Még annyit kérdeznék, hogy minden előzetes vizsgálatot Debrecenben végezték, vagy esetleg a lakóhely eredményeit is elfogadják, ez azért lenne nekem fontos, Bp.-ről lejárni annyira azért nem egyszerű.
Sajnos a bypass-t nem támogatja a TB. :( Teljesen önerőből kell finanszírozni. Én augusztus elején voltam Debrecenben Tanyi doktornál és szeptember 27-én lesz a műtétem. Az országban 2 helyen végzik ezt a típusú beavatkozást: Veszprém és Debrecen. Bevallom én a rövidebb várakozási idő miatt döntöttem Debrecen mellett. Én elbeszélgettem a doktor úrral és az alapján maradtunk a bypass mellett. Nekem elég sok a felesleg amitől meg kell szabadulni (50kg kb.), biztosabbnak láttam ezt a módszert. Illetve a gyűrűs problémák engem riasztottak. (Begyúlladt port, állandó állítgatás.) A doktor úr is említette, hogy több gyűrűs betegénél volt rá példa, hogy 5-6 év után a gyűrűt ki kellett venni, majd megcsinálta náluk is a bypasst. Én nem szeretnék sokszor "kés" alá feküdni és a műtét árát is inkább egyszer fizetném, mint kétszer. Nagyjából ezek miatt döntöttem a bypass mellett.
A műtéted maszek alapon megy vagy társ. bizt.-ra?Mennyi idő alatt lehet eljutni a műtétig? Bocs, hogy így lerohanlak, ha kellemetlen akkor ne válaszolj, de bevallom nagyon érdekelne.
Köszi a hsz-t elgondolkodtató volt amit írtál. Napok óta én sem teszek mást mint olvasgatok a témával kapcsolatban. Sajnos a negatív dolgok nagyobb hatással vannak rám mint a potizívak ,mert én is attól félek mi lesz ha én leszek az az egy akinek nem sikerül, persze így nem lehet hozzáfogni ehhez a dologhoz azt is tudom. Tudom, hogy minden műtét kockázattal jár, de pillanatnyilag az a legnagyobb kockázat ha ilyen kövér maradok. Már teljesen oda az önbecsülésem, mert ugye a kövér ember akaratgyenge, ormótlan, nevetséges, siralmas,......sorolhatnám a nem kövér emberek tekintetéből olvasottakat. Sajnos nem elhanyagolandó kérdés az ár sem. Ebben a témában már milliós összegekről van szó, persze ez attól függ mit választ az ember. A bypass -nem tudom hgyan kell írni :)- vagyis a gyomor lekicsinyítése a vékonybél megrövidítése.......stb. elég keményen hangzik, de hatásos, legalábbis ilyesmiket olvasok. A gyomorgyűrűnél olvasom, hogy nagyon nagy az éhségérzet, ez így van? Ti akik túl vagytok a műtéten ti is éreztétek ezt? Idős vagyok, talán még belefér az életembe egy ilyen műtét, mert szeretnék még élni, és nem csak vegetálni.
Nem akarok itt rinyálni, mert dönteni kell és kész és végigcsinálni.......ezért várom és olvasom a tapasztalataitokat, amit előre is köszönök!!
Jaj, kifelejtettem, azert is nem gondolkodom a bypass-en mert sokan panaszkodnak felszivodasi zavarokra, tul gyors a fogyas es kisse rizikosnak talalom a mutetet - de tudom, mindegyik az. De nem lebeszelni akarlak, sot...Csak oda kell figyelni es vitaminokat szedni eleted vegeig stb:)))
Igen, jol lattad, csak ezt a 2 mutetet "nezegettem", a bypass szamomra tul radikalisnak tunik. Talan annak aki tobbet szeretne fogyni, de en "csak" 30-35 kilo korul, azzal elegedett lennek, viszont fogyokuraval allandoan csak visszahizom.
