Egy mosogatógép vásárlási fórumot találtam ugyan, de oda az ilyesmi nem igazán illik.
Írj ide, ha tönkrement a géped, vagy furcsa dologokat, hibajelzéseket produkál.
Akkor lenne teljes a topik, ha tanácsadással beszállna egy-két szakember is.
Addig is segítsünk egymáson, osszuk meg tapasztalatainkat.
És mindezt miért? Mert egy-két okosság megosztásával talán páran megúszhatunk egy költséges szervizes kalandot...
Ecet simán használható. 2-3 deci 20%-os ecet, elinditani egy előmosás nélküli hosszú legmelegebb programot, és amikor a mosogatáshoz beengedi a vizet, akkor beönteni az ecetet a gépbe.
Tanácsot kérnék, tud-e valaki olyan hatékony mosogatógép tisztítót ami nem kerül csiliárdokba, de hatékony? A zsíroldásra nem lenne jó a mosószóda? A gyanta károsodása nélkül lehetne-e használni ecetet vízkőoldásra?
Tegnap elkezdett kifolyni a meleg mosószeres víz a gépből. Leállítottam, elzárt vízcsap mellett öblítőprogramon kiürítette a vízet, ma pedig minden hiba nélkül lefutott egy mosóprogram. Mi lehetett a folyás oka?
Sziasztok, volna egy Whirlpool adg758-as mosogatógépem, rendesen elindul a program, de elöbb leáll hibajelzéssel a hiba jelzése 45, 50es led villog és az edénymosás 65 fokos ledje folyamatosan ég, tud valaki valamilyen megoldást? Előre is köszi.
Nem ismerem a pontos típust, de ötletelni azért lehet. :-)
Van olyan programod, amikor "takarékos" és csak az alsóban mosogat? (tehát gyárilag van-e erre lehetőség és kiépítés, mert akkor sokféle lehet még a következőkön kívül)
Alapvetően a normál mosogatáskor együtt mennek a karok alul-felül.
- A karokat ellenőrizni kell, hogy lazán forognak-e?
- A karok levételével ellenőrizni lehet a tömítést ott, ahol a forgó és a fix rész találkozik, a kar forgáspontjánál.
- A felső tálca kihúzása után megnézni, hogy a mosogatótér hátsó falán sérülésmentes-e a fészek, ahonnan a vizet kapja a felső kar?
- Ugyanitt sérülésmentes a tömítés, amibe a felső kocsi csatlakozik, amikor betolod?
- A felső tálca csatlakozó eleme sérülésmentes, ami a fészekbe csatlakozik?
Mind jófajta műanyag alkatrészek, amik szeretenk repedni, ha kicsit megerőltetik őket, vagy idővel fáradnak.
A felső tálca betolásakor odafigyelsz, hogy teljesen be legyen tolva koppanásig?
Ez fontos, mert különben nem csatlakozik a vízcső a hátlapon.
Korábban írtam már, de senki nem reagált, hátha most van valaki fórumközelben, aki tudna segíteni:
Whirlpool adp 5550 felső lapát nem forog (alsó megy). Minden progi lemegy rendesen, szivattyúz (cseréltünk már keringetőt kb 2 éve). Hangja teljesen rendes, csak ahányszor kinyitom, látom, hogy nem forog a felső lapát és nem mosogat rendesen a felső tálcán. Nem tudom, hogy folyamatosan forognia kellene, vagy csak bizonyos mosogatási fázisokban.
Most közösen mosogatunk, alsó tálcán viszonylag rendesen, felsőn nekem kell segíteni :-(
Párom nagy barkács, az élet és a szervízek rákényszerítették, esetleg valami ötlet, hogy mit nézzünk meg rajta?
Semmi rozsda, bilincs vagy bármi más. Az ajtó alján van gumi, ami mivel már 6 éves a gép elhasználódott. A férjem kicserélte, hallgattam is érte három napig, mert nagyon szarul van megoldva. A szerelő is azt mondta, hűlye módon van megoldva, nem tudja ő sem jobban meghúzni.Néha, ha úgy sikerül pakolni, akkor folyik, pedig óvatos vagyok.
