Korábban Isidorra nevű nick írta (a 7115-ös hozzászólása):
"Most jött el a pillanat, amikor már nem bírtam tovább, bocs, de helyreigazítás szükségeltetik.
A Diprophost hatásmechanizmusa: erős szteroid, amely bejutva a közp. keringésbe beavatkozik a szervezet normál élettani hormon és enzimfolyamataiba, köztük az immunrendszer működésébe. Gyulladáscsökkentő, azáltal, hogy elnyomja a szervezetünk reakciókészségét a gyulladást kiváltó tényezőkre.
Így szüntetei meg az allergiát is, mivel a szerevezetünk egyszerűen nem vesz tudomást arról, hogy mi zajlik. Ez a szer egyik mellékhatása és nem fő hatása, mint pl. az izületi gyulladások kezelése, ahol azért adják, mert a beunduló folyamat, folyadékgyülem egyszerűen tönkre tenné az adott szervrendszert és azt már nem lehet visszacsinálni.
Tehát mielőtt blődségeket szajkóza bárki, kérem nézzen utána.
Lehet Diprophossal is kezelni az allergiát, de pl. utána két évig nem ajánlatos a terhesség válalása, mellékvese kéreg működési zavarok, menstruációs problémák, vérnyomás és inzulin termelési zavarok , csontritkulás,stb léphet fel. Ezzel azért nem árt tisztában lenni."
Köszönöm válaszodat megnyugtató :) . Másik felét viszont bocsi nem értem tehát kaptál injekciot 2-3 nap mulva hatott. És félévente 1 injekciot adnak be ?
Most telefonáltam az orvosnak, és azt mondták fél évente max 1 injeckiót adnak be, mert hogy ki kell használni a teljes mitoménmit-nem értettem mit magyaráz- meg, hogy nem is használt akkor az nekem, mert tovább kellett volna hatnia, ezért is van a fél év.
Hát nem értem! Nekem mintha elvágták volna.De 2-3 nap múlva pedig szószerint kutya bajom sem volt már.
Idáig sem nagyon akarta beadni soha!Most gyanús ez nekem nagyon...
Én tudom, hogyan lehet "leszokni".Csökkents az adagot.Én úgy szoktam, hogy féloldalasan fújom ki a tubusból és/vagy csak az egyik orrlyukba fújok.A másikat hagyom dugulva pár nap múlva már le tudtam tenni.Azt is lehet, hogy félig benyomod az adagolót és csak a maradék felét nyomod be.
Szteroidos orrspray, hatása nem olyan, hogy befújod és már 5 perc múlva kapsz is levegőt. 1-2 nap használat után tartósan csökkenti a gyulladást. Nekem nem kell mellé semmi még éjszakára sem. Sok szerből naponta csak egyszer kell befújni, mellékhatás nem érzek semmit.
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ha pl rhinosprayt tuladagolom tehát fellép az hogy már az az orrdugulásom oka akkor mit tehetek ? örökre ez vár rám vagy haggyjam abba és használjak mást vagy ne használjak semmit ?
Én olyan augusztus 15 körül éreztem, hogy kezd kijönni az allergia, végül 17-én irattam Avamyst és kb. azóta tünet mentes vagyok.Érezhető mellékhatása nincs. A neten ezeket a dolgokat találtam róla:
Nemtudom, igazábol évek óta kb. 1-2 hónapon át használok Rhinosprayt és általában oktober végén mikor szünik megfele nálam ez az egész abbahagyom és nincs is probléma sokat féltem félek mindig ettől hogy az lesz elég nagy a rizikó de eddig mindig féltem szteroidos orrsprayktől főképp a mellékhatásoktol és amúgy azok a szteroidos orrspray használnak tehát ha befujsz akkor pl az alvás az kényelmes ? nekem legfőképp alvásra van rhinospray napközben szenvedek elviselem de este... sok sok éven keresztül már mikor az ideg széjjelveri a fejem és nézek magamkörül körbe és várom az oktobert... szóval szteroidos orrspray valóban használ és mellékhatások tekintetében mennyire vészes ?
