Keresés

Részletes keresés

tüskés70-3 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 257

Lépjél már túl azon a meneten!

Még egyszer megkérdezem, mert a kérdés oda irányult.

Szóval neked volt a tulajdonodban lemezfelhúzókaros LP típusjellel kedődő (kérdés, hogy milyen számjelzés volt mögötte?) légfegyvered? 22-es caliberben?

Na! Szigorúan "szakmaian" ez érdekelne, szerintem többünket is.

Előzmény: rókafegyver (255)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 256

Hívjuk puskaművesnek, fegyverjavítónak vagy aminek akarod, de a fegyvermester a népies neve. Figyelj, én nem bántottalak meg úgy érzem, van a topikban aki elmondhatja, hogy a puskám a 12-es menet ellenére pontlövő. Te kipróbálni nem akarod, nem is kell. Azért azt látod, hogy vannak légpuskáim és az engedélyeseket be sem tettem, mert azt nem illik. Lehet, hogy nem vagyok lexikon, lehet, hogy mindenki jobban ért a témához nálam, de nem is bántok meg senkit. Mondom, sok a tüskéd, meg beleesik az orrodba az eső. De nem kell egymást keresnünk, ne válaszolj, többet én sem teszem. Van annyi harag a világban, hogy én ezt itt nem gerjesztem. További szép hétvégét.

Előzmény: tüskés70-3 (254)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 255

Ez mind a sajátom és nem ez az összes. Csak, hogy lásd, láttam már légpuskát. Most komolyan egy 12-es menet megér ilyen ellenszenvet?

Előzmény: tüskés70-3 (248)
tüskés70-3 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 254

Semmivel nem bántottál meg. Viszont te erősen sértettnek tűnsz. Amire én teszek, magasról.

Leírtad a menetvágással kapcsolatos mondanivalódat, amire én és mások is szakmailag reagáltunk. És pont.

Az LG és LP között mesze nem "csak" helyrajzi és időbeli különbség van. Miután ezt így leírtad, tiszta, hogy te ezzel nem vagy tisztában. De szemed talán mégis csak van, tehát a képeken látható eltéréseket neked is kéne látnod, de úgy tűnik mégsem tűntek fel.

Ami a lényeg. Tehát, volt egy LP (milyen is volt a szám utána?) puskád? Pont olyan, mint az általad berakott képen? Lemezvillás felhúzókarral? 5,5mm-es? Ezekre válaszolj! És ne terelj, mert azt fogom hinni, hogy visszatérő sokadnick vagy.

Nem "fegyvermester" sem vagyok, ahogy egyébként olyan szakma sem létezik, hogy "fegyvermester".És hogy szakmai-e a topik? Kérdezd meg a létrehozóját. Lehet hogy arra hozta létre , hogy itt mindenki azt hazudjon, amit csak akar? Én nem tudom. Te tudod? Amúgy látsz te valahol olyat, hogy "fegyvermesteri" fórum.

Ugye, hogy nem?

Azért még talán elvárható, hogy a tényként leírt dolgok a valóságnak megfelelőek legyenek, azaz" szakmaiak", a szó nem legszorosabb értelmében.

De úgy érzem nem várhatom el tőled hogy mindezt megértsd.

Köszönöm! A meghívásoddal nem élek, látogatóba rokonokhoz, barátokhoz járok, te egyik sem vagy és úgy tűnik nem is leszel.

Hogy jó-e a Magyar légfegyverek minősége?

Ez nem lehet kérdés, mert tény hogy jó. Hogy műszaki megoldásaikban mennyire fejlettek és mire, hogyan hasznáhatóak? No erről meg sokáig lehetne beszélni.

Előzmény: rókafegyver (250)
mastersergeant Creative Commons License 2012.08.25 0 0 253

De szép fegyver! :-) Bőrtömítéses Marla alapokon épült. Elsütőszerkezet, nézőke irányzék, a sütést állító "dupla" csavar, a felhúzókar laprugója. Az LG-14-es fényévekkel silányabb anyagokból készült! Itt szinte minden fegyveracél!

