SBB, which has allowed companies such as watchmaker Mondaine Watch Ltd. to use the design under a license, said that it's in discussions with Cupertino, California-based Apple about a license or a settlement that would allow the phonemaker to use the image, and expects to resolve the issue in the next few days, Kormann said.
eszerint az ora a svajci vasut sbb tulajdona, de semmi problemat nem latnak abban, hogy megengedjek az apple-nak a formaterv hasznalatat.
erdekes story ez, ki fog derulni mi tortent. nem hiszem, hogy az apple el akarta volna lopni az oratervet, hiszen azt mindenki ismeri. szerintem kertek ra engedelyt valahonnan, de az sbb eleg nagy ceg, biztos van egy emailjuk rola, hogy hasznalhatjak a designt :)
ugyhogy azert ezt a kis mellenyulast ne hasonlitsuk a samsung tortenethez :)
Hát ha arra gondolok, hogy egy ujjmozdulatért mekkora patáliát csapott az Apple, azt hiszem, a helvéteknek a következő száz évben lesz mit enniük....;-)
Üdv mindenkinek ! Nos voltam is ezen az említett fehérvári órásbörzén plusz egy számomra érdekes óra múzeum látogatás is belefért grátiszba mivel azonos időpontban és helyszínen volt megtalálható mindkettő. :) A börzéről annyit tudtam meg hogy ez volt az első (tehát nem meglepő hogy kevés reklám és infó volt róla elérhető) és "hagyományteremtő" célzattal indult útjára. Ezt összegzésképpen a nap végén a szervezők gondolom magukba "megemésztették" és majd eldől lesz e folytatása a dolognak.
Más. Informálódnék hogy a CITIZEN Miyota 8215-ös szerkezetről (és az ezzel szerelt órákról) kinek milyen tapasztalata van és milyen órákba található meg ez a szerkezet úgy ár mint márka kategória szempontjából körülbelül hogy el tudjam helyezni.
Megint más. :) Tudomásom szerint a Zeppelin név és az azokat előálító cég egy német gyártót takar (POINTtec) mégis láttam Zeppelin órát nem; "made in germany" hanem "swiss made" logóval mind elöl mind a hátlapon feltüntetve ez hogyan lehet vagy miért? (Persze az átlapozot és felelt képek kb. 1%-nál láttam, találtam ilyen svájci gyártású Zeppelin órát ja és valós óráról készült a fotó nem ilyen grafika.)
Nagyon más. :)) A Casionak létezett-e gyártott-e valaha mechanikus/automata órát?? (Lehet hüle a kérdés de csak kíváncsi vagyok)
@ "Nem tartható sokáig az a lufi, hogy a tőzsdei forgalom több százszorosa időegység alatt a reálgazdaságban előállított termékek és szolgáltatások értékének."
Nagyjából ezért vannak a tőzsdeválságok...
Ezek a lufik egyébként meglepően sokáig ki szoktak tartani, ha a goodwill elég jó. Vélhetően senki sem fogja behajtani az USA költségvetési hiányát, és tovább hagyják majd pénzt nyomni (most már látszik, hogy ezt a pénzmonopóliumot nem törte meg az Euro).
Minket, magyarokat viszont egy-egy kevésbé jól sikerült kormányzati félmondat miatt is keményen büntetnek...
A goodwill leírások cégfelvásárlás után a piac mint mérőeszköz, mondjuk úgy felső határértékének létezését igazolja.
A majdani kávé mellé azt a megbeszélendőt javaslom, hogy milyen mértékig kell a pénz-, de legfőképpen a derivatív piacokat milyen mértékig kell visszaszorítani. Nem tartható sokáig az a lufi, hogy a tőzsdei forgalom több százszorosa időegység alatt a reálgazdaságban előállított termékek és szolgáltatások értékének.
vilagos amit irsz, majd egyszer osszefutunk es folytathatjuk a diskurzust.
- egyetertek, normal mukodesi feltetelek kozott a piaci ertek altalaban magasabb a konyvszerinti erteknel.
viszont
- sokszor tortenik pl. cegfelvasarlas, amikor tipikusan jocskan fizetnek felarat egy-egy cegert, beviszik a felvasarolt ceget a felvasarlo cegbe, jo nagy goodwill-el. aztan valahogy megsem jon ossze a dolog (sok ma mukodo ceg irogat le akar milliard dollarokat is), es ha nincs meg a remelt szinergia a piac buntet, pillanatok alatt lemehet a tozsdei ar a konyvszerinti ertek ala.
- evtizedekig ugy tunt a piac jo ertekbecslo, be tudja arazni a cegeket. aztan jottek az utobbi evek latszolag meglepo fejlemenyei. sokan probaljak magyarazni mi tortenik, soros pl. irt par konyvet errol, erdemes oket lapozgatni. ma mar egyre tobben gondoljak, hogy az egyensulyok nem feltetlenul alakulnak ki. en tobbek kozott az etradinget is felelosnek tartom, felelmetes hullamokat tud az azonnali visszacsatolas gerjeszteni. csodalom, hogy ebbol komolyabb baj nem szuletett idaig, de szerintem ebbol is lesz bukta, es akkor az egesz elektronikus tozsdet ujra fogjak szabalyozni.
- ahogy irod valoban nehezen elkepzelheto, hogy egy ora brand negativ erteket kepviseljen, nem egy union carbide-rol, vagy ig farbenrol beszelunk itt. max megall a coaxial, de ettol az omega brand azert nagyon nem serul, max nehany szakavatott oraszereto ember (majdnem mast irtam), tud errol, a tobbiek meg orulnek nicole kidman-nek.
Ha most sem tudom úgy leírni, hogy érthető legyen rajtam kívül másnak is, akkor részemről abbahagyom.
Legyen a piac értékítélete snapshot, lehet akárhány centis és kilós egy ember vagy cég, ha
- könyvszerinti értéke valós (nem csalás, nem ámítás)
- vannak tudással bíró dolgozói, akik tudásának értéke az üzlet szempontjából releváns
és mindezek mellett értéke a könyv szerinti értékre, vagy az alá csökken, akkor a
piac túlreagál, hibásan mér (piaci hiba amire vadásznak az arbitregeur-ök, hogy keressenek rajta)!!!
Mint mérőeszköz, akkor a piac nem működik (befagyott a hőmérő).
Ezt ne keverjük össze azzal, hogy egy cég akár csődbe is mehet, mert nem tudja eladni a termékeit.
Lehet ám egy lány szép és okos is, esetleg mégsem kéri meg senki...
Én tehát igen fontos minőségi jellemzőnek tartom a goodwill-t, csak nehéz mérni, éppen ezért nem is hiszem el, hogy értéke 0, vagy negatív lehetne.
Mivel a goodwill legpuhább része a brand, ami tulajdonképpen az, hogy ismerik-e a márkát és mit gondolnak róla, annak a résznek az értéke eshet nagyot, de ahhoz hogy negatív legyen, az óraiparban elképzelhetetlen bűnöket kell elkövetni.