Megnéztem a jeladó kivezetésein a feszültséget, "munka" közben, ~ 1.85 VAC-t mértem a két kivezetés között. Hol működik rendesen, hol nem. Érdemes lenne kicserélnem az említett alkatrészt? ~10.000,- Ft
Ez azt jelenti, hogy maga alá piszkít? Látható, hogy hol folyik, rozsdás bilincs, vízkő?
Én nem vagyok profi, sőőőt, de a mosógépet, mivel nálunk nagyon kemény a víz, félévente ecetezzük. Utána érdemes a leresztő gumicsöveket leszedni a köztük lévő alkatrészekkel együtt, és elhárítani a dugulásokat. Szerintem a fűtőszál problémákat és a nem szív, nem ürít dolgok fő okozója a vízszint szabályzás. Ezért ezt a szerkezetet és a hozzácsatlakozó csöveknek is toppon kell lenniük, mert a hozadékhibák nagyon drágák már.
A youtubon, rengeteg video van karbantartásról, javításról. Én most a láncfűrész témában próbálok sokat kutakodni. :) De nem leszek tömeggyilkos! :)
Van aki csinálja, van aki nem. Én minden hónap elsején megcsinálom, kell a lelkivilágomnak, hogy ügyelek a gépeimre. Igyekszem ezt is akciósan venni, Aldi,Lidl,Tesco.
Kidobott 2004-ben gyártott, whirpool 443 tip, mechanikus programkapcsolós gépet újraélesztettük. Szegény barátom kidobott mindent a kamrából, raktunk fel új sarokszelepet, tömlőket hosszabítottunk, stb. Bekapcsolás után szépen zümmögött, szívta a vizet, program közben belenéztünk, fűtött, keringetett, csillogott, villogott minden, örültünk, eljöttem haza. Hívott a barátom, hogy a program végig ment, de 5 centi habos víz áll az alján. Direktbe kapcsolva hallottam az ürítő szívattyú hangját, de egy csepp víz nem jött a csövön. Jött a google, amerikai videók, egyszerű a csere. Hanyatt fektettük a gépet, pumpa kiszed, direktbe köt, nagyon betegen forgott. Hegyalja út 23, polcon a szivattyú, 3090 forint. Kicseréltük, tanácsra vízszintkapcsoló szájjal finoman megfúj, megszív, szépen kapcsolgatott. Már a program elején láttuk, hogy győztünk, mert az első szivattyúzás után öblített is a program, győnyörűen kiüritett a gép és ment tovább.
Két hete a mosogépemnek is ez volt a baja, nem üritett, megállt a program hibakóddal. Ott a sok vízkő eltömitette azt az alsó golyós csomópontot ahová a vízszintmérő csöve is csatlakozik, plusz a szivattyú felé vezető cső is tele volt, egyben levált vízkőlapocskákkal. Alapos tisztítás után gyönyörűen ment tovább a gép.
Tapasztalatom, hogy nagyon kellene ezeknek a masináknak a karbantartás, főleg ha százezer forintnál többet fizetünk ki érte. Biztos megy tönkre elektronika is, de a motorok, szelepek, fűtőszálak meghibásodása a vízkőtől, dzsuvától van. Renszeresen kell ecetezni és tisztítani az oldható dolgokat. Apósom mondta mindig, az olaj egy fél lakatos.. ! :)
Ariston LF 6070 mosogatógép indőnként kiereszt másfél-két liter vizet. Egyre sűrűbben, mostanában már hetente. A férjem kicserélte az alsó gumit, minden eredmény nélkül. A szerelő szerint vagy tűröm, vagy veszek másik gépet. Esetleg valami más ötlet? A gépnek ezen kivül nincs más baja.
Nekem van egy aranyos drága AEG Aktive AA Favorit mosogatógépem ami most nagyon szenvd, de én is a baja az, hogy miután bekapcsolom és elkezd szivattyúzni, majd leáll és kellene szívnia a vizet befelé csendben van és csak villognak a lámpái. Tudnál-e abban segíteni, hogy vajon mi lehet a baja és megéri-e csináltatni?