Az Echoes of Pink Floyd nevű együttes topikja, ha igazán színvonalas tribute-re vágysz, itt... de méginkább a koncerteken a helyed. Koncertinformációk, kritikák és pszichedélikus társalgás.
"Kozmikus erejű koncert a csillagok fellegvárában. Pink Floyd szerzemények elevenednek meg egyedülálló és különleges látványvilág kíséretében a Keep Floyding zenekar élő tolmácsolásában.
Az elsöprő látvány megteremtéséhez a hely minden adottságát kihasználjuk, valamint ismét csatlakozik hozzánk a Goldlaser csapata."
Jegyek egyelőre kizárólag elővételben kaphatóak! Belépő: 2000,-Ft. Elővételi helyek: CD pince (VII., Erzsébet krt. 37.), Jégpalota jegyiroda (IV., Homoktövis u. 1.), Wave hanglemezbolt (VI., Révay köz 1.) Telefonos jegyrendelés: 0630/9406692 (Budapest területén belül ingyen házhoz szállítás!)
Csupa jót hallottam eddig a Keep Floydingról, és sok meghiúsult próbálkozás után a MüPában végre sikerült élőben is hallanom őket -- megérte várni.
Íme néhány gondolat, a teljesség igénye nélkül.
[...] Bővebben!Tovább »
Beillesztettem egy talált videófelvételt is - az erő, a terem ereje és mérete (na persze a zenén túl, naná) nagyon magával ragadó és meggyőző. Sajnos nem tudtam elmenni, az utolsó pillanatban egy bónuszjegy is majdnem hozzámrepült, de az időbeosztásom merev maradt, sajnos. Run Like Hell!
Ééééés ........... van egy fantasztikusan klassz lehetőség:
lehet rendelni KEEP FLOYDING pólókat! :o)))
GG egy ilyen pólóban feszített az esti koncerten :o)
A zenekari tájékoztató erről a lehetőségről:
"Az esti koncerten láthattátok GG-n az alábbi póló-mintát, amit Bognár Balázs grafikus készített. Szerintünk nagyon klassz! Most jó áron lehet rendelni belőle, ha összejön 50 megrendelés, mégjobb áron... (3500, ill. 3000 Ft) Várjuk privát üzenetben, vagy az info@keepfloyding.com-ra a megrendeléseket, írjátok bele, hogy milyen méretben kéritek, és hogy női 'cicis' fazon legyen, vagy fiús. Úgy tudom alapvetően fekete pólóra fehér nyomat készül, de nem kizárt más szín is, ha lenne színigény, írjátok bele azt is!"
Ezt a mintát a képen is látható rajongójuk (Bognár Balázs) készítette a tavaszi, komárno-i koncertjük ihletében :o)
Egy nem tetsző dolgot tudok csak fölhozni: a setlista egyes megoldásait. Természetesen dőreség lenne a saját kedvenceimet (korszakok, ill. dalok) számonkérni, és az is világos, hogy egy ilyen ünnepi, különleges alkalom áttekintő kell hogy legyen. Nehéz dolog a teljes életműből reprezantatív, ugyanakkor egységes válogatást összeállítani. Úgy érzem, ez most sikerült, egy kivétellel: kilógónak éreztem a két legkorábbi darabot (Let there be more light és Bike). Különösen furának, nem odaillőnek hatott a Bike után a Time. Ha engem kérdeztek, én a Cymbaline-t vagy a Set the controls...-ot, a Barrett-érából pedig a See Emily play-t vagy az Astronomy Domine-t javasoltam volna. Hiányoltam még a Money-t, elvégre ez a talán legismertebb, leginkább emblematikus PF-szám (a szaxi is csilloghatott volna!).
király, eszerint jól sikerült. tudtam hogy lesz, a dátum nem rémlett, aztán jól megfeledkeztem az egészről, aztán tegnap a szomszéd teremben tartott Kronos Quartet-re menve vettem észre h most tolják a srácok...
"Sohasem adjuk elő kétszer ugyanazt, valami különbség az október 25-i délutáni és esti produkció között is lesz. A Pink Floyd valamennyi korszakából fogunk játszani, tehát a korai Syd Barrett-számok közül, az átmeneti ötös felállásból, a klasszikus négyes albumairól, valamint a későbbi, Roger Waters nélküli időszak terméséből is. A hangosítás és a látványtechnika terén is próbálunk méltóak lenni a Pink Floydhoz, persze a 460 fős Fesztivál Színházban nem lehet reprodukálni, ami egy stadionkoncerten volt. A vetítésben azért megjelenik a Floyd által használt klasszikus körforma robotlámpákkal, és lézershow is lesz"
És ezt..... tudtátok? :o)
"Tóth Attila elmondta, hogy a Keep Floydingban vannak zenei végzettségű, profi zenészek (Goldschmidt Gábor például a világhírű japán elektronikus zenész, Kitaro koncertgitárosa is), mások az évek során rengeteg gyakorlással képezték ki magukat a megfelelő szintre."
"A mostani Müpa-koncert a mi történetünkben az eddigi legnagyobb szabású és költségvetésű koncert lesz, amit rögzítünk és a tervek szerint DVD-n is ki fogjuk adni"