Keresés

Részletes keresés

sultati Creative Commons License 2012.10.31 0 0 5004

Nekem bő egy hete nem válaszolt még erről a címről :'(

Lehet írok még egyet.

Előzmény: oys... (5003)
oys... Creative Commons License 2012.10.31 0 0 5003

Pld. a 4851 alatt:

"Kovács Zoltán penkovacs@gmail.com

Kistarcsa"

Előzmény: jóska141 (5002)
jóska141 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 5002

Tisztelt "Oys..."

Elnézését kérem, hogy hasonló kéréssel zavarom, mint oly sokan.

Meg tudná adni még egyszer az Ön által nagyon ajánlott KOVÁCS ZOLTÁN töltőtoll javító elérhetőségét. (Sajnos nem vagyok olyan jó számítógépes, hogy az "itt alant visszakereshető elérhetőségekkel" részt önállóan megtaláljam.

Előre is köszönettel.

Legyen szép napja.

Gömöri József (joska141@gmail.com)

Előzmény: oys... (4994)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.24 0 0 5001

Szervusztok, keresnék Parker Jotter golyóstollat műanyag alsórésszel. Olyat szeretnék találni, ami 1973 és 1980 között készült, nyomógombjának tetején nyíllal átlőtt ellipszis embléma van, és a műanyag részt az acél felsőrészen belül elhelyezett réz menetes perselybe kell belehajtani. Ha valakinek van ilyenje és megválna tőle, szívesen megvenném, vagy adnék egy újat egy megkímélt darabért, aminek nem lóg, és nincs kihajlítva a klipsze.

sultati Creative Commons License 2012.10.20 0 0 5000

Igen, egyszer azt hiszem én is kiírtam már a mail címét és itthon is megvan, csak gondoltam hátha érdeklődtél már nála efelől ;)

Előzmény: oys... (4999)
oys... Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4999

Nem tudom, hogy hegy-csiszolással foglakozik-e. Kérdezd meg inkább Tőle közvetlenül! (Itt balra a keresőbe a nevét beütve kijön egy-két hozzászólás, az elérhetőségeivel együtt.)

Előzmény: sultati (4998)
sultati Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4998

Köszi :)

Arról estleg tudsz, hogy pl cursive italic vagy stub hegyeket csinál-é vagy "csak" toll javítással foglakozik?

Előzmény: oys... (4997)
oys... Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4997

Zoli eddig nekem öt tollamat mentette meg az utókornak. Ebből négy használható (Tintenkuli, Parker 51 és Pelikan 100N - eredeti alkatrészekkel!!! , valamint egy "GO"-PEN teljes felújítása) egy pedig ereklye lett (egy másik "GO"-PEN).

Mindössze egy nem-teljesen-tökéletes eredményéről tudok csak, de az sem velem fordult elő, egy Parker 61-es kapcsán, viszont annak a típusnak a javíthatósága általánosan bizonytalannak tekinthető.

Én csak ajánlani tudom mindenkinek, aki igényes tollakat akar tartósan használni!

Előzmény: sultati (4996)
sultati Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4996

Helló!

Mindenképp EF-et szeretnék, de egy kis dicount megoldható itthoni kollégáknak, ha talán érdekelne ;)

oys...

Köszi az "összefoglalót'! 

Kovács Zoltánról esetleg bővebb véleményed van?

Előzmény: Törölt nick (4995)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.18 0 0 4995

hali,

F-es hegyre nem akarsz cserélni, csak EF-re?

Előzmény: sultati (4993)
oys... Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4994

Szervíz?

Hungaropen, Szentendrén. Az általuk forgalmazott tollakat (Pelikan, Mont Blanc, stb.) ők megjavíttatják a gyárban.

Szakember?

Kovács Zoltán!!! (Itt alant visszakereshető elérhetőségekkel.)

Auditórium Kft. (Mont Blanc tollak ügyében, mint volt képviselet.)

Mindhármójukkal csak jó tapasztalataim voltak.

Előzmény: sultati (4991)
sultati Creative Commons License 2012.10.12 0 0 4993
fúróssanyi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 4992

Köszönöm szépen a válaszokat! Készítek róla pár képet és feltöltöm ide fórumra, hátha valami konkrétum kiderülne vele kapcsolatban.

sultati Creative Commons License 2012.10.07 0 0 4991

Én eddig akár hányszor érdeklődtem magyar mester, illetve szerviz iránt, nem kaptam választ. Vagy esetleg csak annyit, hogy "nem tudunk ilyenről".

Én is NAGYON örülnék, ha előkerülne itthon/közelben is valaki.

