Szerintem mindkettő jövevény tégla, RSz talán Rimaszombat??
5-6. Kétféle CA Polgár mellől.
Teljesen más a jel és a két tégla anyaga is (a második sárgás színű, ami errefelé nem gyakori), pedig egymás mellett találtam őket. Talán Andrássyak. A közeli Szederkény közigazgatásilag egy ideig Tiszagyulaházához tartozott, ahol az Andrássyak majorsági központja volt.
Gyurihaver: A tulipánoson nem tudom elolvasni az írást (az enyémen sem, úgy látszik, ez generál probléma...). Élőben jobban látszik?
Szilac: S kalapács M = Samueli Mór
Zsóó: szépek az új szerzeményeid. Az FF -ről mit tudsz? Nekem Bkeneséről van, úgy kaptam.
Fgondnok: Ha tükrös az LK (és ha valóban K és nem H), akkor lehet esetleg Lacháza Község? Így a tégla korával sem lehet baj?
Jony78: MZ: bingó!
Augusztinus: Szüsz Gy. meggyőző, de nem hiszem, hogy az összes SGY, SG egy tőről fakadna. A teljesség igénye nélkül: 1912-ben és 1930-ban téglagyára volt Kunhegyesen Steiner Györgynek. Ugyancsak neki 1930-ban Szolnokon is. 1941-ben Kenderesen Seprenyi gyula volt a téglagyáros. Az 1700-as évek végén Szolnokon Szolnoki Seftsik Istvánnak és Szűcs (esetleg elírás? =Szüsz?) Dávidnak, majd az özvegyének volt gyára.
Beri: gratulálok! Már többet szerepelsz a médiában, mint Kiszel Tünde, vagy Anettka :-))))
PMFK nekem is van én is kiváncsi lennék a feloldására nekem Albertirsáról van a GSZR szintén Albertirsa Gróf Szapháry, az Fu az Ceglédi darab megnézem ki is és megírom........
Sziasztok az EMILcímem júni. elején elnyúlta az ellenség. Én átírtam a térképen, levlistán és itt az indexen is (adatlapon). De most fórumon is jelzem mert többen reklamáltatok, hogy nem válaszolok, sajnos azért mert nem jut el hozzám. Kérem használjátok az újat.
Diégó-Yacek: A lelőhely Szulányvicsáp-Kisvicsáp. Nemcsak én, Exxit is fellőtte korábban.
A falu egyik birtokosa Szlávy József koronaőr volt az 1700-as években. (Nem esküszöm, de lehet, hogy az ő tégláit találtuk meg). A kisvicsápi, ma is álló kastélyt a Korontály család építette. A kastély szomszédságában még látható egy nagyobb épület romja (esetleg ez volt a Szlávy kúria?); a téglák innen származnak