Keresés

Részletes keresés

mackalac Creative Commons License 2012.10.10 0 0 62546

Ugye nem úgy vettél radiátort,h nem számoltad ki a fűtés igényt? Mennyi lesz az előremenő vized(C)? És így mennyi a radiátorok teljesítménye(W)?

Előzmény: mj620di (62544)
mj620di Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62545

Úgyhogy 33 as pekpanok lesznek!

Előzmény: mj620di (62544)
mj620di Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62544

Végülis ahonnan meg rendeltem őket (mert ma meg lettek) ott fent van a teljesítményük ,de 90/75 re,de az nem igazán életszerű,mondjuk így elég nagy wattok jöttek ki!

Előzmény: receiver (62535)
Villmer Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62543

Sziasztok!

Segítséget kérnék Beretta Smart turbós kazánnal kapcsolatban.

Nyáron volt az éves karbantartás, és most kapcsoltam be elöször, hogy akkor fűteni kellene. El is indul a fűtés melegszik is minden, viszont a kazán tetejénél erőteljes pattogó-surrogó hang hallatszik. Olyan mindha levegős lenne a rendszer, de csak akkor lehet hallani a hangot amikor megy az égőfej. Amikor az égő kikapcsol a hang azonnal megszűnik és csak a keringetés megy tovább szinte hangtalanul. Amit még megfigyeltem, hogy induláskor (alacson vízhőfok) nem igazán lehet hallani a hangot, csak amikor a kazánon lévő hőmérő szerint kb 40-50 fok fölé megy a hőmérséklet. Az üzemi hőmérséklet az óra szerint 60 fok körüli. Indulás után halanni lehet, hogy modulál is, valamint ki is kapcsol ha eléri a kazánon beállított hőmérsékletet és keringet tovább majd újra begyújt ha a termosztát még kéri a hőt.

Szerintetek működhet így a kazán? Mi okozhatja a hangokat? Mégis felforr benne a víz? Ha levegős a rendszer akkor miért csak akkor hallatszik amikor megy az égőfej?

Hívjam a szervízt ismét? Szerintetek karbantartásra van garancia? (a kazánra már nincs)

Segítségeteket előre is köszönöm.

joevagyok68 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62542

Miből gondolod, hogy tisztításra szorul ?

Milyen kemény felétek a víz ?

Hány fokra fűtöd fel a tárolót ?

Aktív anód cserén nem gondolkodsz ?

Előzmény: ccrider75 (62531)
T_amas Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62541

Szia! Látom értesz ehheze a témához , nekem is pont ez a problémám , hamar lehapcsolja a termosztát a fűtést , pedig még nem melegedett fel rendesen a rendszer ,és nem járta át teljesen a meleg víz.

Azt szeretném kérdezni hogy a 62483 - as hozzászólásomban az előző oldalon , Jó-e a gondolatmenetem?

Előzmény: matthiasii (62538)
Dreamer Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62540
Rendben, értem. Akadna segítség, hogy hogyan állítsam be az optimálisan a fűtést?

Előre köszönöm!
Dreamer
Előzmény: matthiasii (62538)
firefighter122 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62539

Valaki esetleg a (62528)-ra?

Előzmény: firefighter122 (62528)
matthiasii Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62538

Természetesen egy fűtésnél az az előnyös ha minél kisebb vízhőmérséklettel fűtünk. Csak ennek van egy határa , ha kisebb a vízhőmérséklet, nagyobb radiátor felület szükséges.

Aki az elején spóról főleg a radiátorokkal beleeshet abba a csapdába, hogy mielőtt kifűtené a rendszer a lakást,  lekapcsol a kazán.

Aztán kapcsolgat.

A nagyfelületű radiátoroknak meg elhelyezési problémai lehetnek.

de inkább legyen nagyobb a felület a számítottnál  - legfeljebb zárunk rajta.

Arra való a szabályozó szelep.

Dreamer Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62537

"Nekem öntöttvas radiátorok voltak bevésve az ablakok alá.

Így a méret adott volt. Ezek "DV" radiátorok voltak, erről nem találtam leírást. Más magyar öntöttvas radiátornál olyan 85W és 115W között mozgott egy tag teljesítménye. Én 100W vettem egy tagot. 26 tagú helyére 1600-as radiátor vettem (600)

összes radiátor 3 soros lett, így remélem pisi meleg vízzel is tudok majd fűteni."

Vagy félre értettem valamit?

Dreamer

Előzmény: matthiasii (62536)
matthiasii Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62536

Hol olvasgattál ilyent ?

Ez így egy nagy marhaság !!

Előzmény: Dreamer (62534)
receiver Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62535

Rossz az a táblázat.