Fórumtárs, Aurora tollát is a gyártóhoz küldték vissza végül.

Szakemberek (ismert és elismert) túlnyomó része Amerikában. Egy embert tudok, aki foglalkozik tollakkal az Eu-ban, Ő pedig John Sorowka Angliában. Nagyon rendes ember, és jól végzi a munkáját.

Sándor "Hogy tudhatnék meg többet erről a tollról?" kérdésére visszatérve. Gondoltam, ha mutatna pár képet róla, itt is lenne olyan ember aki tudna útbaigazítást adni a toll típusát, értékét illetően. Az, hogy Montblanc, arany hegy és egy név az oldalán, nem visz közelebb a megoldáshoz :)

Koverteres vagy szivattyús; Felirat/minta a hegyen; szivar alakú, vagy más; stb-stb...kép nélkül nehéz...

Ha nem akarna/tudna netán képet mutatni, akkor google, ebay, fpn képek vadászata következhet, hasonlót keresve.

Fountainpennetwork.com

Itt eddig, bármi nemű kérdésemre készséggel válaszoltak, elláttak tanácsokkal. Szuper közösség, sok hozzáértő emberrel és toll-használóval.

Előzmény: Törölt nick (4990)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.07 0 0 4990

Bocsánat, hogy közbekotyogok, de jelzem tisztelettel, hogy Fúróssanyi nem konkrétan a tolláról vagy annak a bajáról kérdezett, hogy látatlanban mondjon valaki véleményt, hanem szerintem azt a helyet keresi Magyarországon, ahol tényleg értenek a tollakhoz, és akikre akár rá is lehet bízni egy értékes tollat értékbecslés, javítás céljából.

Tudtok ilyen helyet, mestert, szolgáltatót, szervizt?

Egyébként sok márkás tollat élettartam-garanciával, vagy örök garanciával adtak el, az ember azt gondolná, hogy ezeknek a híres cégeknek a szervizébe csak be kell menni, és rendbeteszik a tollat, nem kell aggódni, hogy egy mekkmester csak tovább ront rajta. Amit ki kell cserélni, azt kicserélik, amit meg kell javítani, azt megjavítják, és visszaadják jól, és ha a gyárba kell visszaküldeni, akkor azt intézik, biztonságosan.

Engem is érdekelne, hogy Magyarországon lehet-e ilyet intézni, és hol. Sajnos sok rossz tapasztalatom van. Nem tollakkal, mert itt tollat még nem adtam oda senkinek. Volt dolgom olyan magyar cégekkel, amelyek egy világcég képviseleteként hirdetik magukat mint kereskedő vagy szerviz, de nem képesek, és nem is akarják azt a színvonalú kiszolgálást és szervizt nyújtani, amit egyébként az adott gyártó világszerte nyújt. Nincs hozzá felszerelésük, munkafegyelmük, tiszta munkahelyük, vagy csak kedvük.

Még élénken él bennünk annak az emléke, hogy egy autót nem lehetett odaadni egy szerviznek, csak akkor, ha a tulaj is ment az autóval együtt, és végig árgus szemekkel figyelte, hogy mit csinálnak vele: szakszerűen nyúlnak-e hozzá, és nem szednek-e ki belőle alkatrészeket, hogy rosszabbat tegyenek a helyére. Nem tudom, ez az idő elmúlt-e már, de még nem tudok olyan helyet, ahová egy tollat, vagy egy órát el mernék vinni javítani, és bátran ott is merném hagyni.

Kérem, aki tud hozzáértő tollszervizt, tegye közkinccsé ezt a tudást.

Turulsólyom Creative Commons License 2012.10.06 0 0 4988

Nekem a dunhill töltőtollammal haonló problémám rendszeres használattal bekopott, s most már azt tudja, - hogy téged idézzelek - ami elvárható egy magasabb kategóriájú töltőtolltól.

Előzmény: zazenke (4981)
sultati Creative Commons License 2012.10.06 0 0 4987

Helló Sándor!

Képek hiányában nehéz bármit is mondani. Gondolom itt is ismerik páran a márkát és tudnak segíteni, de egy próbát megér a fountainpennetwork is, ha mégsem kapnál választ.

Attila

Előzmény: fúróssanyi (4986)
fúróssanyi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 4986

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy régi Montblanc töltötollam, aminek arany a hegye és egy név van az oldalába gravírozva. Azt sajnos nem tudom kiolvasni, hogy mi az a név. Segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudhatnékmeg többet erről a tollról, illetve hozzávetőleg milyen értéket képvisel?

Válaszotokat előre is köszönöm!