Mindenesetre a bypass-t is jobb megoldasnak talalom mint a gyurut. A sleeve meg a ketto kozott van valahol. Megkerdezhetem hogy miert dontottel a bypass mellett?? Nem gondoltad h eloszor megprobalod a csogyomrot es ha nem fogysz le vele akkor meg mindig valthatsz a bypass-re? Es hol mutenek? Debrecenben? Latom h nemsokara, gondolom h izgaatott vagy!:) Huuu sok kerdesem van:) Esetleg ha arat is irnal, priviben is beszelhetunk! KOszi!
Láttam nézted a debreceni kórház http://www.gyomorgyuru-debrecen.hu/a-mutet.html honalpját. Két dolgot láttam, hogy megnéztél komolyabban a gyűrűt és a csőgyomor képzést. A harmadik lehetőség számodra teljesen kizárt? A Gastric bypass-ra gondolok konkrétan. Én voltam a kórházban konzultáción a dokinál elmondta mindhárom előnyét, hátrányát, árát és én ez alapján döntöttem. A műtétem szeptember 27-én lesz. Én a bypass mellett döntöttem, számomra az jelent(het) végleges megoldást.
Eloszor is gratulalok neked a fogyasodhoz! Orulok h bevalt a gyuru neked. Egyebkent rengeteg siker sztorit olvasok a gyururol, igaz hogy buktatokkal teli az ut es kicsit keservesnek tunik, de kitartassal es odafigyelessel eredmenyes a gyuru. Sokan panaszkodnak hanyasrol, gyomorsavrol, faradtsagrol stb. Es persze a gyuru elcsuszasa, aminek helyre hozasa ujabb mutetet igenyel. Aztan a gyuru eloregedese...elhasznalodasa...Nezegetem a hosszu tavu (10 eves) statisztikakat, nem tul igeretesek, 10 evnel tovabb szinte senkinek sem maradt bent a gyuru, es a 10 ev is feher hollonak szamit.
Igazad van, nagyon nehez eldonteni es nagyon el kell rajta gondolkodni. Igen, a csogyomornal van 1 kapocssor, ebbol lehetnek komplikaciok a mutet utan 6 hetig, marmint h hasuregbe szivaroghat a verzes. ez 400-bol egyszer tortenik meg, sztem eleg rossz arany, barcsak mondjuk 400.000-bol 1 lenne:)))) Mint ahogy mondtad, kit erdekel a statisztika ha en pont a 400. vagyok????? De 6 het utan a kapocssor mar nem jelent gondot, es a gyomor is ránő ugy tudom.
Semmi keppen nem akarok gyorsan fogyni! Szeretnem ha borom nem lottyedne meg, most szep es striaim sincsenek, tehat ezt a mutetet nem azert valasztanam mert gyorsan akarok fogyni hanem kenyelmi szempontok miatt es mert ugy gondolom - elolvasva szinte mindent ami az interneten fellelheto a gyururol es a csogyomorrol is - hogy hosszu tavon hatekonyabb es vegleges megoldast kinal szamomra.
Koszonom hogy elmondtad a velemenyedet, nagyon sokat jelent szamomra. Jobb lenne ha ez a forum kicsit aktivabb lenne. Remeljuk azert ilyen lassu ez a forum mert minden gyurus lefogyott es mar tovabbleptek az eletukkel:)))
Es mindenkitol elnezest kerek, tudom h ez a forum nem a csogyomorrol szol hanem a gyomor gyururol, es nem akartam szetoffolni.
Neked is Nyufffi es minden gyurusnek kivanok egeszseges, hosszu tavu fogyast!