Szép estét!Alergia mentesset!Nálam müxik:)Én eszem a parlagf.-t.De nem ajánlom,hogy valaki nekiugorjon és hammm.Amikor elöbujik attól kezdve szedem és eszem.Elöször keveset,majd fokozatossan növelem az adagokat.Persze ha valaki atom alergiás rá ,akkor keressen a környezetében valakit aki vágja a fogyasztását!Én 2 éve eszem,azóta elhagytam a gyógyszereket,orrspréket.Iszok teákat belöle.Más gyógy növényekböl is.Csalánnal kezdem tavasszal,aztán útifüvet.Nem mindig a modern orvos tudománnyal érsz célt.Van,hogy az egyszerüség a kulcs!Mindenki döntse el sját maga HOGY NEKI MI A JÓ!Üdv!
Nem tudom, hogy kinek mennyire erős allergiája van de nekem még soha nem használt semmilyen gyógyszer, orrspray, vagy gyógynövényes bizbasz enyhíteni az allergiámat!
Viszont egy párszor voltam már az ügyeleten ahol valamilyen hörgő tágító injekciót nyomtak belém intravénásan, amitől pár perc után teljesen kitisztult a tüdőm és nem fulladtam meg!
Azóta folyamatosan felír a háziorvosom Ventolint allergia szezonban!
Úgy-hogy a sok baromnak, aki azt papolja minden fórumon, hogy a parlagfű egészséges és hasznos az emberek számára azt üzenem, hogy kapják be! Idióták! Nem is tudom, hogy honnét veszik a bátorságot, hogy ilyen meggondolatlan kijelentéseket tegyenek! Bele sem gondolnak abba, hogy vajon mi történne egy olyan allergiással, mint pl.: én, ha meginnék egy csésze teát ami parlagfűből készült! Mert azok az emberek, akik ilyen szinten, vagy durvábban szenvednek az allergiától mindent képesek kipróbálni annak érdekében, hogy megszüntessék ezt a kínzó állapotot! Üdv mindenkinek és kitartás!
Igen sajnos tisztában vagyok vele Aqua Maris edig nagyon jol teljesit bizom benne hogy igy is marad, mert mikor oktober vége fele mikor mulik az egész parlagfű szezon nem igazán érzem hogy tényleg vége?! vagy csak tévedek mert fujom fujom fujom és már nem is tudm milyen normál állapotban tudni az orrnyálkahártyám ugyhogy valoban ha Aqua Maris sem használ illetve hiába használ a napokban iratok egy szteroidos orrsprayt köszönöm a tanácsokat :)
Az orrsparyekről is tudsz valamit mondani? Nekem amik igazán használtak dolgok, azok mind ilyen orrspray szerűségek voltak és mindegyik recept köteles. A recept nélküli dolgok nekem egyszerűen nem hatnak. Ellenben a szteroidos cuccok, Turbuhaler, Avamys, meg ilyenek azok jóknak tűnnek, látszólag mellékhatásuk sincs. Nagyon, nem értem miért nem azzal kezdik a kezeléseket, biztos van valami oka...
Nagyon szépen köszönöm részletes válaszodat sokmindent megmagyaráz hogy miértnem volt jó miértnem vált be stb... nekem allegra a leghatásosabb eddig cetirizine igazábol 3 évvel ezelőtt vagy 2 azt hiszem mikor elsőnek kipróbáltam tulajdonképpen tünetmentessé tett, de idén sajnos semmi haszna nem volt számomra. Aqua Marisra áttérve ma fújtam 2alkalommal és hihetetlen de nem fáj már a nyálkahártyám nem ég nem dugul az orrom nem tüsszentek annyit nem akarom elkiabálni de hátha megoldás lesz az orrspray problémára. Allegrára áttérve kicsit, sajnos viszont ez is előadja nálam a maga mellékhatásait bőrpir viszketés sőt volt magas vérnyomás.
A Rhinosprayt én is próbáltam, de szerintem nem jó allergiára. Az Aqua Marist és társait (Sterimar, Merimar, stb..) is próbáltam, de azok se jók allergiára. Nekem eddig csak a szteroidos Avamys vált be.
Egyénileg eltérő lehet, kinek melyik antihisztamin tabletta válik be a legjobban. Sajnos vagyok olyan régóta allergiás, hogy végigpróbálgathattam a különböző hatóanyagú gyógyszereket, nekem a levocetizine hatóanyagú jött be a legjobban, igaz ez nagyon álmosító nálam, de a többinél jobbnak érzem allergia szempontból.
