Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.07 0 0 1193

Berakás előtt le kell törölni az edényekről az ételmaradékot és a vastag zsírt.

Előzmény: jverocska (1192)
jverocska Creative Commons License 2012.09.07 0 0 1192

Köszönöm! A zsírtalanításra nincs ötleted?

Előzmény: gyattila (1191)
gyattila Creative Commons License 2012.09.06 0 0 1191

Ecet simán használható. 2-3 deci 20%-os ecet, elinditani egy előmosás nélküli hosszú legmelegebb programot, és amikor a mosogatáshoz beengedi a vizet, akkor beönteni az ecetet a gépbe.

Előzmény: jverocska (1190)
jverocska Creative Commons License 2012.09.06 0 0 1190

Sziasztok!

Tanácsot kérnék, tud-e valaki olyan hatékony mosogatógép tisztítót ami nem kerül csiliárdokba, de hatékony? A zsíroldásra nem lenne jó a mosószóda? A gyanta károsodása nélkül lehetne-e használni ecetet vízkőoldásra? 

Várom az ötleteket. :)

Replay Creative Commons License 2012.09.04 0 0 1189

Tegnap elkezdett kifolyni a meleg mosószeres víz a gépből. Leállítottam, elzárt vízcsap mellett öblítőprogramon kiürítette a vízet, ma pedig minden hiba nélkül lefutott egy mosóprogram. Mi lehetett a folyás oka?

Robz Creative Commons License 2012.09.04 0 0 1188

A kifolyó ágat nézd meg, hogy nincs-e eldugulva? (hátuljáról a gép oldalán cső levesz, csatorna irányába belefúj)

A bejövő víz csapja nyitva van?

Tudom, hogy a kifolyás hibáját jelzi, de saját tapasztalat, hogy a bejövőre is dobott ilyet mosogatógép, amikor el volt zárva a sarokszelep.

Szűrő: a hollandinál is lehet, ahol a sarokszelepre fel van csavarva, illetve a gép oldalán is, ahol beérkezik. (első verzió a gyakoribb)

A gép felőli átfújásnál ez is kiderül.

Előzmény: ms1964 (1187)
ms1964 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 1187

Pár éves FAGOR mosogatógépem a következő problémával küzd:

pár perc üzem után 3 sípszóval jelzi, hogy NO DRAIN.

kinyitom, egy csepp víz sincs benne.

Mi lehet? Lehet, hogy nem is az ürítéssel van gond, hanem a betáp vízzel? Van valahol szűrő, ami eldugulhat?

csaszy10 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 1186

Sajnoss az nincs, amit letöltöttem abban nincs.

Előzmény: Robz (1185)
Robz Creative Commons License 2012.08.30 0 0 1185

Hibakódok kikeresése a kézikönyvből...?

Előzmény: csaszy10 (1184)
csaszy10 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 1184

Sziasztok, volna egy Whirlpool adg758-as mosogatógépem, rendesen elindul a program, de elöbb leáll hibajelzéssel a hiba jelzése 45, 50es led   villog és az edénymosás 65 fokos ledje folyamatosan ég, tud valaki valamilyen megoldást? Előre is köszi.

Robz Creative Commons License 2012.08.29 0 0 1183

Nem ismerem a pontos típust, de ötletelni azért lehet. :-)

Van olyan programod, amikor "takarékos" és csak az alsóban mosogat? (tehát gyárilag van-e erre lehetőség és kiépítés, mert akkor sokféle lehet még a következőkön kívül)

Alapvetően a normál mosogatáskor együtt mennek a karok alul-felül.

- A karokat ellenőrizni kell, hogy lazán forognak-e?

- A karok levételével ellenőrizni lehet a tömítést ott, ahol a forgó és a fix rész találkozik, a kar forgáspontjánál.

- A felső tálca kihúzása után megnézni, hogy a mosogatótér hátsó falán sérülésmentes-e a fészek, ahonnan a vizet kapja a felső kar?

- Ugyanitt sérülésmentes a tömítés, amibe a felső kocsi csatlakozik, amikor betolod?

- A felső tálca csatlakozó eleme sérülésmentes, ami a fészekbe csatlakozik?

