Keresés

Részletes keresés

Szaganaki Creative Commons License 2012.11.01 0 0 13

Nem az a lényeg, hogy kiérjenek és megfogják a tettest, sőt! Az a lényeg, hogy a jel kiment a szolgáltatóhoz, mert innen a biztosítód felé Ő fogja igazolni, hogy nálad valóban egy MABISZ minősítésü rendszer volt kiépítve, az be is volt kapcsolva, tehát Te mindent elkövettél a vagyonvédelmed érdekében!

De ha az a rohadt járőr ( :) ), vagy a túlbuzgó szomszédod megfogja a tettest ráfaragtál, a biztosító semmit nem fizet, azt mondja hajtsd be a tettesen Te magad!

Előzmény: Mr.Dimitrij (12)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2012.09.04 -1 0 12

Jó ez a "nagy céggel" érdemes kötni szerződést, de nem azért, mert a kicsik összejátszhatnak a betörőkkel, vagy szarabbul végeznék a dolgukat. Ha kis cég felügyel, azt ki lehet játszani. Beriasztanak 5-6 távolabbi helyre, így esélytelen, hogy negyed órán belül kiérjenek a "valós" címre. Nem sok cégnek van 10-nél több járőre 15km-es körzeten belül. Ráadásul nap közben a forgalmas utak miatt csak a motoros járőr a nyerő.

A "visszazárós" technikával meg ők sem tudnak mit tenni. :-/

 

highwayunicorn Creative Commons License 2012.09.03 0 0 11

Szóóóóval, ez olyan, hogy add oda a zsebtolvajnak a pénzed, hogy ne lopja el? Nem egészen értem, bocsásd meg, biztos a hajszínem teszi. Ha a járőr nem kapja el a tettest, feltehetőleg készpénz, értékek és minden mozdítható is eltünik az ingatlanból.. Amin esetleg értékes adatok lehetnek.. Ellenben ha a járőr intézkedik akkor a tettes ki sem tudja vinni a házból az értékeket. Szóval jobb ha elvisz mindent az elkövető, csak azért hogy a biztosító fizessen? Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok személyes beszámolót hallottam olyanoktól, akik sokkot kaptak egy ilyen után, tehát a lelki átvészelése sem egyszerű a történetnek. Nekem csak a bőröndömet törte fel a TSA, de már attól hányingerem volt, hogy a bőröndömbe turkáltak, akkor gondolom mennyire üditő lehet, ha az otthonodban turkálnak. A biztosítói irányelvek többnyire eltérőek, erről a kérdéses biztosító tud felvilágosítást adni, hogy pontosan mik a követelmények. Abban abszolut egyet értek, hogy egy otthon tartózkodó pl. GYES-en lévő kismamának teljesen felesleges a kivonuló készenlét,de szerintem ebben azért eléggé rugalmas majdnem minden cég. 

Az, hogy melyik cég "nagy" az a definíció kérdése. A Multi Alarm főleg Budapesten uralja a piacot, mégis a főváros végzett az első helyen a 2009-es vagyon ellen elkövetett nem erőszakos bűncselekmények százalékos listájában 28,40%-al (www.police.hu) 

Pest megye csupán 800 000 ezerrel kevesebb lakosnak ad otthont, itt ez a százalék mégis "csak" 9,3%.

Én csak rémtörténeteket hallottam olyan ügyfelektől akiket ma már mi szolgálunk ki, mindenféle dobozba bevágott kulcsokról, fél órás kiérési időkről és komolytalan, női járőrökről, amit videófelvételre rögzített az ügyfél és így tudott kikeveredni egy nagy multicég hűséghálójából, anélkül, hogy többszázezreket kellett volna fizetnie. Nyilván a történetet nem rágalmazásnak szánom, és ha bármi hasonlóság fedezhető fel a való életben létező nagy multicégekkel az pusztán a véletlen műve.

Előzmény: Szaganaki (9)
esztella84 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 10

Sziasztok!
 
