Nem kizárt (sőt, egyenesen valószinű), hogy túl nagy a kartergáz képződés a motorban és a légszűrőházban csapódik le a gáz. Nekem is ez volt. Henger-dugó-gyűrű, tömitések és szimering (szelepszár) csere megoldotta a gondot. Persze ez nem azt jelenti, hogy neked is egyből hengert kell cserélned, de nekem el volt kopva...
Ha nem akarod, h eláztassa a légszűrőt a szmötyi, akkor ideiglenesen! lekötheted (bár inkább a hiba forrásának felkutatása és elháritása a javasolt).
Helló. Nemrég vagyok LEO tulajdonos. A mai nap történt, hogy a hajtás feletti fekete dobozból, (a levegőszűrőből) aranybarna tisztának látszó olaj folyik! Frissen van benne cserélve és eddig nem is ette, a menetteljesítményen pedig változást nem érzek! Mi lehet a probléma? Aki tud segítsen! Előre is köszönöm a válaszokat!
És lőn világosság, miután a kapcsolót visszaraktam :)
Egyúttam lecseréltem a hűtőfolyadékot is. Sima viz volt benne. Helyette belement kb 7 deci fagyálló koncentrátum, a maradék pedig desztilált viz. Most már jó lesz télen is, meg a kenés is megoldva.
Ciao
Ha jól tudom akkor 9,5 liter körül van az űrtalma a tanknak. plusz/minusz 1 deci.
A fogyasztása állapottól és vezetési dinamikától függ, de sztem általánosságban elmondható, h 3l/100 km a fogyi.
Ha kiváncsi vagy a pontos évjáratra, akkor az alvázszám 10. karaktere adja meg azt.
Add el a motort! Leós csak elvetemült lehet. Hétköznap mész, hétvégén szerelsz, sok pénzért. Én eljárok 2,5-2,7-literrel. 150-esem van. Futár vagyok, fontos a fogyasztásom. De behalt a kicsim, most épp pihen. Elég volt a 2-fiam iskolába indítani. 4-litert be fog vágni. Én OMV 100-multimaxmittudomén mivel járok egy kymco-val. Nagyon jó, 1-literrel csökkent a fogyasztása. Ha leó-s akarsz maradni, sok kitartást kívánok.
A piros pontnál van egy kis lyuk közvetlen a hengertalp elött és csordogál kifele a vizem, miért lehet? netán a vízpumpám? ha igen akkor lehet h annak az erőteljes csörgedezését hallhatom?? mennyi pénz újonnan?
Hali én még itt új vagyok és kéne egy kis segítség a motoromról. amiről szó van az egy aprilia leonardo 125 ös robogó annyit tudok jelenleg róla h a 90-es évek végén készült és legfőképpen az érdekelne h mennyi a tank mérete és tapasztalatok alapján mennyit fogyaszt 100km en előre is köszi a válaszokat
Szelepfedél tömítésre lenne szükségem, ugyanis UCB Zoli a sajátját tette bele a motoromba, azzal a feltétellel, hogy hozok neki ugyanolyan zsír új tömítést. Remélem még itthon vagy, bármelyik délután beugranék hozzád, gyakran járok Érdre.
Jaja, csak itt sokszor még az ujjukat sem mozdítják meg, úgy vannak vele,hogy kis Leonárdósnak minek köszönjünk, biztos még motorozni sem tud,csak fujja az áramlat...
Én csak pótkerékkel, talpalással tudok gyorsan kanyarodni a leóval. Igaz a gumijaim is nullásak. Mókus zabálni való, igazi egyéniség. Van a félmillás kis scarám, azt Magda Attila véleményezte. Ha mond valamit a név. Megvan a telszáma. Na azzal kanyarodni is lehet, és 60-nál egykerékre lehet piszkálni. Inni szeret sajnos, de 70-köbcentiből 120-at kihozni máshogy nem lehet. 1998-as minarelli.
Én szerintem már Magyarországon mindenhol voltam. De a legjobb útviszonyok Nógrádban vannak. 70%-ban jók az utak, és szép a környezet. Hollókő, pl. Nagyon el vannak találva a kanyarok. Olcsók az éttermek. Érdemes egy napot rászánni, gyönyörű!
Köszönöm az elismerést , de én mindíg kiállok az elveim mellett.Nem számítana az sem, ha egyedül én lennék ezen a véleményen.Három variáció van: Vagy meggyőzek a másik fél igazáról, vagy én győzöm meg a másik felet , a harmadik pedig amikor már csak mosolygom egyet magamban....
Ucb - 22967 bejegyzésben említed hogy a leoókkal lehetetlen kanyarodni....Nekem nagyon bejön a kezelhetősége , és nem csak a kiskerekű robogók között.Egy élmény a duplasávos körforgalom....ha visszamegyek Győrbe, és időm engedi, feldobok egy videót...Egyébként én is gyerekkorom óta motorozom .Igaz nem vagyok futár,de pörgök mint a Kemotoxos légy.Krisztusi koromhoz képest idősebb vagy, és nem vonom általában kétségbe az ítélő képességedet.De ez nem az a szitu. Mint említettem , eredetvizsgáló (is) vagyok, és egy nap 8-10 vizsgálatom is akad.Ebből sok a motor. Valamint motorokat is értékesítettem évekig.Nem csak használtakat, hanem az egész Q link palettát.( Azóta megszűnt magyarországon ez utóbbi forgalmazása)Én szereltem össze, próbáltam ki,állítottam ki motoros találkozókon, rendezvényeken. Tudom hogy mi a gagyi, és mi nem. Az oldalam: