Keresés

Részletes keresés

Superfitt Creative Commons License 2021.04.24 0 0 31

Olvastam elég sok hasznos információt a refluxról a linkelt oldalon. Nézzétek meg, hátha nektek is segít a hasznos tanácsokkal.

Fazer GT Creative Commons License 2019.02.02 -1 0 29

Érdemes megpróbálni: Aloe vera gélt gyomorfekélyre, refluxra. Kombinálva az  Active pro B-vel  (bélflóra, immunrendszer)

De ezek is vannak nálam; First, Lips, Kids stb,stb.

H_G Creative Commons License 2012.09.10 0 0 28

"A körzetinek hiaba mondom cdak savlekötőket ír."

 

De gondolom, ha ennyire súlyos a helyzet, akkor jártál már gasztroenterológusnál is?

 

Előzmény: Zsuzskaanya (27)
Zsuzskaanya Creative Commons License 2012.09.09 0 0 27
Sziasztok !
Olvasva titeket és a panaszaitokat, sorstàrsak vagyunk. Nàlam is ezek a tünetek.Stresszes èlet.Mârciusban vàltam el.2 kisfiam van.
Idegi alapon jött ki rajtam kb.4ève. Savlekötők...gégetükrözés...refluxon kapszula.De mostansàg màr elviselhetetlen...minden evés közben ràmtör.A falat nem megy le elakad...folytogat...bő nyàl jön...majd percek mulva fàjdalmasan és lassan megy le.Orrom folyik mint a viz, és ràmtör a büfögés.Nagyon kellemetlen. Nem tudok egy pohàr italt meginni.Elakad. Èhszaka vagy ha elfekszem ujjabb panadzok.Visszafolyàs.... Fèlig ülve alszom...Az evés közbeni nyelési nehézségek utàn , nagyon fàj a mellkasom a szegycsont mögött.Nemcsak darabos ételtől hanem mindentől jönnek Tünetek. A körzetinek hiaba mondom cdak savlekötőket ír.De màr nem birom Nem tudok enni egy jó izüt.A 4-5 .falat utàn végem. Kérlek benneteket hogyan tovàbb...hogyan induljak el....nagyon köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.11 0 0 26
Szia,

Az a legrosszabb, amikor az orrgaraton lemegy, mert akkor öklendezni lenne kedved, mégis nyelni kell. Amúgy nem vészes az egész. Az orrgaratos téma is olyan, hogy Balázsnak pl 5,5 évesen csináltak endoszkópos gégetükrözést, ami ugyanúgy nézett ki, mint a szonda lejuttatása, csak a gégénél megálltak. Ott ült e székben és teljesen együttműködött (pedig nem erről híres), és nem tűnt úgy, hogy ez különösebben megviselné. Lehet, h a szonda gyerekeknél befekvéses, nekem felnőttként nem kellett befeküdnöm, szerintem ezt orvosa válogatja.
Előzmény: H_G (24)
Südve Creative Commons License 2010.09.10 0 0 25
Én csak kívülállóként néztem ilyet végig, szerintem a legrosszabb benne a szonda lejuttatása, meg persze az, hogy ez 24 órás kórházi tartózkodás...
Előzmény: H_G (24)
H_G Creative Commons License 2010.09.09 0 0 24
Mondjátok, a nyelőcső-PH-mérés mennyire traumatikus egy 3 évesnek? Szerintem nem annyira súlyos a refluxa, hogy túlságosan rossz élménynek tegyük ki miatta (minthogy egyelőre nagyon fegyelmezetten jön orvosokhoz és persze szeretnénk, hogy ez így is maradjon). Másrészt viszont (a pulmonológus számára) pontosan föl kellene mérni a reflux esetleges szerepét a gyakori köhécselésében...


Előzmény: páncél (20)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.29 0 0 23
Szia, ne haragudj hogy írok, csak láttam hogy neked is hasonló a problémád, a lányom pár hónaposan szintén sugárban hányta ki a tejet /tápszert /teát, és rengeteg orvosnál, kórházakban megfordultunk, nagyon veszélyes helyzetbe került a baba az orvosok felületessége miatt, gyakorlatilag a kiszáradás szélén volt, amikor bekerült a László kórház fertőző osztályára, ott kiderült, hogy súlyos rota vírus fertőzése volt mindevégig, és ahelyett hogy az orvosok mindenhol azt mondták, "jaj anyuka ne aggüdjon csak bukik a gyerek" ott egy kedves doktornő rögtön elvégeztette a szükséges vizsgálatokat. Ne hagyd magad, légy kitartó, meg kell találni a megfelelő orvost, aki odafigyel rátok. Sok szerencsét kívánok, és mielőbbi gyógyulást nektek:)
Előzmény: páncél (13)
agimami Creative Commons License 2006.04.27 0 0 22

Nagyon aranyosak vagytok, mindenkinek köszönök minden hozzászólást és tanácsot! :)))

Majd ha megjártuk az orvost, küldök beszámolót arról, h. mit mondott.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.26 0 0 21

Szia Ágimami!