Az egyik távfelügyelettel foglalkozó cég nyílt napot tart, bemehetsz a diszpécser központba, kezedbe veheted az eszközt, riasztást szimulálnak. Én voltam egyszer, sok hasznos infó hangzott el a különböző technikai megoldásokról például. Akit érdekel, fel kell íratkozni, nem jár semmilyen kötelezettséggel:
 
http://www.ormester.hu/hirek/hirek+aktualitasok/hirek+aktualitasok/szakmai+napot+tartunk

Szaganaki Creative Commons License 2012.08.04 0 0 9

Engedd meg nekem, hogy egy kicsit vitatkozzak Veled :)

 

"A távfelügyeletnél az egyik legfontosabb szempont az adatátvitel gyorsasága. A különböző technikai megoldások eltérő hatékonyságúak."

 

A különböző adatátviteli renszerek gyorsaságbani eltérése minimális, gyakorlatilag nem mérhető, sztem amiről beszélsz az az adatátvitel védelme. A telefonvonal valóban átvágható, a GSM vagy rádiós rendszereknél ez éltelemszerüen nem játszik.

Érdemes azonban egy másik szempontot is figyelembe venni: mi a célod a riasztó beszerelésénél?
Ha a betörésnél a kárminimalizálás, akkor elégséges az értesítéses szolgáltatás, ha viszont sokszor van egyedül otthon viszonylag védtelen személy és valódi támadástól tartasz, akkor a kivonulásost érdemes választani, de csak nagy céggel, pl. az itt már említett Multialarmmal.

És hogy miért ez a véleményem: ha betörés történik nálad alapból, már pusztán a betöréssel együtt járó rongálásból is jelentős anyagi károd származik és pl. a kedvenc szomszédod vagy a kivonuló járőr nem tud annál jobban kib@szni Veled, mint hogy megfogja a tettest, ugyanis akkor megvan a tettes, tehát a biztosító semmit nem fog fizetni; közlik majd veled, hogy kárigényedet hajtsd be Te rajta, pereld be Kolompár Jocót vagy Kanalas Lalát.

Mennyi esélyt adsz magadnak?

Ezzel szemben ha csak az értesítéses szolgáltatást választod, akkor helyetted maga a szolgáltató fogja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy fel volt szerelve egy MABISZ minősítéses rendszer, az (a napi müszaki jelentésekből, melyet automatikusan küld minden jobb renszer) tökéletes műszaki állapotban volt és be is volt kapcsolva, elvégre ha nem lett volna bekapcsolva nem megy a riasztó jel sem!, tehát betörés esetén a biztosítód kénytelen fizetni. Ezen az sem változtat, ha a riasztó a vezetékes telefon rendszerre van rákötve és azt megrongálják, elvágják, ugyanis a telefonrenszer nem a Te tulajdonod hanem a szolgáltatóé és más tulajdonát nem is védheted!

Ezzel kapcsolatban egyébként egy pert követően megjelent a Legfelsőbb Bíróságnak egy elvi állásfoglalása, miszerint egyetlen biztosító egyetlen ügyfelétől sem várhat el annál többet, minthogy felszereltet egy MABISZ-os renszert és azt bekötteti egy minősített távfelügyeleti szolgáltatóhoz.

 

Más a helyzet, ha személy elleni támadástól tartasz; ebben az esetben valóban érdemes a kivonulásos verziót választani, mert akkor a pánik gomb megnyomásakor azonnal indul a segítség. 

Előzmény: highwayunicorn (8)
highwayunicorn Creative Commons License 2012.07.13 0 0 8

A távfelügyeletnél az egyik legfontosabb szempont az adatátvitel gyorsasága. A különböző technikai megoldások eltérő hatékonyságúak.

 

A rádiós átjelzést tartjuk a legjobb átjelzési módnak, mert:

  • a leggyorsabb az jelzés sebessége, csupán 1-2 másodperc, amely nagyban elősegíti az intézkedés sikerességét,
  • nem elvágható a vonala, nem függ egy újabb külső szolgáltatótól a működő képessége,
  • még szilveszterkor, vagy nagy hóesésben is működik szemben például a GSM átjelzőkkel,
  • bármennyit használjuk, a forgalom díja nem emeli a telefonszámlát, havi távfelügyeleti díjban benne van, a szolgáltató fizeti a költségeit a Hírközlési Hatóságnak
  • nehezebben szabotálható más rendszereknél.

