Keresés

Részletes keresés

KAripari Creative Commons License 2012.10.09 0 0 17560

tud valaki árakat mondani tető illetve homlokzati szigetelésre, komplettem minden belefoglalva,

mondjuk 20 cm grafitos homlokzati sziegetlés m2-re vetítve?

illetve tetőszigetelésnél mit kell megnézni ha utólagosan akarom szigetelni? gondolom fellfelé is lehet bővíteni vagy nem?

itt milyen m2 árakkal lehet számolni? mondjuk ha bramac cserép megmarad?

matthiasii Creative Commons License 2012.10.09 0 0 17559

Helló !

Kivételek mindig akadnak. A másik véglet, hogy valaki egy polcot képtelen felszerelni.

Tetőteret én is építettem be egyedül. Az oldallapok  és a mennyezetlap felemelése elég nehézkes volt, de megoldottam. Felkötöttem, sőt volt úgy hogy a fejemmel is tartottam.

Azért a papa és após munka ideje nem volt ide leírva.

Mással voltam egyszer elfoglava és a lányom pont egy évet várt a sőtétítő függönyének a visszarakására. Rám várt a visszarakás !!

Mi.

Előzmény: Shoterq (17558)
Shoterq Creative Commons License 2012.10.09 0 0 17558

Írtam, hogy a költségekről ennyit.

Ha valaki nem hiszi el az-az ő saját meglátása, hiszékenysége! Nem hiszem, hogy bármit is kéne bizonyítanom, vagy elszámolnom!

Amit eddig válaszoltam költségekre, senki nem mondott semmit……az ablak miért ennyi, ott a honlap…..8-10m3 fa a tetőre az egész házba van annyi, üljön le számolja ki…..a tető ára, valamit kihagytam?

Járdám nem volt, költözéskor, zsaludeszka? az mi? nekem max. a szerelőbetonnál kellett pár deszka 8000ft volt! :D Azon kívül én nem betonoztam, csak az alapba, béléstestbe, és a házba!

Mit spórol meg az ember? Látod ezt Én sem tudom, nem kell hozzá komolyabb géppark és haladósabb az építkezés, nincs száradási idő! De azt tudom, hogy miért választottam: a kifűthetősége miatt! olcsobb rezsi télen!

Kevesebbet ér? Ember, te azért építkeztél, hogy sokat érjen?

Akkor ne lakjál benne, mert csak lelakod!  

Nem az értékállóságát néztem, nagyon nem szeretnék elköltözni, lakni szeretnék benne felnevelni pár gyerkőcöt és megöregedni! Aztán a gyerekeim mit kezdenek majd vele, az már rajtuk múlik!

A házat magam építettem! Munkanélküli még soha nem voltam (szerencsére) nem dolgoztam soha kőművesként ha erre célzol, előzőleg elég sok mindent csináltam, szeretek barkácsolni, de soha nem tanultam! Gyerekként tipikusan szerettem mindent szétszedni, de össze is raktam :D szeretek érteni dolgokhoz a mai napig mi miként, hogy működik, hogyan kell csinálni! (végzettség szerint szakács vagyok, jelenleg raktárosként dolgozom)

A szakmunkát nem becsülöm le, félre ne értsd, a lezúzást nem szeretem!

Gépek, milyen gépek kellenek egy ilyen házhoz? Gondold csak végig semmilyen komolyabb gép nem kell! Az évek alatt gyűjtögetett hobbi gépek: Fúró, flex, dekopír, akkus csavarozó

2 gépet vettem, egy gérvágót, és egy szögbelövőt (kompresszorom volt otthon)!

Ja és 1 napra kölcsönöztem egy nagyobb betonkeverőt, az aljzatbetonhoz!

Miért ne lehetne egyedül megépíteni egy házat (könnyűszerkezetes házról beszélünk) próbáltad már?

Tény és való amibe és aki segítségem volt (fater, após)

alapbeton, szerelőbeton,födém gerenda felrakása, szarufák felrakása, cserepezés,gipszkartonozás,aljzatbeton, ezek mind 1-2 napos intervallumok. kivétel a gipszkarton az cirka 5 nap volt!