 

Gasztrológia első körben. Valószínűleg csinálni fognak vagy tükrözést, vagy "próbareggelit" (kontrsztanyagos gipszkását kell inni és utána megröntgenezik). Ez azt fogja megmutatni, hogy van-e szervi baja (gyomorszáj nem jól záródik, esetleg rekesz-sérv) a kisfiadnak, és utána elképzelhető egy 24 órás ph mérés, ez pedig arra jó, hogy megnézzék, milyen helyzetekben, milyen ételektől, milyen tevékenységektől jelentkezik a reflux, és milyen mennyiségben.

 

Ana

páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 20

Ami az én fiamnak van (veleszületett), az kisebb-nagyobb mértékben kinőhető. Mi is ezt tettük vele:))))  Szerintem a legtöbb esetben tünetmentessé tehető.

 

A nyelési röngennél kontrasztanyagot kellett nyelnie, és utána egy sorozatfelvételt csináltak arról, mit csinál bent az anyag, hogy megy lefele (vagy éppen nem megy)

 

A Ph mérésnél az orrán keresztül vezettek le egy szondát a gyomrába (rémesen hangzik, de ha már lent van nem kellemetlen, csak fura). Ehhez kint tartozik egy kis készülék, amely pár percenként méri a gyomor ph-ját. Az egész napi eredményt egyben értékelik, hogy hányszor voltak savas értékek, milyen hosszan stb.

Előzmény: agimami (18)
Kriza Creative Commons License 2006.04.26 0 0 19
Mi Emma refluxával a Budai Gyerekkórházba járunk, Dr. Micskey Évához, kedves, alapos, néha kissé katonás, de többnyire aranyos. Éppen ma voltunk :-)
A Kórház honlapján tudsz tájékozódni, a telefonszámuk pedig ahol be lehet jelentkezni 345-0615, ez a recepció és ott adnak időpontot, kb. 1 hónappal előbb kell telefonálni. Bár lehet, hogy első alkalommal nem kell ennyit várni, nem tudom, mi bekerültünk a kórházba Emmával tavaly szeptemberben és úgy kerültünk hozzá.
Jobbulást, és amúgy Emma homeos szereket is kapott rá, egy homeos dokitól, és szerintem segített, de ez magánvélemény :-)
http://www.budaigyk.hu/budaigyk/
Előzmény: agimami (2)
agimami Creative Commons License 2006.04.26 0 0 18

Oké! Ma már nem megy, de be fogok számolni.

Még annyi, hogy Nektek mit mondtak, várható ebből gyógyulás (legalábbis a refluxból)?

Egyébként mit jelent a pH-mérés és a nyelésröntgen? Ezeket hogyan csinálják? Csak hogy tudjam, mit mondjak a gyeröknek:)

Előzmény: páncél (17)
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 17
Írd meg, hogy sikerült-e beszélned vele!
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 16
Időpontot próbálj meg a rendelés elejére kérni, és akkor nem nagyon kell várni (később azért lehet csúszás). Számíts rá, hogy először csak adatfelvétel, mérés, beszélgetés, és csak utána írják ki a vizsgálatokat. A 24 órás ph méréshez be kell feküdni egy napra. Nekünk csináltak nyelési röngent is. Ezek nem fájnak, bár egyik se hűde kellemes.
Előzmény: agimami (15)
agimami Creative Commons License 2006.04.26 0 0 15

Szegény kisfiad:( Nem lehetett könnyű ez nektek. Örülök, hogy mostanra javult a helyzet!

Nálunk egyéb probléma nincsen, csak kiskorában az állandó bukás;Tomi ugyan nem hányt sugárban, de folyton csorgott ki a száján a savós lé (pedig ő sem evett annyit).

Egyébként felső légúti "indokolatlan" tünetei neki is vannak, a fülorrgégész szintén elhajtott minket, azzal, hogy "pszichés". De már én is gyanakodtam, hogy talán ez is összefügg a "mindig visszajön a hányás"-panaszával.

Mindenképpen megkeresem a Polgár dr-nőt, és NAGYON köszi a tippet!

Még esetleg annyit írjál meg, hogy ha van időpont, akkor is sokat kell a Madarászban várni?

Köszönöm!  

