Asszem 1,2-1,3W-os. Létezik ugyanebben a méretben 2W-os is, sokkal nagyobb fényt ad, mitagadás jól is jön, azonban a műanyag foglalatok nem bírják. Nekem ilyen van benne és az izzókat évente kicserélem (ha kiégett, ha nem) évente foglalattal együtt. A felső visszajelző sort kicseréltem LED-re. Sokkal jobban látszik és nem ég ki.
Nagyon könnyű a csere.
A fekete műanyag bélést ki lehet pattintani, alul és felül tartják körmök, egy kés, vagy bicska pengéje elég. Nem érzékeny a köröm, hogy könnyen letörjön, de könnyen ki is jön.
A kijelzőt két csvar tartja. Ugyanolyan, mint a műszerfal többi elemét.
ha ezt kitekerted a kijelzőt óvatosan húzd ki és a hátán lévő két bajonettes csatit le kell venni. Innentől Tiéd a pálya!
1.8 16v nívópálca probléma... Eredetileg rugós/spirálos pálca volt az autóban és ennek a tömítése egy idő után szét porladt. Rendeltem gyárit, alvázszám alapján. Amúgy az összes 1.8 16v-t elvileg 1 fajta pálcával szerelték. Szóval meg is jött, de nem ugyan az. Más a kihúzó része, és nem is spirálos. Hosszra pedig 1-2mm-el rövidebb. Teljesen jól tömít, és azt is hozták amit rendeltem, cikkszám szerint. Annyi még, hogy a Citroen service box-ban a képen az van ami gyárilag is van az autóban, a spirálos, de a hozzá tartozó cikkszám már más nívópálcát hoz. Elméletileg ez is jó. A Peugeot 407-be van ehhez hasonló...
Van valakinek tapasztalata ebben? Édesapám autójáról lenne szó.
Nem is lett igazán tökéletes, így aztán nagyon alkalmi áron vettem egy com2k-t, ami eleve egy picit jobb állapotú, mint az enyém volt (feszesebbek a kar végi tekerők), és úgy tűnik (lekopogom), mindene jó, működik. Légzsák-kibontásból lassan diplomázhatok... :)
10 éves, 1,8-as motorral. Nos, kiír egy hibaüzenetet, amiben gazoil-t emleget, de benzines, és a műszerfalon a visszajelzősor bal oldalán az első sárga lámpa kigyullad, világít folyamatosan, egy gombára hasonlít. Ez a lámpa a használati útmutatóban benne sincs.
Nem tudjátok mimlehet ez? Az autó tökéletesen működik, benzinszűrőt cseréltem.
Na, szétugrasztottam. Hogy a fiatal francia mérnökök anyukái sose nyugodjanak békében... Korrekt módon van csinálva, nehogy véletlenül normálisan bontható legyen, meg a kis kerek réz bizgentyű és a panel minősége még véletlenül is olyan gagyi h gari után hamar szétkopjon. Kis forrasztóónnal egyelőre életre bírtam verni, de hosszú távú megoldásnak ez nem lesz jó.
Nemrég boldog tulajdonosai lettünk egy 2007-es diesel 2000cm3 automata C4 Picasso Grand-nak. Sajnos leírást-gépkönyvet nem kaptunk hozzá, tudna valaki segíteni honnan lehetne letölteni magyarul, angolt már leszedtem de nem minden egyértelmű számomra főleg a műszerfal beállításainál. Ha esetleg meglenne valakinek nagyon megköszönném.
Amúgy az autó nagyon rendben van, tutter az automata váltó főleg tempomattal kombinálva (majdnem el is alszom:D) Gyerekek is imádják, mi is. Remélem hű társunk lesz a következő 5-10 évben. A hátsó két ülés is király pláne hogy mindig ott lapul a padlóban. Fűnyírógép mellé még befekszem hátra akkora a hely. A kilátás pazar (csak a szélvédőt ne kelljen takarítani :D) Elötte 206 SW Peugeot-unk volt, semmi bajunk nem volt vele de kinőttük. Automatánk is volt régen egy 1.6 benzines Opel csepp kadett, akkor szerettünk bele az automatákba, de az még 3 sebességes automata volt csak.
Amit leirtal, az nagyreszt egybecseng a szervizem velemenyevel.