Mi az amit ezeken kívül nem tudsz egyedül megcsinálni?

Leírom nagy vonalakba amire emlékszem az építkezésből, de pontosan csak a fotókból tudom (csak nem vagyok otthon)

ápr. végén kezdődött a földmunkával bobcat, pár napra rá alapásás géppel, jöhet a beton, zsalutéglák, alap töltés május vége szerelőbeton kész! 2 hét kötés.

jun. jöhet a váz, födém, szarufák, kívülre osb. belső falak, tető lécezés, cserepezés júl. vége kész a tető, és a váz, ablakok bent!

aug. innentől kezdve összefolynak a folyamatok, mert egyszerre kezdtem el csinálni a belső szigetelést, víz, villanyszerelést,és a fűtés csöveinek lerakását!

szept. közepe elkészült a külső homlokzat, nikecell és dryvit felkerült. Bent elkészült ,,minden” felkerült a gipszkarton, nov. végére aljzatbeton.

dec. elejétől pedig már csak hétvégente dolgozok a házon, feb. közepéig glettelés festés! márc. 12 költözés!

májustól márciusig tartott az építkezés, szerencsére a szüleim 20km-re laktak onnan ahol vettük a földet így ott tudtam aludni tisztálkodni! Hétfőtöl-Vasárnapig építkezdtem reggel 6-7től estig minden nap, ez idő alatt nem dolgoztam és dec. elejétől kezdtem újra dolgozni onnatól azért csak hétvégente haladtam házon! Egyedül a hátam sínylette meg de már kezd kutya baja lenni! :D

Munkát ajánlasz, állok elébe! :)

Mondtam én egy szóval is, hogy ezeket a dolgokat kell alapul venni???

Írtam kinek és miért írtam amit írtam (Zuu123)

Előzmény: ger82 (17557)
ger82 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 17557

be tudnál rakni minden költséget?

én is írtam, és szerintem a többiek is, nekem a munkadíj volt 3,2M, ha azt leveszem se fog lemenni az ár 150/nm alá

lehetetlen, vagy nem számolod a járdát, a zsaludeszkát vagy nem is tudom mit, egyébként azon mindin elgondolkodok,

hogy a könnyő szerkezettel mit spórol meg az ember a téglát meg a habarcsot max, gépészet ablakok, villany minden ugyan az

és a ház sokkal kevesebbet ér.

Azt írod az egy hsz be hogy volt kiviteleződ, mert anélkül nem lehet, persze, hogy nem lehet, de te azt állítod, hogy te építetted

most akkor te kivitelezted a házat vagy más?

A szakmunkákat egyébként szerintem egy kicsit lebecsülöd, eleve te lehet hogy munkanélküli vagy és egész nap ezt csináltad, de szerintem

(majd a többiek megmondják) teljesen egyedül nem is lehet megépíteni egy házat, de apóssal se, gépeket, eszközöket honna vettél? béreltél?

vagy 2 évre kölcsönadta a szomszéd?

a saját időd bele van számolva? 2 év alatt amíg épült hol laktál? albérlet? azt is hozzá lehetne venni, az eltöltött időd amit rászántál

ha azt munkával töltötted volna lehet jobban jársz?

ha ennyire olcsón kihozod a házat akkor ajánlani tudok neked munkát, elég jól fizet,

Másoknak: ha valaki építkezésbe kezd, ne ezt a számítást vegye alapul, abből nem fog kijönni, és egyébként se tudja megcsinálni, mindenhol vannak olyan házak, amit elkezdtek építeni de 20 éve félbehagyva állnak és a tulaj a pincébe lakik, így fog járni, ha ezt a számítást veszi

alapul.

Előzmény: Shoterq (17556)
Shoterq Creative Commons License 2012.10.06 0 0 17556

Axióma:

Te most a lépésállóra gondolsz, hogy megszakítottam?  Valahol a radiátor csöveit el kellett vezetni, egyszerű, és a legolcsóbb volt! A padlóba 9 cm lépésálló került rétegezve illesztések eltolásával épp azért, hogy a gépészet oda kerüljön!

Miért 100nm? Mert idén szeretnénk 3 majd 4 főre bővülni!

