Keresés

Részletes keresés

Sweeney Todd Creative Commons License 2013.09.20 0 0 37630

:D

Előzmény: ViktOrsi (37629)
ViktOrsi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 37629

Sweeney, megszavazok neked egy epic nekromanta díjat

...egy több mint két éves posztra válaszoltál :D

Előzmény: Sweeney Todd (37628)
Sweeney Todd Creative Commons License 2013.09.18 0 0 37628

ez valami vicc, ugye? ő szaporító volt, nem tenyésztő. elképesztően szakszerűtlen körülmények között tartotta az állatkáit.

Előzmény: MINIOR (37604)
Farigcsa, Creative Commons License 2013.04.11 0 0 37627

Sziasztok! Ismer valaki Albertirsán eladó patkányt házikedvencnek? (smacula@citromail.hu)

VladTepes Creative Commons License 2012.12.17 0 0 37626

Mert megígérte ezt, hogy nem szaporít többet, amikor a Rágcsamentők anno átvettek/befogadtak tőle többszáz beteg, lepusztult, öreg patkányt.

További infók, képek

Előzmény: Elvis_ke (37625)
Elvis_ke Creative Commons License 2012.12.12 0 0 37625

Crazy miért állt le a tenyésztésről?

Előzmény: MINIOR (37604)
szpido Creative Commons License 2012.11.03 0 0 37624

A képek lemaradtak.

szpido Creative Commons License 2012.11.03 0 0 37623

1 hete írtam, hogy vannak ingyen elvihető kölykök. Itt van pár kép. Apa fekete csuklyás dumbó fülű, az egyik anya egy világos sínű csuklyás dumbó fülű, a másik nőstény egy sötét- világosszürke fehér tarka, hasa fehér, sima fülű. Önitatóból a kicsik isznak. Ma választottam le őket. Érdeklődni tathfernando@citromail.hu

Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.29 0 0 37622

Köszönöm, már megtaláltam.

Előzmény: VladTepes (37621)
VladTepes Creative Commons License 2012.10.28 0 0 37621

A patkány háziasításának, pontosabban házikedvencként való tartásának bő 300 éves hagyománya van (és angolok találták ki). Nagyon szociális, értelmes, kedves állat.  Az értelmét - gondolom - nem kell bizonygatnom, lásd ha nem lenne annyira okos, kártevőként is nagyságrendekkel könnyebb lenne megszabadulni tőle :-)

Topikra visszatérve > ez a házikedvences, és tényleg van irtós is, külön (tudom,mert írtam már bele anno). Sejtettem, hogy nem provokációként írtad, amit írtál korábban, zért szóltam, hogy ne itt, hanem a maga helyén kéne ezt tárgyalni, íz ittenieket sértheti - s mint írod, ez nem volt célod :-)

Minden jót :-)

Előzmény: Big Barracuda (37619)
szpido Creative Commons License 2012.10.28 0 0 37620

Sziasztok! Jelenleg egy 12 db-os és egy 9 db-os patkány alom várja gazdáit (ingyen elvihetők)! A szűlők között és a kicsik között is van dumbó fülű! Színre a 12 db-os világossabbak a 9 db-osban van pár fekete is. Pontos színeket nem tudok mondani, mert nem ismerem. Van közöttük csuklyás mintázatú és még ki tudja milyen. Illetve 1 felnőtt kan és egy felnőtt nőstény is ingyen elvihető Szeged környékéről. Képeket és elérhetőséget majd később teszek fel, most nincsen rá időm. Csak két nőstényt hagyok elég volt a szaporításból.

Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.27 0 0 37619

Nos! Nem kizárt hogy keverem a topicot,de ha megfigyelted,amihez hozzászóltam az távolról sem házikedvenc hanem egészségügyi kártevő. Jómagam több mint két évtizede küzdök ellenük,de hála az embereknek sajnos csak részleges sikerrel. Az hogy valaki háziállatnak avanzsálta a patkányt azt nem kommentálom, csak tudomásul veszem. Az elmúlt évtizedek során, sok mindent láttam emberek lakásában ezért semmin nem csodálkozom és mindezt nem azért írtam hogy a patkánytartókat sértsem.

Előzmény: VladTepes (37615)
CBNora Creative Commons License 2012.10.24 0 0 37618

A búvóhely megszüntetése nem egyszerű, kaja is majdnem mindig van a pincében és a pince fölött tároljuk az almát. Egyelőre jobbat nem tudok, mint a nyitott ajtó. Aztán ha szükség lesz rá, majd kérek tanácsot menekülőút készítéshez. Irtós fórumokon nem hinném, hogy használható tanácsot kapnék.

