Keresés

Részletes keresés

acala Creative Commons License 2012.09.26 0 0 6403

Kedves pami58 !

Légyszives írj nekem,a sos_zita@freemail.hu -ra és válaszolok,mert egyszerűen hiába írtam két hosszabb hozzászólást,az oldalon nem jelenítette meg!

Köszönöm!

S.J. Zita

pami58 Creative Commons License 2012.09.26 0 0 6402

Szeretném még elmondani ,hogy olvastam sajnos azt is ,hogy a pikkelysömört (pssoriasis)    lehet  kenegetni 7%   Jód tinkturával  mert attól gyógyúl  !!  Viszont azt is olvastam , külföldi oldalakon  ,hogy a pikkelysömört is a lyme -kór okozza!!!   Dávid prof:   elmondta ,hogy a bőr rákra szintén   a jód tinktura  a gyógymód!!!

pami58 Creative Commons License 2012.09.26 0 0 6401

KEDVES  ACALA.  HÁT KÖSZIKE A BABÉRLEVELES (RECEPTET  KI FOGJUK PRÓBÁLNI)  SOHA NEMTUDNI ,HOGY MI LEHETNE A GYÓGYIR  BAJAINKRA, AZTSZERETNÉM MÉG KÉRDEZNI , HOGY A FÉRJED  TELJESEN RENDBE JÖTT????  ÉS LYME -kÓR E A BETEGSÉGE??  KÖSZÖNÖM.

Előzmény: acala (6398)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 6400

Kep alapjan nekem tinea. Angol google-t atallitani kepkeresere es beirni, hogy ringworm. (Gombas fertozes, nem parazita)

Előzmény: Bendenyuszi (6399)
Bendenyuszi Creative Commons License 2012.09.25 0 0 6399

Dimaq1!

Kérlek adj egy e-mail címet ha lehetséges, szeretném felvenni a kapcsolatot veled, mert anyumnak is hasonló foltja van (és egyre terjed lábon, meg viszket is..). Egy csomó bőrgyógyásznál voltunk már, de mégis egy helyben tapogatozunk.

Köszi!

Előzmény: dimag1 (6397)
acala Creative Commons License 2012.09.24 0 0 6398

Kedves Fórumozók!

Régen írtam ide,de most szeretnélek Benneteket megkérdezni,hogy csinált-e valaki közületek

izületi méregtelenítést babérlevél teával? Férjem a második kúrát fejezte be ma.Röviden annyit,hogy

egyik antibiotikum sem okozott akkora mértékű Herxheimer reakciót,mint ez a főzet.Az első kúránál nem tudott felkelni az ágyból.

A másodikat könnyebben vészelte át.Megpróbálom bemásolni Nektek a tea receptjét,hátha valakit érdekel.Fontos betartani a napi adagot,(1 dl ) 8 órában kortyonként elosztva,

mert a túlzott fogyasztás belső vérzést okozhat!

Az ízületek méregtelenítése

Nem tudom kitől származik az eljárás, amit most fogok javasolni, de a szakirodalomban általam olvasottak közül ez a legegyszerűbb.
Önts 5 grammnyi babérlevélre 3 deci vizet, s gyenge lángon forrald 5 percig, hogy eltávozzanak belőle a vesét irritáló illóolajok. Ezután vedd le a tűzről és a babérlevéllel együtt öntsd termoszba, majd hagyd állni 3 órát. Az így kapott főzetet fogyaszd apró kortyokban három napon át. Étrendedet ezalatt igyekezz közelíteni a vegetáriánus koszthoz, minél kevesebb húst eszel, annál jobb. A kúrát ismételd meg egy hét múlva.

Mindenkinek jobbulást kívánok!

S.J. Zita

dimag1 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 6397

Sziasztok! Továbbra is nagyon köszönöm a tanácsokat. :) Nagyon jól esik, hogy ennyi segítséget kapok ismeretlenül!!!

A foltom megint változott kicsit. A hámlás- mivel kicsit viszketett és megvakargattam- lejött. Ezáltam olyan letisztult letés halványodott, de a mérete nem változik.  Mostmár nagyon bizonytalan vagyok..... Ez a kép jól sikerült :

Szép napot kívánok mindenkinek!!

pami58 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6396

Szia dimag1.   szerintem is inkább keressél egy szakorvost ,még ha sokba kerül is !!!   Mert megnyugszol és ha viszont lyme ,akkor legalább megkiméled magad ,    asok" setét   fejű orvostol   "  Bocsánat de én 22-év tapasztalat után merem ezt mondani!!!    Jómagam is 260km kell utaznom és sok pénzbe kerül,de rengeteg tév-utat kikerülök!!!! és nagyon sok baromságtól megkiméli magát az ember, Hidd  el itt nálunk jó ha van 3 -  lyme- szakorvos!!!Aki félre kezel abbol vannak böven!