Mind jófajta műanyag alkatrészek, amik szeretenk repedni, ha kicsit megerőltetik őket, vagy idővel fáradnak.

A felső tálca betolásakor odafigyelsz, hogy teljesen be legyen tolva koppanásig?

Ez fontos, mert különben nem csatlakozik a vízcső a hátlapon.

Hirtelen ennyi.

Előzmény: Pankrisz (1182)
Pankrisz Creative Commons License 2012.08.29 0 0 1182

Korábban írtam már, de senki nem reagált, hátha most van valaki fórumközelben, aki tudna segíteni:

Whirlpool adp 5550 felső lapát nem forog (alsó megy). Minden progi lemegy rendesen, szivattyúz (cseréltünk már keringetőt kb 2 éve). Hangja teljesen rendes, csak ahányszor kinyitom, látom, hogy nem forog a felső lapát és nem mosogat rendesen a felső tálcán. Nem tudom, hogy folyamatosan forognia kellene, vagy csak bizonyos mosogatási fázisokban.

Most közösen mosogatunk, alsó tálcán viszonylag rendesen, felsőn nekem kell segíteni :-(

Párom nagy barkács, az élet és a szervízek rákényszerítették, esetleg valami ötlet, hogy mit nézzünk meg rajta?

Köszönöm előre is

Krisztina

Borzosland Creative Commons License 2012.08.26 0 0 1181

Semmi rozsda, bilincs vagy bármi más. Az ajtó alján van gumi, ami mivel már 6 éves a gép elhasználódott. A férjem kicserélte, hallgattam is érte három napig, mert nagyon szarul van megoldva. A szerelő is azt mondta, hűlye módon van megoldva, nem tudja ő sem jobban meghúzni.Néha, ha úgy sikerül pakolni, akkor folyik, pedig óvatos vagyok.

Előzmény: zolinyo (1178)
buffon75 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 1180

Sziasztok! Valaki tudna segíteni abban hogy kell felszerelni egy Bosch beépíthető mosogatógép ajtóra a bútorlapot? Nincs hozzá semmi alkatrész :-(

Köszönöm: buffon75

SafE84 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 1179

Sziasztok!

Megnéztem a jeladó kivezetésein a feszültséget, "munka" közben, ~ 1.85 VAC-t mértem a két kivezetés között. Hol működik rendesen, hol nem. Érdemes lenne kicserélnem az említett alkatrészt? ~10.000,- Ft

Előzmény: SafE84 (1138)
zolinyo Creative Commons License 2012.08.25 0 0 1178

Ez azt jelenti, hogy maga alá piszkít? Látható, hogy hol folyik, rozsdás bilincs, vízkő?

Én nem vagyok profi, sőőőt, de a mosógépet, mivel nálunk nagyon kemény a víz, félévente ecetezzük. Utána érdemes a leresztő gumicsöveket leszedni a köztük lévő alkatrészekkel együtt, és elhárítani a dugulásokat. Szerintem a fűtőszál problémákat és a nem szív, nem ürít dolgok fő okozója a vízszint szabályzás. Ezért ezt a szerkezetet és a hozzácsatlakozó csöveknek is toppon kell lenniük, mert a hozadékhibák nagyon drágák már. 

A youtubon, rengeteg video van karbantartásról, javításról. Én most a láncfűrész témában próbálok sokat kutakodni. :) De nem leszek tömeggyilkos! :)

Előzmény: Borzosland (1175)
Borzosland Creative Commons License 2012.08.25 0 0 1177

Van aki csinálja, van aki nem. Én minden hónap elsején megcsinálom, kell a lelkivilágomnak, hogy ügyelek a gépeimre. Igyekszem ezt is akciósan venni, Aldi,Lidl,Tesco.

Előzmény: Teaway (1176)
Teaway Creative Commons License 2012.08.25 0 0 1176

És ezt milyen sűrűn kell? Mert én még sosem csináltam.

Előzmény: Borzosland (1174)
Borzosland Creative Commons License 2012.08.25 0 0 1175

Ja és folyós mosogatógépre nincs ötleted? Lásd lejjebb.

Előzmény: zolinyo (1173)
Borzosland Creative Commons License 2012.08.25 0 0 1174

A mosogatógép tisztitón kivül, hogy lehet még jobban tisztitani? A szűrők takaritásán kivül persze.