Én ezt főként Zuu123 írtam mivel Ő írta, hogy 4 millából szeretne szerkezetet, és, hogy annyiból lehetetlen! Főleg ha építettet!

Szerintem is túlbeszéltük, és ,,keressük a kifogásokat”, hogy ennyiből nem lehet….pedig a sarki kis boltba vett ecsettől az utolsó csavarig minden fel van írva! :D

Infomaker:

Tető igen saját kéz, ezért csak ennyi! Bár én tetőnek csak a födém (gerendák) feletti részt számoltam!

Ha a födémgerendákat is a tetőnek számolod akkor plusz 3.4m3 faanyag (15x15 gerenda) cirka 180e akkori árral.

(Bár én ezt váz költségként írtam fel, abba benne is szerepel ez az összeg)

ha bárki kérdezné :D

3,1m3 fa 164e

cserép 296e

eresz 62e

kibúvó 5e

lambéria 36e

ellenléc (sima tetőléc)+ bramac léc 54e

(szürke erősített) tetőfólia 20e

hármas elosztó+kúpkapocs 8e

vápa 6m 6e

kémény köré lemez 3e

Pitylogós:

Akkor:

12.5mm tűzálló GK

hőtükrös párazáró fólia

5x15 és 7.5x15 gerendaváz, közte 15cm táblás szigetelés (5+10cm kőzetgyapot, eltolással)

15mm osb

10cm dryvit

hadny:

Jelzem a házat tervező/statikus készítette nem én rajzoltam meg, a reggeli kávé közben!

Nekem az egész házba 12.5m3 fa van (aljától a tetőig) a falak 60cm-es tengelytávval, födémgerenda és a szarufák 80-as tengelytáv!

Még mielött valaki kérdőre vonna számoljunk :D

Nekem 51m főfalam van!

51m 0,6 tengelytáv 5x15x3m gerenda: 1.9m3

51m hosszan alsó és felső futó gerendák: 1.2m3

tető 7,5x15 szarufa: 3.1m3

födém 15x15 gerenda: 3.4m3

sarok ill. középső tartó gerenda 15x15: 0,6m3

belső válaszfal 28m 0,6 tengelytáv 5x10x3m gerenda: 0,7m3

belső válaszfal 28m hosszan alsó és felső futó gerendák: 0,5m3

ez 11.4m3!!! Plusz az ablakok alatt/felett gerenda, ahogy írtam én 7.5x15 gerendákat is használtam ablak ajtók mellett mindig, illetve a vízszintes tartók, amit csavarodás ellen lettek betéve, de az hulladék fa volt, mivel 6m gerendákat szabdaltam és nyesedékbe megmaradtak!

Milyen 8-10m3 fa kell egy tetőhez??? Valamelyikhez biztos!

Ablak Fenstherm Brill (nem reklámként, ha nem jó a link vagy törlik, google: fenstherm monor)

http://www.nyilaszaro-monor.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=31

60x60 bukó-nyíló 1 db 12e

90x120 bukó-nyíló 1db 21e

120x120 bukó-nyíló 5 db 125e

150*120 bukó-nyíló 1 db 32e

erkély, alu küszöbbel 1 db 40e

egyéni 120*60 bukó-nyíló 1 db 21e

egyéni 120*60 fix üveggel 1 db 10e

Költségekről ennyit! De biztos hazudok, és gagyi minden és az osb nem osb a közetgypot nem gyapot hanem zsepi darálva, a betonból meg kispóroltam a cementet úgyis magamnak építettem! :DDD

hadny Creative Commons License 2012.10.05 0 0 17555

Hellótok!

