Keresés

Részletes keresés

Vezo228 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62405

Nincs 20 cm hely a visszatérőn, vagy miért kell függőleges?

Keress helyet egy vízszintesnek :), ezt találtam már a neten 14-ért is.

Nekem a vissaztérő vezeték végig megy a kazán alatt, ott meg is lehet fogni a csövet erre.

Előzmény: Tade15 (62402)
gepesz Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62404

gepesz Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62403

Üdvözöllek benneteket!

Van egy FÉG HT 80 KN gázboylerom.

Ha felteszem az alsó védőburkolatot az őrláng vagy gyújtóláng,  egy pár perc után ki-ki alszik, a felerősödő nyomásra.

Ha nincs rajta a burkolat, megnyugszik és szépen ég. Csak akkor, ha a főláng, vízmelegítő láng ég.

Őrködéskor nem tapasztalható a jelenség.

Az égéstermék kivezetője eddig ki volt vezetve a padlásra, de vissza hoztam a fürdőszobába, mert mindig eloltotta a huzat az őrlángot.

Azóta viszont csak burkolat nélkül hajlandó üzemelni. :-(

Eddigi ténykedésem ellene.:

A burkolat hátsó részének lejjebb eresztése, hogy kapjon több levegőt.----nem nyert.

A burkolatba azbeszt szigetelést tettem, hátha valahol a thermoelem letestel.-----nem nyert.  De ez már csak kínomba volt.

Tade15 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62402

Nekem is jó lenne egy függőlegesen baépíthető iszap leválasztó,de a linkelt oldalon 30 000Ft.

Nincs ennél olcsóbb?mondjuk ami a felénél kicsivel kevessebbe van.

Előzmény: Vezo228 (62388)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62401

Köszi! Akkor a HMV-nek ez jó lesz, a mosógépbe meg jó lesz a csillag vízlágyító.

Előzmény: gabrielke (62400)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62400

(?) -re a válasz: azért, mert az elektromos töltésszétválasztás hatása egy idő után szükségszerűen elmúlik, és akkor ismét összeáll a vízkő.

Hogy még érthetőbb legyen:

- ha a rendes gyantás víztisztítóból kijövő vizet forralod fel merülőforralóval, akkor az nem lesz vízköves. soha.

- ha az elektromosból kijövőt forralod fel, az a forraló vízköves lesz. Mert a vízkövet ténylegesen nem távolítottad el, csak ideiglenesen megakadályoztad, hogy lerakódjon.

Előzmény: Törölt nick (62397)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62399

Ah, hiába magyarázom, hogy boylerre nem való.

Előzmény: szandra23 (62396)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62398

Pontosan. És fűtésrendszerbe se töltsél vele vizet.

Előzmény: Törölt nick (62395)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62397

Szerintem azért mondják a vízóra utáni bekötést, hogy minden kifolyóra legyen hatása.... viszont máshol meg azt olvastam, hogy minél közelebb a kazánhoz, mosógéphez (?) annál jobb.

Én nem a fl*r*dv*nt, és nem az agyonreklámozott vízkő *x-m*x*m*t vettem, hanem egy utánzatot, ami elvileg ugyanazt tudja és nem kell nekem megfizetnem a reklámok költségeit. Az anyagköltség kb. 1500 forint lehet egyébként. Az ezermesteren/hobbielektronikán is olvasni, hogy miből áll voltaképpen. A vaterán fent van.

Előzmény: szandra23 (62396)
szandra23 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62396

Erre az elektromágneses izére én is gondoltam már, és ajánlották is. Leírod a nevét? Nekem az volt a bajom vele, hogy azt mondták, hogy csak a bejövő vízcsőre lehet felszerelni (ami a vízóránál van), oda meg nagyon bonyolult áramot vinni. Ezt a bojler alá is be lehet kötni vajon????

Előzmény: Törölt nick (62392)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62395

Magyarul átfolyós vízmelegítőre jó, de boylerre nem?

Előzmény: gabrielke (62393)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62394

Nem, nem Tigáz, hanem Főgáz, és azt mondják, hogy semmilyen nyílt láng nem lehet a gázóra közelében, így a PB gázpalackos megoldás sem lenne jó. Ezért gondoltam villanytűzhelyre... 

Előzmény: Törölt nick (62391)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62393

Azt már csomószor tárgyaltuk, hogy az elektromágneses cucc csak a folyóvízre jó, tárolt vízre nem.