Előzmény: zolinyo (1173)
zolinyo Creative Commons License 2012.08.25 0 0 1173

Sziasztok!

Kidobott 2004-ben gyártott, whirpool 443 tip, mechanikus programkapcsolós gépet újraélesztettük. Szegény barátom kidobott mindent a kamrából, raktunk fel új sarokszelepet, tömlőket hosszabítottunk, stb. Bekapcsolás után szépen zümmögött, szívta a vizet, program közben belenéztünk, fűtött, keringetett, csillogott, villogott minden, örültünk, eljöttem haza. Hívott a barátom, hogy a program végig ment, de 5 centi habos víz áll az alján. Direktbe kapcsolva hallottam az ürítő szívattyú hangját, de egy csepp víz nem jött a csövön. Jött a google, amerikai videók, egyszerű a csere. Hanyatt fektettük a gépet, pumpa kiszed, direktbe köt, nagyon betegen forgott. Hegyalja út 23, polcon a szivattyú, 3090 forint. Kicseréltük, tanácsra vízszintkapcsoló szájjal finoman megfúj, megszív, szépen kapcsolgatott. Már a program elején láttuk, hogy győztünk, mert az első szivattyúzás után öblített is a program, győnyörűen kiüritett a gép és ment tovább.

Két hete a mosogépemnek is ez volt a baja, nem üritett, megállt a program hibakóddal. Ott a sok vízkő eltömitette azt az alsó golyós csomópontot ahová a vízszintmérő csöve is csatlakozik, plusz a szivattyú felé vezető cső is tele volt, egyben levált vízkőlapocskákkal. Alapos tisztítás után gyönyörűen ment tovább a gép.

Tapasztalatom, hogy nagyon kellene ezeknek a masináknak a karbantartás, főleg ha százezer forintnál többet fizetünk ki érte. Biztos megy tönkre elektronika is, de a motorok, szelepek, fűtőszálak meghibásodása a vízkőtől, dzsuvától van. Renszeresen kell ecetezni és tisztítani az oldható dolgokat. Apósom mondta mindig, az olaj egy fél lakatos.. ! :)

Serike7 Creative Commons License 2012.08.23 0 0 1172

Nagyon köszönöm!!! Kipróbálom, hogy működik-e!

Üdv

Előzmény: Teaway (1171)
Teaway Creative Commons License 2012.08.22 0 0 1171

Lapozz vissza a 666-os hozzászóláshoz.

Előzmény: Serike7 (1170)
Serike7 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 1170

Tessék?

Előzmény: Teaway (1169)
Teaway Creative Commons License 2012.08.22 0 0 1169

#666-os hsz.

Előzmény: Serike7 (1168)
Serike7 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 1168

Hát igazából megnéztem a szűrőt az tiszta annyira nem vagyok jártas benne. Mi az amit szokás megnézni? A beszívócső? ????

Üdv

Előzmény: Teaway (1167)
Teaway Creative Commons License 2012.08.22 0 0 1167

Amit első körben meg szokás nézni, az nem segít?

Előzmény: Serike7 (1165)
Borzosland Creative Commons License 2012.08.22 0 0 1166

Ariston LF 6070 mosogatógép indőnként kiereszt másfél-két liter vizet. Egyre sűrűbben, mostanában már hetente. A férjem kicserélte az alsó gumit, minden eredmény nélkül. A szerelő szerint vagy tűröm, vagy veszek másik gépet. Esetleg valami más ötlet? A gépnek ezen kivül nincs más baja.

Serike7 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 1165

Szia!

Nekem van egy aranyos drága AEG Aktive AA Favorit mosogatógépem ami most nagyon szenvd, de én is a baja az, hogy miután bekapcsolom és elkezd szivattyúzni, majd leáll és kellene szívnia a vizet befelé csendben van és csak villognak a lámpái. Tudnál-e abban segíteni, hogy vajon mi lehet a baja és megéri-e csináltatni?

Előre is köszi a választ!

Üdv

Serike

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 1164
Felhívsz a 70 540 70 70 számon valamikor,akkor tudok segíteni
Előzmény: wienercouns (1163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!