Régóta olvasok itt, illetve nálatok, de a 7 millás házikóhoz nekem is lenne egy pár kérdésem, de mielőtt feltenném, leírom, hogy én hogy, milyen anyagokkal építkeztem: 2009-ben kezdtem, 2011-ben kaptunk lakhatásit, van még mindig, mit csinálni, bútorok, otthonosabbá tétel, stb, de nagyon meg vagyunk elégedve vele. Nálunk a rétegrend a következő: 12 cm Austrotherm+nemesvakolat, illetve faburkolat , 12 mm osb, 60x140 mm KVH, benne 150 mm Kőzetgyapot, hőtükrös fólia, lécváz, 12.5 Gk. Plafon szeglemezes, 15 cm az alsó övben, felette még 10 cm paplan, tehát 25 cm. aljzatban 10 cm austrotherm. Én Mo faipari kereskedő cégénél dolgozom, az alapanyagokat nagyon kedvezményesen, és a kapcsolataimból fakadóan minden! építési anyagot szemtelenül jó kedvezménnyel, (számlásan, nem lopottan) szereztem be, igaz mindenben nagyon jó minőség van bent, de nem is szeretném cserélni a lapokat, csempét, zuhanykabinomat 3 év múlva, és így is nekem a 7-nek a többszöröse!!! lett a végeredmény. Igaz fa nyílászáróim vannak emelőtoló, spaletták, stb. de kaptam ajánlatot ezekre pl 4.5 millára, ugyanezt 1.5-ből hoztuk ki. Azért engem érdekelne, hogy hol lehet 260 000 -ért egy komplett házra nyílászárót kapni? Nekem ha valaki azt mondja, hogy az én házamon tudott volna még fogni valamit, az hazudik, Igatza van Axiómának, az a baj, hogy ha Shoterq hozzászólását elolvassa valaki, aki építkezni akar, akkor elhiszi, hogy 7 millából háza van. Tető 65 e egy tetőhöz kb. 8-10 m3 fa kell, ennek az anyagköltsége 65000x 8-10 m3, akkor a cserép, léc, cseréphez  a többi kiegészítő, cstorna, stb  hol van. Én minden felírtam, szerintem nagyon elnagyolt a felsorolás.

Előzmény: Pitylogós (17554)
Pitylogós Creative Commons License 2012.10.05 0 0 17554

Gk réteg/párazáró fólia/szigetelés/osb/dryvit

Na jó, de MENNYI? Egy rétegrendleírás így néz ki:

12,5mm GK

XX típusú fólia

YY cm gerendaváz, közte ZZ cm MILYEN? szigetelés

OSB

?? cm Dryvit

Előzmény: Shoterq (17551)
Infomaker Creative Commons License 2012.10.05 0 0 17553

A tető 650ből full kijött Azzurro cseréppel osztó kúpokkal, kúpokkal, fóliával, cserépléccel, faanyaggal (jó pár m3), bádoggal, mindennel?

Te magad csináltad a tetőt is, ezért csak ennyi? 

Előzmény: Shoterq (17532)
Axióma Creative Commons License 2012.10.05 0 0 17552

A tobbiek mar ismernek, ugyhogy csak ugy infokent: programozo vagyok, nem pedig kivitelezo. Csak x eve forumozok (meg epitkeztem es epitkezni fogok).

Nezd, szinte biztos vagyok benne, hogy milliokat nem szamoltal bele, nem pedig gagyisitottal. Konkretan mi 2005-ben epitettunk es akkor nem volt ertelmes 3 retegu alternativa, sot az 1.1-re is csak a szelepes hatranyait lehetett hallani (pedig biztos voltak mar akkor is argonos kamraban gyartottak). Ugyhogy nalunk 1.4 az ablak, de a tobbiben nem kotottunk kompromisszumot (pl. nalam van 10 cm lepesallo minden fodemben, plusz tetosikban ill. tetoter plafonjaban 28 kozetgyapot). Most vagy rossz a szemem, vagy te tobb evvel kesobb epitkezve kevesebbet raktal bele, es azt is megszakitottad a csovekkel. Ilyenkor nem ertem, hogy 6 fo feletti a haztartas, vagy miert lett 100 nm? (Igen, 4-nek kenyelmes, meg vendegszobas, de ha van masik korlat, en a jovobeli koltsegekbol nem engedek inkabb.)

Es egyebkent me'g az is lehet, hogy teljesen jo a hazad tobb evtizedre is. Ellenben az nem tetszett (ezert kapcsolodtam bele), hogy ezt a sajat penzugyi saccoddal egyutt peldakent allitod egy ilyen topikban, ahol masok majd ennyiert akarnak epittetni hazat (aztan csodalkoznak, hogy olyan lesz).

