Minden erőfeszítésünk ellenére sajnos nem minden esetben tudjuk megakadályozni, hogy a Fórum felületét morálisan és szakmailag kifogásolható személyek is használják. Ezért kérünk titeket, egészségügyi kérdésekben is mérlegeljétek kinek hisztek és kiben bíztok. A nickek mögött álló természetes és jogi személyek személyazonosságát, illetve szavahihetőségét nem áll módunkban ellenőrizni. A felhasználók által megnevezett, ajánlott nickek (ajánlott cég, személy) és az ajánlást tevő nickek mögött nem kizárt hogy ugyanazok a személyek találhatók. Hasonlóképpen legyetek kellően gyanakvók a javasolt kezelésekkel szemben is, a hangzatos címek és a nagy összegekbe kerülő kezelések nem garantálják a gyógyulást.
Szeretném még elmondani ,hogy olvastam sajnos azt is ,hogy a pikkelysömört (pssoriasis) lehet kenegetni 7% Jód tinkturával mert attól gyógyúl !! Viszont azt is olvastam , külföldi oldalakon ,hogy a pikkelysömört is a lyme -kór okozza!!! Dávid prof: elmondta ,hogy a bőr rákra szintén a jód tinktura a gyógymód!!!
KEDVES ACALA. HÁT KÖSZIKE A BABÉRLEVELES (RECEPTET KI FOGJUK PRÓBÁLNI) SOHA NEMTUDNI ,HOGY MI LEHETNE A GYÓGYIR BAJAINKRA, AZTSZERETNÉM MÉG KÉRDEZNI , HOGY A FÉRJED TELJESEN RENDBE JÖTT???? ÉS LYME -kÓR E A BETEGSÉGE?? KÖSZÖNÖM.
Kérlek adj egy e-mail címet ha lehetséges, szeretném felvenni a kapcsolatot veled, mert anyumnak is hasonló foltja van (és egyre terjed lábon, meg viszket is..). Egy csomó bőrgyógyásznál voltunk már, de mégis egy helyben tapogatozunk.
Régen írtam ide,de most szeretnélek Benneteket megkérdezni,hogy csinált-e valaki közületek
izületi méregtelenítést babérlevél teával? Férjem a második kúrát fejezte be ma.Röviden annyit,hogy
egyik antibiotikum sem okozott akkora mértékű Herxheimer reakciót,mint ez a főzet.Az első kúránál nem tudott felkelni az ágyból.
A másodikat könnyebben vészelte át.Megpróbálom bemásolni Nektek a tea receptjét,hátha valakit érdekel.Fontos betartani a napi adagot,(1 dl ) 8 órában kortyonként elosztva,
mert a túlzott fogyasztás belső vérzést okozhat!
Az ízületek méregtelenítése
Nem tudom kitől származik az eljárás, amit most fogok javasolni, de a szakirodalomban általam olvasottak közül ez a legegyszerűbb.Önts 5 grammnyi babérlevélre 3 deci vizet, s gyenge lángon forrald 5 percig, hogy eltávozzanak belőle a vesét irritáló illóolajok. Ezután vedd le a tűzről és a babérlevéllel együtt öntsd termoszba, majd hagyd állni 3 órát. Az így kapott főzetet fogyaszd apró kortyokban három napon át. Étrendedet ezalatt igyekezz közelíteni a vegetáriánus koszthoz, minél kevesebb húst eszel, annál jobb. A kúrát ismételd meg egy hét múlva.
Sziasztok! Továbbra is nagyon köszönöm a tanácsokat. :) Nagyon jól esik, hogy ennyi segítséget kapok ismeretlenül!!!
A foltom megint változott kicsit. A hámlás- mivel kicsit viszketett és megvakargattam- lejött. Ezáltam olyan letisztult letés halványodott, de a mérete nem változik. Mostmár nagyon bizonytalan vagyok..... Ez a kép jól sikerült :
Szia dimag1. szerintem is inkább keressél egy szakorvost ,még ha sokba kerül is !!! Mert megnyugszol és ha viszont lyme ,akkor legalább megkiméled magad , asok" setét fejű orvostol " Bocsánat de én 22-év tapasztalat után merem ezt mondani!!! Jómagam is 260km kell utaznom és sok pénzbe kerül,de rengeteg tév-utat kikerülök!!!! és nagyon sok baromságtól megkiméli magát az ember, Hidd el itt nálunk jó ha van 3 - lyme- szakorvos!!!Aki félre kezel abbol vannak böven!