Előzmény: Törölt nick (62392)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62392

Nekünk valami spiroterm iszapleválasztó van, teljesen jó, igaz azt mondják, hogy a drágább - mágneses elven működő- még jobb.

Ezen a polifoszfátos vízlágyítón mi is gondolkodtunk, szerencsére nem vettük meg (én a kemikáliás víztől féltem). Hogy hatásos (vagy nem), azt nem tudom, de egy elektromágneses impulzusos bizbaszt raktam fel a polifoszfátos adagoló árának a feléért.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62391

Nem tigázos vagy véletlenül? Gondolom az órát nehogy befolyásolja valami, ezért pattognak.

Múlt héten már kitárgyaltuk, de alternatívának jó lehet a PB-gáztűzhely, csak a palack foglalja a helyet.

Előzmény: Törölt nick (62387)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62390

Azért játszik bele, mert a fűtésköri víz melegíti a HMV-t. Csak az nem jut ki a radiátorokhoz, mert a váltószelep lezárja az útját oda.

Előzmény: Vezo228 (62385)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62389

Nekem is Flamco van.

Előzmény: Vezo228 (62388)
Vezo228 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62388

Lehet, hogy van olcsóbban is, meg jobb is létezik nyilván, de hirtelen ezeket dobrta ki a gép (én is ilyet vettem):

http://www.argep.hu/trend/FLAM/Flamco-iszaplevalaszto.html

Előzmény: gabrielke (62386)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62387

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Egy gázszerelő szaki rám hozta a frászt a minap, hogy rossz helyen van a gáztűzhelyem. Ha ez igaz, akkor az egész konyhát alakíthatom át, amit jelenleg nem tudnék megtenni.

Két kérdésem volna: Valóban létezik-e olyan előírás (hivatalos formában még csak utalást sem találtam rá), hogy a gázórától számított 1 méteren belül nem lehet elektromos készülék, illetve tűzveszélyes (azaz nyílt lánggal égő) készülék? Erre egy másik gázszerelő azt mondta, hogy csupán a nyílt lánggal üzemelő készülék nem lehet a gázóra közelében, tehát a gáztűzhellyel van a gond.

A másik kérdés, hogy ha ez a szabályozás létezik, akkor egy villanytűzhely megoldást jelenthet-e? Hiszen az nem nyílt lánggal működik (és nem mellesleg, nem kell szétdarabolni hozzá a konyhabútort, átvezetni a gázt és a villanyt...).

(azért hiszem, hogy az elektromos készülékes rész hülyeség, mert a villanyóra is az, mégis szinte egymás mellett vannak 80 cm alig van köztük, amúgy az egész konyha kb zsebkendő méretű, tehát pl a hűtőt sem tudom messzebb rakni 1 m-nél)  

Így is, úgyis ki kell cserélnem a tűzhelyet, mert a régi gáztűzhelyem elromlott (ezért hívtam a szakit), és nem gazdaságos megjavíttatni. Ez is elég nagy beruházás, nem kellene hozzá még a konyhabútor, csempe, stb költség is, ha nem muszáj.

Mi a véleményetek, a sima vasmagos vagy a kerámialapos tűzhely éri meg jobban? Energiahatékonyság szempontjából? 

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!

gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62386

Ja igen, az iszapleválasztó az egy jó ötlet!

Előzmény: Vezo228 (62385)
Vezo228 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62385

Bocs, de tévedsz!

Nekem is hasonló a bajom, de nem a vízkő, hanem a fűtési trutyi miatt, amit kisavaztak a kisebbik hőcserélőből a múlt héten. Mutatta is a gyerek a truytsit, fekete, iszapos valami.

Ariston 24 kW-os kazán és a HMV hőcserélőjébe valamiért bele játszik a fűtési is, láttam, ahogy a srác kiszerelte és mutatta is, hogy 4 lukas, két-két azonos átmáérőből a kisebbik a HMV, a nagyobbik a fűtés. Hogy miért, vagy mi okból van ez így, azt nem tudom, talán a felesleges hőt itt tudja átadni a fűtésre, vagy foglalmam, sincs, de sajonso nekem is ettől szarakodik a ddolog.

Szóval, szerintem szandra is svaztassa kis (ez 6,000 Ft volt)

Én azt csinálom most, hogy beépíttetek egy iszapleválasztót a rendszerbe a kazán előtti visszatérő ágba. REemélem, hogy kiszedi a ganyét. HA nem, akkor mosatom a rendszert én is.

gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62384

Kérd meg, hogy rajzolja le neked, hogy el tudd képzelni.