Szerintem tulbeszeltuk, megvan a ket velemeny, valtozni nem fognak, aki meg olvassa vegig a topikot, az majd eldonti, hogy melyikbol mit vesz ki a sajatja megalapozasahoz.

Előzmény: Shoterq (17551)
Shoterq Creative Commons License 2012.10.05 0 0 17551

Sajnos valahol határt kell húzni a költségeknél, nem tudod mindenből a legjobbat megvenni persze ez nem azt jelenti, hogy mindenből a legxarabbat vettük (én is néztem a 3 rétegű 0.6 üvegezésű ablakokat, de akkor jóval drágábbak voltak mint most, és sajnos nem fért bele a költségbe)

Falakba szigetelés remélhetőleg nem esik össze, mivel táblás kőzetgyapot került bele, nem 2 évre építettünk kuckót!

Ez a 55%-os anyag elég érdekes! Ha már a villanyt hozod fel, regisztrált elmű szerelő behozza az áramot, kérdem (persze csak kíváncsiságból) mennyiért csinálnád meg a hálózatot? Mondja 5000ft/m2, ez 500e lett volna nálam, és mondja nagy kegyesen egy kis hírközlés még belefér (koax+telefon kábel amit ugye a szolgáltató teljesen ingyen és bérmentve behúzott nekem, mivel a csövezés megvolt a falba) köszi :D

Nálam megállt az anyagdíj villany 150e-be akkor miről is beszélünk? (és ebbe benne vannak a lámpa testek igaz ikea-s 450ft ufó lámpa, konyha/nappali gu10 foglalat, és a legalapabb prodax dugalj/kapcsoló, kezdetnek tökéletes aztán az ember majd cserélgeti amire akarja, ha egyáltalán kell)

(helységenként külön megszakító, külön világítás kör, nagyobb fogyasztású gépeknek és ami kényes, mint: mikor, sütő, hűtő, cirkó, mosógép külön ér, szobánként nem 1 konnektor amennyi kell, gyerekszoba 4, konyha 8, fürdő 3, mosókonyha 4 és még sorolhatnám, ja igen és tudom hihetetlen, de szobánként 1 kapcsoló :D) mindez természetesen lépésálló gégébe húzva.

Mi ebbe a félrevezetés, magamnak építettem házat, nem holmi kapcsolón vagy 100m vezetéken spóroltam, inkább vettem 2e ft kádtöltőt, 500ft-os lámpa testeket...ha már 1-2 évig kibírja nekem jó!

Szunyó:

Miért ne lehetne saját kezűleg építeni? Kivitelezőm nekem is volt. Nélküle nem tudsz. 

Pitylogós:

A fal nálam így néz ki:

Gk réteg/párazáró fólia/szigetelés/osb/dryvit

födém:

Gk réteg/párazáró fólia/lécváz/gerendák között 20cm kőzetgyapot/merőlegesen a gerendákra 10cm ásványgyapot 

Előzmény: Axióma (17546)
Pitylogós Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17550

Mindent végig kell csinálni, amit az ÉMI tartalmaz (teljes statika, tűzvédelmi szakvélemény, hő- és páratechnika stb.), de nem jogosít fel arra, hogy ez után és ez alapján "rendszerben" használd, tehát nem építhetsz egy másik alaprajzot erre hivatkozva.

Nyilván akkor jön szóba, ha az épület "különleges", és ezért megéri a befektetést. Ez általában templom, uszoda, kilátó stb. esetében áll fenn.

Egy KSZ gyártónak logikusan az az érdeke, hogy a rendszere legyen minősítve, hisz ugyanazon "sablonokat" (szaványos csomópontok stb.) felhasználva épít évente akár több 100-100 épületet. Miért kellene mindegyiket külön bevizsgáltatnia?

Cserében miért ne tervezhetne egy építész faszerkezetből olyan épületet, amire nem húzható rá egy sablon? Pl. Makovecz rengeteg épülete is kvázi KSZ-es, és mind egyedi.

