Én is belefutottam 1 ilyenbe! :( 8éves korában vettem meg az autót kb:120000 km-el és a citroen szerint 4 éves korában volt 200 valamennyi! AZ, hogy mennyi lehet valójában benne még saccolni sem akarom.. :( Persze mostmár 1 olajcsere cikluson 1-2 liter olaj figy el pluszban, ami egyre romlik. Gondoltam már rá hogy jogi útra lehetne terelni a dolgot és legalább kifutná 1 megbízható helyről szerzett motorcserére de nem tudom ennek a menetét és hogy megéri -e.
Viszatérve egy előző kérdésemre! "Régi-új ECU". Én úgy tudom h a régi landirenzóknál csak egy fordulatszámhoz tudják beállítani az injektorok működését és az ecu a fordulatszám alapján korrigálja az injektorok nyitvatartási idelyét. A moderneknél már akár 1000-res fordulatoknál külön meg lehet adni hogy mennyi legyen az eltérés. Nekem főleg alapjárattal szokott gondom lenni. Néha olyan mintha nem menne egy henger, de a gázinjektorokat leellenőriztem azok jók. A fentebbi elméletből gondoltam amúgy arra hogy akár gázt is lehetne spórolni... :)
Ati66 irta, hogy rendszer és a reduktor nyomás szabályozási képességét lehetne megnézni ez mi lenne pontosan?
Azért bírta pont ki, mert ennyit ment, nincs benne hideg menet. Olajozás mindig optimális hőmérsékleten, és üzemi körülmények között biztosítja a motor minimális kopását. Ha napi 20Km-ert ment volna már nem ez a moci lenne benne.
Ja, és hagy döntsem el én, hogy akarok-e 460.000 futott autót, ne a kereskedő döntse el helyettem. Jogom van tudom, hogy mennyi km van benne. Szerintem.
Nem lenne semmi gond, ha úgy árulna, hogy ennyi a km és kész. Akit úgy gondolja mint Te (és még sokan), akkor elmegy és megveszi.
Reméljük a kereskedő is megbotlik ezen az autón, ez Magyarország én ezért vettem új autót. Vannak alkalmi vételek is, de sajnos a nepperek már egyből gyűjtenek ahogy a hirdetés megjelenik. Jó autót nehéz venni és egyre nehezebb lesz ahogy pusztul a park lefelé.
új vagyok itt, van egy Volvo 940 gázos gépem, ezzel és kis családommal indulnék Ausztriába, Salzburg környékére pár napra. Nézegettem hol-merre vannak kutak, úgy tudom az itthon is használatba lévő DISH adapter ott is jó, ill. a német ACME is.
Két kérdésem volna:
1. hol van tuti, általatok kipróbált gázkút Salzburg ill az A2 környékén?
2. útnak indulhatok csak a DISH adapterrel, vagy vegyek ACME-t is?
Illetve ahogy olvasom van ami képes az alkatrészek és eltérő gázcső hosszak szükségessé váló eltérő mértékű korrekciókat alkalmazni a különböző injektorokra, de ennek a lehetőségnek a kihasználása szintén gondos programozást igényel.
Tehát kérdés anyagilag megéri-e foglalkozni az ECU cserével, ha egyébként nincs semmi idegesítő rendszeres hibakód a régi ECU-val.
Lehet a jobb lábadban több spórolási lehetőség van, mint az ECU cserében :-))
Ha a régi hibakód nélkül működik, akkor az "ősi magyar mondás" alapján a mi jól működik azt nem piszkáljuk...
Egyébként én úgy látom a régi és új szevenciális ECU-k alapja azonos. Mindkét verzió alapja csak 1 db korrekciós tábla, legfeljebb a fordulatszám és befecskendezési idők felbontása lehet finomabb. A többi fejlesztés többnyire csak a programozást könnyítő extra. Egyedül a megfelelő hőfokon azonnal gázzal idítás képessége az ami üzemeltetési költség megtakarítást eredményezhet, de nem LPG fogyasztás csökkenést.
Tehát ha a régit lelkiismeretesen és jól felprogramozták, akkor az új ECU sem fog komolyabb fogyasztás csökkenést eredményezni, mert az is csak akkor jó, ha precizen programozzák.
Saját tapasztalat alapján a rendszer és a reduktor nyomás szabályozási képessége is közel 0,5l/100 km értéket tud befolyásolni a fogyasztáson és ezek a tényezők az ECU-tól függetlenek. Egy öreg rendszernél lehet inkább ezzel a részzel érdemes foglalkozni.
Érdeklődni szeretnék hogy a kocsimban mér régifajta (kb 8 éves) landirenzo gáz ecu van. A mostani gázecu-k sokkal modernebbek több beállítási opcióval rendelkeznek. Fogyasztás szempontjából egy modernebb ecu jelent-e valamit?