Előzmény: páncél (14)
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 14
Bocs, csak egyszer akartam elküldeni.
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 13

A fiam most múlt 3 éves. Ö refluxszal született, és bár nagyon sokat evett, nagyon rosszul fejlődött. Minden étkezést követően sugárba hányt. 3,75 kg született. Az első két hónapban csak én idegesítettem magam, hogy nem fejlődik jól, a nagyobbik fiam sokkal nagyobb volt. Kinevettek, hogy túlaggódom, csak bukik, mert nekem sok a tejem. Aztán amikor 2 hónaposan is 4,30 dkg volt, és már jóformán egész nap üvöltött az éhségtől, meg a fájdalomtól, a Madarász Kórházba komolyan vettek. Addigra kiszáradt és tüdőgyulladása volt (ez refluxosoknál gyakori a félrenyeléstől).

1 hónap feküdt kórházban, ezalatt derült ki, hogy összetett táplálkozási betegsége van. Nem írom le, mennyi kinlódtunk eztán, de ma jól van, bár teljes laktózos diétán (én viszem az oviba a kajáját), és bennemarad az étel, bár "hányósabb, mint egy átlagos gyerek". A reflux "mellékhatásaként" ősztől tavaszig menetrendszerűen arcüreggyulladásunk van, de ez is "megszoktuk". 

 

 

Előzmény: agimami (10)
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 12

A fiam most múlt 3 éves. Ö refluxszal született, és bár nagyon sokat evett, nagyon rosszul fejlődött. Minden étkezést követően sugárba hányt. 3,75 kg született. Az első két hónapban csak én idegesítettem magam, hogy nem fejlődik jól, a nagyobbik fiam sokkal nagyobb volt. Kinevettek, hogy túlaggódom, csak bukik, mert nekem sok a tejem. Aztán amikor 2 hónaposan is 4,30 dkg volt, és már jóformán egész nap üvöltött az éhségtől, meg a fájdalomtól, a Madarász Kórházba komolyan vettek. Addigra kiszáradt és tüdőgyulladása volt (ez refluxosoknál gyakori a félrenyeléstől).

1 hónap feküdt kórházban, ezalatt derült ki, hogy összetett táplálkozási betegsége van. Nem írom le, mennyi kinlódtunk eztán, de ma jól van, bár teljes laktózos diétán (én viszem az oviba a kajáját), és bennemarad az étel, bár "hányósabb, mint egy átlagos gyerek". A reflux "mellékhatásaként" ősztől tavaszig menetrendszerűen arcüreggyulladásunk van, de ez is "megszoktuk". 

 

 

Előzmény: agimami (10)
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 11
Még valami eszembe jutott: Próbálkoztunk homeopátiával is, de sajnos nem sok sikerrel. Igaz, a mi esetünk extrém, mert a homeós golyók vivőanyaga a laktóz, ezért laktózós-tüneteket okoz Mártonnál.
agimami Creative Commons License 2006.04.26 0 0 10

Szia Páncél,

nálatok ez mit jelent? Mennyi idős a kisfiad? Miből jöttek rá? Nála is volt gyomortükrözés?

A Madarász nekünk is elérhető közelségben van, ez a doktornő jó tipp, köszönöm!

Előzmény: páncél (8)
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 9
Nekünk nem gyomortükrözést csináltak, hanem 24 ph mérés,az részletesebb eredményt ad, és a kezeléshez is több a támpont. A Madarászba telefonon kell időpontot kérni, kb 1 hónapra előre.
páncél Creative Commons License 2006.04.26 0 0 8

Szia,

 

az én kisfiamnak is veleszületett reflux-betegsége és párhuzamosan laktóz-

intoleranciája van.

Ki a Madarászba járunk, Polgár főorvos asszonyhoz, és elégedettek vagyünk vele. Mi Cordinax-ot és Zantacot kaptunk gyógyszerként. Léteznek különböző sürítők is, érdemes próbálkozni azzal, hogy étkezés előtt egy kevés Nutritont eszik, és utána az benntartja a következő táplálékot. Persze a savasat így is kerülni kell.

Előzmény: agimami (3)
MaMy Creative Commons License 2006.04.26 0 0 7
Jaj, bocs, most látom, már ajánlották neked, hogy gaszto-dokit keress. Én vidéki vagyok, ajánlani sajna nem tudom konkrét dokit.
Előzmény: MaMy (5)
agimami Creative Commons License 2006.04.26 0 0 6
Á, köszi, ez is egy jó infó, hogy gyógyszerszedéssel véglegesen meg lehetett oldani! Azért az máris más, mintha örökre folyamatosan gyógyszerezni kéne :)
Előzmény: MaMy (5)
MaMy Creative Commons License 2006.04.26 0 0 5
Szerintem először irány egy jó gasztroenterológus! (Valószínű csinál gyomortükrözést, de nem kell félni tőle, kellemetlen, de nem fáj! Ijesztő kicsit, de ha muszáj ... jobb kizárni a komolyabb bajokat vele)
Nekem volt refluxom, gyógyszert kellett szednem, és elmúlt!!!! Semmi tünetem, szépen záródik a gyomorszájam. De inkább a dokinak higgy, ne nekem! :-)
Előzmény: agimami (-)
agimami Creative Commons License 2006.04.26 0 0 4
BOCS, valami miatt ez a hülye Index előszür eltüntette a válaszomat, utána meg kétszer hozta be... Csak egyszer akartam:)
Előzmény: agimami (3)
agimami Creative Commons License 2006.04.26 0 0 3