Kis összefoglaló a jelenleg legelterjedtebb hatóanyagokról:
Tulajdonképpen 3 csoportról van szó hatóanyag szerint, ugyanis a desloratadine a loratadine újabb változata, hasonlóan a levocetirizin pedig a cetirizin "továbbfejlesztett" változata ((a régebbiek racém elegyek, a "továbbfejlesztett" verziók pedig a biológiailag aktívabb enantiomert tartalmazzák)).
Ha változtatni szeretnél gyógyszert, akkor érdemes tehát másik hatóanyagcsoportút kipróbálni (csoporton belül gyakorlatilag ugyanolyanok a gyógyszerek, "generikumok") Árban is jelentős eltérések vannak a készítmények között, érdemes végigkérdezni a gyógyszertárban. A levocetrizines csoportból a Histisynt a legolcsóbb, a többit nem bogarásztam végig.
A cetirizin-levocetizirin sokakat álmosít, a loratadine-nál szintúgy előfordulhat ez, a fexofenadine-nál nincs ilyen mellékhatás, de ezt nem ajánlják 3 hónapnál hosszabb időre. A desloratadine csoport pedig receptköteles, egyébként a többi anélkül is megvásárolható, bár recepttel olcsóbb.
Értem köszönöm mindenképpen kiprobálom mert egyrészt már rossz függő vagyok másrészt meg 3-4 naponta 1500Ft meg hát az orrnyálkahártyára gyakorolt hosszanti hatása miatt is. allergia gyógyszerek közül van valami tanácsotok ? Allegrát szedek 10ből 6-osra tudnám értékelni nálam érezhető a hatása de mikor a "csúcs napok" vannak akkor azsem sokat segit
A szteroidos orrspréknél nem alakul ki hozzászokás, és hosszabb ideig is hatásosan működnek, szemben a "kidugító" (nyálkahártya-lohasztó) sprékkel , mint amilyen a rhinospray is. Elég napi 1-2x használni őket. Hátrányuk, hogy nem azonnal hatnak, kell 1-2 hét, amíg kialakul a maximális hatásuk. Mindegyik szteroidos spré receptköteles. Ami nem receptköteles, de nem is a nyálkahártya-lohasztó kategóriába tartozik, azok az antihisztamin tartalmú sprék, pl az Allergodil. Esetleg érdemes azt kipróbálnod, ha orvoshoz nem tudsz/akarsz menni a közeljövőben receptért, az Aqua marisnál erősebb a hatása.
Jelenleg semmilyen mellékhatásról nem számolhatok be.Most számolgattam pontosabban nekem lassan 3. hét lesz mióta megkaptam.Lassan kezdenek visszajönni a tünetek, igaz még mindig sokkal jobb mint volt pl tavaly.(Mint írtam minden év változó volt)Valahol most lehetünk a szezon erős részén.Itt felénk ráadásul szépen fúj a szél, gondolom jól felkeveri, viszi mindenfelé...
Hosszútávú mellékhatásokról nem tudok-mármint amit bizonyítani lehetne majd, hogy anno 1 db injekció miatt lehetett...
Második mennyire rizikós szerintetek?Olyan jó volt végre tünetmentesnek lenni!
Ez lényegében ugyanaz az írás, amit ottofon linkelt a 7922-ben, ugyanaz a szerzője. Megalapozatlan állításokat tartalmaz, soha, sehol nem jelent meg olyan tudományos publikáció, ami a parlagfű "őssejt-termelést fokozó" hatását igazolná. A miért kell irtani a parlagfüvet kérdéshez pedig már kétszer leírtam a választ, egyszer hosszan kifejtve, egyszer röviden összefoglalva.
Ha mégis el akarod hinni azt, amit a cikk állít, tedd, megakadályozni úgysem tudom.
én a Rhinosprayen élek nap mint nap de már ugy érzem hogy annyit használom hogy többet árt mint használ igaz mindig kidugul az orrom de nemtudom később milyen hatása lesz mai nap szeretném kiprobálni az Aqua Marist ... hátha