Találtam egyet, csak éppen más tusával. http://www.co2air.de/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=41794

Előzmény: nedolaci (251)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 252

A FÉGARMY Fegyvergyártó Kft. jogelődjét Fegyver és Gépgyár (röviden FÉG) Részvénytársaság néven 1891. február 24-én alapították Budapesten. A gyárban pisztolyok, puskák és géppisztolyok készültek. A honvédség számára és exportra egyaránt gyártottak lőfegyvereket. 1935–1946 között Fémárú, Fegyver- és Gépgyár, 1946–1965 között Lámpagyár (Lampart), majd 1965-től Fegyver- és Gázkészülékgyár néven működött.

nedolaci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 251

Főtörzs!!!Kűttem mailot! lesd meg iket!

Előzmény: mastersergeant (242)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 250

Mivel bántottalak meg? Miért támadsz? Mert vágtam egy rühes menetet és mégis pontos a puska? Mondtam szivesen látlak, hideg sört is kapsz kipróbálhatod mint ahogyan más is megtette. Az LG és LP között pedig tudtommal csak helyrajzi kérdés van, meg időbeli különbség. Te fegyvermester vagy? Már csak a szakmai fórum miatt. Gyere nézd meg a fegyverszekrényem tartalmát és döntsd el, hogy láttam e már puskát. A FÉG puska is saját.

Sok a tüskéd barátom. Egyébként meg ez nem szakmai fórum, ez a Magyar Légfegyverek iránt vonzalmat érzők fóruma. De Te elismered őket jó minőségű fegyvernek?

Előzmény: tüskés70-3 (248)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 249

És a büszke hazánkfia talál ki rájuk mindenféle gúnyneveket. Kigyerek koromban a "túlsóféli" rokon gyerekeknek saját 620-as slaviajuk volt, mi itthon erről nem is álmodhattunk. Aztán egyszer üllés alá rejtve hoztunk egyet, mutogatni tilos volt.

Előzmény: exhighand (247)
tüskés70-3 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 248

A gond ott kezdődik, hogy először egy LP-ről állítottad, hogy neked olyan volt 5,5-esben, a többi meg amit itt felhozol példának az LG. No és ez a nem mindegy!

Szóval kibaszottul jó lenne, ha először tisztába jönnél a típusokkal és csak utána állítanál, vagy igazat, vagy hazugságot. De vedd figyelembe, hogy ez itt szakmai fórum, ahol olyanok is előfordulnak, akik nem csak képen láttak már légfegyvert.

Előzmény: rókafegyver (245)
exhighand Creative Commons License 2012.08.25 0 0 247

Hát ez nem hit kérdése. A szlovák haveromnál betettül az XXL- és az előfeszítőt a 422-be. Azután felhúztuk és úgy hagytuk, ahogy a gyártó ajánlja, majd elsütöttük skulóval.

Az első lövés 292m/s volt, és a rúgó a becsapódáskor tanulja meg állítólag a puska méreteit. (hooke effektus) No, ez igaz lehet, mert utána minden lövés 228-231 között volt. Aztán betettük a segédrúgót, 254-258.

Aztán ki kellett venni a segédrúgót meg az előfeszítőt is, mert jöttem vissza abszurdisztánba.

Előzmény: .psp (230)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 246

És a Vaterán is van. Mondom pont ilyen volt nekem is.

rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 245

30 000 Ft

FÉG Magyar légpuskaEgyéb település Hozzáadva: 2012. május 14., 21:20

Fég LG15-ös magyar légpuska 5.5 mm-es felújitva eladó.Fix csőves also felhúzokaros,11mm-es távcsősinnel.

Tessék első keresésre találtam egyt, sajnos kép nincs hozzá.

rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 244

Azért is adtam el, mert az 5.5-ös nem tetszett. A puska pont ilyen volt.

Előzmény: mastersergeant (242)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 243

Jobban nézve tusvég gumi nélküli, de ugyan ez a tus.

mastersergeant Creative Commons License 2012.08.25 0 0 242

5.5-ös volt? Hmmm.