Szia Minibb,

köszönöm a tippeket és tanácsokat! Meg fogom próbálni, hogy kevesebb savasat adjak, lefekvés előtt ne tömjem meg stb. - Valószínűleg tényleg ezért eszik egyébként kevesebbet a gyerkőcöm, csak az a baj, hogy most (már) olyan sovány, hogy alapból próbálom folyton tömni...

 

Verz,

azért nem voltunk eddig gasztroenterósnál, mert ez olyan változó volt, hol jobb, hol rosszabb; meg a dokik a hasfájását eddig inkább pszichés eredetűnek vélték (ami félig igaz, de félig meg nem); meg azzal biztattak, hogy majd kinövi... Most se a gyerekorvosunk nyugtalankodik, hanem én. - Meg egyébként a refluxbetegségről alig is tud valaki valamit.  - De most már tényleg el fogom vinni szakemberhez.

Apropó: nem tud valaki jó gasztroenterológust ajánlani???

 

Ami a homeopátiát illeti: én sem vagyok egy nagy homeo-rajongó, de el kell ismerni, hogy olykor tényleg segít. (Nekünk pl. szorulásnál, szemölcsnél, gyerek megmagyarázhatatlan "gyengeségénél" egyértelműen segített).  És éppen olyankor tud segíteni, amikor a hagyományos orvoslás már csak az állandó gyógyszerezéshez vagy a késhez tud nyúlni. Szóval szerintem ártani nem árthat, viszont hátha segít. De a diétát is meg fogjuk próbálni.    

Előzmény: verz (1)
agimami Creative Commons License 2006.04.26 0 0 2

Szia Minibb! Köszi a tippeket, ki fogom próbálni! - Sokinden egyébként stimmel, pl. a savas ételek vagy az esti "bezabálás" rontanak a dolgon. - Sajnos a gyerkőcöm (már) olyan sovány, hogy emiatt igyekszem megtömni, amennyire csak lehet, hogy ne szokjon le végleg az evésről... de akkor erre figyelni fogok, hogy inkább többször kevesebbet, és kevésbé savasakat.

 

Verz, egyrészt azért nem voltunk már gasztroenterósnál, mert eddig nem volt olyan egyértelműen nagy gond, meg néha javult, néha romlott, meg - főleg - mert mindig azzal biztattak a gyerekorvosok, hogy "majd kinövi", meg hogy "pszichés alapon fáj a hasa" (ami félig szintén igaz stb). Ezt a refluxbetegséget is alig ismeri valaki. De most majd valszeg elmegyek.

Apropó, jó gasztoenterológust nem tud valaki ajánlani??? 

 

Másrészt a homeopátia sokszor tud segíteni - akár obskúrus, akár nem -, és pont olyan esetekben, amikor a hagyományos orvoslás csak a késhez vagy az állandó gyógyszerezéshez tud nyúlni. Én sem vagyok egyébként egy homeo-rajongó, de néha (pl. ekcéma, szorulás kezelése, megmagyarázhatatlan gyengeségek a gyereknél stb.) el kellett ismernem, hogy bejött. (Máskor meg nem.)  - De azért köszönöm a Te tanácsodat is, észben tartom.

verz Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1
Kedves ágimami!

Nehogy elkezdd homeopátiás szerekkel meg egyéb gyanús módszerekkel kezelni a gyerekedet, ez ilyen kicsi korban nem tréfa dolog: irány az orvos egy alapos kivizsgálásra! Nem is értem, miért nem voltatok még orvosnál, ill. ha voltatok (mert mintha utalnál erre), akkor a háziorvos miért nem utalta be a fiadat egy gasztrológiai vizsgálatra? Vagy talán ti nem mentetek el???

Könnyen lehet, hogy nem is találnak refluxbetegséget (lehet, h Helicobacter pylorii fertőzése van, ami könnyen kiirtható), vagy ha igen, akkor diétával, gyógyszerrel vagy egy egyszerű műtéti beavatkozással gyógyítható a probléma. Ha nem súlyos a kór, akkor ilyen korban bőven elég a diéta, annál "természetesebb és gyógyszermentesebb" módszer nincs! A homeopátiát meg felejtsd el örökre, humbug az egész (bár divatos humbug...)!

Előzmény: agimami (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!