G. Sándor

eriktiszteletes Creative Commons License 2012.09.20 0 0 4985

Marosán Józsefnek hívták, ha jól emlékszem, 1916-ban született (a falon kint volt a mesterlevele) - és valami kapcsolata volt a Bíró-családdal vagy örökséggel. Úgy 10 éve halt meg az öreg.

Előzmény: mostkezdő (4967)
sikeredos Creative Commons License 2012.09.08 0 0 4984

Sziasztok!

Ha már alkalmatlankodásnál tartunk...  Eladnám gyűjteményemből VADONAT ÚJ első szériás, ezüst színű Rotring 600 EF töltőtollamat eredeti csomagolásában.  Akit érdekel, keressen meg a részletekért/képekért e-mailben.

Köszi: Sikeredos

Előzmény: gy69 (4983)
gy69 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 4983

sziasztok.

Van egy Waterman night & day aranyozott töltőtollam. Írva még nem volt vele. A hegye 18 k arany.

5-8 éves, dísz dobozában.Bocsánat az alkalmatlankodásért de hétha érdekel vkit. a reg mail címem nem él.

Érdeklődni esetleg itt lehet küldök mailt.

köszönettel Gy 69

zazenke Creative Commons License 2012.09.08 0 0 4982

Olyan jelenséggel találkozott már valaki hogy a töltőtoll olyan érdekesen folyik hogy mindíg kigyűlik a fém hegyre a tinta elég sok mennyiség és a kupakot is összekeni belülről. Az az érdekes hogy kipróbáltam ha teljesen megtakarítom a hegyet és a kupakot belülről , és a tollat függőlegesen tárolom mondjuk 1 napig de úgy hogy a heggyel felfelé van tehát a tinta tartály alulról van , akkor is kimászik belőle a tinta elég sok mintha csak kiszívódna ellentmondva a gravitációnak. A toll eközbe még csak mozgatva sincs mintha szívóhatás lenne vagy túlnyomás benne .

zazenke Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4981

el is felejtettem írni még a múlkor megjött a hero 200A töltőtoll közel 10000 ft volt , de a hegy csiszolásával itt sem  voltam elégedett hiába elvileg magasabb kategória mek szin arany hegy stb. A toll csak karcos volt . Mire kicsiszoltam a fine hegyből ,medium lett viszont most nagyjából azt tudja amit elvárok egy töltőtolltól . Gondoltam veszek extra finom szemcseméretű polír papírt az ilyen esetekre de azt hiszem legközelebb már valamelyik nívósabb gyártó tollával próbálkozok majd .

sultati Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4980

Itthon szokott lenni bármi nemű töltőtollas összejövetel/rendezvény (Pen Show)?

sultati Creative Commons License 2012.08.31 0 0 4979
Előzmény: mostkezdő (4978)
mostkezdő Creative Commons License 2012.08.31 0 0 4978

Sziasztok!

Waterman tollhoz hol lehet venni konvertert? Fontos, hogy az is Waterman legyen?

Köszönöm

Üdv.

mk

Tornagh Atya Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4977

Mármint  tollat küldtük ki Itáliába, nem az e-mailemet...

Előzmény: Tornagh Atya (4976)
Tornagh Atya Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4976

Nem ajánlották. Végül elvittem a KeS-hez a József körútra, miután e-mailt váltottam Nemes Istvánnal (illetve azonnal felhívott, amint megkapta a mélemet), és kiküldte Olaszországba. Hetekbe, esetleg hónapokba telik, amíg visszajön, de valószínűleg tényleg ez a megbízható megoldás.

Előzmény: kevin0421 (4972)
sultati Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4975

Szerintem simán elképzelhető, hogy jobb a Pilot!

Nekem is van egy F-es Safarim, a hegye tényleg picit karcos, de a Lamy féle quality control ezeknél a hegyeknél (Z50) nem mindig kielégítő...

Én ennek ellenére is szerettem.

Előzmény: zazenke (4973)
hacsii Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4974

Bármelyik terméknél előfordulhat, hogy belenyúlsz egy hibás darabba. Az ismerőseim és a saját tulajdonban 5db Lamy Al-Star található ezekből 1db  EF-es ami kicsit karcosabban ír  (A gazdája pont így szereti). Az M-es F-es hegyek siklanak mint vajas kenyér a jégen. Ha nem a netről vásárolsz akkor ki kell próbálni szárazon, tintával csak jobb lesz. A Lamy (Safari, Al-Star) másik előnye, hogy lehet, hozzá kapni hegyet ha nem is kis hazánkba de sógoréknál mindenképp. 

Előzmény: zazenke (4973)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!