Az enyémek hatalmas kupacot túrtak a melléképület belsejében, a csempeburkolat résén keresztül, úgy buktak le. Azon is melóztak rendesen. Két lyukat a pincében is találtam, kisebb kupacokkal. Azon kívül beköltöztek a tető üveggyapot szigetelésébe. Többször láttam, mikor este bementem, hogy felszalad a polcon, és eltűnik a tetőben. Érdekes, hogy nem szúrja őket, az egerek is szeretnek az üveggyapotban mászkálni.

Volt szerencsénk egércsaládhoz is a garázsban (már őket is kiköltöztettem, hasonló módon, csokiparánnyal és dióval töltött csapdával). Úgy láttam, a patkány tisztább és szaguk se nagyon volt, az egeret jobban lehetett érezni.

Előzmény: VladTepes (37617)
VladTepes Creative Commons License 2012.10.24 0 0 37617

Amit felnőttként (avagy már szemkinyílás után) fogsz be, abból soha nem lesz házikedvenc. Rettegne, szökni próbálna. (tudom, volt vadon született patkányom is - 5 napos kortól nevelt, no meg megfordult nálam több idősebben befogott is)

A legjobb megoldás, ha meg akarsz a házba, ház környékére beköltözött patkányoktól szabadulni az, ha megszünteted azokat az életkörülményeket, amik vonzóvá teszik nekik a helyet. Ebből a két legfontosabb a búvóhely, ill. a folyamatos kaja.

Múlt ősszel nekünk is beköltözött egy nőstény pati a pincénkbe, nagyon kis szép, és rafkós (valamint dolgos) volt, egy hét alatt elhordott vagy 5-6 kiló krumplit, elgörgette a jó öklömnyi szemeket, és beépítette a hűtő hátuljába (sajnáltam is, hogy szegény mennyit melózott vele), de.... ki kellett lakoltatni. Mindent megtett, hogy túljárjon az eszünkön, de mondtam neki, hogy annyi patkányom volt, hogy tévedésben vagy komám, ugyanis én pontosan tudom, hogy hol bujkálsz, merre akarsz menekülni, mik a trükkjeid. Úgyhogy némi pakolás, előre elkészített, felkínált pati-menekülőutak elkészítése után, kb 1 óra alatt ki lett költöztetve. Se neki, se senkinek nem esett bántódása.

A méreg nem sokat ér, ugyanis patkány képes a kollektív tanulásra, azaz ha egy megeszi és elpusztul, a többi megszaglássza, hogy vajh mit evett...és ahhoz utána egyik sem nyúl.
A belső vérzéses (késleltetett hatású) méreg ideig-óráig (a késleltetés miatt) müxik, de...... aki szerint belső vérzésben meghalni humánus.... az fogyassza maga.
Az egér-ragasztó is embertelen egy ötlet, láttam én már lerágni saját lábát a beleragadt állatot, illetve kölykét kiszabadítani igyekvő nőstényt végzetesen beleragadni. (szerencsétlen). A kedvencem pedig az, amikor az "ember" kreatívan használja az egér-ragasztót > nemrég került hozzánk (nem sikerült megmenteni) olyan széncinke, ami egérragasztóba ragadt, ugyanis egyik kedves szomszéd bekente vele a másik szomszéd madáretetőjét :-(

Előzmény: CBNora (37616)
CBNora Creative Commons License 2012.10.24 0 0 37616

Igazad van. Eredetileg azért irtam ide, mert mindenképpen humánus megoldást akartam, és ehhez segíthet a patkányok ismerete. Nem gondoltam irtásra, csak költöztetésre. És tavasszal kezdtem, mikor már úgy gondoltam, viszonylag nem nagy kitolás, ha kirakom őket.

Miután megláttam őket a csapdában, még inkább így gondoltam, sőt, a férjem is nézegette, milyen aranyos, tiszta kis állat. Aztán gyorsan elvittem messzebbre, és elengedtem. El tudnám képzelni házikedvencnek is őket, csak van már egy macskám, aki elég sok törődést igényel, és több állatra nincs időm, energiám.

Előzmény: VladTepes (37615)
VladTepes Creative Commons License 2012.10.24 0 0 37615

Felteszem a belső vérzést okozó "humánus" méregre gondoltál. (idézőjel nem véletlen, nem tudom kibarom gondolj a belső vérzésben való lassú elpusztulást humánusnak....., aki meg igen, annak javaslom, egyen belőle maga)

Egyébiránt van az Indexen patkányirtási topik, ez tán odavaló lenne, lásd ezen a topikon, bármennyire is meghalt mára, olyan emberk járnak, akik házikedvencként szeretik a patkányt, így az ő érzéseiket zavarhatják az olyan tartalmú írások, mint amire ezt itt válaszoltam.
Ha erről akartok témázni, talán menjetek át oda. Köszönöm :-)

Előzmény: Big Barracuda (37613)
CBNora Creative Commons License 2012.10.23 0 0 37614

Kapnék, ha kell. Csak egyrészt sajnálom őket, másrészt nem lenne túl jó, ha a melléképület valami rejtett zugában indulnának oszlásnak.

