Aki M42, M39 és egyéb menetes obikat szeretne adni - venni, és a többi obitesztes és egyéb topikot nem akarja zavarni... Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Egyet megtartanék, egyet eladnék. Nem sikerült döntenem a két típus közt, ismertek e a külsőn kívül más különbséget a két változat közt, optikai tulajdonságaikat tekíntve? Bal oldai 80-as évek vége, jobb oldali 90-esek eleje.
Tegnap válaszoltam és csatoltam is a képeket, de a fiókod méret korlátozás miatt elutasította leveleket.
Egy 10Mb-s és egy 5MB-s levél ment vona.
Hi. This is the qmail-send program at freemail.hu. I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.
Amim van, az egy Super-Multi-Coated Takumar 3.5/135, amiről tudom hol helyezkedik el minőségben.
Arra viszont már pontosan nem emlékszem, hogy milyeneket próbáltam ki, de 50mm környékén vagy egy tucat változatot egy gyüjtő jóvoltából (persze többet is, de 50mm-ről kezdtünk el beszélni az elején).
És a tesztek végeredményeként lyukadtam ki a Pentaconnál (szín-élesség-hordó torzítás-kromatikus aberráció).
Jupiter-37A 3,5/135 Jó állapotban. A hátsó lencsén körkörös tisztításból eredő karcnyomok. A kép alkotásban nem tapasztaltam a nyomát, de kétségtelenü az üvegen ott vannak. 4.e Ft.
A Pancolar Canon 5D; 5D MK II; Fuji S5 gépeken is nagyon szép képet ad. Csak endéká objektíveket használok, illetve Nikkorokat adapterrel. A Nikkorok sem jobbak, sőt néha gyengébbek, Canonon ugyanolyan ügyetlenek, mint a menetesek.
én egyből vettem egy canon EF 1.8/50mm-at,amint megvettem az 1100D 18-55dc kitobival.
lágytojás f4-ig,de én direkt beltérbe vettem, gyerkőcöt fotózni és az AF bizony nagyon jól jön.
nekem m42 első egy 4/135 jupiter 11a volt 10k, majd helios 44m 2/58 volt 1.5k, helios 77m4 1.8/50 6k.
jött egy yashinon 1.7/50, vivitar 2.5/28, pentacon 2.8/29 2.8/135 de ezek nekem nem jöttek be, az orosz vonal sokkal tetszetősebb volt nekem,erőteljes színvilága miatt.
de mivel nagyon sok pillanatról lemaradtam a tapasztalatlanságom miatt, ezért maradtam az AF obiknál, de az adapter még meg van!:D
találtam most egy kisebb kincsesbányát ~100 régi géppel,hátha találok vmi fincsiséget!:D
telescoper : - M42-es obinál döntök , nem vagyok az a " kattintsuk el és kész" típus , elég sűrűn használom a manuál fokúszt, úgyhogy úgy érzem nem jelentene különösebb gondot egy ilyen obijektív. Csak hozzá kell majd szoknom :) És érdekesnek találom hogy manuálisan kell álítani a blendét is. Nameg az ár..... hogy 35 ezer , vagy 10 ezer alatt. :D
A Pentacon Auto 50mm/1.8 vaterán 8 ezer forint, ennyit megér? Olcsóbban nem találtam.... Ha nem éri meg , akkor beszerzek egy Helios-t vagy egy Carl Zeiss-t . Soul1981 : szép képek :)