Keresés

Részletes keresés

exlaser Creative Commons License 2013.04.24 -1 0 323

Szia Bokrocska! laser@citromail.hu

Előzmény: bokrocska (322)
bokrocska Creative Commons License 2013.04.24 0 0 322
Kedves Exlaser!Szeretnélek személyes emailben megkeresni további információk kérése végett. Kérlek, tedd ezt lehetővé. Köszönettel: ebokor@vipmail.hu.
Előzmény: exlaser (319)
ikoko2 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 321

Mivel volt itthon teafaolajam, gondoltam megpróbálom. Egy fehér csík jelent meg már hónapokkal ezelőtt az egyik nagylábújjam körmén. A lenövést szinte hiába vártam.

3 napi teafaolajos bedörzsölés után már csak a csík teteje van.  Most úgy tünik bingo.

Ha abbahagyom, lehet visszajön, de igazán megéri próbálkozni.

Előzmény: yina (317)
rita kamélia Creative Commons License 2013.04.22 0 0 320

Hol lehet a Furmula3-at beszerezni? Próbáltam Kaposváron nagyobb gyógyszertárakban. Sehol sem hallottak róla.

 

Előzmény: Vuple (311)
exlaser Creative Commons License 2013.04.19 -1 0 319

Mindenki próbálja átadni a saját tapasztalatait, én is ezt teszem, hátha más is kipróbálná, és esetleg beválik neki is, mint nekem. Régóta, (sok éve) szenvedek miatta, nekem a két nagy lábujjam fertőzött, vagyis most már csak az egyik, de azon is elkezdett lenőni már az egészséges köröm. A gyógyult teljesen lenőtt. Tavaly szeptemberben elkezdtem egy lézeres kezelést, 10 perc, fájdalom mentes, egy hónapon át hetente egyszer, 1500/köröm alkalmanként, aztán havonta egy ingyenes kontroll. Teljesen rendben van, az egyik már lenőtt, mert közben rájöttem, hogy amit a lézer elégetett, az elporlik. Közben, heti két alkalommal 1 l víz, egy evőkanál ecet, két evőkanál tengeri sóval áztatni, és a felpuhult körömágyat valamilyen eszközzel kitisztítani, a bőrt levágni, és visszanyomkodni. Örülök, ha segíthettem.

drexe Creative Commons License 2013.04.16 0 0 318

Kb. 20 évig voltam körömgombás, a nyúl szőrtől kaptam el, sok mindennel poróbálkoztam, de egyedül Dr Tamási Piroska szakorvos segített:  Ung. yconafine 250 mg..Ez ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint a Lamisil, de lényegesen olcsóbb, napi 1 tablettát elegendő beszedni, míg el nem múlik, és soha sem jön vissza !!!

yina Creative Commons License 2013.04.10 0 0 317

Kezdődő gomba esetén meg lehet próbálni a 100%-os teafaolajos kenegetést. Amennyire csak lehet a köröm alá is betunkolni! Zárt műbőr cipő és műszálas holmik csak fokozzák a terjedését.

Solaris48 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 316

Hozzátartozik az étkezési szokások megváltoztatása (lúgosító ételek aránya) vitamindús immunerősítő ételek, zöldségek, gyümölcsök. Ez nem azt jelenti hogy nem lehet zsíros vagy húsos ételt fogyasztani. lehet de csak módjával. Erre nagyon sok egészséges életmóddal és étkezéssel kapcsolatos ajánlat van a neten is! (mozgás sem elhanyagolható!) Étrendkiegészítőket ne szedjük, csak súlyosabb esetekben, de akkor már orvosi segítség kell! Jobb a megelőzés. Ha jelentkezik elváltozás (viszketés, bőrszín, bőr köröm állagának megváltozása, elszíneződése, benövés, töredezés akkor szükséges a gyors beavatkozás. A gombának annyi fajtája van mint ahány ember és az Ő életmódja! Lehet hogy egyiknek jó a másiknak meg nem! Tehát jobb a megelőzés!!!

 

Előzmény: Doctor Morreau (286)
ikoko2 Creative Commons License 2013.02.12 0 0 315

Valamikor /kb. 2o évvel ezelőtt/ a Lamisil tabletta volt a tuti. Kb. 3 havi szedéssel egy életre kiirtotta a körömgombát, pedig elég kinos volt már, 4-5 körmöm elszineződött, megvastagodott.

Úgy tudom, csak teljesen egészségesek szedhették, mert a májat elég jól megviselte.