De pár hete kipakoltam a melléképületet és a pincét is, nem láttam patkányra utaló nyomokat. A betömött járatokat se túrták ki újra. Figyelek persze, a csapda megvan.

Előzmény: Big Barracuda (37613)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.23 0 0 37613

Ha elfogy a türelem, és nagyon elszaporodnak, véralvadásgátlót kell kiszórni nekik. Majd ha bekövetkezik, és érdekes, megírom hogy milyet. Nem mindelhol kapni. :)

Előzmény: CBNora (37612)
CBNora Creative Commons License 2012.10.23 0 0 37612

Végül sikerült megszabadulnom tőlük. Hatot fogtam be.

Azóta nyitva tartom a melléképület ajtaját. Bejárnak a macskák, így a fészkelőhely nem háborítatlan. Korábban is így volt, aztán meguntam, hogy gyakran lehugyoznak bent ezt-azt a macskák, ezért nyáron is csukva tartottam az ajtót. Akkor költöztek be a patkányok. Most míg nem jönnek a komolyabb fagyok, nyitva marad, nappalra mindenképpen.

Előzmény: Big Barracuda (37611)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.23 0 0 37611

Ja! Nem az ellenőrzött körülmények között tenyésztett patkányról írtam, hanem konkrétan a CBNora által vadászott példányokról. Az egy másik kérdés, hogy a tenyésztett példány is,miután valaki megunta, menyi idő alatt vadúl vissza a szabadban?

Előzmény: Big Barracuda (37610)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.23 0 0 37610

Ezeket a rágcsálókat rendkívüli szaporaság jellemzi, a patkányok például számukra megfelelő körülmények között évente 600-800, az egerek 800-1000 utódot is világra hozhatnak. Szaporodásuk elsősorban a fészkelőhely zavartalanságától és a rendelkezésre álló táplálékmennyiségtől függ.

A patkányok (vándorpatkány) a leptospirózis, a toxoplazmózis, a trichinellózis, az enterális betegségek és a trópusi patkánybolha köztigazdájaként a humán pestis terjesztésében játszanak kulcsszerepet.

Előzmény: CBNora (37603)
Sweeney Todd Creative Commons License 2012.07.15 0 0 37609

barátkozás:

slider05 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 37608

Sziasztok kedves patkány tulajdonosok!

Egy szokatlan kéréssel szeretnélek megkeresni benneteket, remélem jó topicba írok!
24 éves egyetemista fiú vagyok, az ELTE-BTK Filmtudomány MA szakon tanulok és a nyár vége felé, ősz elején szeretnék forgatni egy kisfilmet, aminek főszereplői egy 10-12 éves kisfiú és egy patkány.

A történetben saját gyermekkori tapasztalataimat szeretném feldolgozni, ami nagyvonalakban arról szólna, hogy valamilyen traumatikus élmény ellenére, miként lehet mégis megszeretni egy kis állatot. Egy több hónapos forgatókönyv fejlesztésen vagyunk túl és oda jutottunk, hogy nem tudjuk részletesebben megírni a jeleneteket, anélkül, hogy látnánk mire képes egy patkány. Olyanokra gondolok például, hogy mennyire nehéz "megkérni" egy patit, hogy 3-5-10 mp-ig egy helyben üljön, mondjuk a járólapon? Mert a forgatást igen csak megnehezítheti, ha nem tudjuk sehogy sem rávenni arra az állatot, amit a sztoriban kitaláltunk. Természetesen igyekszünk redukálni a kéréseinket az állat felé, nem várunk el tőle szaltokat, pitizést (pedig milyen jó lenne ) de látnunk kellene, hogy mire képes.

Mivel nincsen patkányom és bármennyire szeretném elvállalni a tartását és megszelídítését, a sürgető forgatás miatt nincs rá lehetőségem, így hozzátok fordulok! Jelenleg Budapesten élek és ha lenne köztetek olyasvalaki, akinek van egy vagy több szelíd, kézhez szoktatott, esetleg egy-két alap trükkre képes patija és hajlandó lenne velem egy-két alkalomra találkozni, és bemutatni a patis hétköznapok szépségét, akkor azt nagyon meghálálnám! Egyelőre még nem a filmszerepre keresek állatot, tehát ha esetleg féltenétek a forgatástól a kis kedvenceteket vagy nem szeretnétek filmsztárt faragni belőle, hátha a sikeren felbuzdulva hálivudba költözne :) viszont megengednétek nekem, hogy a tiéteken keresztül megismerjem ezeket a kis drága lényeket, akkor azt nagyon megköszönném! :)

Youtube-n rongyosra néztem az összes patkányos videót, de úgy gondolom, hogy ez nem elég! Szóval akár itt, vagy akár emailben megkereshettek (olisthima(kukc)gmail.com), vagy annak is nagyon tudnék örülni, ha tudnátok valakit ajánlani helyettetek, esetleg valami idomár féleséget, vagy bárkit!