Az elmúlt tizenhárom év alatt szerzett tapasztalataink alapján Lyme borreliosis antibiotikus kezelése a következő gyógyszerekkel bizonyult hatásosnak: Doxycyclin tabletta (2*másfél, vagy 2*2/nap, folyamatosan vagy naponként váltogatva) Amoxicillin (3-6*1000 mg/nap) Sumamed (önmagában vitatható hatású) Klacid (3*500 mg/nap) Rocephin infúzió (jelenleg a legelfogadottabb antibiotikum, amelyet 3–4g/nap dózisban alkalmazunk) Claforán infúzió (még kevés tapasztalatunk van vele) Penicillin infúzió, csak terhességben célszerű alkalmazni, akkor viszont ezt tartjuk az egyetlen alkalmazható antibiotikumnak. (24 ME/nap dózisban hatásos!) Terhesség alatti kullancs-csípés esetén fokozott elővigyázatossággal és gyorsan kell cselekedni: a Lyme-folt kialakulásakor azonnal penicillin-infúziós kezelést kell alkalmazni! Lyme borreliosis utógondozása idején történt fogantatásnál, függetlenül a már befejezett antibiotikus kúrától, de egyedi elbírálás alapján új, megelőzési céllal végzett penicillin-infúziós kúrát szoktunk javasolni. Tapasztalatok szerint a várandós anya szervezetének gyógyhajlama javul és az antibiotikus kúra hatékonyabb.
4000mg duomox/nap = amoxicilin ennyit kell beszednem a 30 nap cefi és klion után még 30 napig. majdnem lehidaltam mikor a gyógyszertárbaan azt láttam hogy az 1000mg-re írják fel hogy 4x1 /nap.azt hittem a doktornő tévedett vagy a patikus , majdnem lehidaltam . fel is hívtam doktornőt és azt mondta magának nem 4000 kéne szedni hanem 6000/nap . ezt ha túlélem akkor a kullancsokat is ezentúl már. egyébként láttam már olyat hogy 3000mg/ szedettek egy pácienssel per nap.
Szia Dimag 1. Sajnos én nem tudok segiteni .neked mert nekem nem volt foltom , azaz nem vettem észre! MAjd biztosan segit valaki ,kinek volt !de van ilyen ,hogy( lyme org gallery) képek a lyme foltokról!!Szerintem nagyon hasonló!
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Sajnos a "baj" hozott ide, ugyanis eddig sem én, sem a családom nem "találkozott" még kullanccsal. A történetem a köv:09.15-én este viszketést éreztem a jobb bokám felett. Szinte oda sem tekintve megvakartam, többször is, és el is felejtettem. Másnap a bátyám kérdezte, mi van a lábammal. Ekkor vettük tüzetesen szemügyre: kb. 1 cm szabályos piros kör, ami kb. 2 mm széles. A körben benne -ahogy én láttam- 2 db 1-2 mm-es fekete vagy barna "rovarláb", vagy valami hasonló. A sógornőm egyből azt mondta, kullancscsipés. De mivel nem voltam "olyan" helyen, ezt elhesselgettem, majd megint el is felejtkeztem róla. 09.18-án megint viszketést éreztem ott, és tüzetesen szemügyre véve, mintha kicsit nagyobbodott is. Ekkor elmentem a háziorvoshoz. Véleménye: Fertőzés (bőr) , de hogy mitől azt egyenlőre nem tudni. Írt fel ecsetelőt és kenőcsöt. Valamint, hogy 3 hét múlva menjek vissza vérvételre. A kenegetés óta, én úgy látm, növekedett. Most kb 2 cm átmérőjű, már nem annyira szabályos kör, aminek a vastagsága kb. 5 mm és ami érzékenyebb a többi résznél. A kör külső részénel nagyon vékony bőrhámlás van körbe. A képen a jelenlegi allapotomat fényképeztem le.Idönként viszket. Tapintásra az egész teljesen eltér a többi bőrfelülettől, valahogy keményebb. A neten keresgélve a tipikus Lyme folthoz jutottam el.Más tünetem nincs. De a neten rákeresve a tipikus Lyme-folttal látom azonosnak.
Ezért kérem szépen - akinek tapasztalata, rálátása, stb. van - segítsen a "diagnózis" felállításához!