Még arra gondoltam, hogy adott hosszúságú radiátorokra írja. pl 1m de sehol nem találtam erre utalást.

Előzmény: mj620di (62532)
Dreamer Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62534

Olvasgatom a topicot, és megütötte a szemem egy mondat. Abban a mondtaban valami olyasmi volt, hogy egy adott rendszerben a radiátorba kerülő víz hőfoka mindegy, csak "meleg" legyen.

Az a kérdésem, hogy a mi fűtés rendszerünket nem rég újítattuk fel, vastag vascsöves régi radiátorok helyett, réz kis folyadékmennyiségű turbós kazános rendszer lett.

Hogyan célszerű beállítani, milyen hőmérsékletű víz keringjen a rendszerben? Inkább legyen "hidegebb" és tovább fűtsön alacsonyan modulálva a kazán, vagy bugyogtassa a rendszerben 60 fokon a vizet, kevesebbet fűtsön, de intenzíven?

Előre is köszi a segítséget!

Dreamer

mackalac Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62533

Nem-e????

Előzmény: receiver (62530)
mj620di Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62532

Nem értem mert akkor honnan tudom kinézni hogy milyen hosszú keljen!

Előzmény: receiver (62530)
ccrider75 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62531

Tiszteletem!

Volna egy Drazice OKC 250 NTR melegvíztárolóm, nem fűtőszálás, gázkazánnal állítja elő a melegvizet benne.

2éves tisztítanon kellene.Egy tisztítónyílás van a hasán alul.Azt leszedem és ütögessem le a spirálcsőről óvatosan a vízkövet?

Vagy a B verzió a vegyszer?Ilyet találtam itt pécsen:

http://www.vizkooldo.hu/vizkooldo.php

15%-ossal töltsem fel?

Vagy ti mit javasolnátok?

A gázkazán is 2 éves, azt mondták azt nem kell tisztítanom, mert a fűtési körben és a melegvíztároló fűtési körében már kicsapodótt az a minimális vízkő és azt felesleges.

Előre is köszönöm!

receiver Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62530

Ezek univerzális radiátorok. Hossza nem befolyásolja a leadott teljesítményt! :)

Dunaterm radiátorokra is 10 év garancia van.

Előzmény: mj620di (62529)
mj620di Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62529

Hogy kell nézni ezt a teljesítmény  táblázatot?

Thermokraft (pekpan)

De nem értem a táblázatot alul,mert nincs megadva csak magasság!

http://thermokraft.hu/attachments/053_ThermoKraft_2010_Nagy.pdf

Előzmény: mj620di (62527)
firefighter122 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 62528

Sziasztok!

Remélem  jó topicba írok, és tudtok segíteni.

Van egy 2,5 éves Immergas Nike star 24 típusú kombi kazánom, amelynek az égésterében lévő egyik szigetelő lemez tönkrement, eltört, ezt kivette a szerelő (mert beesett a tűztérbe), visszacsavarozta a tűztér fémlemezét a kivett törött hőszigetelő lap nélkül, a kazán külső burkolatát nem rakta vissza egyenlőre, mert megrendelte az új szigetelő lemezeket, és hogy ne melegítse addig se a tűztér a burkolatot.

Eddig ugye nem volt hideg, a használati melegvizet használtuk csak, működött.

Tegnap viszont a fűtést bekapcsoltam és 15-20 perc működés után leállt a kazánt és 03-as hibakódot írt ki. Megnéztem a papírjait, a hibakód jelentése: "füstnyomásmérő működése"....azt írja, hogy amennyiben a füstelvezető vezeték nem működik megfelelően akkor a füstnyomásmérő bekapcsol és leállítja a kazánt.

Kazán újraindítás után megint működik 15-20 percet, aztán ujra leáll.

Kérdésem, hogy ez a hiba összefüggésben lehet a kazán jelenlegi állapotával (amit a fentiekben írtam), és ha megérkezik a megrendelt hőszigetelő lemez és vissza lesz szerelve, valamint a külső burkolat is visszakerül, akkor vélhetően helyreáll a rend, vagy ez a hiba ettől független lehet és más baj van?

Külső szerelt kéményhez csatlakozik, júniusban volt kéményseprő, belenézett alulról, és ennyi volt. ...most én is belenéztem és nincs benne semmi, látszik a "lyuk" a tetjén rendesen...nem fészkelt bele madár:)

Szerintetek mi lehet a gond?

mj620di Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62527

Köszönöm ez tényleg teljes körű)

Amúgy a pekpan=thermokraft közben meg tudtam.10 év gari van erre is mint az előzőleg kiszemelt immergasokra.

