol laknak.Annyira nem panaezkodok csak néha sok.
Ott a máj van, ha jól emlékszem, biztosan neked is az epédre ment a gyógyszer. Valami gyomorvédőt kéne szedned, ha mást nem (bár ez elég gyenge) Qamatel minit. Ez recept nélkül kapható.
Gyógyszereknek mellékhatásai vannak betegek nagyrésze szenved tőle,de hát valamit valamiért.3hete egyfolytában kínlódok nagyon fáj a jobb bordám alatti terület.szedtem rá antibiotikumot,görcsoldót.ÁTTÉTEKRE gondoltam, ma voltam ultrahangon és minden negativ,de mintha már annyira nem fájna.
Én meg megyek holnap onkológushoz,hát lesz egy meccsünk... A hormongyógyszertől folyamatosan fogytak a csontjaim,aztán önkéntesen abbahagytam a szedését. Azt beszéltük meg,hogy megvárjuk a CT-k,és tudormarkerek eredményét,és visszatérünk rá. Ki fogok erőszakolni egy csontsűrűség vizsgálatot,és bármilyen gyógyszert is ír föl,egy védő gyógyszert is. Mégegyszer nem vagyok hajlandó hónapokig feküdni,meg könyökmankóval közlekedni.
Bocs hogy a laikus belevau, de a kulcsszó a felszívódás. Mert a bevonat sérül a felezéskor, és a bevonattól függ hogy hol szívódik fel: gyomorban, bélben...
A felezővonal megléte jó közelítés, a kivétel ritkább eset. Egyes retard készítmények felezhetőek, ezek felezővonallal ellátottak, mások viszont nem, mert jelentősen módosul a felszívódás. Bizonyos esetekben átlépik ezeket a szabályokat valóban (és helytelenül többnyire), de ez esetben vagy fokozott felszívódással kell számolni, pl Alice DHC-ja (ahol a légzésdepresszió is mellékhatás), vagy a hatás elmaradása lehet a másik kimenet.
Èn nem ismerem ezt a gyógyszert, de itt azt mondják az orvosok, hogy csak olyan gyógyszert szabad felezni vagy negyedelni amin van egy "rovàtka" vagyis egy vonal ahol el lehet tôrni. Amin nincs azt nem lehet illetve szabadna eltôrni.
Igazsága van kék nyúlnak, ez egy retard, azaz nyújtott felszívódású tabletta, aminek a hatóanyaga felezés esetén sokkal gyorsabban szívódik fel, mintha egyben kerülne bevételre az egész. Egyfajta erősségben létezik, DHC continus 60 mg, de nem csodálkozom, hogy ez az aprósság nem zavarta az alkalmazót, lévén nem indikációja a köhögéscsillapítás sem, ez egy fájdalomcsillapító, és mint minden ópiát, mellékhatásként csökkenti a köhögési ingert.
Nálam még a félnek is kitartott két napig a hatása, bár én ilyenről nem hallottam, hogy nem szabad felezni. Lehet, hogy nem azonos hatásfokú volt az általunk szedett tabletta? Illetve inkább kapszulát mondanék, olyan alakja van, és ha jól emlékszem az enyim kék-fehér volt.
MINDEN gyógyszer mellé mellékelnek rémisztő mellékhatások listáját, nézd meg pl a viszonylag veszélytelen Cataflan tablettát, éppencsak az hiányzik a leírásból, hogy két fejed nő tőle. Megmondom őszintén, hogy én soha nem olvasom el a mellékletet, mert csak ideges leszek tőle. Az orvos a szakember, ha felírta akkor beszedem és kész. És mielőtt abbahagyom, megkérdem lehet e, ennyi az egész.
A helyzet az, hogy az ember vagy mindennap gondol az eltávozott szeretteire, vagy akár el is hagyhatja a gondolást. Tudom nagyon sarkos vagyok, de ez az én privát véleményem. Holt biztos nem gyötörném magam és nem is gyötörtem soha, holmi mécsesgyujtással vagy ilyesmivel. Az idén 17 év után kint voltam a temetőbe, megnézni mégegyszer a sirkövet. Jövöre lejár és nem fogom meghosszabbitatni. Ha gyerekeim és unokáim lennének, óvakodnék rájuk terhelni egy sirgondozást. De nincs, igy szabad vagyok mint a madár és azt teszek amit jónak látok.
Azzal, hogy éljen úgy mint azelőtt, azt akarják az orvosok kifejezni, hogy a betegség elmúlt, lehet jönni, menni és élvezni az életet. Bár az én férjeimnek mondtak volna ilyesmit, de nem mondtak, mert a betegségük nem mult el. Szóval szerintem, simán félreértelmeztetek egy pozitiv kijelentést.
Arra, hogy mit kell tenni ha netán mégis lesz valami folytatás, fel kell hivnia a figyelmet. Kutya kötelessége. Feltehetően kontrolra is kell majd menni stb.
Nem torokban, hanem lejjebb érez valami irritációt.
Szinte csak akkor van ez, ha beszél, gyakran beleköhög a szavakba.
Mivel sok hete ugyanazt a kezelést kapja (ez meg csak 1-2 hete jött elő), gondolom nem attól van, de lehet hogy tévedek.
Abban meg főleg reménykedem, hogy nem a tüdőáttét indult be.
Mit javasoltok? A kezelőorvosa eleresztette a füle mellett, amikor mondta neki.
(Annyi infóm még van, hogy az infúzió, amit 3 hetente kap, olyan mellékhatást okoz, hogy hidegre erős szúró fájdalom van a végtagokban. A gyógyszer nevét nem tudom).