Előzmény: szandra23 (62381)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62383

150-200 körül

Előzmény: szandra23 (62382)
szandra23 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62382

Ez a gyantás vízlágyító mennyibe fáj???

Előzmény: gabrielke (62380)
szandra23 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62381

A fűtésnél még nem tapasztaltunk problémát, bár már az is elég "zajos", ha bekapcsoljuk. Én is így gondoltam, hogy a fűtési rendszernek semmi köze a melegvízhez, de a faszi azt mondja, hogy nagyon is, mivel az egész rendszerhez köze van, a csövekben sok a szmötyi, ez dugíthajta a hőcserélőket is , rontja a hatásfokot. A baj nem is a mennyiséggel van, hanem a hőfokkal, felmelegít atom módon a készülék, kb 98 fokra, majd ott kikapcsol, mert forr, és akkor kapcsol be újra, ha lehűlt egy kicsit, így a csapokban lévő víz épphogy langyos, még tudunk zuhanyozni, de nem olyan, mint volt!

Előzmény: gabrielke (62380)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62380

Nem teljesen világos amit írsz. A melegvízzel van a baj? Annak kb. semmi köze a "fűtésrendszerhez", hiába mosatod át a radiátorokat, attól nem lesz több a melegvized.

Polifoszfátos vízlágyítót nem tudom milyen, de gondolom az eldugulás (víztől) nem normális. Lehet hogy kéne elé egy szűrő.

Ha a hőcserélő cseréje megoldja a gondot, az egész biztos vízkő probléma. Egyébként nem kell feltétlen cserélni, ki lehet azt mosni (savval). Szerintem a szerelő miután elvitte tőled, ki is mosta...

Én szereltettem vízlágyítót (BWT, gyantás), még a fűtésrendszer feltöltése előtt, ezzel töltöttük fel a rendszert, meg persze az összes csapból lágyított víz folyik.

Nulla vízkő.Fele mosópor kell mint azelőtt (és bármilyen gagyi megfelel). Semmi Calgon, semmi csaptelep meg egyéb tisztítás.

Számold ki, szerintem egy év alatt visszajön a vízlágyító ára, és csak só kell bele (25kg 3000Ft)

Ha megveszed a vízlágyítót, akkor a csapról egy slaggal feltöltheted a fűtésrendszeredet, kb. bárki megcsinálja, nem kell hozzá szakember meg töltőpumpa meg desztvíz.

Előzmény: szandra23 (62378)
gabrielke Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62379

A Henco-t nem tudom, nálam ötrétegűt javítottak. Mivel a javítás pont ugyanazzal a technológiával történik mint az eredeti szerelés, ezért pont annyira megbízható (nálam eddig 100%)

Előzmény: C20NE (62377)
szandra23 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62378

Sziasztok! Véleményetekre lenne szükségem, de nagyon. Adva van egy Immergas Victrix 24 kW - kondenzációs kazán, egy település, ahol elég kemény karsztvíz jön a vízvezetéken keresztül. Három éve folyamatos probléma, hogy csökken a kazán teljesítménye a melegvizes résznél, vagyis forralja a vizet a rendszer szinte, de a csapokból kijövő víz mennyisége és hőfoka is jelentősen csökken egy idő után, ez megoldódni látszik, ha hőcserélőt cserélünk, de csak rövid időre. Polifoszfát adagoló fel van szerelve a készülék alá, ami viszont eldugult, de ma egy szerelő azt mondta, hogy nem oszt nem szoroz a polifoszfát adagoló, halottnak a beöntés kb., szerinte a probléma nem a hőcserélővel és a vízkővel van, hanem a fűtési rendszerben lévő mindenféle koszokkal, melyet a hanyag fűtésszerelésnek köszönhetünk induláskor és a javaslata az, hogy mosassuk át az egész rendszert egy fűtésszerelővel, ami negyvezerbe kerül. Kérdésem, hogy ez az ár reális e, és hogy valóban megoldja e ez a problémánkat, vagy tényleg a vízkő a nagyobb baj??????? Előre is köszönöm a hozzáértők válaszát.

C20NE Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62377

Van tapasztalat arról, mennyire megbízható az ilyen javítás?

Előzmény: gabrielke (62375)
C20NE Creative Commons License 2012.10.01 0 0 62376

Ebből a szempontból az ötrétegűvel megegyező 18x2-es háromrétegű Henco cső az kakukktojás? Vagy arra is jó a présidom?

Előzmény: gabrielke (62375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!