Előzmény: morgen66 (62525)
fetitaco Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62526
Üdv!

Van egy junkers novatherm zw20kd falikazánunk. Lenne vele egy kis problémánk. Bekapcsolom, őrláng stabilan ég. Kinyitom a melegvizet a kazán belobban. 30 másodperc után kialszik minden a kazánban a nagy égősor és az őrláng is. A szobai termosztát nincs bekötve mert festünk. Ez lehet a hiba vagy más felé nézelődjek? Most vettük a lakást előtte nem tudom hogy működött.

Köszönettel!
morgen66 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62525

Én nem ismerem ezt a szerintem No mém radiátort,de ezt biztosan merem ajánlani,

és a wattok is biztosan hitelesek.

http://www.pf-epuletgepeszbolt.hu/pdf/mkat.PDF

Előzmény: mj620di (62523)
morgen66 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62524

Alunínum a radiátor,légtelenítőt nem tudsz bele tenni,esetleg csak akkor ha valaki a

környezetedben tud alut hegeszteni.

A radiátor szelep felé kell emelkedtetni a radiátort és kimegy belőle a levegő,

vagy simán ki kell légteleníteni.

Előzmény: irisz8 (62519)
mj620di Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62523

Én ezt már nem értem!

Kéne 3 radiátor,ha a pekpant nézem akkor teljesen más kell mintha a márkás immer gast nézném.

immer gasból 2 réteggel  határeseten mozgok,de pekpannal nem ill simán lehetne a 2 rétegű immerek árából 3 rétegű pekpanokat venni!

Itt is az van hogy a pekpan jóval többet tud mint az immer gas.Hogy van ez nem tudom,ja és egy boltban vannak.

irisz8 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62522

Vezo228     Köszi én is ilyesmire gondolok,de gondolom esedékes leszerelni a szelepeket,mert kb 25 -30 éve nem volt mióta meglett csinálva.Ha pedig cserélem mit lehet tennia levegőtlenitő beszerelésébel,mivel a hunor radiátoron nincs levegőtlenitő

mj620di Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62521

Köszi!

Elvileg akkor hasonló teljesítményűek kerülnek be,de kissebbek nem lesznek W. ban.

Lap radiátorból milyen márka van belga gyártásúba?

Gravitációs rendszernél tényleg jobb ha nem radiátor szelepet hanem golyós csapot rakunk?

A pekpan radiátorok jók?

Előzmény: nixon70 (62510)
Vezo228 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62520

Én csupán két dolgot írnék, amit majd azok, akik igazán értenek hozzá vagy megcáfolják, vagy alátámasztják:

- nem lehet, hogy csak levegősek a radiátorok? Vízkőtől nem hiszem, hogy így lecsökkenne az átjárhatóság, hiszen a vízkő egyszer kicsapódik és nagyon nem keletkezik a rendszerben újabb keménység? (Persze, ha mondjuk évente háromszor leeresztitek a vizet és csapvízzel újra feltöltitek, akkor lehet, de gondolom, hogy max a fogyást pótoljátok, ha kell)

- ha forrásig toljátok a vegyes kazánt, akkor nem szerencsés ötlet a termofej, mert az lezárja a radiátort, amikor eléri a beállított hőfokot, de a kazánban a tűz ezt ne mfogja tudni követni és könnyen keletkezhet olyan többlet, amit nem tud a rendszer hová tenni.

Előzmény: irisz8 (62518)
irisz8 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62519

Még annyit,hogy a hunor radiátoron sajnos nincs légtelenitő van -e olyan szakember aki ért hozzá ilyen anyagból van és érdemes-e lehet-e levegőtlenitőszelepet a végére vágatni

irisz8 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62518

80-as években készült vegyes kazánunk és gáz kazánunk van A radiátorok hunor tipusok.a szelepek vizkövesek pl egy radiátornál 13 tagból 5 meleg.Szelepeket kell cserélni kérdés milyet?Termosztát van a folyosón,amúgy jelenleg is egy légterű a lakás (100nm),plusz az 50nm pincében is van egy radiátor.Fennt lehet két szobát lefogunk zárni még nem biztos.Van-e értelme thermó fejes szelepet rakni a radiátorokra.A vegyes kazán 80-90 foknál fel szokott forrni.Ezenkivül melyik a jó gyártmányú szelep?pl:a Giacomini fajta jó-e?

Vezo228 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 62517

No, a forgalmazó azt mondta, hogy el kell távolítani azta fehér belső takarót, hogy hozzáférhetővé váljon a szelep. Hát, akkor hadd szóljon! :)

Előzmény: PetiCsokvaomány (62490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!