Előzmény: rókafegyver (241)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 241

94-95 tájékán vettem ugyanilyen puskát 5.5-ös kaliberben fegyverboltban. Ott is adtam el. Nem sokban különbözött ettől ami kb 20 évvel öregebb. Az 5.5-ös FÉG műanyagdugattyús volt. A tus szerintem meg ugyanez.

-

mastersergeant Creative Commons License 2012.08.25 0 0 240

A tiéd az Marla tusa. Exi által linkelt képen, a tusa vagdosás nélküli. Mint ez itt.

Előzmény: Air blender (238)
Air blender Creative Commons License 2012.08.25 0 0 239

Azt hiszem a csavarhelyek is a levágott darabokon vannak, újakat kellett fúrni.

Előzmény: Air blender (238)
Air blender Creative Commons License 2012.08.25 -1 0 238

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118892934&t=9124971

Ez pedig vagy marla, vagy lámpásos tusa, nem keveset véstem rajta, vágtam a hosszából is, 

meg hátul is faragni kellett, hogy beférjen a helyére az elsütőszerkezet...

Előzmény: mastersergeant (237)
mastersergeant Creative Commons License 2012.08.25 0 0 237

Lámpásos nem készült ilyen tussal, csak a műanyag tömítéses Marla.

Viszont! Ezt a tusát gyárilag tették fel az LG vasra! (Nem látok befoltozott lukat a tusán!)

A Marla és az LG mellső rögzítési pontja nem egyezik meg! A Marláé átmenőcsavaros és a mellső ágyazat felső felén található. Az LG-é kb. középtájon.

Előzmény: Air blender (235)
Air blender Creative Commons License 2012.08.25 0 0 236
Előzmény: exhighand (228)
Air blender Creative Commons License 2012.08.25 0 0 235

Átfaragott marla vagy lámpás, Nedolacitól nékem is van egy.

Előzmény: exhighand (228)
rókafegyver Creative Commons License 2012.08.25 0 0 233

Nem kínlódott vele, minimális munkával golyóssá tette. Egyszer láttam a TV-ben, tán még a régi kékfényben, hogy menetet vágott a cső végére, feltekert egy huzagolt rövid puskacsövet és a lőszert a légpuska lövedék indította. Találat után letekerte és már csak légpuska volt nála. Egy magyar légpuskával légpuskaként nem lehetett sokkal a gyári érték fölé menni, az ezekkel való légpuskás vadászat legfeljebb fácán, vagy hírlapi kacsa.

Előzmény: .psp (227)
nedolaci Creative Commons License 2012.08.25 0 1 232

Írtam én azt,fogy a légtár 2-3 cantival hosszabb,mint LG-s kistesónál!Te nem olvastad? ;-)

.psp Creative Commons License 2012.08.25 0 0 230

Ekkora léghengerből mint az LGnek van az életben nem hoz ki ...Szerintem.....  10J többet traktorrugóval se. Haver az övébe belenyomargatott egy kb 35centis Gamo Cfx rugót, semmivel nem lett combosabb csak rugott meg csattogott mint azállat.

Az előfeszitő az mifene?

xxxl rugónál pontosan mire gondolsz melyik tipusra.
köszi a választ, azért titkon remélem neked van igazad.... :-)

Előzmény: exhighand (229)
exhighand Creative Commons License 2012.08.24 0 0 229

Az XXL rúgóval előfeszítővel, helyből 14 az, a betétrúgóval pedig 20...

exhighand Creative Commons License 2012.08.24 0 0 228
.psp Creative Commons License 2012.08.24 0 0 227

Pedig hiába kinlódott vele az orvvadász:-) Fégből 10 zsuzsinál többet nem hoz ki, azt meg kb ba"szhatja mert mégtalán a nyul is elvinné neki.

USA honlapon a galamb nyul mosomedve hármasra minimun 22zsuzsit javasolnak.

Előzmény: nedolaci (225)
Air blender Creative Commons License 2012.08.24 0 0 226

Az nem az Intercity?? :D

Előzmény: nedolaci (225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!