Olvasgatlak titeket, telik a nyár, de nem tűntem el. :) 85 kg-nál tartok, tökéletesen elégedett vagyok, mindenkitől megállás nélkül kapom a visszajelzéseket, hogy derohadtjólnézek ki, és tényleg, jól is érzem magam. Azért még van egy plussz 20-30 kg feleslegem, de a bőröm is tartja a fogyás iramát. Még lefogyok 8 kg-ot és hivatalosan is bejelenthetem,hogy visszakaptam az életemet! :)
Éppen álláskeresőben vagyok, még nemsok sikerrel, de dolgozom az ügyön. :)
Missdietcoke: Tudod az a baj a műtétekkel (a gyomorgyűrűvel is), hogy nem tudhatod előre, hogy hogyan fog rá reagálni a szervezeted. A "csőgyomor" műtét nem visszafordítható, és összeszögecselik a gyomrod ... nekünk ügye 1 adott részen van bent egy idegen test, nade most gondold el,hogy a gyomorfaladon végig szögecsek vannak .. nem tudom. Engem kiráz a hideg. Tény, hogy a gyűrűvel meg kell tanulni együtt élni, és lehet én vagyok az a szerencsés akinek (még) nincsen semmi baja tőle, de én észre se veszem. Nagyon keveset eszem, és jó érzés, hogy nem zabálom teli magam , és a lassu fogyás a biztos. Ne arra gondolj,hogy 3 hónap alatt leadni mondjuk 20 kg-ot, hanem arra, hogyha 1 évvel ezelőtt megcsináltattad volna, akkor most minimum 15-20 kg-al kevesebb lennél .. jó lenne azért gondolom, még akkoris, ha nem 30-40 kgról beszélünk.. NEM akarlak rábeszélni a gyomorgyűrűre, és nincs jogom lebeszélni a csőgyomorrol, csupán a személyes véleményemet mondom. Lényegében mindegy, hogy mekkora az aránya azoknak, akiknél nem vált be vagy bevált a gyűrű, vagy nem fogadja el a szervezet és ki kell vetetni mert begyullad meg stb, mert ha beleesel ebbe a kis százalékba -amit ügye előre nem lehet tudni - akkor bocsánat de bszhatod a statisztikát .. ahogy persze énis tehetném, ha nem akarná a kistestem,hogy az ott legyen.
Nehéz dolog a fogyás, és szerintem magától sose fog menni. Nincs az a kapszula vagy műtét ami megszabadít 30-40 vagy több kg feleslegtől egy embert. A gyomorgyűrű is azt ígéri, hogy majdmilyenjólesz, mert nem leszel éhes, meg nem tudsz sokat enni... Szerintem erre szinte kivétel nélkül mindegyik gyűrűstársam rá tudott cáfolni. Én pl végtelen mennyiségű csokit tudok eltűntetni, de milánóit és rakott kelkáposztát is, sajnos. Bár nem teszem, odafigyelek. A gyűrű azért jó -legalábbis nekem- mert nem zabálok. Nincs az, hogy kiéheztetem magam diéta címen, aztán 2-3 napig nem bírom abbahagyni a nassolást, mert annyira kívánok mindent. Sok időbe került, de mostmár úgy vagyok vele, hogy amit ténylegesen megkívánok, és nem azért, mert unatkozom, azt megeszem. Ennyi. Persze kevesebbet eszem belőle, mert nem kívánok sokat, de nincs bűntudatom étkezés közben és nincs falási rohamom, hogy az összeset meg kell ennem, mert most engedtem meg magamnak és holnap emg holnapután nem fogom megengedni, szóval befalok mindent akkoris ha már teli vagyok .. Lehet csak nekem voltak ilyen tudatalatti gondolataim étkezés közben, rohadt sok idő volt kiírtani az életemből, és megtanulni, hogyha 2 falattal többet szedtem a tányérba, akkor nem eszem meg, hanem szépen kistányérba rakom, beteszem a hűtőbe és megeszem majd akkor, ha megint jól fog esni. Ez lehet 3 perccel vagy 3 órával később, szinte bármikor. A szervezetünk üzeneteit sajnos már egyáltalán nem figyeljük, jóllaktunk, de ott van még az a fél szelet rántott hús a tányéron, nem kéne már, de ezt a negyed sütit nem hagyom itt .. Pedig érezzük, hogy jól laktunk. És