Talán kicsit szűknek tűnik a kategória, de próbáljuk meg. Mutassuk meg egymásnak a kevésbé híres és már nem működő gyárak óráit is. Jöhetnek szovjetek, NDK-sok is.
NA elöször is, van egy olyan sanda érzésem ezekkel a AS-1130-as werkekkel kapcsolatban, hogy boldog boldgotalan ráhuzza a werkemachwert jelzőt, igazándiból engem ez hogy ww-verk ugy nem izgat mint a világbéke..................csakis a tipusszám.
érzésem szerint az eladás szempontjából izgalmas a dolog jobban harapnak a halak:))
Ha majd elöbukkan a kolléga az msn-en megkérem , hogy csináljon róla fényképet, DE ugy érzem hogy nincs szükségem megerősítésre.............
Nem gondolnám, hogy rosszul tudom, én nem is vitattam, hogy ez Adolph Shild szerkezet-e vagy sem, de hogy ez nem egy 1130-as wehrmachtswerk, az is biztos! A külső centrálkerekes szerkezetek érzékenyebbek társainál, már csak emiatt sem lehet az, és az ütésbiztosítás miatt sem. Ez az AS 1130-asnak egy külső centrálkerekes változata, majd ha lesz időm, megkeresem a típusszámát.
a kolléga gyüjteményében tucatnyi 1130-as van, erre van rácuppanva, és hidd el hogy ez is AS mühelyéből jött ki........ elöször lestem én is mint Rozi a Moziban .................
Szerintem ez nem wehrmachtswerk, tudomásom szerint összesen két szerkezet kapta meg ezt a katonai minősítést, az AS 1130-as Incabloc-os változata, és az Unitas 6325-ös Incabloc-os szerkezete. Ez szerintem nem is 1130-as, és hogy ütésbiztosítás nélkül nem lehet katonai célokra készített szerkezet, az is biztos.
Most mutatni akarok egy igen ritka AS 1130-at , nálam volt javításon, a hid feled lévő segédkereket kellet pótólni..................... nehezen de sikerült
mikor megláttam hogy ez is ww werk tátvamarad a szám:)) egyik gyüjtőtárs órája, aki rávan kattanva erre a tipusra
.
Nálam a PERCIMAX van 1130-al szerelve, ez is kellemes darab, elég sürün használom
Szószerint! A többi Touristom eltörpül mellette, de azért majd megmutatom azokat is. Ez is acéltokos, igaz nem ww, és nem olyan hattyúnyakas finomszabályozós, mint a kedves fórum társunké, de így is kiváló, és pontos. Ebben egy Adolph Shild azaz AS 1441 van.
Ó, hát a Tourist az egyik kedvenc márkám. Az a formavilág, a finom, kifinomúlt és visszafogott stílus amit általában az óráiban képvisel, az nagyon tetszetőssé teszi őket. Nem is beszélve a minőségről! Nekem is van több Tourist órám, a legszebb, és legbeszesebb számomra az szintén egy Praesident, egy kedves barátomtól vettem, nagyon nehezen vált meg tőle. Hónapokon át sírtam neki, mire beadta a derekát.Ime, meseszép.
Hát ja, a piac most a vásárlói oldalnak kedvez, eladói oldalról nagyon gyatra, vicc, hogy egy jó minőségű svájci órát nem lehet eladni tízezer jó magyar forintért sem. Illetve sajnos nem vicc, ez a magyar valóság! Egyszer majd csak fordul!
Köszi! Remélem így Karácsony előtt megmozdul a piac, mert nagyon gáz volt az egész mostanában. Tényleg nagyon felkészítettem az órákat mind belül, mind külsőleg.
Az a helyzet hogy a szovjet topikon amúgy sem lett volna illő ,,kínálnom" a portékáimat.
Mivel azokat gyűjtöm én is, úgy gondoltam nem kell neki külön reklám, ha kell valakinek kell, akkor e nélkül is el fognak kelni..Meg hamar rám mondták volna hogy amiket gyűjtök, azokat miért árulom...
A svájci vonal az más.Ezeket azért akarom eladni, hogy a szovjet gyűjtői hóbortomat könnyebben tudjam fedezni.Csak az a bajom vele hogy már itt is hamar kísértésbe esek.
Sok darabtól rendkívül nehezen válok meg, hisz tényleg gyönyörűek.
Igen, mert a méret nagyban meghatározza az árát is, legalább is a Tissot-nál. Én mindig úgy veszek meg egy órát, hogy az legalább az árában eladható legyen, kivéve, amikor nagyon beleszerelmesedek valamibe. Szóval egy 33-34 mm-es átlag Tissot-ért nem annyit adnak, mint egy 37, 38 mm-esért. A 39 mm-est meg már nem is említem, mert ritka, mint a fehér holló, és ha találsz is, akkor láthatod az árát. :-) Nekem is eddig csak egy 39-es, egy 38-as, és két 37-est sikerült kifogni. Igyekszem olyan órákat összeszedni, ami mellé nehéz oda rakni a párját, van pár ilyen zsebórám is, de majd mindent szép sorjában. Nem lőhetem most fel az összes órámat, miről fogok írni a jövő héten? :-)
Ez is 37 mm-es. Látom, te is nagy figyelmet szentelsz a méretnek. Igen, sajnos az én általam kedvelt bikolorok általában kicsik voltak a mai kor ízlése alapján, éppen ezért nem igazán hordhatóak. Többnyire 32-33 mm-esek. Na mindegy, ők így szépek.
Nagyon örülök, hogy ezt felvetetted. Én a magam részéről semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy itt felhívjuk egymás figyelmét az eladó darabjainkra. Azt gondolom, hogy az anyagi részét azt át kell vinni privátba, de mindenképpen támogatom a dolgot.
A szovjet és orosz fórumon mintha nemkívánatos dolog lett volna az ilyesmi, nekem úgy tűnt.
:-) Én nagyon szeretem ezt a márkát, egyszerűen szépek, letisztultak, és még így 60-70 év után is nagyon pontosak! Ezért is nem értem, hogy az áruk hogy szakadt el ennyire az Omegától, én nem tartom semmivel sem többre. Pláne, hogy 1929-től össze is házasodott a Tissot meg az Omega, és volt egy pár közös fejlesztésű szerkezetük. Kicsit túl van misztifikálva az Omega a Tissot-hoz képest.