Végülis ahonnan meg rendeltem őket (mert ma meg lettek) ott fent van a teljesítményük ,de 90/75 re,de az nem igazán életszerű,mondjuk így elég nagy wattok jöttek ki!
Segítséget kérnék Beretta Smart turbós kazánnal kapcsolatban.
Nyáron volt az éves karbantartás, és most kapcsoltam be elöször, hogy akkor fűteni kellene. El is indul a fűtés melegszik is minden, viszont a kazán tetejénél erőteljes pattogó-surrogó hang hallatszik. Olyan mindha levegős lenne a rendszer, de csak akkor lehet hallani a hangot amikor megy az égőfej. Amikor az égő kikapcsol a hang azonnal megszűnik és csak a keringetés megy tovább szinte hangtalanul. Amit még megfigyeltem, hogy induláskor (alacson vízhőfok) nem igazán lehet hallani a hangot, csak amikor a kazánon lévő hőmérő szerint kb 40-50 fok fölé megy a hőmérséklet. Az üzemi hőmérséklet az óra szerint 60 fok körüli. Indulás után halanni lehet, hogy modulál is, valamint ki is kapcsol ha eléri a kazánon beállított hőmérsékletet és keringet tovább majd újra begyújt ha a termosztát még kéri a hőt.
Szerintetek működhet így a kazán? Mi okozhatja a hangokat? Mégis felforr benne a víz? Ha levegős a rendszer akkor miért csak akkor hallatszik amikor megy az égőfej?
Hívjam a szervízt ismét? Szerintetek karbantartásra van garancia? (a kazánra már nincs)
Szia! Látom értesz ehheze a témához , nekem is pont ez a problémám , hamar lehapcsolja a termosztát a fűtést , pedig még nem melegedett fel rendesen a rendszer ,és nem járta át teljesen a meleg víz.
Azt szeretném kérdezni hogy a 62483 - as hozzászólásomban az előző oldalon , Jó-e a gondolatmenetem?
Természetesen egy fűtésnél az az előnyös ha minél kisebb vízhőmérséklettel fűtünk. Csak ennek van egy határa , ha kisebb a vízhőmérséklet, nagyobb radiátor felület szükséges.
Aki az elején spóról főleg a radiátorokkal beleeshet abba a csapdába, hogy mielőtt kifűtené a rendszer a lakást, lekapcsol a kazán.
Aztán kapcsolgat.
A nagyfelületű radiátoroknak meg elhelyezési problémai lehetnek.
de inkább legyen nagyobb a felület a számítottnál - legfeljebb zárunk rajta.
"Nekem öntöttvas radiátorok voltak bevésve az ablakok alá.
Így a méret adott volt. Ezek "DV" radiátorok voltak, erről nem találtam leírást. Más magyar öntöttvas radiátornál olyan 85W és 115W között mozgott egy tag teljesítménye. Én 100W vettem egy tagot. 26 tagú helyére 1600-as radiátor vettem (600)
összes radiátor 3 soros lett, így remélem pisi meleg vízzel is tudok majd fűteni."
Olvasgatom a topicot, és megütötte a szemem egy mondat. Abban a mondtaban valami olyasmi volt, hogy egy adott rendszerben a radiátorba kerülő víz hőfoka mindegy, csak "meleg" legyen.
Az a kérdésem, hogy a mi fűtés rendszerünket nem rég újítattuk fel, vastag vascsöves régi radiátorok helyett, réz kis folyadékmennyiségű turbós kazános rendszer lett.
Hogyan célszerű beállítani, milyen hőmérsékletű víz keringjen a rendszerben? Inkább legyen "hidegebb" és tovább fűtsön alacsonyan modulálva a kazán, vagy bugyogtassa a rendszerben 60 fokon a vizet, kevesebbet fűtsön, de intenzíven?
A gázkazán is 2 éves, azt mondták azt nem kell tisztítanom, mert a fűtési körben és a melegvíztároló fűtési körében már kicsapodótt az a minimális vízkő és azt felesleges.