Előzmény: dimag1 (6394)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6395

Lyme foltnak ez igen erős piros színű, habár én nem  tudom, de ez olyan min tha gyulladna be.

dimag1 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6394

Ja, és körben az a sárga az az ecsetelő....., azt én "csináltam" :) 

dimag1 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6393

Sziasztok! Továbbra is köszönöm a segítségeteket! A foltom változik. Jelenleg így néz ki. Hámlik és az egész kezd bepirosodni.....hát nem tudom....            

Nuti49 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6392

Kedves dimag1!

Én is szeretnék segiteni, már csak azért is, mert  szükebb hazám SZ SZ B  és ismerem a körűlményeket!!

E mail címem:

buzapipacs@gmail.com

Üdv Nuti

Előzmény: dimag1 (6390)
Pötty63 Creative Commons License 2012.09.22 0 0 6391

Kedves dimag1!!Elküldtem e-mailomat leveledre..válaszként!!Szeretettel..Ibolya

Előzmény: dimag1 (6390)
dimag1 Creative Commons License 2012.09.22 0 0 6390

Köszönöm a hozzászólásoka! SZ-SZ-B megyében élek, nem tudok errefelé Lyme szakrendelésről, de utána érdeklődök...

Nuti49 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6389

Én is segítenék de nekem se volt foltom!! Nem tudom, hogy hol élsz de  a helyedbe - a biztonság kedvéért- felkerésnék egy lyme ambulanciát!!

Ne legyen lymed, de ha mégis, gyorsan találj megfelelő orvost!!!!

Üdv. Nuti

Előzmény: dimag1 (6384)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6388
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6387

Az elmúlt tizenhárom év alatt szerzett tapasztalataink
alapján Lyme borreliosis antibiotikus kezelése a következő gyógyszerekkel
bizonyult hatásosnak:
Doxycyclin tabletta (2*másfél, vagy 2*2/nap, folyamatosan
vagy naponként váltogatva)
Amoxicillin (3-6*1000 mg/nap)
Sumamed (önmagában vitatható hatású)
Klacid (3*500 mg/nap)
Rocephin infúzió (jelenleg a legelfogadottabb antibiotikum,
amelyet 3–4g/nap dózisban alkalmazunk)
Claforán infúzió (még kevés tapasztalatunk van vele)
Penicillin infúzió, csak terhességben célszerű
alkalmazni, akkor viszont ezt tartjuk az egyetlen
alkalmazható antibiotikumnak. (24 ME/nap
dózisban hatásos!)
Terhesség alatti kullancs-csípés esetén fokozott elővigyázatossággal
és gyorsan kell cselekedni: a Lyme-folt kialakulásakor
azonnal penicillin-infúziós kezelést kell alkalmazni!
Lyme borreliosis utógondozása idején történt fogantatásnál,
függetlenül a már befejezett antibiotikus kúrától, de egyedi
elbírálás alapján új, megelőzési céllal végzett penicillin-infúziós
kúrát szoktunk javasolni. Tapasztalatok szerint a várandós anya
szervezetének gyógyhajlama javul és az antibiotikus kúra
hatékonyabb.           

4000mg duomox/nap = amoxicilin ennyit kell beszednem a 30 nap cefi és klion után még 30 napig. majdnem lehidaltam mikor a gyógyszertárbaan azt láttam hogy az 1000mg-re írják fel hogy 4x1 /nap.azt hittem a doktornő tévedett vagy a patikus , majdnem lehidaltam . fel is hívtam doktornőt és azt mondta magának nem 4000 kéne szedni hanem 6000/nap . ezt ha túlélem akkor a kullancsokat is ezentúl már. egyébként láttam már olyat hogy 3000mg/ szedettek egy pácienssel per nap.

