Ez a kép nem tudom hol készült.A keltető és szállító cég itt van fatornyos kis falumban.Volt nekik valamelyik utolsó szériás Csepelből egy terepes változat is.A volt sofőrjét is ismerem.
Kedves Bátyám,itt már tényleg csak ő segít rajtad/Tibi bá/.Én egy-két képet dobtam fel a 452-esről.Idább-odább látni belőle,de 28-éve amikor megkérdezték tőlem nem ülnél rá?Nem,volt a válasz amit kaptam volna FI-53-12 az már a bal ajtó mögötti oldalüveg nélkül müködőtt télen.A jobbos kilincses ajtóra dobok képet,amennyiben ezen a topicon nem szentségtőrés a Star 200v 1142-es.
Üdv mindenkinek! Úgy emlékszem, hogy a Gyár még műanyagból készített fülkével is kísérletezett, de nem vált be a rázkódás miatt. Mindíg megrepedt valahol. Még képet is láttam róla az Autó-Motorban.
A Csepelnek az Ikarus gyártotta a fülkéket. Amikor felfutott a 200-as család termelése, az Ikarus felszámolta ezt a tevékenységét, így a Csepel más fülkegyártó után nézett, nem lévén kapacitása saját gyártásra. A hagyományos ipari együttműködésből fakadó helyszínek közül a lengyelek mutatkoztak késznek a fülkék szállítására, ezért lett az új, nagyobb teljesítményű 730-740-750 típusszámű Csepeleknek Jelcz gyártmányú fülkéje, illetve a kisebbeknek STAR fülkéje. De a Csepel nem állt meg itt, hiszen készültek Csepelek -különféle együttműködésben - Steyr és TAM fülkékkel is.
Az már másik lapra tartozik, hogy azután olyan is volt, hogy a vörös báró (Horváth Ede nem adott a Csepelnek Rába hátsó futóművet, amely így a TAM, sőt a MAN/MB közös hátsó hídját, az ún "Európa" hidat is beépítette a típusaiba.
Az 1 számú autójavítóban is dolgoztam 1977-1979-ben. Mindig figyeltem a Csepeleket, és kerestem a régi 452-es Csepeleket.
Ezek kék fülkével piros alvázzal és szürke platóval készültek. Az IFÁ k is így jöttek ki. A teljesen szétszedett kocsik fülkéiben ott volt a gyártó cég táblája. Mind Lengyel országban készült. Gondoltam, hogy van Magyar fülke is. Soha nem találtam, és talán nem is volt. Akkoriban a 420-as csepelekre új fülkét hoztak, mert gyártották még. Hármassával hozták, csőrrel felfelé. A KOKÖV-nek készültek a billencsek sorozatban. A billenőrész ott készült. A 452-es fülkéket javították nem cserélték.
'84-ben kerültem a céghez.Az előző képen levő FJ..-..,Csepel 452-es már nem volt meg.Talán 7-8 db dolgozott még.Érdekes mindegyik a céges vill.kék szinben volt.Kivéve egy:Az FI-53-20-as gyári bordó színben pompázott.Már nem tudom milyen Misi bácsi volt a sofőrje,de műszak előtt és után a kisöreg átörölgette a gépét.1987-ben selejtezték őket mert megérkeztek a W50-ES iFÁK.