hát ügye jóanyáink belénknevelték, hogy nem hagyunk ott kaját :) Meg nem dobjuk ki, meg amit kiszedsz azt meg is eszed meg stb ... Persze már nincs világháború, nem csak az a tied amit megeszel .. :) De nekem csak úgy megy a fogyás és csak úgy sikerül végre normálisan étkeznem és nem zabálnom, hogy ezekről leszoktam. Nagyon lassan eszem, egyrészről így esett jól mindigis, másrészről meg ügye jól meg kell rágni a pici falatokat. Ameddig én megeszem 1 db sima gyrost, addig a barátaim megesznek 2őt (10perces sorbanállással) és amikor mindenki befalta a másodikat, nekem még mindig ott van 4-5 falatnyi kaja. Most idegenekkel voltam nyaralni -senki nem faggatott és megjegyzést sem tett a vágási sebeimre- és nagyon lassan étkeztem mindig. a 3. napon szemetszúrt és 3an is megjegyezték, hogy mennyire irigyelnek, hogy ilyen nyugodtan és lassan tudok enni, és hogy régen láttak ilyet .. bocsánat, csak dicsekedtem picit :) Offolom a hozzászólásomat mert megint sok a blabla, de összességében azt javasolom neked kedves missdietcoke, hogy bármit is csinálsz vagy nem csinálsz, az összes lehetőséget vedd számításba és ha belevágsz valami olyanba, ami nem visszafordítható, akkor nagyon legyél résen és vigyázz magadra (értem ezalatt a gyulladáscsökkentők szedését, mindenféle vitamin szedését, gennyedzés elleni homeopátiás bogyókat meg stbstb, az egészség a legfontosabb!) :)
Egyenlore en is csak gondolkodok a gyomor gyurun. Elolvasok mindent amit lehet, tajekozodom az elonyeirol es a hatranyairol, es ugyanigy a tobbi fogyokuras mutetrol is informalodom. Oszinten szolva amennyire bele voltam 'szerelmesedve" a gyomor gyurube meg egy par honapja, most mar kezdek kicsit ketelkedni abban hogy szamomra ez a legjobb megoldas. A dieta az adott, nem is ez a bajom. Persze nem egyszeru az sem hogy a mutet utan meg honapokba telik amig annyira feltoltik a gyurudet h segitsen az ehseg erzetet lekuzdeni es igazan tudj fogyokurazni. Ami engem zavarna az a folyamatos "utangondozas". Sokan havonta mennek gyuru kalibralasra, ez sok herce hurcaval jar. Sokat olvasom h zavarja a gyurusoket a port. El nem tudom kepzelni a panikot ami rajtam lenne amikor megakad a kaja a torkomban es nem akar lemenni orakig. Azt hogy a gyurud is mas reggel meg este, meg egyszer tudsz enni egy bizonyos etelt aztan kovetkezo heten nem. A hajhullas mindegyik mutetnel van es csak atmeneti allapot, az miatt ne aggodj. Ami tetszik ebben a mutetben az az hogy nem vegleges megoldas, aka. nem vagjak a gyorodat es a gyuru kiveheto amikor komplikacio van, vagy lefogyott az illeto es ugy erzi h mar nincs ra szuksege. Sokat olvasok a komplikaciokrol is, amikor a gyuru eloregedik es vegleg ki kell venni. Aztan a paciens halalra van remulve hogy vissza fog hizni mindent, es ilyenkor ujra muttetik magukat, es mindenki a "gastric sleeve" mellett dont. Ez "Csőgyomor képzés"-t jelent, itt olvashattok rola akit erdekel: http://www.gyomorgyuru-debrecen.hu/a-mutet.html
Sok infot nem talalok rola Magyarorszagon, nem is tudom h csinaljak-e ezt a fajta mutetet, de engem nagyon erdekel, talan jobban mint a gyuru, ez egy eletre szol, vegleges megoldas, ez sem kockazat mentes de egyik mutet sem az. Szoval nagyon el kell gondolkodni. De en tudom h nekem egy eletre szolo megoldas kell. Lefogytam mar jonehanyszor es mindig vissza is hiztam. Ez nem lenne maskeppen a gyuruvel sem, marpedig egyszer azt onnan ki kell majd venni!