Pötty63 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6386

Kedves dimag1!Légyszives írj a magán e-mailomra!!

lymekor63  kukac  freemail.hu

Szeretettel..Ibolya

pami58 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6385

Szia  Dimag 1.   Sajnos én nem tudok segiteni .neked mert nekem nem volt foltom , azaz nem vettem észre!  MAjd biztosan segit valaki ,kinek volt !de van ilyen ,hogy(  lyme  org  gallery)   képek a lyme foltokról!!Szerintem nagyon hasonló!

dimag1 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6384

Tényleg, hogy új vagyok.:( Az előző hozzászólásomból a kép kimaradt. Ime:

dimag1 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6383

Köszi, már rájöttem.....:)

dimag1 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6382

Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Sajnos a "baj" hozott ide, ugyanis eddig sem én, sem a családom nem "találkozott" még  kullanccsal. A történetem a köv:09.15-én este viszketést éreztem a jobb bokám felett. Szinte oda sem tekintve megvakartam, többször is, és el is felejtettem. Másnap a bátyám kérdezte, mi van a lábammal. Ekkor vettük tüzetesen szemügyre: kb. 1 cm szabályos piros kör, ami kb. 2 mm széles. A körben benne -ahogy én láttam- 2 db 1-2 mm-es fekete vagy barna  "rovarláb", vagy valami hasonló. A sógornőm egyből azt mondta, kullancscsipés. De mivel nem voltam "olyan" helyen, ezt elhesselgettem, majd megint el is felejtkeztem róla. 09.18-án megint viszketést éreztem ott, és tüzetesen szemügyre véve, mintha kicsit nagyobbodott is. Ekkor elmentem a háziorvoshoz. Véleménye: Fertőzés (bőr)  , de hogy mitől azt egyenlőre nem tudni. Írt fel ecsetelőt és  kenőcsöt. Valamint, hogy 3 hét múlva menjek vissza vérvételre. A kenegetés óta, én úgy látm, növekedett. Most kb 2 cm átmérőjű, már nem annyira szabályos kör, aminek a vastagsága kb. 5 mm és ami érzékenyebb a többi résznél. A kör külső részénel nagyon vékony bőrhámlás van körbe. A képen a jelenlegi allapotomat fényképeztem le.Idönként viszket.  Tapintásra az egész teljesen eltér a többi bőrfelülettől, valahogy keményebb. A neten keresgélve a tipikus Lyme folthoz jutottam el.Más tünetem nincs. De a neten rákeresve a tipikus Lyme-folttal látom azonosnak.

Ezért kérem szépen - akinek tapasztalata, rálátása, stb. van - segítsen a "diagnózis" felállításához!

Előre is köszönöm!! 

dimag1 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 6381

Mért nem jelenik meg a hozzászólásom???

pami58 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 6380

Köszönöm nagyon aranyos vagy ,de ma már bejelentkeztem pestre az istenhegyi -ben,   Kaptam okto-végére idöt . Az  a helyzet hogy muszály mennem ,mert nálunk a környéken még hire sincs  ezzel a betegséggel foglalkozó orvosnak!!!!  Tehát megkell mondjam az országban talán van 3-4 orvos akinek van fogalma ezekröl a finom kis dolgokról!!!  Jártam én már evekkel ezelött az ORFIBAN  mert én mentem mindig mint a golyó   nem hittem soha amit az agyas orvosok mondtak,    AZ orfiban azt mondták nincs lyme hanem menjek  a pajzsmirigyemmel orvoshoz ,Na szóval már azt is régen kioperálták belölem.  és még mindig totálisan szarul érzem néha magam!!!!    Nagyon fáj a nyakam és a fejem szinte minde nap!!!!   Köszönöm a segitö szándékot  ,Jó lenne ha itt is lenne nálunk ebbe a pici országban !   LYME CSOPORTOK   ÉS HA TALÁLKOZHATNÁNK ,

Előzmény: Törölt nick (6379)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 6379

Kedves Pami58.

B. nekem is ígérte hogy e-mailt küld, nem tette meg a mai napig, kb háromszor kértem őt telefonon.

Megvan az elérhetősége, sőt a feleségéé is, ha nem érem el mondák hogy azon is kereshetem, első körben ha kéred, megadom

a számát.

Természetesen fórumon kívül, írjál e-mail-t ha kéred.

Minden jót.

Előzmény: pami58 (6377)
Pötty63 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 6378

Lentesfent!!Köszönöm szépen e-mailod..Írtam választ!!!!!!

