Én annyiért vettem a fasza kis Husqvarna 51-esemet ,jó állapotban .
Igaz gallyfázásra használom ,de nemárt ha van egy kis erőtartalék ,viszi mint a vajat ,és nem ilyed meg a vastag fáktól sem . 20-25 centis fák barabolására is tudom ajánlani otthoni felhasználásra.
..és ezekbe még benne van az anyag ,nemúgy mint a mostani műanyag forgattyúsházas gépekben..
Elég összetett dolog ez ,mert.. itt állandó faellátásra van szükség ,,ha fogyóban a fa akkor mindegy ki/honnan hoz fát ,csak hozza qrvagyorsan . A fuvarosok is különböző helyeről szerzik be az árut ,,nyilván az első szempontjuk hogy a lehető legtöbb haszon legyen rajta ,a másik meg hogy oda tudjon menni a fához (saras földút) ,..és még figyelnie kell arra is hogy piacképes árú legyen...
Mi a fuvarostól vesszük a fát ,nem az erdészetektől/birtokosoktól mert így a legegyszerűbb.
Átköböztük mi ,és az szállításnál is lehetett látni hogy hány fuvar jön ki egy szállítmányból ,..dehát egy folyamatosan szállítani tudó partnertől nem szívesen válik meg az ember .(Főleg mikor több hétre való megrendelés van.),..és van még egy kis "politika" is a dolgok mögött amit most nem részletezek. :)
Miért nem köbböztétek át ti is lerkodás után? 5-6 köb nagyon nagy eltérés. Nem tartott volna sokáig újraköbözni, felvettétek az anyagot,összehasonlítani a szállítóval és kész. Ez pénzben már nem elhanyagolható!
Úgy hogy ha drabonként felköbözöd a rönköt (köbözőkönyv alapján) és utána feldarabolod méteresre , felhasogatod kezelhető méretűre és utánna berakod sarangba akkor az 1 köbméter rönkből nem 1*1*170 hosszú sarang jön ki(erdei köb.) , hanem mondjuk 1*1*200 , tehát több fád lesz.
Hát tényleg a rönk adja a legtöbb fát ,főleg ha vastagabb az áru ,..de , itt is fellép az a gond hogy hiába vesszük rönkbe a fát mert az sincs meg !
(Mostani melóhelyemen ezzel foglalkozunk ,fadarabolás ,hasítás ,elhordás a vevőknek.)
Tehát ,eddig nekünk is rönkbe jött a fa ,olcsóbban mint a méteres ,de a mennyiség soha nem volt meg ,30 köb helyett csak 24-25 köb volt álltalában ,..szóval még drágábbra jött ki mintha méterest vettünk volna ,viszont ez a beszállító folyamatosan tudott fáthozni , de-csak meg kellett válni tőle mert ennyivel nem lehetett kevesebbet vinni a vevők részére ,hogy a pénzünknél legyünk...
A méteres fa beszállítás viszont bizonytalan és itt sincs meg a kifizetett mennyiség,..szóval ezeket a dolgokat is be kell nyelni valakinek (és ez nem a kereskedő lesz:). Úgyhogy mindenki átbasz itt már mindenkit ,hogy a lehető legtöbbet hozzon ki abból amit csinál,..és ezt a végfelhasználó fizeti meg .:-)
Olyan gondom lenne, hogy egy IKRA KSB 39-40-es típusú benzines láncfűrészem van és nincs lánc olajkenés (ellenőriztem nincs dugulása). Valószínűleg az olaj szivattyú hibája okozza. Azt szeretném tudni, hogy lehet kiszerelni a szivattyút, ehhez le kell szerelni a kuplung csillag kerekét. Ehhez milyen célszerszámra van szükségem illetve hogy tudom szétszedni?
Vagy ha tévednék és nem ez lenne a baja akkor, valyon mi lehet?
Nekem már az gyanús hogy milyen hosszan ecseteli ezt a köbméter-mázsa arányokat ,egyébként kicsit zavarosan ,,(...dehát sokan bennyalják:-)
Az tény, hogy aki mázsára vesz fát az -kevés kivétellel- nem annyit kap amit rendelt,..itt csak abban van különbség hogy mennyivel kevesebb...,de nagy a szórás.. :-)
Több információt is kértem már itt a fórumon mivel szeretnék lancfureszt venni egy Nem tudtam dönteni a stihl ms 261 ;341 ,291, 271 Husqvarna 555 , 550 xp , 357 xp modellek közt Döntésem megszületett az egyik husqvarna kereskedovel történt emilezes és boltban való egyeztetés után. A választás 357 xp 180 000 ft. + ajándék lánc és literes kevero olaj Mondtam neki jovohetre megszerzem a pénzt és megkotjuk az üzletet. Szerintem nem járok vele rosszul . Ms 341et szerintem lepipalja vagoteljesitmenyben Remélem jól választottam, választok .Majd kiderül a gyakorlatban. Remélem első használat után is szimetrikus lesz a jobb és a bal oldalam két kéz-két láb megmarad