Valahogy a lányaim mindig szebbek, mint a fiúk, nem tudom, ez mitől lehet (de ez a természet rendje is, nem?:)))
Ma ő lett kész, holnap még egy rongyimanó, aztán pihenek egyet. Nem vagyok ám ilyen termékeny, ezek a babák hetek óta készülnek, csak most van a végjáték...
Vagyok, csak ezerrel készülök az iskolára. Voltam Loncinál, és nagyon élveztem, nem könnyű mesterség. A fejek vannak, testek még nem, Ha beindul a suli, akkor végre babázok megint. Most kész egy tornazsák, még készül ceruzatartó, meg tisztaságcsomag. csak utána jönnek a babaák :-)
De ti nagyon termékenyek vagytok, és azért az látszik, kinek van igazán érzéke hozzá. Nekem sokat kell gyakorolni.
na látod, ez így van! Én hiába voltam már egy manóvarró megmozduláson (ami 3X6 órás volt), a tömés még mindig mumus, épp most kínlódtam az előbb, úgyhogy rám fog férni némi ismétlés, továbbképzés:)
Na meg egyébként is van mindig mit tanulni, én látom a régi babavarrókon is, hogy minden egyes csoportnál felmerül egy probléma, vagy egy új ötlet, és az a jó, ha a "mester" is képes tovább fejlődni, és nyitott az újra.
Azért nem pótolja azt, hogyha valaki megmutatja élőben, mert most, hogy a kislányok játszanak vele, látom, hogy hova kellett volna többet tölteni, hova kevesebbet. Pedig még vissza is bontottam. Addig én nem is csinálok többet, amig nem lesz alkalmam egy alapos kivesézésre. (Persze még ezt az egyet megcsinálom.) Én eddig nem találkoztam Waldorf babával, de engem teljesen levett a lábomról a tapintása, melegsége, be kell vallanom, hogy vele aludtam, amig át nem adtam a lányoknak. Szóval megérdemli a fáradságot, hogy tényleg jó legyen.
Ma nem néztem be hozzátok, és tessék, alig győzök visszaolvasni.
Meg fogom csinálni a párját is a babának, próbálva kijavítani a hibákat, de most párhuzamosan egy paplan tervezésén is dolgozom, hogy a kisfiú se legyen megcsalva.
Közben elküldték nekem a második babám képét, sajnos nem látszik a lába. ( Hosszú vékony nagy lábfejjel)
Az arca kicsit csábosra sikeredett, de nem játékbabának adtam:-)))
Ez így jól hangzik, október és a november is számításba jöhet külön-külön. Igaz hosszú az út, de szeretek utazgatni, vonatozni, csak úgy merengeni a vonat ablakában... Szeretek köztetek lenni, minden olyan jó...a figyelmetek és a kedvességetek, a varrogatás, az új ismeretek, a főztötök és maga a kastély, a környezet, a néhány napnyi nyugalom, béke... Remélem találkozunk!
Ha valakit érdekel anyagbeszerzés céljából, íme néhány fotó a minitexből. Bár nem olcsó (ahogy néztem, olyan 1500 körül van fél métere a plüssöknek átlagban), de hatalmas a választék, és nem csak plüssök vannak, hanem mindenféle rugalmas kelme:)
Ez a bolt szélte, két hatalmas helyiség telis tele több soron keresztül mindenféle kinccsel:)
Ez a sor csak egyszínű bébiplüss!!!
külön vannak a csíkosok, ebből is van több tucatnyi!
Most szervezzük a szeptember végi, október eleji hosszú hétvégét, de biztos indőpontot csak szeptember 20.-a körül tudunk mondani. Mindkét téma lesz, foltos és babás is.