E-mailon..aki akar írhat továbbra is..Ujak,és régiek is..mindíg örülök leveleiteknek!!

lymekor63  kukac  freemail.hu

Szeretettel..Ibolya

pami58 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 6377

Kedves   Lentesfent!!!   Ez mind igaz ,hogy sokszor mondtad ,vagy mondtátok!!   csak az a helyzet ,hogy 2,alkalommal   irtam a B   -doktor urnak   és sajna semmi válasz  !  Budapest viszont nekem 260km  -er. ugyhogy ezért van az ,hogy szeretném pontosan tudni ,mi a helyzet velem??   Valószinüleg holnap kérek pestre   idöpontot,  nem tehetek mást!!  a körzeti elküldött  immunologiára,  de nemszeretném ha félre kezelnének   és autóimmunbetegnek   mondanának!!  Köszönök szépen azért mindent!!!

Előzmény: Lentesfent (6375)
Pötty63 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 6376

KEDVES NAGYVÁRADIA..ÉS MAGYAR LYME-ÉS TÁRS BETEGEK!!!!Mindannyiótoknak köszönöm szépen az elismerő szavakat..a köszönetet..mind itt a fórumon..Illetve a magán e-mailekben..Nem is hinné az ember..milyen kedvesek az emberek..Rohanó világunkban..akik eljöttek mind két helyre..nagyon aranyos-kedves emberekkel találkozhattam-ami nagyon sokat jelent nekem..

Megdöbbentő esteket-történeteket hallhattunk..Viszont-csodálatos uj ismeretségek is születtek-amik elindították ezáltal a kapcsolatot a lyme betegek között-ami abban is megnyilvánul..pl Nagyváradon elkezdték segíteni egymás kezelési lehetőségeinek-illetve elérésének a segítését egymás iránt!NAGY DOLOG EZ A MAI VILÁGBAN!KÖSZÖNÖM NEKTEK!!

E-mailban érkezett megkeresés Nagyváradról..felajánlás.könyvkiadatás irányában..(MEGHATÓ..ÉS HIHETETLEN SZÁMOMRA A NAGYVÁRADIAK MESSZEMENŐ ÖNZETLEN SZERETETE..SEGÍTENI AKARÁSA!!KÖSZÖNÖM NEKTEK!!)

Magyarország..Pest-Nekem valóben ez is kellemes szinfolt marad az életemben..mint mindegyik "EGYÜTTLÉT VELETEK!!"

Ha csak 1 morzsányit adhattam Nektek..lelkem legmélyéről..de ha még segítség is volt számotokra..MEGÉRTE!!

Fiatalok..Azt hissszük ez a réteg..érzéketlen..ÓRIÁSI PÉLDA AZ A FIATAL EMBER..AKI BETEG NAGYPAPÁJA MIATT JÖTT EL!!Csodálatosak a mai fiatalok..Nehéz kis életükben helyet kapnak az idősek..ŐSZINTE AGGÓDÁS..SEGÍTENI AKARÁS..AMI MEGHATÓ SZÁMOMRA!!

ÍRJATOK E-mailt..VÁLASZOLOK..HA KÉSVE IS!!!!!

Mindent hálásan köszönök NEKTEK!!

Ölellek Mindannyiótokat..összes fórumozót..minden beteget,javuló lymest..és akik nem tudtak eljönni..

SZERETETTEL..Ibolya

Lentesfent Creative Commons License 2012.09.19 0 0 6375

Az értékelést orvosra kell bízni! "Aki határozottan ért a lyme dokumentációhoz" az jelen esetben a leletet kiadó B. dr. A leleten rajta az orvos neve, telefonszáma, e-mailje. A saját ügyedben való eljárást senki nem teszi meg helyetted!

Újabb, vagy másodvélemény: E. drnő (ő receptet is ír). De mindezt már milliószor leírtuk, elmondtuk - ezek szerint feleslegesen.

Előzmény: pami58 (6374)
pami58 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 6374

SZióka  Mindenkinek  !   Szeretnék megkérdezni valakit .aki határozottan ért a lyme dokumentációhoz ,azaz megtudja nézni nekem  mi  az eredményem ??   Most voltam a házi orvosomnál és bizony  azt mondta nekem az eredményemre ,hogy negetiv!!!   Hiába erösködtem ,hogy felül oda van irva ,chronic  lyme borre,-azt mondta ,hogy azt még vérvétel elött ráirták  ,mert a diagnózist már a beküldö orvos leirja!!!!!   Elmondtam néki ,hogy engem az ég világon nem küldött senki,   én magamtól mentem és fizettem  érte,        ÉS a laborban  nem kérdeztek  semmit  sem  ,CSak a szokásos  dokumenteket kellett oda adni!!!    Köszönöm ha valaki hozzáértö megnézné!!!!2-3-oldalt visszalépni és ott az eredményem!!!

Előzmény: Törölt nick (6368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!