Ok is csak a lendkerekkel riogatnak, ami elegge kiszamithatatlan, hogy mikor (es miert) adja meg magat.
300ezret azert nem terveznek a geppel, de a kovetkezo 50-60ezret meg jo lenne nagyobb kiadas nelkul de ezzel a kocsival letudni. Es ket ev alatt azert ossze lehet sporolni egy valtasra az alaptoket.
Bar kovetkezo kocsinak immar "csak" egy kombiban gondolkozok, a gyerekek miatt mar nem kell az egyteruseg (menet kozben hirtelen hatramenni), es a kombik azert megiscsak autobbak. Rakter stb meg hasonlo.
Udv,
deRosa
ui.: most nyaron volt szerencsem 2 hetre egy (ber) DS3-mat vezetni. A legjobban osszerakott Citroen volt, ami valaha volt a hatsom alatt. Tenyleg nem rossz. Csak a start-stop rendszeret utaltam bizonyos helyeken.
200-250 ezer km körül azért kezdjél félretenni, mert érhetnek meglepetések Ezek azonban olyan alkaltrészek, amelyek után ulyabb százezrekre bebiztosítottad magad.
A porlasztócsúcsok felújítása kb 120 ezerbe lesz. Úgy hallottam volt, 300 ezernél már nagyon befigyel. Nekem most 240 ezer van a kocsimban és már a diagnosztika jelzi, hogy eléggé magas a korrekció. A nagynyomású üzemanyagszivattyú és a turbó elvben 500 ezer km-ig elmegy, ha odafigyelsz (olaj és szűrőcserék, a turbő előbb már leírt kíméletes használata). A szervószivattyú még drága tétel, korábban leírásra került, csak gyár által ajánlott (gyári) olajjal szabad tölteni. Ha így teszel, akkor az sem várható. A lendkerék kiszámíthatatlan, erre nem tudom mi az orvosság, de ez fájóan sokba kerül.
1,6HDi nél van az a bizonyos szűrő a motorban ami eltömődhet
de ha rendesen van cserélve az olaj és odafigyelsz a turbóra - leállás nem egyből hanem kicsit alapjárton ketyegjen a gép ha megérkezel akkor nem lesz vele sok bajod...szerintm :)
Engem inkabb a diesel-re jellemzo rizikok foglalkoztatnak most, a hagyomanyos benzinesek viszonylag egyszeru szerkezetek a HDi-hez kepest. (se turbo, se rengeteg baros nyomocso, se...)
nyaralas alatt megviccelt bennunket a kocsi (Xsara Picasso 1.6HDi, 6 eves, 155.000km): 1270km-t nyomtunk le 38 fokban bedoglott klimaval. Szar vicc volt, mit ne mondjak.
Aztan 2 dolgot kellett megcsinaltatni rajta:
- uj huto a klimanak, a regit megettek a belerohadt bogarak-levelek, az aluminium kisse szetmalott a szerves vegyuletektol.
- a FAP adalek erzekeloje meghibbant, szerinte kifogyott a le, pedig nem is -> uj tartaly es annak feltoltese.
A kocsi ismet/tovabbra is remelkul szuperal, valojaban semmi kedvem se lenne meg lecserelni.
A kerdesem az lenne, hogy a eddig es a jovoben is megkap mindent, amit illik (eddig is es most is szakszervizben jart, kotelezo szervizek, rendesen megcsinalva es nincs szethajtva, azaz 130cal cirkalunk joreszt autopalyan), akkor tervezhetunk-e meg vele "biztonsaggal" a kovetkezo par evre 200+ ezer km-ig?
A kocsi mai maradvanyerteket tekintve se egy turbojavitas, se motorcsere, se mas nagyobb kaliberu javitas nem lenne esszeru, nem tudom, mikor szoktak ezek elojonni... Illetve mikor jon a vezrmuszijcsere?
a gyári rádió, amit 99 óta bármelyikben életre keltek neked két perc alatt, a bsi révén ismeri fel, hogy saját autójában van és akkor most szólnia kell, vagy idegen autóban és akkor most idegesítően pittyeg.
te ott túrod a programot meg erősködsz, hogy de, aztán meg fassetuggya, lehet, hogy te jobban tudod aztán akkor te vagy a juhász attila és te tartottad a műszaki oktatást a citroen hungáriánál a budaörsi úton a pincében tizenhárom éve.