Talán már nem is írják, csak a kenőcsöket.

Hatóanyagára lehet keresni hasonlót.

Doctor Morreau Creative Commons License 2013.02.10 0 0 314

Javaslom a szappan használatát, különösen lefekvés előtt. Szappan - a lúgos hatása miatt (a gomba a savas közeget favorizálja) - a tüneteket eléggé vissza tudja szorítani.

Minden este, lefekvés előtt szappannal meg kell mosni a lábfejet, a lábújjak közötti részeket és az egészet alaposan. (Fürdéskor teljesen elegendő ezt megcsinálni.)

 

Személyes tapasztalat, hogy nagyon sokat segít, kb. két-három hét után tapasztalható.

 

 

(Teljes megoldást nem ad, de a tünetekre jó.)

vivyfreemail Creative Commons License 2012.11.23 0 0 313

Szia próbáltam neked privit írni de nem tudok sehol! SEgítenél egy kicsit? pontosan hogyan kell használjam? én is évek óta kínlódom vele, egy rakat pénzt ráköltöttem, az unguir bevált, de az a bajom hogy nem jól nő a körmöm és folyamatosan belenő a húsomba :( a vége mindig megvastagszik így is! Gondoltam még ezt kipróbálom! köszi szépen 

Előzmény: Fandi3 (312)
Fandi3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 312

Sziasztok!

Én több mint egy évig szenvedtem a körömgombától. Házilag kezeltem. Körömreszelés után egyik nap almaecetben, következő nap kinyomott fokhagyma lében áztattam. Nem terjedt tovább, de nem is gyógyult meg teljesen. Nyáron mindig napoztattam, kiszáradt, azt hittem teljesen meggyógyult, abbahagytam a kezelést, erre 2 hét múlva kiújult és már nem hatott annyira az eredeti kezelés. Akkor a párom megemlítette, hogy a zöld papayában lévő papain enzim egyedülálló fehérjebontó hatású. Rákellenes hatása is elismert. Külsőleg is használják. Terhes kismamáknak tilos enniük, mert elvetélnek tőle.

Akkor beszereztem zöld papayát. (Minél zöldebb, annál jobb.) Kis szeletkéket vágtam belőle.(Hűtőbe kell tartani, máskülönben beérik, és elveszíti a papain tartalmát.) Nemcsak estére tettem dunsztba a körmömet, de napközben is átdörgöltem vele, és mindig hagytam kiszáradni. Hajszárítóval is rásegítettem, amikor már nem volt jó idő. Abbahagytam a cukor evését, ha mégis édesre vágytam, mézzel pótoltam. 2 hónap múlva gyönyörűen elmúlt a gomba, de nem mertem abbahagyni a kezelést az előző esetből tanulva. Még vagy 1 hónapig folytattam a kúrát. Ez 8 hónapja történt, és azóta is szép a lábkörmöm. Sikeres gyógyulást kívánok mindenkinek!

Vuple Creative Commons License 2012.10.23 -1 0 311

Sziasztok!

Csak azért regisztráltam ide, hogy megosszam Veletek a tapasztalataimat a témában. VAN MEGOLDÁS! Miután három éve kínlódtam egy makacs gombával, ráköltöttem vagy 50eFt-ot (ebben volt a bőrgyógyász által írt körömlakk, vagy 6 hónapig szedtem a májkárosító gyógyszert, kenegettem Betadinnal, meg kenőcsökkel, mindezt teljesen hatástalanul), mások tapasztalatait olvasgatva találtam rá a Formula3-ra. Megrendeltem, négy hónapja használom. Kb két hónapig nem történt semmi (mondjuk ebben benne volt a nyári sok fürdőzés, ami nem segítette elő a gyógyulást), de utána elkezdett lenőni. Három év óta először tapasztaltam, hogy a gomba nem tudott lépést tartani a körömvágással, és egyre kisebb lett. Most ott tartok, hogy még egy körömvágás kb egy hét múlva, és VÉGE! Csak azt sajnálom, hogy nem találtam meg hamarabb ezt a készítményt. Ecsetelni kell vele a körmöt naponta kétszer, és ez nem lakk, hanem olaj, így nem szárad meg. Többek között jojoba olaj is van benne.

Már a bőrgyógyászomnak is elvittem megmutatni az ecsetelőt, sajnos még nem is hallott róla.