Jogi alaptétel, hogy bármely törvényt olvasva fontos, hogy ne csak annak betűjét, hanem értelmét is értse meg a jogalkalmazó, azaz: "mit akart, akahatott elérni a jogalkotó?" Tényleg azt, hogy az országban csak 10 cég építhessen könnyűszerkezete épületet? Nyilván nem, ez az értelmezés a MAKÉSZ lobbiszervezet értelmezése. Az volt a cél, hogy aki állandóan ezzel foglalkozik (ide sorolhatók a MAKÉSZ-tag egyébként igen komoly cégek), annak egyszerűbb legyen az élete, miközben szavatolni tudja az építtetők biztonságát.

pl. http://www.google.hu/imgres?q=makovecz+imre&start=182&hl=hu&sa=X&biw=1366&bih=604&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid=-Z8mccXp_ZjmnM:&imgrefurl=http://www.panoramio.com/photo/62906806&docid=gPBLB7GEYbcaxM&imgurl=http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/62906806.jpg&w=500&h=375&ei=SfZtUMyPIsXRtAa8r4CIBg&zoom=1&iact=hc&vpx=742&vpy=125&dur=730&hovh=194&hovw=259&tx=99&ty=89&sig=107676503986576027635&page=8&tbnh=132&tbnw=176&ndsp=28&ved=1t:429,r:11,s:182,i:40

Nyilván egyedi szerkezet, ezt talán tiltani kellene?

De ez nem jelenti azt, hogy ez olcsó lenne. Aki olcsót akar, ne építtessen Magyarországon KSZ épületet, mert az olyan is lesz. Ennek más gazdasági környezetben van létjogosultsága, de ez már közgazdasági téma.

Előzmény: KömKel (17510)
Pitylogós Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17549

KSZ épületnél az első és legfontosabb kérdés mindig a fal, födém, tető rétegrend. Ezt részletezhetnéd.

Előzmény: Shoterq (17539)
karimax Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17548

Pesti északi aglomerációs kisvárosban 2007-ben ilyen "zöldmezőre építési telkeket" összközműve víz, csatorna, villany (földalatt) gáz, telefon alépítmény, aszfaltozás

3.500 Ft/ telek nm volt. A kettő db 1140 és 2 db 850 nm-es telekre 13.930.000.- Ft lett kifizetve.

Ebben  a csatorna beállás van a telken, meg vízóra akna azt hiszem víz beállással, mert a vízóra akna fedél le van mindenhol hegesztve a méretlen vízvételezés megakadályozása miatt.

Előzmény: Rena19861122 (17543)
Szunyó Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17547

"Épp azért írtam, hogy saját kezüleg épült nincs munkadíj!"

Ez törvényileg lehetséges? Márminthogy mindent saját kezűleg építsél?

Axióma Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17546

Sorry, de ez akkor is irrealis ar. 100 nm alsohangon kene 16-18M legyen normalis kivitelben (bar en manapsag mar a 2 retegu ablakot nem feltetlen sorolom oda, plane nem akkor, ha ilyen a fal - nem illenek ossze, papiron, ezert irtam a 3 evet, a falakban osszeeso szigeteles kiegyenlitheti, ha olyan). Es okolszabaly szerint a teljes dij 55%-a az anyag. Tehat normalisan csak anyag lenne azon a hazon majd 10M. Ha ezt 7-bol kihoztad ne'mi szakmunkas munkadijjal egyutt, akkor vagy nem irtal mindent, vagy nem ugyanazt tekintjuk normalisnak (en pl. a helyisegenkent 1 kapcsolo 1 konnektort mar nem). En igen eroteljesen inkabb az elobbire tippelek... de akkor meg azzal nem jo felrevezetni a kovetkezo delikvenst.

Rena19861122 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17545

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!!!!!!   :)

Előzmény: KömKel (17544)
KömKel Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17544

Ebben az esetben a közművesitésbe beletartozik még:

- útkiépités

- vizelvezetés

- gerincvezeték tervek, engedélyek

- gerincvezeték kiépitések

A gerincközműnek métere olyan 15-20E Ft körül van, tehát egy 100 méteres utcában (5-5 telek) 1.5-2 milla/közmű, azaz 6-8 millió alsóhangon. Ekkor természetesen nincsenek telkenkénti külön költségek, mert a gerinc épitésével együtt megcsinálják a kiállásokat is. 

