Szovjet Órák Gyűjtőinek fóruma
Azaz rövidítve SZÓGY ;-)
Magyarul itt azokról az órákról legyen szó, amik a Szovjetunióban készültek.
- Сделано в СССР -
Szervezzünk találkozókat nézzük meg egymás óráit, a valóságban is ne csak virtuálisan.
DE tudjuk hogy te csakis a NOS darabokat vásárolod, csak azt nem értem hogy miért vívsz pofátlanul a piacon a lépukkant óráért:))))))))))) Nefeledd rohadt kicsi ám ez a kör aki órát gyüjt :)...................... és az infó terjed mint a futótűz!!!!!!!!!
Szia! Szerencsére lehet még találni. A tavaszi TV Rakétám az egyik bizonyíték. Most is van ugyanannnak az eladónak egy fekete Pobedája. Bár ez nem volt a kezemben. A Raketa biztosan az volt, kinyitottuk ellenőrizendő a sorszámot a papíron lévővel.
Na persze te sem azt mondod, hogy egyáltalán nincs, csak azt, hogy kevés. És az sem baj, hogy kevés, mert annál értékesebbek, csak ne mondanák rá minden vacakra, hogy NOS.
Szia! Csak megkérdezem, hogy miért gondolod, hogy nincs az az óra. Mi lenne az értelme, hogy pont egy Uralt találjon ki? Hogy miért nem mutatja meg az más kérdés. De szerintem meg is írta, hogy miért.
A különbség az kettőnk között, hogy én mindegyik órát, amelyről beszélek prezentálni is tudom, tőled viszont egy fotót se látunk (p. a TÖKÉLETES Uralról)
Tóninak nem jut ilyenből ezért frusztrált. Én épp a múlt héten vettem a Petőfi csarnokban egy NOS-t. Csak gondolom, hogy az a szerkezet van benne, kinyitni nem mertem annyira érintetlen a darab. Mért járattartalék 48 óra. 3 ezer forint volt az ára. Nem teszem fel a Vaterára, mert adnának érte 5 ezret, annyit pedig nekem is megér.
Nehezen találsz már valóban NOS órát, amit nosnak csúfolnak azok inkább megkímélt állapotuak................ gondolkozz reálisan, hol a bánatban lennének már NOS-ok:))
(amiket annak árulnak a körmüket is lepolirozzák és rávágnak egy új számlapot és jónapot)
Fantasztikus órát találtam! Nem orosz, de azért csak megmutatom. Román óráknak nem nyitott még senki topikot:-)
Lehet, hogy nem olyan ritkaság ez, de én beleszerettem. Legyen már egy ilyen is, ha van Prim meg Ruhla az oroszok mellett.
Itt köszönöm meg az eladónak is, hogy nem dobta ki, amiért nem működött.
KEDVES SÁNDOR, ÜZENEM: BEINDULT!!! (egy napot járt - méghozzá pontosan, azóta megállt, leszaladt a rugója:-( , még nem volt időm belenézni, de félek ez már meghaladja a képességeimet)
Nagyon jó állapotban van a tok is, a hátlap is egy érdekes dombornyomott megoldás. Plexit cseréltem rajta, sajnos a számlapon van egy kis sötét csík, egyébként szinte hibátlan.
Ja és a szerkezet...eredeti kínai, 17 züanos:-)))
Utánanéztem ezeknek és egy részüket kínai, másikat slava werkkel gyártották.
Arra nem találtam semmit, hogy pl. ez a példány mikori gyártású lehet. vajon még szocializmusbeli?
A fehérvári eseményt illetően ki kell emelni, hogy az Óramúzeum, nagyon ízléses, nagyon érdekes. Magánygyűjtemény, tehát nem annyira nagy, ugyamanakkor minden darab egy kiváló órás kezemunkáját dícsérí, így nagyon szépen felújított. Nagyon nagy tisztelet a létrehozónak!
Véget ért az első Fehérvári Órabörze is. Nagyszerű idő volt, nagyon szép történelmi környezetben, kellemes családias hangulatban zajlott. Így elsőre egy kicsit kevés volt az árus és az érdeklődés sem a legnagyobb, de úgy gondolom, hogy nem szabad feladniuk a rendezőknek és újra meg kell majd rendezni, hagyományt teremteni belőle. Voltak szovjet órák is. Pl. megtaláltam a 2. Jantár karórát élőben. Az ára nem érdekes, mert csak utána kérdeztem meg, miután felvilágosítottam az eladót, hogy milyen ritka:-( De volt preci 15-ért, 3133-as 38-ért.. nem éppen lomispiaci árak, na jó de órás árulta. leszervízelve.
Sajnálom, hogy nem tudott mindenki eljönni, aki tervezte, de majd legközelebb.
Gratulálok, ritka érdekes darabok. De számomra a Majak is kuriózum, mert én abból is még csak petrodvorecit láttam, ez meg szintén 1.MÓGY.-i. Legalábbis a szerkezete alapján mindenképpen, de a számlapja sem a szokványos. Szerintem ez is különleges darab. Az állapotáról már nem is beszélek:-)
Már régóta nem találkoztam náluk régi szovjet órákkal, de most kettő is ,,szembe jött" velem. Mindkettő csodaszép, a fekete Majak gyakorlatilag vadonatúj,
csak hajszálkarcok vannak rajta.
A másik, az meg egyenesen kuriózumnak számít. Egy Leningrád.
Acéltokos,be van reszelve az egyik fül alatt a tok.
Ami lényeges még hogy nem a Petrodvoreci Óragyárból való, hanem az I.Moszkvaiból.
Nagyon ritka, erről árulkodik a különleges betűmintájú felirat is.
Vannak még érdekességeim, majd azokat is befotózom.
Köszi! Vártam, hogy valaki ezt mondja, mert ha jól gondolom, akkor az alumínium felpolírozva egy idő után beszürkül az oxidációtól. Ez meg min. 2 éve ugyanilyen fényes.
Ugye, hogy jó ezzel a szíjjal? Egy kicsit extrém az összkép, de hát nem kell mindig komolynak, komornak lenni:-))))
Csináltak krómozottat is. Nekem is van ilyen. Ezt arról lehet megkülönböztetni- mármint azt hogy polírozott, vagy krómozott a tok - hogy fényesebb, és a sarkokban a polírozottnál látszik az alsó, eredeti réteg. Ez eredeti, krómozottnak tűnik, nekem legalábbis.