Remélem, másoknak is segítettem!

gombóc63 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 310

Szia! Nem a gyógyszerész ismerősöm javasolta, bőrgyógyász adta. Ráadásul nem is maszek. Mind a két szer vényköteles, azért ajánlottam, mert az évekig gombás lábkörmömön, ráadásul már 3 ujjon, ez segített. De a legjobb az volt, hogy csak 3 hónapig kellett szednem, mégis rendbejött. Myconafine tabletta és Exoderil ecsetelő.

Előzmény: klímaóceán (309)
klímaóceán Creative Commons License 2012.09.21 0 0 309

Kedves gombóc63

 

Nem régen említetted, hogy egy gyógyszerész ismerősöd javasolt egy gyógyszert amitől elmultak a tüneteid. Sajnos már 3 éve küzdök ezzel a problémával, de nekem a kezemen egy köröm beteg, a műköröm miatt gombásodott el :( millió ecsetelőt kipróbáltam de semmi. Az orvosok csak a pénzt hajtják, meg merem kockásztatni, hogy direktbe nem írnak fel jó gyógyszert, hogy vissza járjunk és költsük rájuk a pénzt. 

 

Válaszodat előre is köszönöm.

Előzmény: gombóc63 (306)
Leving Creative Commons License 2012.09.01 0 0 308

Még valami: Otthoni kezelésre: grapefruitmagkivonat külsőleg, belsőleg. Gomba-, vírus- és baktériumölő hatású! :)

Leving Creative Commons License 2012.09.01 0 0 307

Van! Pedikűrössel kell kezeltetni, aki megfelelő esceteléssel kiszárítja a gombát, miután a fertőzött részeket ügyesen, vér nélkül eltávolítja. A gombatörmeléket, ill, a körömtörmeléket pedig alaposan kitakarítja a köröm alól.

gombóc63 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 306

Élő példája vagyok annak amit leírtál. Az összes kencét kipróbáltam, egy vagyonba került, míg a bogyó szabadított meg a körömgombától. Szerintem a bőrgyógyászok többsége gyógyszert ír, ha nagyon kezdetleges az elváltozás akkor próbálják a külsőleg ható lakkokat, de legyünk őszinték, kezdő körömgombával nagyon kevés ember megy orvoshoz, amikor már a szemük elé kerülünk csak a gyógyszer hatásos.

Előzmény: Itoérambolafoci (305)
Itoérambolafoci Creative Commons License 2012.08.20 0 0 305

A körömgomba mélyen az élő szövetbe fúrja magát, tehát semmiféle külsőleges kezeléssel (kenegetés, áztatgatás) nem gyógyítható.

Csak olyan szerrel gyógyítható, ami a véráramba kerül, és így a hajszálereken keresztül minden szövetet védeni tud.

Ezt az orvosok már 40 évvel ezelőtt is pontosan tudták, amikor az első gombaölő tabletták megjelentek.

Tehát csak a gombaölő tabletta gyógyulásig tartó szedése lehet hatásos. A többi csak ráolvasás.

Sajnos, az orvosok nagy része tabletta helyett még ma is mindenféle hatástalan hülyeséget ír fel.

 

A gombaölő tabletta csak megterheli a májat, de nem károsítja.

Tehát csak annak okoz gondot, akinek rossz a mája (pl. korábbi betegség miatt).

De rendszeres orvosi (májfunkció) ellenőrzés mellett még az is biztonságosan szedheti.

 

A tabletta mindig hatásos, de egészen gyógyulásig kell szedni, mert különben visszajön.

A legtöbb ember ott bukik el, hogy már félig gyógyultan abbahagyja a tabletta szedését, aztán csodálkozik, hogy nem sikerült.

A régi tablettákat (Griseofulvin Forte) még a beteg köröm teljes lenövéséig kellett szedni, ami 6-8 hónapig is eltarthatott.

A korszerű tablettákat sokkal rövidebb ideig is elég szedni, de sokan még azt sem tartják be.

Sokszor pedig maga az orvos az, aki ostoba módon túl rövid kúrát javasol.

 

Annak idején én is végigszenvedtem a középiskolás és egyetemi éveimet egy uszodában szerzett körömgombásodással.

Az orvosok csak hatástalan kenceficéket ajánlottak, meg napoztatást. Hatástalan volt mindegyik.

Végül egy gyógyszerész hölgyismerősöm árulta el, hogy mi a tutibiztos gyógymód.

Érdekes módon a tablettától egyből meggyógyultam.

És azóta se jött vissza.

