Szerintem: levert részeket zsákos vakolattal szintbe javítani, itt elég vizezni (nedvesíteni) előtte.
Száradás (kötés) után az egész felületet nyeles kefével portalanítani.
Utána teleszkópos teddy hengerrel mehet a mélyalapozó az egész felületre.
Apósjelöltnél így csináltuk.
100 nm kockaházat cigiszünetekkel 2 vagy 3 óra alatt behengereztünk a mélyalapozóval. Csak keveset a hengerre, mert szépen csöpög..lassan gurítani alulról felfelé...
A mélyalapozót nem hagynám ki, ez a kőpor eléggé porlott...
(Egy táblát ragasztásnál vissza kellett szedni 1-2 óra után, és hozott magával 2-3 cm vakolatot, szóval szépen hozzákötött a ragasztó.)
Hőszigetelés elött vagyok,és az a kérdésem lenne hogy a falon előtte kőpor volt de le kellett verni mert sok helyen elvolt válva a faltól,és a EPS felrakása előtt érdemes-e portalanitani ha igen akkor mivel?(esetleg sima viz vagy mélyalapozó)
Én már jó pár éve glettelek festek és mélyalapozok de mindíg korong ecsettel kentem fel. Van kompresszorom meg pisztolyom is, de még nem próbáltam fújni csak lábazatfestéket nagyon rücskös felületre.
Azt mondják azért is jobb kenni mert beledörzsölöd a felületbe.
És nem gondolnám ,hogy gyorsabban meglenne szórással. De ha valaki kipróbálja és leírja milyen, szívesen elolvasom a tapasztalatát.
a falfix is egy hig, fujhato, hengerelheto folyadek. es pl egy sima vakolt fal, vagy az eps ragasztoval glettelt felulet issza mint kacsa a nokedlit.
a kerdes az volt, a gyarto miert ajanlja megis a kefet a felhordashoz. hat azert, mert vannak olyan falak, amik csak igy szivjak be, kulonben lepereg roluk. pl ilyen a gipszes glettel glettelt fal. ennyi.
mi most híg,folyadék állagú,fújható/hengerelhető alapozó/beeresztő anyagokról beszélünk és arról, h mik az előnyei/hátrányai fújásnak/festésnek.
Mivel nagyon híg az anyag,nem kell dörzsölni mint a paszta állagúakat, és mindegy h fújod vagy hengereled,mindenképpen nagysebességgel beszívja a felület.
A farmert felülete zsíros/bolyhos ezért szalad le róla a folyadék elsőre. A fal viszont nedvszívó nagyon,teljesen más tulajdonságokkal.
Én is fújás-párti vagyok,mert sokkal gyorsabban lehet haladni. De most hengereztem,mert így volt kényelmesebb. (nem nagyon volt már állvány)
Szerintem ne veszekedjetek,elbeszéltek egymás mellett. :)
abban jobb, hogy fent marad a materia, nem csurog le. tapasztalat.
hogy milyen fizikai folyamat eredmenye ez, az maradjon meg a fizikusoknak. mindenesetre teljesen hetkoznapi dolog, hogy ok ha viz freccsen a farmerodra, akkor a nagyresze kerek cseppekben legurul, de ha megall rajta sokaig, vagy beledorzsolod, akkor beszivja.
"en leirtam, csak leszartad. akkor miert kerdezed meg ujra es ujra?"
Idézlek (47863):
"ha nem dorgolod bele a feluletbe, siman leesik"
"nagyon lassan kell tolni, es nyomni kell mint allat, hogy elkezdje szivni."
Ezen két állításod közül melyik azon fizikai folyamat leírása/megnevezése, amelyből meg kellett volna értenem azt, hogy miben jobb az ecset a szórásnál vagy a hengerelésnél?
Ha a permetezőtől el is tekintünk, már az is nagyon nemmindegy, hogy ecset vagy henger, mert haladósság szempontjából már itt is hatalmas külöbség van.
A "hivatalos" szövegek meg csak az ecsetelést emlegetik, csak nem egészen értem, hogy miért. Az ecset mivel tud töbet a hengernél vagy a permetezésnél? Nem csak egyszerűen elteríti a mélyalapozót a felületen, hanem valahogyan túlnyomást csinál és "belepréseli" azt a pórusokba?
Mindegyik alapozó híg. Festékszóróval/permetezővel csak akkor nyersz,ha fel tudod mindenhol rendesen állványozni,azaz tudod tartani a kb,.egyenletes távolságot a faltól fújás közben. A széleken így is ecset/henger kell,mert különben összefújsz mindent.(széldeszka,eresz,ablakok) És ez NEM jön le csak pengével. Hengerrel jól lehet dolgozni,szebben el lehet oszlatni és 3 méteres nyéllel(Baumax 1500FT) ) magasra fel lehet érni.
"Az akció ideje alatt a VÁRHATÓ vásárlói igényt ki KELL tudni elégíteni.
Ha, mégsem és nem volt vis major, akkor megbuktak."
Ez nem valószínű, mert a teszkó/ósen és társaik minden héten megcsinálják azt, hogy az akciós újságban lévő egyes termékekből csak mutatóba tsznek ki a polcokra - vagy a dolgozók nem láttak olyan terméket már hónapok óta (pl Tesco - Bertolli margarin).
"ceresit sakret ... remekül szívódnak a felületbe... Permetező géppel lettek felhordva a kőpor vakolatra"
Te vagy a barátom :) Szóval ha ceresit / sakret, akkor nem muszáj napokig dörgölni... köszi.
Már csak valami állvány-mentes hőszigetelési módszer kelllene, pl egy lebegő segéderő.
Szabvány (0,8 x 1,2 méteres) repülő szőnyenek kb mekkora lehet a teherbírása?
David Copperfield nem vállal hőszigetelést? Ő tud repülni. Az állványozás díjából talán kijönne az ő tiszteletdíja is és nem lennének a növények letaposva.
az alapozo nem tul nedvesito valami. ha nem dorgolod bele a feluletbe, siman leesik. belso glettelt falra meg hengerrel sem igazan lehet felvinni. nagyon lassan kell tolni, es nyomni kell mint allat, hogy elkezdje szivni. ha csak siman guritod, egyszeruen lecsepeg/folyik.
régi göröngyös/rücskös vakolatra fimoman fogalmazva nem túl haladós dolog ecsettel dolgozni
Egy méretes korongecsetnek szerintem tökmindegy a felület göröngyössége. Csak állati fárasztó a hengerhez képest, a fűjáshoz meg pláne.
Van-e valami értelmes oka annak, hogy nem szokták permetezni/fújni a mélyalapozót?
Tippelek kettőt:
- a fújás csak felviszi a felületre a cuccot, az ecset/henger pedig kicsit be is dolgozza a felületbe - jobb a felszívódás
- a hőszigetelő szakik 80%-a nem tudná másra használni a kompresszort és a kiegészítőket, ez a mélyalapozás meg egy nagyon pici része a melónak így aztán nincs is hozzá cucca