Ja és még valami! Filmes alaptörvény: állatot nem bántunk, sem filmképen, sem sztoriban, sem a forgatáson. Egy kedves "lávsztorit" szeretnék csinálni! :) Ha velem kapcsolatban bizalmatlanok vagytok, ami teljesen érthető, akkor tudok esetleg korábbi filmeket küldeni nektek, vagy önéletrajzot vagy skypezhatunk előtte, nem tudom! :)

Előre is köszönök bármilyen segítséget!

üdv.
Gábor

Fagylalka Creative Commons License 2012.07.12 0 0 37607

Békéscsaba környékén van valakinek eladó kispatkánya?

Látom, hogy már rég nem járt erre senki sem, de hátha valaki olvassa még :)

kis füli Creative Commons License 2011.08.29 0 0 37606

egy videó a kispatkányaimról :)))

kis füli Creative Commons License 2011.08.29 0 0 37605

Szia! Nálam most vannak kicsik, nagyon aranyosak, játékosak, nyalogatósak. :)

4-5 hetesek, szóval már elvihetők! Mondanám, hogy küldök képet, de jobb, ha megnézed őket. :)

Előzmény: Törölt nick (37599)
MINIOR Creative Commons License 2011.08.18 0 0 37604

én részemről nagyon sajnálom, hogy Crazy leállt, szerintem országos szinten is az egyik legjobb tenyésztő volt, nemcsak patkány vonatkozásában, de más rágcsáló-vonalon is nagy szaktudással és tapasztalattal rendelkezik, a honlapja is klassz volt, kár, hogy megszüntette...

Előzmény: AgathaChristie (37600)
CBNora Creative Commons License 2011.07.23 0 0 37603

Szerinted jó megoldást választottam az élve fogó csapdával és messzebb elengedéssel? Mérgezni semmiképpen nem szeretnék. Sokan riogatnak, hogy így sose fogom tudni befogni őket, olyan szaporák, de jobbat nem tudok. És olyan a környék, hogy csak idő kérdése, úgyis lesznek újak, végleges megoldás nincs.

Még egy kérdés: mennyire bolhásak a patkányok, a bolháik milyen messzire vándorolhatnak? A félteve őrzött macskámat az ólba kell költöztetnem (eddig szobamacska volt, de lehugyozta a férjem laptopját) egy kb. 60 négyzetméteres bekerített részre. Az ő helyiségét ki tudom rendesen takarítani, fertőtleníteni, de a mellette lévő helyiség szalmatároló, oda behetnek később is a patkányok, hacsak nem tartja őket távol a macska közelsége. A macska fog kapni havonta spot-on bolhairtót, de erős bolhaallergiája van, így nagyon féltem.

Előzmény: AgathaChristie (37602)
AgathaChristie Creative Commons License 2011.07.23 0 0 37602

Ezt a fertőzést terjesztik legjobban a magyar patkányok! Megszereted őket, és neked utána már annyi!!! :D

De a pajtában nagyon nincsenek jó helyen! :D Remélem a következő találkozásotok kellemesebb lesz! Mondjuk egy tenyésztőnél... :D

Előzmény: CBNora (37601)
CBNora Creative Commons License 2011.07.23 0 0 37601

Végül sikerült megfognom négy patkányt. Szóval nemcsak egy volt, a pincében is találtam két lyukat, nyilván van még kifelé is, csak nem tudom, hol. A befogott állatokat kivittem a mezőre, a házaktól aránylag távol elengedtem. Remélem, be tudnak újra rendezkedni.

Még mindig maradt, de nem sikerült befognom, ügyesen jár ki-be a csapdából. Úgyhogy most nem csapdázok, hanem koraeste lámpafénynél rakok ki kevéske kukoricát, hogy azonos időponthoz és világításhoz szoktassam. Hamarosan kapok webkamerát, szeretném megnézni, hogyan közlekedik. Utána kénytelen leszek folytatni a csapdázást, a megfigyelés után talán hatékonyabban, mert ott nagyon rossz helyen vannak.

Egyébként teljesen megértem, hogy kedvencnek tartjátok őket, rettentő aranyos állatkák. Ha nem lenne már egy macskám, aki elég sok törődést igényel, lehet, hogy én is beszereznék egy tenyésztettet.

Ő volt az első, akit befogtam. A többit nem fényképeztem, igyekeztem minél előbb elengedni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!