Köszönöm nagyon aranyos vagy ,de ma már bejelentkeztem pestre az istenhegyi -ben, Kaptam okto-végére idöt . Az a helyzet hogy muszály mennem ,mert nálunk a környéken még hire sincs ezzel a betegséggel foglalkozó orvosnak!!!! Tehát megkell mondjam az országban talán van 3-4 orvos akinek van fogalma ezekröl a finom kis dolgokról!!! Jártam én már evekkel ezelött az ORFIBAN mert én mentem mindig mint a golyó nem hittem soha amit az agyas orvosok mondtak, AZ orfiban azt mondták nincs lyme hanem menjek a pajzsmirigyemmel orvoshoz ,Na szóval már azt is régen kioperálták belölem. és még mindig totálisan szarul érzem néha magam!!!! Nagyon fáj a nyakam és a fejem szinte minde nap!!!! Köszönöm a segitö szándékot ,Jó lenne ha itt is lenne nálunk ebbe a pici országban ! LYME CSOPORTOK ÉS HA TALÁLKOZHATNÁNK ,
Kedves Lentesfent!!! Ez mind igaz ,hogy sokszor mondtad ,vagy mondtátok!! csak az a helyzet ,hogy 2,alkalommal irtam a B -doktor urnak és sajna semmi válasz ! Budapest viszont nekem 260km -er. ugyhogy ezért van az ,hogy szeretném pontosan tudni ,mi a helyzet velem?? Valószinüleg holnap kérek pestre idöpontot, nem tehetek mást!! a körzeti elküldött immunologiára, de nemszeretném ha félre kezelnének és autóimmunbetegnek mondanának!! Köszönök szépen azért mindent!!!
KEDVES NAGYVÁRADIA..ÉS MAGYAR LYME-ÉS TÁRS BETEGEK!!!!Mindannyiótoknak köszönöm szépen az elismerő szavakat..a köszönetet..mind itt a fórumon..Illetve a magán e-mailekben..Nem is hinné az ember..milyen kedvesek az emberek..Rohanó világunkban..akik eljöttek mind két helyre..nagyon aranyos-kedves emberekkel találkozhattam-ami nagyon sokat jelent nekem..
Megdöbbentő esteket-történeteket hallhattunk..Viszont-csodálatos uj ismeretségek is születtek-amik elindították ezáltal a kapcsolatot a lyme betegek között-ami abban is megnyilvánul..pl Nagyváradon elkezdték segíteni egymás kezelési lehetőségeinek-illetve elérésének a segítését egymás iránt!NAGY DOLOG EZ A MAI VILÁGBAN!KÖSZÖNÖM NEKTEK!!
E-mailban érkezett megkeresés Nagyváradról..felajánlás.könyvkiadatás irányában..(MEGHATÓ..ÉS HIHETETLEN SZÁMOMRA A NAGYVÁRADIAK MESSZEMENŐ ÖNZETLEN SZERETETE..SEGÍTENI AKARÁSA!!KÖSZÖNÖM NEKTEK!!)
Magyarország..Pest-Nekem valóben ez is kellemes szinfolt marad az életemben..mint mindegyik "EGYÜTTLÉT VELETEK!!"
Ha csak 1 morzsányit adhattam Nektek..lelkem legmélyéről..de ha még segítség is volt számotokra..MEGÉRTE!!
Fiatalok..Azt hissszük ez a réteg..érzéketlen..ÓRIÁSI PÉLDA AZ A FIATAL EMBER..AKI BETEG NAGYPAPÁJA MIATT JÖTT EL!!Csodálatosak a mai fiatalok..Nehéz kis életükben helyet kapnak az idősek..ŐSZINTE AGGÓDÁS..SEGÍTENI AKARÁS..AMI MEGHATÓ SZÁMOMRA!!
ÍRJATOK E-mailt..VÁLASZOLOK..HA KÉSVE IS!!!!!
Mindent hálásan köszönök NEKTEK!!
Ölellek Mindannyiótokat..összes fórumozót..minden beteget,javuló lymest..és akik nem tudtak eljönni..
Az értékelést orvosra kell bízni! "Aki határozottan ért a lyme dokumentációhoz" az jelen esetben a leletet kiadó B. dr. A leleten rajta az orvos neve, telefonszáma, e-mailje. A saját ügyedben való eljárást senki nem teszi meg helyetted!
Újabb, vagy másodvélemény: E. drnő (ő receptet is ír). De mindezt már milliószor leírtuk, elmondtuk - ezek szerint feleslegesen.
SZióka Mindenkinek ! Szeretnék megkérdezni valakit .aki határozottan ért a lyme dokumentációhoz ,azaz megtudja nézni nekem mi az eredményem ?? Most voltam a házi orvosomnál és bizony azt mondta nekem az eredményemre ,hogy negetiv!!! Hiába erösködtem ,hogy felül oda van irva ,chronic lyme borre,-azt mondta ,hogy azt még vérvétel elött ráirták ,mert a diagnózist már a beküldö orvos leirja!!!!! Elmondtam néki ,hogy engem az ég világon nem küldött senki, én magamtól mentem és fizettem érte, ÉS a laborban nem kérdeztek semmit sem ,CSak a szokásos dokumenteket kellett oda adni!!! Köszönöm ha valaki hozzáértö megnézné!!!!2-3-oldalt visszalépni és ott az eredményem!!!