Van egy 2,5 éves Immergas Nike star 24 típusú kombi kazánom, amelynek az égésterében lévő egyik szigetelő lemez tönkrement, eltört, ezt kivette a szerelő (mert beesett a tűztérbe), visszacsavarozta a tűztér fémlemezét a kivett törött hőszigetelő lap nélkül, a kazán külső burkolatát nem rakta vissza egyenlőre, mert megrendelte az új szigetelő lemezeket, és hogy ne melegítse addig se a tűztér a burkolatot.
Eddig ugye nem volt hideg, a használati melegvizet használtuk csak, működött.
Tegnap viszont a fűtést bekapcsoltam és 15-20 perc működés után leállt a kazánt és 03-as hibakódot írt ki. Megnéztem a papírjait, a hibakód jelentése: "füstnyomásmérő működése"....azt írja, hogy amennyiben a füstelvezető vezeték nem működik megfelelően akkor a füstnyomásmérő bekapcsol és leállítja a kazánt.
Kazán újraindítás után megint működik 15-20 percet, aztán ujra leáll.
Kérdésem, hogy ez a hiba összefüggésben lehet a kazán jelenlegi állapotával (amit a fentiekben írtam), és ha megérkezik a megrendelt hőszigetelő lemez és vissza lesz szerelve, valamint a külső burkolat is visszakerül, akkor vélhetően helyreáll a rend, vagy ez a hiba ettől független lehet és más baj van?
Külső szerelt kéményhez csatlakozik, júniusban volt kéményseprő, belenézett alulról, és ennyi volt. ...most én is belenéztem és nincs benne semmi, látszik a "lyuk" a tetjén rendesen...nem fészkelt bele madár:)
Van egy junkers novatherm zw20kd falikazánunk. Lenne vele egy kis problémánk. Bekapcsolom, őrláng stabilan ég. Kinyitom a melegvizet a kazán belobban. 30 másodperc után kialszik minden a kazánban a nagy égősor és az őrláng is. A szobai termosztát nincs bekötve mert festünk. Ez lehet a hiba vagy más felé nézelődjek? Most vettük a lakást előtte nem tudom hogy működött.
Vezo228 Köszi én is ilyesmire gondolok,de gondolom esedékes leszerelni a szelepeket,mert kb 25 -30 éve nem volt mióta meglett csinálva.Ha pedig cserélem mit lehet tennia levegőtlenitő beszerelésébel,mivel a hunor radiátoron nincs levegőtlenitő
Én csupán két dolgot írnék, amit majd azok, akik igazán értenek hozzá vagy megcáfolják, vagy alátámasztják:
- nem lehet, hogy csak levegősek a radiátorok? Vízkőtől nem hiszem, hogy így lecsökkenne az átjárhatóság, hiszen a vízkő egyszer kicsapódik és nagyon nem keletkezik a rendszerben újabb keménység? (Persze, ha mondjuk évente háromszor leeresztitek a vizet és csapvízzel újra feltöltitek, akkor lehet, de gondolom, hogy max a fogyást pótoljátok, ha kell)
- ha forrásig toljátok a vegyes kazánt, akkor nem szerencsés ötlet a termofej, mert az lezárja a radiátort, amikor eléri a beállított hőfokot, de a kazánban a tűz ezt ne mfogja tudni követni és könnyen keletkezhet olyan többlet, amit nem tud a rendszer hová tenni.
Még annyit,hogy a hunor radiátoron sajnos nincs légtelenitő van -e olyan szakember aki ért hozzá ilyen anyagból van és érdemes-e lehet-e levegőtlenitőszelepet a végére vágatni
80-as években készült vegyes kazánunk és gáz kazánunk van A radiátorok hunor tipusok.a szelepek vizkövesek pl egy radiátornál 13 tagból 5 meleg.Szelepeket kell cserélni kérdés milyet?Termosztát van a folyosón,amúgy jelenleg is egy légterű a lakás (100nm),plusz az 50nm pincében is van egy radiátor.Fennt lehet két szobát lefogunk zárni még nem biztos.Van-e értelme thermó fejes szelepet rakni a radiátorokra.A vegyes kazán 80-90 foknál fel szokott forrni.Ezenkivül melyik a jó gyártmányú szelep?pl:a Giacomini fajta jó-e?