Ez kijön olyan 6-800e/telekre, plusz járda+vizelvezetés+útburkolat, szerintem 1-1.2 milla/telek a reális.

Előzmény: Rena19861122 (17543)
Rena19861122 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17543

Köszönöm a hozzászólásokat és a segítségeket!!!

Nos az Önkormányzat akar kialakítani jó pár telket és annyiért adná el amennyibe került a közművesítés. Csak ezért érdeklödtem, hogy mennyiből lehet kihozni!  :)

KömKel Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17542

Önkormányzati hozzájárulások:

- viz 20-50e

- szennyviz 60-90e

- gáz (ez nagyon változó, mert ha régi a rendszer akkor olcsóbb, ha viszont 10-15 éves akkor még megfizettetik az emberrel a kiépités költségének ráeső részét) 100-300e

- áram 0

Terveztetés:

- viz-szennyviz 30-60e

- gáz (mivel külső gázterv kell): 80-100e

- áram: 20-30e

Kivitelezés (nagyban függ attól, hogy milyen burkolatú az út, valamint kell-e utat bontani, stb):

- viz: szabványos vizóraaknával 50-80e

- szennyviz: telekhatáron belülre beállva 70e

- gáz 80-120e

- áram: szabványos leállás, keritésen villanyóra doboz 100-150e

De annyira telek és településfüggő, hogy nagyon-nagy eltérések lehetnek.

Ha pl most alakitották ki a telket, akkor a közműgerinceken nincsenek meg a leágazások, ott igen komoly talajmunkát és gerincvezeték elzárást-rácsatlakozást kell csinálni. Ennek a terveztetése, engedélyeztetése, kivitelezése sem egyszerű.

Ha nem új a telek, csak simán eddig nem voltak rákötve, akkor azért a telekhatárig lerakták a leágazó szemeket, csak rá kell kötni.

Előzmény: Elementes (17540)
KömKel Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17541

Az összközműbe itthon bele szokták érteni a gázt is.

Előzmény: Axióma (17538)
Elementes Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17540

Mi kerül 2 millió Ft-ba? Szerintem ez kicsit túlzás, vagy nagyon drága régióban helyezkedik el az a telek.

Víz: 100.000 Ft Gáz: 80.000 Ft, Villany: 120.000 Ft, csatorna: 200.000 Ft és minden a telken van.

Előzmény: KömKel (17537)
Shoterq Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17539

Igen bruttó! Nyílászáró is benne volt, de külön leírom 260e (Veka 1.0 üveggel) igen nincs benne munkadjí, de kiváncsiságból akkor megkérdeztem mennyiért építenék be, azért kértek volna 280e ft-ot.

Köszönöm nem, azért, hogy becsavarjak 8 csavart és kinyomjak pár liter purhabot egy lézeres vízmérték társaságában, az nekem is megy!

Épp azért írtam, hogy saját kezüleg épült nincs munkadíj!

Azért, hogy összerakjak egy osztó-gyűjtőt tőlem ne kérjen el senki százezreket, és még sorolahtnám...a szakik díjjait!

A futószalagon készült házakba 100x több hibát tudok mondani nem egy ismerősöm is bele esett sajnos, rossz technológia, kapkodás, nem várjuk meg a szárdási időt, kilopjuk az anyagot úgy sem töri fel a hülye a betont mi van alatta....

Szerinted én hamarabb raktam fel a cserep minthogy kész lett volna az alap vagy mi? :D

Azért mert az ember magának csinálja nem biztos, hogy rossz sőt!

Nem úgy keltem fel egyik reggel, hogy na én most házat építek, mindennek gondosan utána jártam, több szaki véleményét is kikérdeztem miként csinálják! Persze kell hozzá egy barkácsolós hajlam és némi kézügyesség!

A műszakvezető is rendszeresen kijárt ellenőrizte a technológiai folyamatok helyességét, nem csak az építkezés elején és az átadásnál tolta ki a képét!

Az árakról meg annyit, hogy nagyobb tételeknél, pl. 12 ablaknál már össze lehet ügyeskedni egy kis kedvezményt az embernek.

Illetve ha az ember 1 helyen vásárol meg minden anyagot gipszkarton,kőzetgyapot, dryvit rendszer, bitumenes lemez, fóliák azért milliós tételnél már lehet alkudozni!

