Ha egy B6 Passat rendszáma L-lel kezdődik s valami ABC végi betű követi, akkor már lehet tudni, hogy valami végett nem lett időben meghosszabítva a műszaki illetve a forgalmi.
A tied 2006.12 havi és láncos? Ebben biztos vagy? Mi az alvázszámod utolsó 8 karaktere?
Nagyobb, mint ezek itt: 6E082001 illetve 6P070001?
Illetve esély arra is van, hogy láncos, mert az enyém 2006.12 havi és "KK"-s, tehát ez lehet idősebb is, persze ha ez a rendszám egyáltalán mérvadó lehet, mert most az enyémen is "LY"-os van. :) ...
Az olajpumpa véget ez az évjárat nálam is felejtős. De vannak egy páran, akik reménykednek, ha megveszik, talán náluk nem romlik el.
Ami a hírdetést illeti, első ránézésre már nem stimmel a gép. A nevigaácó ami benne van az nem lehet gyári (vagy ha igen, akkor ezt a gépet már foltozták). A navigáció, ami benne van 2007 októberétől került a Passatba. 2005-ben RNS 510-ről még csak hallani sem lehetet. Csak RNS MFD 2 (DVD alapú) volt a VW-nek a csúcs navigációja.
Az én emlékeim szerint 150e a csereperiódus. Tényleg érdekes, hogy nagyszervíz után szabadulnak tőle. Valahol azt olvastam, hogy a részecskeszűrő is kb. 150e-t bír, ami nem olcsó, ha cserélni kell, esetleg ki kell belőle szedni. A PD elem csere nem törvényszerű, ha van motorkód, abból kiolvasható, hogy ebben a hibázó típus van-e. Én aggódnék még a láncos olajpumpa miatt is, arra nem emélkszem, hogy meddig szerelték azzal, de szerintem 2006-os évjáratban volt a váltás.
sziasztok ! kinéztem 1 2005-9 ik havi b6 os passatot 2.0 pdtdi dpf az autó teljesen jó állapotban van kivül belül ! 167.979 km van benne 160.000 nél volt nagyszervíz! komplett vezérlés vízpumpa, lenkerék .stb csak azt nemtudtam még kideríteni h pd elemt kellet e cserélni ..?! 2.3milla . szerintetek megéri ?
Sziasztok. Segitseget kernek toletek. Egy 2006-os evjaratu passatrol lenne szo. Szeretnek kartamaszt beletenni mivel nincs benne es termeszetesen gyarit. Lehet valahogy beletenni vagy komplett azzal az ajzattal egyutt kell cserelni? Vagy csak eleg magaban a kartamaszt?
Szeretnék vásárolni egy Skoda Octavia Rst (2.0pdtdi, 170le, BMN motorszám, 2007, 120e valós km, vezetett szervízkönyv). Mikre érdemes odafigyelni? 1pd elem már volt benne cserélve de nem visszahivásban. Ez a kézifék dolog és kormányreteszelésnek mik az előjelei?
A pd csere, hogy mükődik a szervízekben? Mennyi ideig aktúális és mik a feltételei, minek kell bekövetkeznie? Ha volt már egy cserélve de nem Conti került bele hanem másik Siemens akkor esélyes, hogy kicseréltetthetném mind a 4et?
Én a 4000-ig pörgetést elhagyott úton segitövel csináltam, nem egészséges ennél a fordulatnál 5.-ben a laptopot nézegetni.:). Tisztitani én még nem tisztitottam, de biztos nem öntenék bele semmi lötyöt, mert visszafolyhat a hengerekbe. Akkor inkább le kellene venni, szétszedni és úgy kimosogatni, neten erre is van segitség, ha rákeresel a vnt turb szétszerelésére, persze angolul. Kipuf sor tömitést érdemes ha már levetted, ha részecskeszűrős akkor ott is egy tömités, azt is érdemes, mivel ezek egyszer összenyomodnak, hogy felvegyék a szükséges alakot a megfelelő tömitetséghez, másodjára már nem biztos hogy megfelelően müködnek. Ha részecskeszűrős és leszeded a turbót a kkor azt is le kell szedni, ez esetben megéri kimosni, jó forró vízzel 3-4 szer félórát állni hagyni benne a vízzel, forditott irányból, persze a szondákat el kelle távolítani előtte, féktisztitóval megtisztitani, hőálló zsírral késöbb visszaszerelni. Ennyi sztem, én legalábbis igy csináltam, igaz most hogy elkezdett fütyülni a közép része a turbómnak, valószinüleg csere lesz, már nem nagyon tisztitgatom.
Neked is köszönöm. Nagyon hasznos kis link ez. Csak beleolvasni volt időm, de tüzetesen át fogom nézni. Azt látom, hogy 4000-ig kellene max felpörgetni, ezt hogyan csinálod? Ha tisztítani kell a turbót, azt meg tudom én csinálni? Van erre valami szer, ami kimossa, vagy hogyan lehet ezt? Ha leszedem, kell valami tömítést, vagy ilyesmit cserélni, vagy mehet vissza?