Visszaolvasgattam úgy 4-5 oldalt, hát némely hsz. megrémisztett, pl Cicamica, vajon már jobban van? Tudom, hogy ez sem könnyű megoldás, és, hogy nekem is sokat kell azért tennem, hogy eredményes legyen, de olvasok itt nyelőcsőtágulatról, belilulásról, gyulladásról, hajhullásról, szóval eléggé ijesztően hangzik. Persze döntöttem, hogy megpróbálom, mert ha nem az ízületeim már így is fájnak, magas a vérnyomásom, a cukrom átlépte a határértéket.....stb.
Most olvasom, hogy márcsak Pécsett végeznek ilyen műtétet társadalombiztosításra. Hát ez eléggé elkeserítő, mert gondolom a maszek klinikák nagyon drágák.
" Tehát akkor csak az 550e és kész,bent van a gyűrű!!"
Ezek szerint a műtétért nem kell fizetni, legfeljebb a hálapénzt, mondjuk az mennyi?
"Lipidológiai Központ" ezt hol találom, Bp.,-i vagyok. Ide beutaló kell, vagy csak egyből mehetek?
"
3. a beavatkozást végző egészségügyi szolgáltató megnevezését, továbbá nyilatkozatát a beavatkozás elvégzésének vállalásáról, annak várható költségéről,"
Tudtok segíteni abban, hogy Bp.-en hol végeznek ilyen műtétet? Oda előzetes telefonos bejelentkezés alapján kell menni, hol lehet megtudni az ilyen műtétet végző orvos nevét?
"4. a gyomorgyűrűt forgalmazó cég hivatalos árajánlatát,"
"5. az eszköz megfelelőségét izgazoló tanúsítványt (CE szám)"
Ha ebben segítenétek, hogyan is jutok ehhez hozzá.
Bocs, hogy ilyen béna vagyok, de első olvasatra elég bonyolultnak tűnik az egész.
Köszi,remélem hamarosan célba érek!!! :) Vagyis nem remélem,hanem tudom!!! :P
Ma már intéztem a belgyógyászommal a beutalókat! Szív UH,nagy labor,benne a homon vizsgálat is és a gyomor tükrözés!( Kicsit az utóbbitól be vagyok tojva,de biztos kibírom!!!)
Szia! Korabban Timi7420 leirta h o miket kuldott be, remelem nem banja hogy idezem a sorait.
"Amennyiben a Lipidológiai Központ a műtétet javasolja:
1. az erről szóló 3 hónapnál nem régebbi orvosi dokumentációt,
2. a méltányossági kérelmet (melynek tartalmaznia kell a biztosított személyes adatait és TAJ számát, valamint a kérelmezett szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltató és a kezelőorvos azonosítására vonatkozó adatokat).
3. a beavatkozást végző egészségügyi szolgáltató megnevezését, továbbá nyilatkozatát a beavatkozás elvégzésének vállalásáról, annak várható költségéről,
4. a gyomorgyűrűt forgalmazó cég hivatalos árajánlatát,
5. az eszköz megfelelőségét izgazoló tanúsítványt (CE szám)
6. a nyilatkozatot a közös háztartásban élő, a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban szerzett jövedelméről"
Es Medzsy most intezi a kerelmet, o mindig tajekoztat bennunket a fejlemenyekrol, (Medzsy, drukkolok neked!!:)), figyeld a post-jait! Sok szerencset!:)