 

 

@baltarc Nem hinném, hogy ez szerepet játszana, hiszen minden szolgáltatónak (ideális esetben) az a célja, hogy a szolgáltatás kifogástalan legyen. Szolgáltató választásánál inkább olyan faktorok játszanak szerepet a döntésben, mint pl. rendelkezik-e több éves szakmai gyakorlattal a szolgáltató, vagy van-e Szolgáltatás Felelősség Biztosítása (minél nagyobb összeg annál jobb!) mert bizonyítható szolgáltatói hiba esetén egy biztosító is felelősséget vállal, kár esetén az ügyfelet kártalanítja.Vannak olyanok, akik kóklerek, de ezek minden szakmában megtalálhatók. Ezért kell nagyon odafigyelni arra, hogy milyen a megbízott cég híre, milyen referenciákkal rendelkezik. Tapasztalatból tudom, hogy vannak sajnos olyanok akik minden további nélkül belemennek egy ilyen tisztességtelen ajánlatba. A probléma csak ott van, hogy a riasztórendszerről információkat kiadni harmadik félnek tilos, tehát hamar kiderül a turpisság.

 

Az én szomszédomban a PESTOR távfelügyel 5 éve, nálam múlt héten voltak kinnt felmérni és jövő héten kötjük a szerződést. 1900 Ft + Áfa/hó havidíjban állapodtunk meg, bár ez egyelőre csak irányár, említettek valami olyasmit is, hogy a szerződés kötés időpontjától függően, ha beleesik egy akciós időszakba akkor ez elvileg csökkenhet. A szomszédom pedig 2 hónap ingyen távfelügyeletet kap az ajánlásért.

Előzmény: baltaarc (1)
Backupper6 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7

Nálam G4S-van SIM-es riasztó, és havi kivonulási átalány. Eddig 2x kellett jönniük, gyors volt az ember, mert motorral jött. Semmi gondom velük.

Előzmény: Fáradt Vándor (6)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2012.06.14 0 0 6

Köszi, néztem őket, jónak tűnnek, de azért nem baj, ha több alternatívát is megismer az ember...

 

A cég mérete éls megbízhatósága közti összefüggésben nem hiszek, de persze nem is lehetetlen, hoyg van ilyen...

Előzmény: baltaarc (1)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2012.06.14 0 0 5

Hali! Írnál pontosabb részleteket emailben (nikkem alatti címre)? Csak hogy ne essünk a reklámozás bűnébe. Köszi...

Előzmény: ivódzsima (2)
borzimorzi Creative Commons License 2012.06.14 0 0 4

Más kérdés, hogy van annál jobb is...

Üdv:

b

Előzmény: borzimorzi (3)
borzimorzi Creative Commons License 2012.06.14 0 0 3

Valóban az a legnagyobb, anno nekünk is mindenki azt ajánlotta.

 

Üdv:

b

Előzmény: baltaarc (1)
ivódzsima Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2

Nálunk(Budafok)kb 15 éve van bekötve egy ilyen biztonsági szolgálat...szegények, jó sokszor lettek riasztva tévesen a leghülyébb időpontban,(egér,macska szél,stb) azonnal ott voltak...jó, ezt ki kell fizetni, de nem is ez volt a kérdés...

 

szóval csak jót mondhatok...régen kocsival jártak, újabban motorral...

...azt, hogy ki játszik össze kivel, azt nem tudom, ilyent nem tapasztaltam... egyébként a SIM kártyás variációt ajánlom...

 

baltaarc Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1

Nekem azt tanácsolták hogy nagy céget érdemes választani, mert ott kisebb az esélye annak hogy összejátsszanak a betörővel. Persze én nem tudom hogy mi a pálya a valóságban.

Nálam Multialarm van.

Tombolda Creative Commons License 2012.06.14 0 0 0

Pard0n.

Előzmény: Fáradt Vándor (-)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2012.06.14 0 0 topiknyitó

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!