A Construmán is szép kis kedvezményekkel lehet vásárolni!

Előzmény: Axióma (17535)
Axióma Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17538

Az osszkozmu az csak a gazzal van meg? Nem eleg viz/villany/csatorna?

Előzmény: KömKel (17537)
KömKel Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17537

1.5-2 millió forint, ha minden közmű ott megy el a telek előtt. (gáz, viz, szennyviz, villany)

Ha aszfaltozott az utca, akkor a bontások-helyreállitások-engedélyek miatt inkább a felső határ.

Fél milla elmegy csak arra, hogy az önkormányzat felé befizesd a közműcsatalkozási hozzájárulásokat.

Előzmény: Rena19861122 (17536)
Rena19861122 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17536

Sziasztok!

Én még új vagyok ezen az oldalon!

Olyan kérdésem lenne, hogy egy telket kb.:  Mennyiért lehetne öszközművesíteni????

Előre is köszönöm a válaszokat

Axióma Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17535

Ezek brutto arak lennenek? Nyilaszarok sehol sincsenek felsorolva, pedig nem kis tetel. Munkadij nelkul nagyon huzott tartalommal lehet, de kivancsi lennek ennek a csodahaznak a 3 ev mulva allapotara. Na meg a 3 ev mulva me'rt valos hoszig. ertekekre is...

En biztos azt javasolnam hasonlo esetben, hogy 20-40 nm-rel kisebb, de normalis minoseg amit erdemes epiteni.

Előzmény: Shoterq (17532)
halaloszto Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17534

asot en akkor szoktam eltorni, ha valami gyokeret akarok vele kifeszegetni. probalom magam kontrollalni, hogy nem erre valo, de egy kicsit azert mindig megprobalom. van is raktaron vagy 5 nyel tarcsiban.

Vajk

Előzmény: Shoterq (17533)
Shoterq Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17533

Én 3éve használom nekem teljesen bevált, kicsi fura volt az elején (hosszabb lap, nehezebb ásó) amiket írtal azok mind igazak, viszon simán meg lehet szokni!

Egy hatalmas előnye van nem törik el a nyele!!! Én a sima ásókból évente 1-2 nyelet mindig eltörtem, na ennél nincs ilyen gondom (biztos el lehet de azért annyira nem vagyok bika)!

Előzmény: halaloszto (17526)
Shoterq Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17532

Mi tavaly (2011) májusba kezdtünk építkezni (könnyűszerkezetes ház) és idén márciusba beköltöztünk! Hasznos tér kereken 100m2 (émi engedéllyel)

Akkor ilyen árakkal tudtuk felhúzni:

Alap: 750e

Szerkezet: 3milla

Villany: 150e + 70e elmű

Fűtés: 700e (cirko+120L tároló)

Gáz bekötés: 110e + 60e gázművek

Tető: 650e

Fürdő: 170e (burkolat nincs)

Tervező/műszakvezető: 300e

A szigetelés pedig:

Fal, födém: U=0,16 W/m²K

Aljzat: U=0,24 W/m²K

7 milliónál álltunk amikor beköltöztünk és lakható volt a ház, és a burkolatok 80% meg volt! (persze bútorok nélkül)

Viszont mindent az első lapát ásától az utolsó izzó becsavarásig magam csináltam

(na azért volt itt, bobcat, árokásó, és persze a betont is mixer kocsi hozta)

Előzmény: Zuu123 (17527)
Zoltanuss Creative Commons License 2012.10.04 0 0 17531

Lapát szakértő vagy ?

Hát nekem egész gyűjteményem van belőle.

Lapát vagy 15 db, akad gerblye is vagy  4 db. aztán ásó olyan 7-8 csákány talán 3,  de amikot kell egyet se találok, van fejsze, balta is.  Sok .

Minek , nem tudom. Valami parasztfelkelésre várok, akkor ingyen adom, addig nem !!

Ja most tettem szert egy keresztvágó fűrészre, jó lesz falidisznek, magamban csak nem húzgálom, meg van azért baumaxos vellany láncfűrész is!!

Előzmény: halaloszto (17526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!