A 4-es amire Te gondolsz 4-es környezetvédelmi osztály ami nem egyenlő az euro 4-el az csak euro 2-es, nomeg ne gondold, hogy egy 20-éves kocsi euro 4-es legyen...
Nem teljesen idevág a problémám, de hátha tudtok segíteni.
2010. novemberben hoztam egy 1993-as BMW 318is-t (M42-es) Olaszo-ból. Akkor 2-es környezetvédelmi osztályba sorolta az NKH Szombathelyen, amire regadót fizettem 290 ezret.
Most voltam műszakin, ahol a veszprémi NKH 4-es osztályba sorolta, és kék matricát kapott.
Azon jár az agyam, ha a kocsi tényleg 4-be tartozik, akkor visszaigényelhetek a regadóból kb. 100 ezret, amivel 2-es miatt többet fizettem (tudom, hogy időközben változott a jogszabály, de én már a változás után regeltem a kocsit.)
(Nem tudom, hogy melyik NKH-nak lehet igaza, a BMW 20ezer+ÁFA díjért ad igazolást a besorolásról).
Járt már valaki ilyen cipőben? Honnan tudhatom meg a hivatalos besorolást? Van-e reális esélye egy ilyen adó visszaigénylésnek?
Ha egyszer be voltál jelentve mint a verda tulajdonosa akkor kell hogy újat adjanak bármiből:törzskönyv, forgalmi, csak igazolod a személyazonosságodat meg gondolom valamennyit csengetni kell a papírokért.
Azért kézpénznek ne vedd ezt a lakcím dolgot, szimplán lehet, hogy tájékozatlan vagyok.
Én nemrég vettem kint autót, a kért adatok alapján nem hiszem, hogy lakcím nélkül is mehet a móka.A kinti forgalmiba-törzskönyvbe bejegyzik a lakcímedet, járműadó fizetéshez kérik a bankszámlaszámodat, amelyhez szintén kell egy lakcím.Kérik a járműbiztosítás meglétét, oda szintén kell a lakcím.
Ha nem a te nevedre van akkor minden hová kell meghatalmazás.Más nincs.
Én azt írtam ha kint átíratod a saját nevedre a kocsit nem kell itthon műszaki a forgalomba helyezés előtt,mert elfogadják a külföldit,ha van érvényes a kocsin.
Akkor nem kell itthon műszakiztatni ha kint a nevedre kerül a kocsi,ezt mondták az NKH-nál,az nem tudom mennyi.Azt mondták kb ugyan annyi ott is. Az itthoni műszaki 39090 ft volt az enyémre.
Én is műszakval hoztam még több mint 1 év volt rajta.
Azt szeretném kérdezni,ha külföldről hoznék be autót,amin van érvényes műszaki,akkor elég ha csak honosíttatom itthon a kocsit?Persze már kint a nevemre íratom az adásvétélit!Ekkor állítólag meg lehet spórolni pár ezer forintot!Erről tudsz valamit?Előre is köszönöm:bkutas
Angliából szeretnék egy (jobb-kormányos) Alfa 147-est behozni, aminek érvényes papírjai vannak, viszont én alkatrészként szeretném itthon (fel)használni. Tud vki segíteni, hogy ilyenkor mi a teendő, egyáltalán megéri?
Olvasgattam a fórumot,szeretném megosztani a friss tapasztalataimat,tegnap helyeztettem forgalomba a kocsimat,amit múlt héten hoztam be a saját lábán.
Sárga rendszámmal hoztam haza németországból,mert van olyan ami a németektől kivitelre való.
Van belőle 5 és van 30 napos,és mindegyikhez biztosítás kell.
Én az 5 naposat választottam,ami biztosítással és a rendszámmal, ideiglenes forgalmival (ami az én nevemre szólt) együtt 116€ volt,és miután az ügyintézőhöz kerültem 15 perc alatt készen is volt.(a várakozás sorszám alapján volt vagy 1 óra)
Persze kell hogy legyen az autón érvényes műszaki különben nem adnak ilyet!
Az NKH szerint itthon használható az érvényességi időn belül.
A rendőrök sehol nem vadásztak rám pedig többször láttam őket ausztriában is és nálunk is.
Azután bejelentettem műszakira,kb fél óra volt utána átronygyoltam a vámosokhoz mert ott kellett befizetni a regadót,na az kicsit több volt,vagy 3órát vártam,utána posta csekk befizetés,vissza vámosok,csekk bemutat határozat átvesz,majd az okmányiroda!
Ott kb 20 perc volt az egész,persze időpontot foglaltam.
Most csináltam először,de egy nap alatt megvolt az ügyintézés.
Az NKH-s időpontra kellett 4 napot várni,de azután már minden ment rendesen!
Angliábol szeretnék hozni egy traktort. Már megvettem érdekelne hogy a V5 papirt hol kell kitölteni. Mi marad nálam valamint az eladónál. Esetleg van e valami link eről. Itthol forgalomba szeretném helyezni.Köszi