 

Beus 111 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 304

Nekem nagyon bevált a Terbisil 250 mg-os gombaellenes tabletta.
Hamar helyrejöttem tőle,és megmaradt néhány bontatlan szelvény.
Mivel elég drága volt, kidobni nem szeretném.
Ezért félárban eladnám.Ha valakit érdekel,írjon ide: quovadis.bea@gmail.com
Info: A Terbisil tabletta terbinafin hatóanyagot tartalmazó gombaellenes készítmény, hatására elpusztulnak a bőrbetegséget okozó gombák.
A Terbisil tabletta a bőr, a hajas fejbőr és a köröm gombás fertőzéseinek kezelésére szolgál.

Agoborka Creative Commons License 2012.08.09 0 0 303

Nekem a Nailner repair nagyon tetszett, mert egyáltalán nem puhította meg  a körmöt, átment a szarun a hatóanyag és bár hosszú időn keresztül kellett kezelni, de megérte.

galocza_ Creative Commons License 2012.06.20 0 0 302

5 év után visszatérve, s kicsit okosabban (új szerek)

 

1. önkínzás+hagyományos gombaellenes szerek: ha nem annyira ocsmány, levésni/reszelni ameddig nem sikít a páciens, majd vmi hagyományos gombaellenes szerrel kezelni (sol castellani sine fuchsino, sol antimycotica, canesten, lamisil, etc)

2. drága külsőleges körömgomba-ellenes szerek: jó tapasztalatok vannak (de távolról sem 100%) ezekkel: canespro (teljes kezelés kb 5500-7000 pénz, még min egy canesten plust kell venni a kiten kívül), nailner stift (átlag 4500 pénz), scholl körömgomba ellenes kit (4500-5500 pénz). első és utolsó kb úgy működik mint az 1. pont: lenyírjuk (ebben az esetben oldjuk) a körmöt alkotó szarut, hogy magához a fertőzéshez hozzáférjünk + egy hagyományos gombaellenes szer

3. belsőleges szerek: ezek receptkötelesek, ha bőrgyógyászhoz mész, itte kezdesz - egy tisztességes kezelés hosszas és drága plusz rendesen elgyalázzák kis szervezeted (főleg a májadat -> és még csak nem is ittál 8). a sanszod nem több, mint az első kettővel, +pénz +májfunkcióromlás -> utolsó lehetőség

 

összefoglalva: ha csak kezdődik, megpróbálhatod az 1. pontot. ha pénzed mint tenger, kezdd a 2. ponttal. ha már _mindent_ megpróbáltál (beleértve a köpölyözést és ráolvasást is), 3. pont.

gombóc63 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 301

....és ez így van rendjén:-)))

Előzmény: ficere50 (300)
ficere50 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 300

Én pedig a háziorvosommal fogom feliratni, aki majd eldönti, hogy nekem az  jó-e...

Előzmény: gombóc63 (299)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 299

Ahogy már írtam sok mindent kipróbáltam, nem gyógyszereket, de eljön az a pont, amikor nincs más. Lehet, hogy van akit nem zavar ez a betegség, hosszú évek kínlódása után viszont engem zavart annyira,. hogy bevállaltam az immunrendszerem gyengítését, amit amúgy meg nem tapasztaltam. És én nem bealánlottam a nekem felírt gyógyszert, hanem megírtam a nevét, amit nekem felírtak és segített.

Előzmény: Doctor Morreau (297)
Doctor Morreau Creative Commons License 2012.06.18 0 0 298

Itt van egy érdekes összefoglaló a problémáról, sok mindent összefoglal:

 

 

 

http://koromgomba.tuddmeg.com/koromgomba-elleni-szerek/

Doctor Morreau Creative Commons License 2012.06.17 0 0 297

Annyit azért tegyünk hozzá, hogy a gyógyszeres gomba-kezelések elég "erős" behatást gyakorolnak a test egészére vonatkozóan. Az alább ajánlott gyógyszernek is vannak mellékhatásai, például drasztikusa csökkenti az immunrendszert.

 

 

Mégegyszer javaslom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát teafa-olaj-jal, vagy teafa-olajos kenőccsel. Két-három hét, nem nagyon kunszt, egy próbát megér.

Előzmény: gombóc63 (294)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 296

Örülök, hogy segíthettem :-))

Előzmény: ficere50 (295)
ficere50 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 295

Nagyon köszönöm...

Előzmény: gombóc63 (294)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 294

Myconafine és Exoderil ecsetelő.

Előzmény: ficere50 (293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!